Liverpool - Arsenal

Søn 28.10.07 kl 17.00 (Premier League) - C+Sport1/Sky / Tilskuere: 44,122 / Dommer: Howard Webb / Anfield / Skrevet av: Tor Sandø
Spillervurdering: Morten Fosse

Liverpool og Arsenal delte poengene i en tett kamp, der Arsenal var nærmest tre poeng. Steven Gerrard og Cesc Fabregas scoret målene.

Fabregas (81)

Arsenal kommer til Anfield stinne av selvtillit, etter at de knuse Slavia Praha hele 7-0 i Champions League på tirsdag. I Premier League har de fått en knallstart, og har med unntak av ett uavgjort resultat på bortebane tatt full poengpott. Dermed troner The Gunners naturlig nok øverst på tabellen før dette oppgjøret, som må regnes som en såkalt "sekspoengers-kamp" for Liverpools vedkommende.

Rafael Benitez har valgt en offensiv ellever med både Torres, Kuyt og Voronin på førstelaget. Steven Gerrard spiller sin 400. kamp for de røde. Viktig kamp for Liverpool som trenger tre poeng for å henge med Arsenal i teten.

Du kan følge kampen direkte her på liverpool.no, eller velge å få lagoppstilling og scoringsvarsel til din mobiltelefon. Send LFC LIVE START til 2180.

Stor stemning på et fullsatt Anfield.

1. min.: Steven Gerrard fikk selv foreta mynt og krone. Arsenal har avspark.

2. min.: Stor stemning på Anfield. Adebayor kommer mot Liverpools midtstoppere.

3. min.: Carra må ha behandling etter å ha blitt truffet i hodet av Riises kne

4.min.:  Voronin stempler Fabregas og får gult kort

7. min.: 1-0; Alonso blir tatt av Fabregas. Gerrard scorer på frisparket fra 18 meter. Knallhardt skudd til side for Almunia.

10. min.:  Hleb skyter utenfor fra 14 meter.

12. min.: Elektrisk stemning på Anfield

15. min.: Arsenal ruller opp et angrep, men innlegget fra Eboue går over dødlinjen

17. min.: Et typisk Arsenal-angrep. De kombinerer fint, Adebayor kommer alene med Reina som ruser ut og redder fint.

21. min.: Kjempesjanse for Arsenal, først ved Rosicky, så ved Eboue. Carra får avklart

24. min.: Toure bryter et Liverpool-angrep. Spiller vegg med Adebayor, som er for upresis i pasningen tilbake. Hadde Toure fått den tilbake, kunne det vært farlig.

27.min.: Liverpool har bitt seg fast. To cornere på under ett minutt nå.

28.min.: Almunia får fingertuppene på et knallhardt skudd fra Gerrard fra 19 meter.

30.min.: Reprisebilder viser at Segna har handset innenfor 16. meteren. Liverpool burde ha fått straffe.

31. min.:  Eboue blir liggende innenfor 16-meteren. Ser ut som han får en albue av Carra. Gerrard blir også liggende etter å ha taklet Hleb. Kommer seg opp igjen.

34. min.: Eboue får pipekonsert mot deg. Liverpool-fansen mener han filmet

38. min.. Ny skade på Arsenal. Adebayor ble liggende etter krasj med Hyypiä. Wenger går til fjerdedommeren og mener Sami har vært aktiv med albuen

43.min.: Et frispark fra gerrard blir slått knallhardt inn foran Arsenal-keeperen. Ingen får hodet på ballen, som går ut.

45. min.: Det er lagt til tre minutter,

Liverpool leder 1-0. Et tidlig mål av Stevie G. skiller lagene. Liverpool har hatt få sjanser, men har hatt ballen mest. Arsenal har hatt noen spede forsøk, men det Liverpool-laget som var så skuffende dårlig defensivt mot Besiktas i midtuka, har stått godt i mot. Alonso har gjort en meget god første omgang og er tilbake i fin form igjen. Torres avsluttet første omgang hinkende, og sannsynligvis blir han erstattet av mannen som scoret hattrick den siste gangen Liverpool møtte Arsenal, Peter Crouch. Arsenal har hatt noen gode kombinasjoner ved Toure, Rosicky og Adebayor, men den nest siste pasningen har vært for upresis eller tatt av Liverpools gode forsvar. Greit pauseresultat spill og sjanser tatt i betraktning.

46. min.  Crouch har erstattet Torres, som fikk seg en smell på slutten av første omgang. Liverpool har avspark i andre omgang.

49. min.: Stor vilje i spillet til Crouch. Dette er hans store sjanse.

51. min.:  Rosicky takler Alonso og får gult kort.

52. min.: God sjanse av Crouch. Tar ned ballen, lader og Almunia slår ballen til corner.

54. min.: Kjempesjanse av Arsenal. Eboue skyter knallhardt i stanga, mens Fabregas skyter over på åpent mål.

55. min.:knallhard takling av Mascherano mot Sagna, som blir belønnet med gult kort.

57.min.: Arsenal har ballen mest nå, kommer med mange spillere, men Liverpool-forsvaret får klarert

63. min.: Spillet bølger fram og tilbake nå. Arsenal prøver seg mye i midten, men der har Carra og Hyypiä full kontroll

64. min.: Fine kombinasjoner mellom Gerrard og Voronin, før ballen går til Crouch som setter ballen like utenfor. Bra mulighet.

64. min.: Kolo Toure får gult etter å ha tatt Kuyt.

65. min.: Benayoun erstatter Voronin.

66. min.: Walcott erstatter Rosicky

68. min.:  Alonso blir skadet i møte med en Arsenal-forsvarer. Blir erstattet av Arbeloa. Ser ikke bra ut for spanjolen som hinker av banen

73. min.: Skjer ikke så mye på Anfield nå. Liverpool greier ikke å komme seg fram til sjanser, mens Arsenal stanger mot Liverpools forsvar

74. min.:  To innbytter for londonerne. Clichy og Eboue ut, Bendtner og Gilberto

76. min.: Bra sjanse for Riise som skyter fra 19 meter like over.

78. min.: Både Carra og Adebayor ligger nede etter at Arsenal-spilleren går knallhardt inn for å få tak i ballen inne i Liverpool-boksen. Begge er oppe igjen.

80. min.: 1-1. Det går litt for fort for Liverpools forsvarere, da Hleb kommer på Arsenals venstre side, slår videre til Fabregas, som løper fra Arbeloa og scorer med en smyger ved Reinas høyre stolpe.

81.min.: Fabregas får gult kort for overdreven jubling mot egne fans.

87. min.: Fabregas smeller ballen i stolpen. Bendtner blåser returen over det åpne målet. Arsenal er nærmest

88. min.: Kuyt går over ende innenfor Arsenals 16. meter, men Webb vinker spillet videre

90. min.: Gerrard er på vei igjennom, men Gallas avverger.

90. min.: Carragher får gult kort da han hindrer et Arsenal-angrep.

92. min.: Bra Liverpool-angrep, men Finnan blir avblåst for offside

Det endte med poengdeling i toppkampen mellom Liverpool og Arsenal. Ett fyrverkeri av en annen omgang, der de to eneste lagene i Premier League som fortsatt ikke har tapt gjorde alt for å avgjøre kampen. Gerrard scoret tidlig, og Liverpool hadde ikke alt for mye mer å by på i første omgang. I andre omgang hadde Liverpool flere sjanser til å øke ledelsen, og 2-0 lå i lufta, men i stedet var det Arsenal som tok vare på sjansen. Hleb spilte igjennom Fabregas som avgjorde alene med Reina. Arsenal-hadde en kjempesjanse kort tid før slutt da Bendtner smelte ballen høyt over etter et stangskudd fra Fabregas. Alt i alt, kanskje greit med poengdeling mellom to lag som begge gjerne ville vunnet kampen. Alonso måtte ut med en skade som så alvorlig ut.

Spillervurdering:

José Reina 7 - Hadde en virkelig god kamp i dag. En meget viktig involvering da Adebayor kom gjennom etter 17 minutt. Var bare nesten fremme på scoringen til Fabregas, men kan ikke lastes for målet når Fabregas slipper gjennom på den måten. Trygg og fin opptreden av Reina.

Steve Finnan 7 - Arsenal hadde noen gjennombrudd på venstresiden som vi gjerne skulle vært foruten. Men til tross for et par glipper mot raske Arsenal-spillere gjorde Finnan en god kamp, og hadde også noen fine involveringer fremover.

Sami Hyypiä 7 - Positiv kamp av Sami. Holdt hodet kaldt gjennom samtlige hektiske minutter og holdt forsvaret samlet som best han kunne.

Jamie Carragher 7 - Kompromissløs slik vi kjenner han. Flere viktige involveringer med den lange tåa. Til tross for bra spill fra Carragher kommer Arsenal gjennom med Reina et par ganger, noe Carra må ta ansvaret for sammen med Hyypiä.

John Arne Riise 6 - Heller ikke Riise la noe mellom i duellene. Nær ved å score etter 76. min. Også på Riise sin side kom det Arsenal gjennom på et par anledninger, noe det er vanskelig å unngå mot et så godt angrepslag.

Steven Gerrard 8 - Lå fremst av de tre på midten. Glimrende scoring med sitt knallharde frispark fra 18 meter. Forsøkte å skape alternativer fremover, og hadde noen fine skuddforsøk utover i kampen og to sjanser på stillingen 1-1 som hadde fortjent en bedre skjebne.

Xabi Alonso 7 - Det var godt å ha Xabi tilbake i denne kampen.  Greidde ikke å sette det helt store preget i konstant oppjaget spill, men viste hele tiden en ro og et pasningsspill som vi er så vant til fra Alonso. Ut med skade etter 68 minutter.

Javier Mascherano 8 - I hard konkurranse med Gerrard best for Liverpool i dag. Frekvensen på fotarbeidet til Javier var et mareritt for Arsenal. En konstant uro for ballfører på bortelaget og hele tiden viktige defensive involveringer. Skulle så gjerne skrudd opp presisjonen i en del situasjoner offensivt.

Dirk Kuyt 6 - Både Kuyt og Voronin var sikkerhetsventiler defensivt ved at de la seg bak i midtbaneleddet ved behov. Dirk står aldri stille, men får ikke skikkelig betalt for kilometrene. Ligger mellom midtbane og angrep og gjør en fin jobb som uromoment for Arsenal, men de defensive bidragene gjorde at han ikke skapte nok offensivt.

Andriy Voronin 6 - Mye det samme som Kuyt. Svært aktiv de første ti sammen med resten av gjengen, men heller ikke Andriy makter å utrette nok fra sin posisjon mellom midtbane og angrep. Blir tatt ut etter 65 minutt.

Fernando Torres 6 - Villig ute på løp etter både hummer og kanari som blir ham servert fra dype midtbaneposisjoner. Får ikke nok service og kommer sjelden først på de mer eller mindre upresise fremspillene. Ut til pause etter å ha sett ut til å få seg en smell på tampen av førsteomgang.

Peter Crouch 7 - Kommer inn etter pause for Torres. En svak sjuer for Crouch. Gjør sin inntreden med en kanon etter bare få minutter på matta. Er flink til å få avsluttet fra både gode og mindre gode posisjoner. Forsvinner litt utover kampen, da han får for få gode fremspill til å ta ned og distribuere.

Yossi Benayoun - Inn for Voronin etter 65. minutt. Ligger ute til venstre på midten. Gjør en ok innsats defensivt, men greier ikke å sette noe preg på kampen.

Alvaro Arbeloa - Kommer inn for Alonso etter 68. minutter. Legger seg noe overraskende på midten, og er den som ikke greier å følge Fabregas da han løper gjennom og scorer. Gjør ellers en ok innsats, men klarer ikke å ta ned ballen og gjøre nok konstruktivt.