Liverpool - Barcelona

Tirs 06.03.07 kl 20.45 (Champions League, 1/8-finale, 2.kamp ) - TV3 / Tilskuere: 42.579 / Dommer: Herbert Fandel (Tyskland) / Anfield / Skrevet av: Tore Hansen/Jens Andersen

Liverpool hadde alle de store sjansene, men klarte heller ikke i dag å score. Resultatet holder imidertid til avansement til kvartfinalen på bortemål!

LiverpoolBarcelona
Mål
0-1 (0-0 til pause)
Gudjohnsen'75
Lagoppstilling
Reina
Finnan
Carragher
Agger
Arbeloa
Gerrard
Alonso
Sissoko
Riise
(Aurelio'77)
Kuyt
(Crouch'89)
Bellamy
(Pennant'66)
Valdes
Oleguer
Thuram
(Gudjohnsen'71)
Puyol
Marquez
Messi
Iniesta
Xavi
Deco
Eto'o
(Giuly'61)
Ronaldinho
Innbyttere
Dudek
Hyypiä
Mascherano
Zenden
Jorquera
Zambrotta
Edmilson
Sylvinho
Saviola
Gule kort
Arbekoa (16)
Sissoko (20)
Pennant (80)
Reina (81)
Thuram (29)

Liverpool tar i mot Barcelona til returoppgjør på Anfield. De røde vant som kjent 2-1 på Camp Nou, og går inn i denne kampen med både ledelse og to verdifulle bortemål.

Rafa starter med samme lag som da de vant 2-1 på Nou Camp forrige onsdag, men Barcelona har kjørt inn hele sitt stjernegalleri fra avspark.

Elektrisk på Anfield før avspark. The Kop i storform. Det lover bra...



Klubbens nye eiere er på plass i direktørboksen før avspark.

1. MIN: Kampen er i gang, med de røde i angrep mot Anfield Road End i første omgang.

3. MIN: De røde bryter og Gerrard sender nesten en lissepasning igjennom til Kuyt. Keeper snapper imidlertid ballen. Barca har kjælt med ballen de første minuttene. Liverpool setter inn presset ved midtstreken, og ser ut til å satse på raske kontringer.

7. MIN: Ingen store sjanser til noen av lagene, men selvsagt stor nerve og spenning. Liverpool mest gjennombruddshessige.

 8. MIN: John Arne står tålmodig og venter på en ball som går på tvers igjennom feltet og får godt treff med venstreslegga. Ballen går imidlertid en halvmeter utenfor keepers venstre stolpe. Kjempemulighet. Liverpool virker til å ha bra kontroll på gjestene.

 11. MIN: På nytt er nordmannen farlig fremme og plukker opp en løs ballen. Han lar den rulle noen meter før han klemmer. Ballen smeller i tverrligger over keeper! Ny stor sjanse til hjemmelaget som har har startet klart best.

 16. MIN: Arbeloa går klart på ballen, men river samtidig ned Messi bakfra og straffes litt strengt av den tyske kamplederen. Kuyt og Sissoko må stå over neste CL-kamp hvis de får kort i dag.

 20. MIN: Sissoko klipper Deco ned bakfra, uten å være i nærheten av ballen. Momo må dermed stå over en eventuell kvartfinalekamp.

22. MIN: Etter en god start av hjemmelaget har det jevnet seg mer ut når omgangen er halvspilt. Farlig sjanse til Barca på frispark som blir headet like utenfor. Men linjemannen signaliserer for offside.

 26. MIN: Fyrverkeri av et angrep og trippelsjanse for hjemmelaget når Bellamy først forsøker med en halvvolley som Valdez må gi retur på. Deretter forsøker Kuyt og så Riise å sette returen i mål. Forsøkene blir stoppet av to desperate forsvarere en meter unna streken. 9-0 i målsjanser hittil!



Riise hadde en god kamp og er her svært nær scoring i første omgang. Ballen blir reddet på streken.

 29. MIN: Tuhram er ufin mot Kuyt og dommeren må igjen plukke frem kortet.

 32. MIN: Utrolig mulighet når keeper skal rydde opp, men sender avgårde en markkryper som havner hos Sissoko på ca 30 meter. Midtbanespilleren skyter raskt, da keeper er ute av posisjon, og treffer tverrliggeren. For andre gang i kveld stopper treverket Liverpool...

41. MIN: Ingen flere store sjanser etter de store mulighetene rundt halvtimen. Men kanskje viktigst: Barcelona virker ikke å være i toppslag i kveld og har fortsatt ikke skapt noe foran Reina.

PAUSERAPPORT
Barcelona har hatt ballen mest, men vært nesten helt ufarlige fremover. Hjemmelaget har satt inn støtet ved midtstreken og utnyttet kontringer bakrommet mot gjestene tre bakerste med stor suksess. Det har vært en perfekt taktikk etter 45 minutter. Spesielt John Arne Riise har hatt en god omgang fra sin venstre posisjon på midtbanen og har hatt tre gode forsøk. Skuddene har enten gått like utenfor eller i tverrligger. Sjanse nummer tre var en heading som ble reddet på streken. Sissoko har også smakt på treverket med et langskudd, mens Bellamy og Kuyt har fått hver sin gode mulighet reddet. De røde har egentlig gjort alt utenom å score! Barcelona, som har tapt tre av de fem siste, har aldri klart å sette inn noe trøkk eller sette oss under press. De gangene de har kommet frem til vår 16-meter, har vårt godt organiserte forsvarsspill fungert utmerket og ryddet nokså enkelt opp. Ved pause er dermed utgangspunktet fortsatt at Barcelona må score to ganger for å gå videre.

46. MIN: Andre omgang er i gang.

 47. MIN: Liverpool rett i angrep og et nytt godt innlegg fra Gerrard, fra høyre, klarer nesten Bellamy å pirke i mål. Når skal det lykkes for vår spisser...?

51. MIN: Ronaldinho tar frispark fra ca 25 meter, rett i klypene til Reina.

 53. MIN: Plutselig var magien der; Ronaldinho tar i mot ballen med en god touch, drar seg fri fra Arbeloa og setter ballen i stanga. Første store sjanse til Barca, heldigvis scoret de ikke på den.

58. MIN: Mye mer tempo i kampen og åpent spill fra begge lag. Liverpool er imidlertid det laget som virker nærmest scoring, akkurat som før pause.

59. MIN: Alle de tre på topp hos Barca involvert med hælspark og gode mottak når Messi avslutter med et ikke altfor farlig skudd.

 61. MIN: Eto'o byttes ut til fordel for Giuly.

62. MIN: Kuyt forsøker seg fra langt hold. Keeper kontrollerer ballen ut.

 66. MIN: Pennant kommer inn for Bellamy.

67. MIN: 3/4 av kampen er gjennomført og kampbildet er fortsatt at de røde er farligst fremover, mens Barca, bortsett fra den ene fra Ronaldinho, ikke klarer å komme til de store avslutningene. Liverpool har dessuten hatt stålkontroll defensivt. Kampen er faktisk i ferd med å dø litt ut...

 71. MIN: Thuram ut til fordel for Gudjohnsen. - Where were you in Istanbul, kommer det spontant fra The Kop...

 75. MIN: På sin andre sjanse i kampen scorer Barcelona utrolig nok ved innbytter Gudjohnsen. Arbeloa ødelegger offsidefella og islendingen kan skjære inn bak Finnan og runde keeper før han scorer.



Eidgur Gudjohnsen lurer offsidefella, runder Reina og scorer.

 77. MIN: Aurelio kommer inn for en Riise som har løpt seg tom.

 80. MIN: Pennant stempler Messi stygt.

 81. MIN: Reina får kort for å hale ut tida. Hvis noen er i tvil, er situasjonen akkurat nå slik at Liverpool er videre med dette resultatet. Scorer Barca en gang til er imidlertid spanjolene som vil kunne reise til fredagens Champions League trekning i Athen.

83. MIN: Liverpool tar frem kjempekreftene og har delvis tatt over spillet igjen. Gerrard kommer på løp inn i feltet og avslutter rett på keeper.

87. MIN: Barca forsøker å sette opp tempoet, men det blir litt halvhjertet. Spiller seg til et par cornere. Det blir imidlertid ikke noe mer enn det. Enn så lenge...

 89. MIN: Crouch inn for Kuyt.

90+. MIN: Pennant gjør et godt løp på høyre og legger inn til en Crouch som kommer på løp bakfra. Ballen går imidlertid høyt over målet.

SLUTTRAPPORT
Det endte godt – heldigvis. Noe annet ville også vært blodig urettferdig.  Mens vi gråt bitre tårer etter tapet mot Manchester United lørdag, var det kun gledestårer å se etter dommeren blåste av i dag. Heldigvis. Liverpool lå i utgangspunktet tett fra start og forsøkte å hindre dem rom, men var giftige fremover. Hvordan de røde ikke scoret før pause er fortsatt ubegripelig. Det kunne kostet oss dyrt, men gjorde det heldigvis ikke. Liverpool var best over to kamper mot de regjerende mestrene og fortjente avansementet. Etter de store sjansene før pausen, ble kampen jevnere og de siste 45 minuttene. Første halvdel av andre omgang var tempoet høyere og kampen åpnet seg litt opp. I en periode før scoringen følte man nesten at Barcelona hadde gitt opp. Det trillet ball, men det ble aldri til noe mer enn det. Bakover beholdt vi kontrollen. Etter scoringen ble det mer nervøst og begge lag forsøkte febrilsk å fullføre jobben. Barca kom til noen cornere og hadde et og annet frispark utenfor vår 16-meter, men det ble egentlig aldri noe mer enn det. Både Gerrard og Crouch hadde hver sin store mulighet de ti siste minuttene. Til tross for 0-1 er vi videre på flere scoret bortemål. Alle øynene er nå rettet mot Athen – foreløpig bare til trekningen fredag.

Spillervurdering:

REINA (7)
Ikke så mye å gjøre, men meget oppmerksom på gjennomspill, og er offensiv i tankegangen

FINNAN (8)
Strålende kamp av den stabile høyrebacken. Har god kontroll på Ronaldinho og Eto'o, og har et par livsviktige taklinger

CARRAGHER (9)
Banens beste. Strålende første omgang. Rydder unna så og si alt som kommer, og er overalt i forsvaret. Følger opp med en god andre omgang.

AGGER (8)
Meget godt samarbeid med Carra. Vinner dueller, og tar ansvar.

ARBELOA (6)
Spiller seg opp etter en noe uryddig start. God kontroll på Messi og Giuly så og si hele tiden. Får allikevel et minus for å oppheve offsiden på Barcas mål.

GERRARD (8)
Jobber utrettelig defensivt. Vinner mange dueller, og har også et par-tre strålende initiativ fremover.

ALONSO (7)
Som vanlig trygg med ballen i beina. Tøff i duellspillet, som resten av midtbanen, men blir litt lett passert av fotrappe Barca-spillere ved et par anledninger i 2.omgang

SISSOKO (8)
Et par stygge pasningsfeil i første omgang, men ellers trygg med ballen. Løper utrettelig og vinner alt av dueller og andreballer.

RIISE (8)
Meget livlig i starten av kampen, og er veldig nær scoring ved et par-tre anledninger. Jobber bra defensivt, og virker litt sliten minuttene før han blir byttet ut.

KUYT (7)
Viser som vanlig stor moral. Løper og stresser Barca-forsvaret, men kunne godt satt ballen i nota.

BELLAMY (7) 
Skaper mye i første omgang med sin aggressivitet. Gir seg sjelden i dueller, og er meget bevegelig. Får, som Kuyt, en liten minus på dårlig effektivitet.