Liverpool-Besiktas

Tir 06.11.07 kl 20.45 (Champions League, gruppespill) - TV3+/TV6/VSXtra1/TV3(o) / Tilskuere: 41.143 / Dommer: Markus Merk (Tyskland) / Anfield / Skrevet av: Torbjørn Flatin
Spillervurdering: Arild Skjæveland

Fantastisk kveld på Anfield da Yossi Benayoun scoret hattrick og Peter Crouch (2), Ryan Babel (2) og Steven Gerrard fullførte en helaften.

Üzkan (11)

Du kan følge kampen her direkte på liverpool.no, eller velge å få lagoppstilling og scoringsvarsel til din mobiltelefon. Send LFC LIVE START til 2180 for denne tjenesten.

I en kamp hvor Liverpool må vinne har Rafa satt spillere som Finnan, Babel og Kuyt og benken, mens Harry Kewell og Fernando Torres også er klare til å komme inn hvis behovet er der.

Som vanlig et feststemt Anfield når det er snakk om kveld i Europakampen. Det har også kommet en solid ladning med tyrkere for å støtte laget som overrasket med å slå de røde i Istanbul.

Det er nesten en måned siden en angriper sist scoret et spillemål for Liverpool, og duoen Crouch og Voronin vil ha øynene på seg.

1.omgang:

Ved første øyekast synes Liverpool å stille i et mer tradisjonelt 4-4-2, med Benayoun og Riise på kantene.

2.min: Sedef kommer inn fra motsatt kant og skyter en meter utenfor stolperoten til Reina på et flatt innlegg fra høyre.

4.min:  Crouch header et overlegg ned i beina til Voronin, men ukraineren får ikke noe skikkelig treff fra bra posisjon og ballen går ufarlig utenfor.

8.min:  Riise slår et godt innlegg fra venstre, i etterkant av et frispark, og Peter Crouch header hardt like utenfor.

10.min: Nydelig samspill med Benayoun og Arbeloa på høyresiden ender med at spanjolen spiller ballen for langt foran sesong og man får bare en corner, som er resultatløs.

11.min:  Üzkan får gult da han ikke flytter seg ved et frispark.

13.min:  Nytt bra angrep på høyresiden, med Mascherano og Arbeloa, før sistnevnte legger inn til Benayoun, Israeleren skyter imidlertid på utsiden av nærmeste stolpe fra skrå vinkel.

16.min: Voronin legger inn dypt fra høyre, men en hardt presset Crouch får ikke sin avslutning på mål.

19.min:  1-0 PETER CROUCH - Den lange spissen er litt heldig da han ved hjelp av en forsvarer får med seg ballen innefor 16-meteren, etter at Voronin har prøvd å tre ballen frem. Keeper redder det første skuddet, men Peter får satt inn returen.

21.min:  John Arne Riise header hardt og godt på en corner, men en forsvarer står på streken og redder Besiktas fra nok et baklengs.

24.min:  Crouch klinker til med et skudd fra utenfor hjørnet av straffefeltet, men ballen går en meter utenfor den bortre stolpen.

28.min: En fin stikker fra Benayoun finner Crouch inne i feltet, men Peter får ikke kontroll denne gangen.

29.min:  Liverpool får lov til å spille dypt inne i feltet til Besiktas, men den siste pasningen fra Arbeloa finner ingen medspiller foran mål.

31.min: Besiktas er på en sjelden angrepsvisitt, og det blir nesten farlig da Arbeloa slår et løst tilbakespill som Reina må reagere raskt på.

32.min:  2-0 YOSSI BENAYOUN - Riise kaster til Voronon, som rolig skaffer seg rom på venstrekanten før han viser oversikt og presisjon da han spiller mot Benayoun på motsatt stolpe. Israeleren gjør ingen feil da han kontrollerer ballen før han dunker den inn ved den bortre stolpen.

41.min: Voronin og Benayoun igjen, men denne gang skyter Yossi høyt over fra en dårligere posisjon.

44.min: Nok en avslutning fra Yossi, som ikke treffer skikkelig hardt presset inne i feltet.

Pauserapport: Etter at gjestene fra Istabul hadde yppet seg aldri så lite i et par minutter i starten tok Liverpool kontroll uten helt å sette på turboen. Det positive var imidlertid at de gangene man kom framover ble det nokså store sjanser ut av det. Det lå liksom i kortene at dette kunne bli en kamp for Peter Crouch, og da angriperen fikk sitt bokstavelig talt lange bein på returen fra sitt første forsøk var det samtidig klarsignalet for total helrød dominans. Midtbanen styrte fullstendig mot en motstander som begynte å få problemer med å flytte føttene fort nok. Liverpool har imidlertid hatt en tendens til ikke å drepe kamper denne sesongen og en hadde så smått begynt å lure da aktive Benayoun effektivt kunne ta vare på det gode forarbeidet til Voronin. Nå er det mer enn en katastrofe som kan hindre tre helt nødvendige poeng, etter at en god 1.omgang har gitt en tilsynelatende trygg 2-0 ledelse.

2.omgang:

46.min:
 Tandogan inn for Uzkan hos Besiktas.

48.min: Gerrard slår knallhardt inn fra venstre, men Benayoun får ikke god nok touch med hodet og Riise treffer heller ikke da han får ballen i neste situasjon.

53.min:  3-0 YOSSI BENAYOUN - Flott angrep igjen da Voronin slår en stikker til Riise, som skyter knallhardt på keeper. Returen kan Benayoun enkelt bredside inn mot et forsvar som er i oppløsning.

56.min:  4-0 YOSSI BENAYOUN - Gerrard skyter lavt og hardt, men likevel svakt av keeper å gi retur rett i beina på Yossi. Israeleren takker og bukker og fullfører sitt hattrick.

59.min: Liverpool blir snytt for straffe da det handses rett innenfor 16-meteren, uten at The Kop synes å bry seg alt for mye om det.

63.min:  Higuain inn for Kurtulus hos Besiktas, og Babel inn for Aurelio. Det skulle bety at Riise går ned på backen.

64.min: Babel er straks involvert, da keeper må gi corner på et hardt skudd fra nederlenderen.

Liverpool leder for øyeblikket skuddstatistikken 20-2!

69.min:  5-0 STEVEN GERRARD - Liverpool glir som smør gjennom midtforsvaret til Besiktas da Voronin spiller fri Gerrard med et herlig hælspark, og kapteinen sender ballen i nettet etter en liten touch av et forsvarsbein.

72.min:
 Voronin får stor applaus da han blir byttet ut og Harry Kewell kommer inn. Lucas kommer samtidig inn for Steven Gerrard, som åpenbart spares.

74.min: Riise med skuddforsøk fra 35 meter, men aldri særlig farlig.

78.min:  6-0 RYAN BABEL - Fantastisk scoring da Lucas slår dypt ut til høyre hvor Benayoun slår lavt inn. Ryan Babel sender ballen overlegent i mål foran The Kop med hælen.

81.min:  7-0 RYAN BABEL - En utrolig situasjon da midtstopperen til Besiktas skal klarere et langt oppspill, men sender ballen rett i Babel og ballen seiler inn i det åpne buret.

84.min:
  Kewell slår et perfekt innlegg til en ensom Babel på fem-meteren, men nederlenderen sender headingen i tverrliggeren. Han misset dermed den enkleste sjansen i hva som ville ha vært et hattrick på seks minutter!

89.min:  8-0 PETER CROUCH - Nytt superangrep da Kewell slår til Benayoun, som igjen finner Crouch, og Peter header kontant inn nok et mål.

Tidenes største seier i Champions League ga festaften for et sulteforet hjemmepublikum på Anfield denne sesongen. En av kveldens helter, Yossi Benayoun, fullførte sitt hattrick med å sette inn to returer tidlig i 2.omgang, og gjestene fra Tyrkia ønsket at de var på flyet hjem til Istanbul. Et bevegelig Liverpool etterhvert breddfullt av selvtillit syntes å gjøre som de ville, og etter å ha misbrukt en del sjanser før pause gikk alt inn i de siste 45 minuttene. Vel ikke alt, siden Ryan Babel burde også ha skrevet historie da han traff tverrliggeren istedenfor å score hattrick på seks minutter som innbytter. Men det la intet demper på nok en stor E-Cup kveld foran The Kop.

Spillervurdering

Pepe Reina 7 - Den spanske målvakten har en usedvanlig rolig dag på jobben - og det er egentlig ingenting å nevne.

Alvaro Arbeloa 7 - Alvaro spiller på høyrebacken i dag, og gjør en god jobb. Har som de andre lite å gjøre defensivt, og ankepunktet på den tidligere Deportivo-backen har ofte vært at han er lite med offensivt. I dag, spesielt i førsteomgang, er han aktiv og positiv også fremover på banen.

Jamie Carragher 7 - Også Carra har en rolig dag på jobb. Har lite å gjøre, og det som kommer tar han seg fint av.

Sami Hyypia 7 - Mye av det samme som med de to andre. Sami er den mest aktive av våre to stoppere i dag, og tar seg greit av det som kommer. Ettersom Besiktas var såpass tamme offensivt som de faktisk var, så ble finnen aldri avslørt på farten.

Fabio Aurelio 7 - Kommer til noen flotte innlegg, og har utvilsomt en god pasningsfot. Blir erstattet av Ryan Babel etter 63 minutter. Også Aurelio har bra kontroll defensivt i dag.

Yossi Benayoun 9 - Liverpools beste i dag. Israeleren viser mye pent med ball, scorer et hattrick, og har i tillegg to assist! En direkte glimrende kamp av Yossi, og i dag viste han mye som minnet om mannen han erstattet - Luis García. Benayoun er i grunn nærmere den hellige tieren, enn karakter åtte i dag.

Steven Gerrard 8 - Kapteinen gjør en god kamp i dag, og er tent og aggresiv. Skyter frisparket som gjør at Benayoun putter returen til hattrick, scorer et flott mål selv - hvor han faktisk kunne hatt flere. Stevie G er involvert i mye i kveld, og blir erstattet av Lucas etter 72 minutt.

Javier Mascherano 8 - Argentineren ligger i sin dype midtbanerolle, og gjør en god kamp. Vinner mange baller, er pasningssikker, og glimter også med pasninger i reneste Alonso-stil.

John Arne Riise 7 - Rødtoppen gjør en god kamp på venstrekanten. Slår et praktfullt innlegg, scorer nesten på heading etter corner (!), og kaster frem til Voronin på 2-0 målet.

Andriy Voronin 9 - Ved å sette såpass høye karakterer kan en fort bli beskyldt for å gå på lykkepiller - men det var flere spillere som virkelig var bra i dag. Voronin var fantastisk på topp i dag. Den langhårede scoret ikke selv, men hadde virkelig fortjent navnet sitt i målprotokollen. Han var meget involvert i fire av målene, og med tanke på at stillingen sto 5-0 da han ble erstattet av Harry Kewell, så sier det en hel del. Samspillet på målet til Stevie G forsvarer en plass på en hvilken som helst skrytevideo på YouTube.

Peter Crouch 8
- Peter Crouch har vært positiv i det siste, og i dag fortsatte den fine trenden. Crouchy vant mye på hodet, scoret to mål, og jobbet godt kampen gjennom. Lovende takter fra den lange angriperen.

Ryan Babel - Spilte tre minutter for lite til å få karakter, men Babel hadde på alle måter et positivt innhopp. Nederlenderen scoret to mål, og hadde i tillegg en knallhard heading i tverrleggeren. Synd - for hadde den gått inn ville han scoret sitt første hattrick, og det på syv minutter.

Harry Kewell - Kewell fortsetter sitt comeback, og var også i dag veldig positiv i sitt innhopp. Fortsetter han som dette, og samtidig får orden på kondisjonen, så han holder en hel kamp - vil det bli som en ny signing. Sannsynligvis den oftest brukte strofen brukt om nettopp Kewell.

Lucas Leiva - Lucas spiller nesten 20 minutter, og har et positivt innhopp. Tar plassen til Gerrard, og markerer seg med å være involvert i Ryan Babels scoring kun seks minutter ut i innhoppet.