Liverpool-Cardiff

Ons 31.10.07 kl 21.00 (Carling Cup 4. runde) - LFC TV (01.00) / Tilskuere: 41 780 / Dommer: Peter Walton / Anfield / Skrevet av: Sveinung Axelsen
Spillervurdering: Torbjørn Flatin (på Anfield)

Nabil El Zhar og Steven Gerrard gjorde Liverpools mål, idet man sørget for avansement til kvartfinalen i ligacupen. Trekning på lørdag.

McNaughton (44)

4. runde i Carling Cup byr på et gjensyn med Robbie Fowler på Anfield når Cardiff kommer på besøk. Kampen går i opptak på LFC TV klokken ett natt til torsdag. Vi vil oppdatere kampen fortløpende, da vi har en mann på Anfield, som vil overbringe informasjon så snart det er mulig kampen igjennom. Rafael Benítez har valgt seg ut et halvrutinert lag, hvori man kan finne stjerner som Gerrard og Carragher fra start, spedd ut med mindre rutinerte Hobbs og El Zhar.

Du kan følge kampen her direkte på liverpool.no, eller velge å få lagoppstilling og scoringsvarsel til din mobiltelefon. Send LFC LIVE START til 2180.

Som alltid er det massivt idet You'll Never Walk Alone runger over Anfield på en dag hvor hele Anfield Road End Lower er stappet med Cardiff-supportere.

1. min: Kampen er igang på Anfield. Babel og Crouch starter på topp, mens El Zhar og Leto beklér hver sin flanke.

5. min: Fowler er nær ved å score i sin retur til Anfield, men må ta til takke med et hjørnespark, som forøvrig leder til at El Zhar får klarert en heading.

7. min: Cardiff har innledet omgangen på Anfield som det mest toneangivende laget, og de to rutinerte herrer på topp, Hasselbaink og Fowler har ført an.

9. min: Peter Crouch klarer å legge ballen ned til en Ryan Babel som kommer stormende. Holleneren blåser imidlertid sitt skudd over. Like etter er Lucas frempå med et blokkert skudd. Liverpool har tatt mer over nå.

13. min: Peter Crouch har startet kampen friskt, og vender fint opp, for så å skyte hardt mot mål, men keeper er med på notene. Like etter kommer Aurelio fra dypet, og fyrer løs fra skrått hold, skuddet er godt, men den relativt døde vinkelen gjør det lett å hanskes med for Oakes.

17. min: Liverpool har tatt over nå, og har slått leir på Cardiffs banehalvdel. Spesielt ser Lucas sikker ut i sitt spill innledningsvis.

17. min: Etter et godt opprullet angrep, får Babel stå alene i boksen, men spissen header like over tverrliggeren.

20. min:  Igjen får en Liverpool-spiller stå åpen i feltet, og heade fritt mot mål, da Lucas også sender sin heading utenfor målets aluminiumsverk.

23. min: Etter at Cardiff åpnet friskt de første fem minuttene, har Liverpool tatt fullstendig over på Anfield. Blandt annet har Crouch vært toneangivende, da mye av resepten har gått ut på å utnytte den lange spissens luftstyrke, hvilket i stor grad har vært vellykket. I tillegg til den nevnte Crouch, har Lucas og Babel sett friske ut, da førstnevntes partnerskap med Crouch på topp ser giftig ut. Lucas har lagt seg mer offensivt enn Steven Gerrard, som for anledningen holder mer igjen enn hva man er vante med fra kapteinens side. Liverpool har kontinuerlig trykket på, og det henger et mål i luften.

30. min: Liverpool opprettholder stadig trykket, med god hjelp fra et stadig syngende Anfield, dog har sjansene vært fraværende i de siste minuttene.

31. min: Jubelen stiger på Anfield idet Liverpools kreative nummer syv, Harry Kewell, setter igang med oppvarming.

35. min: Fabio Aurelio kommer høyt opp i Cardiffs banehalvdel, og slår et søkende innlegg etter Peter Crouch. Den lange Crouch får imidlertid ikke videre klem på sin heading, som dermed går noe slapt mot mål, og enkelt avverges.

38. min:  Utifra intet kommer en livsfarlig heading fra Cardiffs midtbanedynamo Parry. Itandje gjør et tigersprang, og waliserene må nøye seg med et hjørnespark, som klareres av Crouch.

44. min: Kevin McNaughton får se det gule kortet etter å ha felt Steven Gerrard.

Etter en frisk åpning fra Cardiff de første fem minuttene, kjørte Liverpool showet i de 20-25 neste. Etter dette har imidlertid kampen jevnet seg ut, og det har blitt lengre mellom sjansene. Begge lag har hatt sjanser, da både Leto, Lucas, Crouch og Babel har sølt bor sjanser for Liverpool, mens Fowler og Parry har vært frempå med farligheter for Cardiff.  Mest toneangivende for Liverpool, har Lucas, Babel og Crouch vært, i en kamp hvor Liverpool har de virkelig gode avslutningene i manko. Utover dette kan man rapportere om en sval høstkveld på Anfield, med rundt 15 grader celcius, til glede for et syngende, nært fullsatt stadion, da man har 41780 tilskuere.

46. min: Begge lag entrer Anfields grønne gress uendret i andre omgang.

48. min: Nabil El Zhar får ballen fra Steven Gerrard, som har trukket ut mot høyre, unggutten bruker en touch, hvorpå han får et godt treff, og scorer et flott mål fra omkring 30 meters hold i sin første start for Liverpool!

52.min: Gerrard kommer alene med keeper, men kapteinen forkludrer hva som burde ha resultert i 2-0, da han ikke klarer å få ballen på mål med sin venstrefot.

63. min:  Leto halter av banen, etter å ha slitt med en smell de siste minuttene, inn kommer Yossi Benayoun.

65. min: Darren Purse scorer etter å ha slått Peter Crouch i lufta ved et godt slått innlegg!

66. min: Steven Gerrard sørger for at Liverpool umiddelbart slår tilbake, da han kontant setter ballen i nettet etter fantastisk forspill av Yossi Benayoun!

71. min:
Harry Kewell klappes velkommen idet han entrer banen til fordel for målscorer Nabil El Zhar.

75. min: Hasselbaink går av banen for Cardiff, og Thomson kommer inn.

78. min: Liverpool har satt opp tempoet nå, og den største forskjellen fra første omgang, må sies å være det at Steven Gerrard har skrudd på turboen. Kapteinen har vært involvert i det meste, og legger virkelig ned en solid innsats for dagen. I tillegg kan man nevne at Babel har lagt seg ute på høyre flanke, mens en positiv Kewell har gått opp som spiss.

80. min: Thomson header ned til Robbie Fowler, hvis avslutning blokkeres av Arbeloa.

84. min: Lucas pådrar seg et gult kort etter en unødvendig felling i farlig sone hva frispark angår.

85. min:  McNaughton erstattes av Gunter.

87. min:  En, for anledningen, sliten Lucas byttes av banen til fordel for Javier Mascherano.

89. min:  Whittingham bytter med McPhail for Cardiff som nå er tvunget til å satse offensivt mot slutten.

90. min: Ryan Babel pådrar seg et unødvendig, gult kort da han haler ut tiden.

Sluttrapport: Liverpool kjørte ut flere gear i andre omgang enn hva som var tilfellet. Steven Gerrard var definitivt den mest toneangivende på en kveld hvor man sikret seg billett til ligacupens kvartfinale. Utover dette kan man rapportere om at debutanten Jack Hobbs klarte seg bra kampen igjennom, og man kan vanskelig kalle målscorer El Zhars første kamp fra start uheldig, da den lille tekniske spilleren noterte seg for en perle av et mål. Videre kan man melde om at Yossi Benayoun var meget positiv i sitt innhopp, mens Kewell, til tross for lite spilletid, var farlig frempå ved et par anledninger. Alt i alt kan kampen karakteriseres som en interessant affære, hvis spill var bølgende og hvis intensitet var høy.

Spillervurdering:

Charles Itandje 7 - Andrekeeperen er god på streken og har i løpet av kampen en tre-fire gode enhåndsredninger. Gjør en brukbar jobb i feltet, og gjør ingen spesielle feil.

Álvaro Arbeloa 5 - I kveldens kamp gjør ikke den tidligere Deportivo-spilleren mer enn han må. Kommer ikke helt inn i kampen, og har til tider noen slurvefeil. Totalt sett en anonym kamp av spanjolen.

Jamie Carragher 6 - Legger som alltid ned solid innsats i alle kamper, men bidrar ikke like mye i dag som det vi kjenner ham for. Har et par konsentrasjonssvikt i løpet av kampen, hvilket resulterer i en prestasjon litt under det vanlige.

Jack Hobbs 6 - Unggutten som ankom fra Lincoln for et par år siden debuterte fra start i kveldens ligacupkamp, og gjorde seg sletts ikke bort mot rutinerte karer som Jimmy Floyd Hasselbaink og Robbie Fowler. Spilte på det trygge og hadde god kontroll kampen gjennom.

Fábio Aurélio 6 - Den skadeforfulgte brasilianeren begynte kampen litt nølende, men spilte seg opp i andre omgang. Hadde gode løp langs kanten, og lider kanskje noe av Letos prestasjon. Er aktiv og god fremover, og innleggene er av prima kvalitet.

Nabil El Zhar 7 - Den tekniske og lille midtbanemannen sørget for Liverpools første mål, og hans første i Liverpool-trøya, på spektakulært vis. Et fantastisk skudd fra nærmere 30 meter gikk rett i nettmaskene. Er en spiller som er vekselvis av og på, men spiller etter hvert på seg selvtillit, hvilket leder til bedre prestasjoner. Positiv kamp av marrokaneren, som viser fine trekk.

Steven Gerrard 8 - Som i forrige runde av ligacupen er det en av Liverpools stjernespillere som blir kampens store spiller. Etter en ikke fullt så drivende start tok kapteinen grep i andre omgang, og førte sine menn til seier. Scorer etter et kjempeangrep og blir med det matchvinner. Viser igjen drivkraften som bor i ham, og gir jernet i andre omgang. Liverpools beste.

Lucas Leiva 6 - Den talentfulle brasilianeren er en av de få spillerne som gjorde en bedre innsats i første omgang enn hva som var tilfellet i andre. Er en fin spiller som gjør det meste på en ukomplisert og enkel måte. Er lett på foten, men faller i skygen av Steven Gerrard etter pause. Brukbar kamp av unggutten.

Sebastián Leto 4 - En svært skuffende kamp av den unge argentineren. Gjennom hele kampen får han utrettet svært lite, og låser seg inn i dribleserier som det aldri blir noe konstruktiv ut av. Totalt sett er det et par avslutninger på tampen av første omgang som står igjen som det eneste positive. Er ikke i form, og sliter med selvtilliten.

Ryan Babel 6 - Ryan fikk endelig ønsket om å spille spiss oppfylt i dag, men det resulterte ikke i noe mål fra den raske nederlenderen. Virket å utforme et bra partnerskap med høyreiste Crouch på topp. Gjør mye positivt, men det er en del av og på. Har noen gode skuddforsøk, men det resulterer ei i noe tellende. Ingen negativ kamp.

Peter Crouch 7 - Gjør en meget god figur spesielt i første omgang, og ruver i lufta kampen gjennom. Svikter litt i de helt avgjørende situasjonene, hvor han må være mer klinisk. En av kampens mest positive spillere.

Yossi Benayoun - Som i forrige runde i Carling Cup viser han sin klasse, og bidrar med målgivende. Med det legger Yossi inn en god søknad om å få starte borte mot Blackburn på lørdag, i Jermaine Pennants skadefravær.

Harry Kewell - Et etterlengtet comeback for Harry Kewell, som kun står med fire innhopp for Liverpool siden FA Cup-finalen mot West Ham i 2006. Viste umiddelbart et par fine detaljer og hadde et skuddforsøk. Begynte bak Crouch i en rolle som hengende spiss, men endte opp på venstrekanten. Fikk ikke utrettet det helt store, Harry Kewell.

Javier Mascherano - Ble satt inn helt på tampen for å trygge ledelsen. Var involvert i den siste kontringen som Liverpool burde scoret på.