Liverpool-Charlton

Søn 13.05.07 kl. 16.00 (Premier League) - / Tilskuere: 43 134 / Dommer: Dermot Gallagher / Anfield / Skrevet av: Raymond Halvorsen
Spillervurdering: Tore Hansen

Liverpool klarte uavgjort mot Charlton etter å ha ligget under to ganger. Kewell sikret tredjeplassen med straffescoring på overtid.

Fortune

Du kan motta scoringsvarsel på din mobil ved å sende LFC LIVE START til 2180.

Liverpool tar i mot Charlton til årets siste hjemmekamp, og det i ligaens siste serierunde. Ettersom Charlton ikke maktet å slå Tottenham på The Valley, er nedrykket er et faktum allerede før siste serierunde for Alan Pardews mannskap. Samtidig er det Liverpools generalprøve før Champions League-finalen i Aten som kun er 10 dager unna. Liverpool må matche Arsenals resultat for å komme på tredjeplass, samtidig som The Gunners ikke må slå sin motstander Portsmouth med mer enn ett mål mer enn det Liverpool eventuelt slår Charlton med.

Det forventes det at flere av Liverpools nøkkelspillere figurerer i denne kampen, ettersom de ikke må miste kampform før 23. mai. Det ligger an til en emosjonell avskjed med Robbie Fowler, som vil være Liverpools kaptein i sin siste kamp på Anfield.

Scott Carson er ikke spilleberettiget for Charlton, da han som kjent er på utlån fra nettopp Liverpool. Darren Randolph vil debutere som burvokter for gjestene. Ved forrige møte mellom de to klubbene vant Liverpool 3-0 på The Valley etter mål fra Craig Bellamy, Steven Gerrard og Xabi Alonso.

Vår mann i Liverpool rapporterer om en stor demonstrasjon i Oakfield Road en knapp time før avspark. Rundt 200 mann med store bannere marsjerte ned gata med taktfaste rop om "Where have all our tickets gone" og "Parry, out, out, out". De skal ha blitt stoppet av politiet før de nådde helt frem til Anfield. Harmen er stor over hvor få billetter som har blitt gjort tilgjengelig for den genuine supporter til Champions League-finalen.

Italienske Daniele Padelli får sin Liverpool-debut i ettermiddag, ettersom både førstekeeper Jose Reina og andrekeeper Jerzy Dudek er skadet. Dermed får ikke polakken noen avskjedskamp foran The Kop, slik som dagens kaptein Robbie Fowler får. Begge spillerne vil som kjent forlate Liverpool i løpet av sommeren.

Arbeloa spiller høyreving, og Riise venstreback. Den sentrale midtbanen utgjøres av Mascherano og Gerrard. Zenden starter ute til venstre.

1.omgang

2.min: 0-1 Holland. Charlton scorer på sitt første angrep, etter elendig forsvarsspill av Liverpool, der Mascherano ga fra seg ballen alt for lett til Darren Bent.

7.min:
Álvaro Arbeloa får en fenomenal sjanse, som han misbruker. Årets miss! Spanjolen valgte å skyte, når han hadde Fowler helt umarkert med seg etter at en Charlton-forsvarer gled.

12. min: Zenden prøver seg på skudd, men Liverpool får kun corner. Etter mye om og men får til slutt Fowler ballen, men han makter ikke sette den i nettet.

14. min: Kuyt får avsluttet inne i feltet, men nederlenderen får heller ikke lærkula i mål. Liverpool satser offensivt nå, etter Charltons tidlige ledermål.

15. min: Bent får en god sjanse etter at han er såvidt onside, og legger ut til Darren Ambrose. Han misser imidlertid på målet.

17. min: Zenden får lagt inn fra venstrekanten, og ballen går forbi Robbie Fowler. Deretter kommer den litt overraskende på Álvaro Arbeloa, og heller ikke denne gang går det Liverpools vei. Brukbar mulighet.

20. min: Spillet har roet seg litt nå etter en periode med Liverpool-press.

21. min: Fowler kommer seg igjennom og er med fri bane på vei mot mål, men blir avblåst for offside.

26. min: Arbeloa gjør et godt stykke offensivt arbeide, og går ned innenfor sekstenmeteren. Dommeren blåser ikke, og det er en høyst tvilsom avgjørelse. Like etterpå kommer Bent mot målet til Padelli, men faller i duell med Carragher. Dommeren vinker også her spillet videre, og her har han rett.

27. min: Fowler er igjen rett utenfor boksen, og er svært aktiv i dag. Han blir felt, mener dommer Gallagher, og Liverpool får frispark. Gerrard får godt treff på frisparket, men det går rett over mål.

30. min: Bent er igjen onside, og han legger ut til Song, men Steve Finnan gjør en heltemodig innsats og redder på streken. Nesten tomålsledelse til Charlton!

34. min: Song takler Liverpools kaptein utenfor boksen, og Liverpool får frispark. Ballen er på vei mot Kuyts hode, men Charlton-forsvaret får klarert.

36. min: Kuyt er aktiv, og kommer igjen frem fra høyre. Det hele ender imidlertid med at ballen havner i nettveggen.

38. min: Gerrard og Kuyt kombinerer igjen fint, og Randolph gjør en glimrende reding på Kuyts skudd. Liverpool får corner utav hendelsen, men Fowlers heading går rett utenfor borterste stolpe.

43. min: Arsenal fikk straffe på Fratton Park. Tidligere Liverpool-keeper David James gjør imidlertid hans gamle lagkamerater en flott tjeneste ved å redde Baptistas sraffespark. Liverpool trenger kun én scoring for å igjen komme seg opp på tredjeplass.

44. min: Lite konstruktivt spill for øyeblikket, med lite sjanser. Liverpool har imidlertid ballen mesteparten av tiden.

45. min: Ett minutt tillegg på Anfield.

45+1. min: Gerrard spiller godt på midtbanen, og gir en god pasning til Robbie Fowler. Dessverre for legenden så går ballen i nettveggen. Han vil så gjerne i avskjedskampen, Robbie!

Som mange ganger tidligere, har Liverpool vært det førende laget på Anfield. De fremmøtte hadde nesten ikke rukket å sette seg før Matt Holland ga både supportere og spillere en real kalddusj ved å sette inn 0-1 etter allerede to minutter! Deretter har alt nærmest vært enveiskjøring. Arbeloa hadde en gigantisk målsjanse etter syv minutter, men på uforklarlig vis presterte spanjolen, som i dag er å finne på Liverpool høyrekant, å sette ballen over vikarierende Charlton-keeper Randolph. Robbie Fowler var helt fri på venstre side, og publikum på Anfield var naturlig nok ikke glade for at spanjolen valgte å skyte istedenfor å servere Robbie Fowler i avskjedskampen hans. Mer åpenbare sjanser finner man nesten ikke. Liverpool kunne lett ha vært det ledende laget ved pause, men dessverre har det ikke villet seg foran mål, selv om både Kuyt og Fowler så gjerne vil og prøver. Forsvaret har også ved noen anledninger virket noe ukonsentrerte, og Darren Bent har vært frempå ved et par anledninger. Liverpool må bedre det offensive spillet sitt og sette sjansene om det skal bli tredjeplass i Premier League i år.

46. min: Andre omgang er igang.

47. min: Charlton får en vanvittig sjanse! Bent og Zheng-Zhi kommer gjennom etter en feil fra Mascherano, men på uforklarlig vis greier ikke kineseren å sette ballen bak Padelli. Liverpool lever farlig.

50. min: Charlton legger inn fra høyre, og Padelli får ikke holdt ballen. Liverpool klarerer. Kewell og Alonso er i oppvarming på sidelinjen.

52. min: Ambrose jogger av banen, og Hughes kommer inn. Kampens første bytte.

53. min: Everton har tatt ledelsen på Stamford Bridge! Om resultatet holder seg nå, vil ikke Chelsea tangere Liverpools rekord i antall hjemmekamper uten tap. Chelsea har nå 62 hjemmekamper uten tap, Liverpools rekord er på 63. Det er unggutten Vaughan som scoret for David Moyes menn.

54. min: Gerrard stormer frem på høyrekanten, men skuddet går til corner. Den blir det intet ut av.

57. min: Boudewijn Zenden går av banen, inn kommer Harry Kewell som prøver å komme i matchform før finalen i Aten. Nå får vi kanskje se mer kreativitet fremover.

58. min: Zheng-Zhi får enda en stor sjanse, men atter en gang blir den misbrukt. Denne gang stryker headingen stolpen.

60. min: Kewell kommer fint frem på venstrekanten, og gir til Gerrard. Han prøver å tre gjennom i feltet til Fowler, men det koker ut i ingenting.

61. min: Xabi Alonso kommer inn for Álvaro Arbeloa.

62. min: 1-1. Harry Kewell gjør en flott prestasjon på kanten, og gir en fantastisk innlegg inn i boksen. Kuyt møter ballen med hodet, før den treffer Alonso. Han utligner med et flott skudd nede i hjørnet.

63. min: Chelsea har utlignet på Stamford Bridge. Drogba er målscorer.

64. min: På Anfield briljerer innbytter Harry Kewell! Han sender i vei et fantastisk skudd fra distanse, men dessverre for Liverpool og australeren treffer ballen tverrliggeren. Utrolig prestasjon av Kewell. Liverpool nesten opp i ledelsen!

67. min: Robbie Fowler er på vei mot Randolphs mål, men en glimrende takling fra Charltons forsvar gjør at Robbie ikke nå heller får satt ballen i nettmaskene. Det nærmer seg.

71. min: 1-2. Charlton kontrer. Det blir skudd og goalgetteren Darren Bent får ballen i boksen etter en svak retur av Padelli. Engelskmannen setter ballen sikkert bak Padelli.

74. min: Kewell fortsetter å imponere. Kommer til i god posisjon, og sender i vei et nytt hardt og velplassert skudd. Kun en solid redning av Randolp gjør at Liverpool ikke utligner. Vi presser nå!

78. min: Carragher header et frispark fra Gerrard, men hodestøtet er for svakt til at lærkula går i retning mål.

80. min: Agger gjør en tabbe slik at Bent kommer gjennom, men dansken retter opp feilen sin igjen. Deretter kontror Liverpool, og Kewell tar med seg ballen et langt stykke før han til slutt legger inn. Kuyt er fremme på ballen, men etter hvert havner den hos Mascherano som blåser den over fra god posisjon.

81. min: Lloyd sam rusler av banen. Inn kommer Jimmy Floyd Hasselbaink.

83. min: To store sjanser for Liverpool! Fowler får en stor sjanse, men kommer i ubalanse og setter ballen over. Deretter får Robbie igjen en sjanse, men den havner utenfor mål. Det vil seg ikke for Fowler i dag, for sjanser har han hatt drøssevis av.

84 min: Nå er det Charltons tur til å få to sjanser, men begge ender med svake avslutninger fra Alan Pardews spisser.

89 min: Robbie Fowler rusler av banen for siste gang for Liverpool. Unison applaus på Anfield i det scoringslegenden byttes ut til fordel for Peter Crouch.

90. min: Med Fowler nettopp tatt av banen, får Liverpool straffe etter at en Charlton-spiller handser. Harry Kewell får ta straffesparket, og Liverpools nummer syv er bombesikker fra straffemerket.  King Harry sikrer Liverpool tredjeplassen i Premier League!

90+1. min: Zheng Zhi går av banen, inn kommer Marcus Bent.

90+2. min: Arsenal greide kun 0-0 på Fratton Park, og Liverpool sikrer tredjeplassen. Chelsea spilte uavgjort mot Everton, og tagnerer dermed Liverpools rekord i antall hjemmelkamper uten tap.

Robbie Fowler blir hyllet på Anfield, det samme gjør Jerzy Dudek. En flott stemning på stadion nå, i det ligasesongen er slutt og alle spillerne blir hyllet. At tredjeplassen ble sikret i siste minutt gjør heller ikke stemningen dårligere!

Liverpool sikret seg tredjeplassen i Premier League etter en flott andreomgang. Det begynte svakt, men etter at Harry Kewell kom inn for Boudewijn Zenden løsnet det hele. Venstrekantens mangel på raid og innlegg var ikke lenger et problem. En annen innbytter, Xabi Alonso, utlignet først. Harry Kewell dro seg flott fri på venstrekanten og la et presist innlegg til Dirk Kuyt, som igjen sendte ballen videre til Alonso. 1-1. Charlton slo tilbake ikke lang tid etterpå, og debutant Daniele Padelli kan klandres for baklengsamålet. Han ga retur på en forholdsvis enkel markkryper, og Darren Bent førte igjen Charlton i ledelsen. Robbie Fowler hadde en rekke sjanser før han ble byttet ut ett minutt før slutt, og med Liverpools faste straffetaker nettopp gått av banen, fikk Liverpool ironisk nok straffespark da en Charlton-forsvarer handset i feltet. Harry Kewell var først frempå og ytret sitt ønske om å ta det avgjørende sparket. Australeren fikk ønsket, og ingen treger nok på det ettersom han var bombesikker fra straffsparket og satte ballen under Randolph. Kewells inntog på banen skapte etterlengtede friske pust, og Xabi Alonso pasningsfot bidro til økt presisjon på det offensive spillet. At tredjeplassen ble sikret, ingen ble skadet, samt at Kewell gjorde en kanonkamp på den problematiske venstrekanten kan ikke ha vært annet enn god oppladning før Champions League-finalen i Aten!

Spillervurdering:

Padelli (4)
Var usikker på begge Charltons scoringer, og virket nervøs og urutinert på andre situasjoner også. Ingen imponerende debut.

Finnan (6)
Stødig kamp, der han gjør en ryddig opptreden. Byttet plass med Arbeloa og gikk frem på høyrekanten i starten av andre omgang. Gikk ned på backen igjen da Gerrard senere ble flyttet ut på høyre med Alonsos inntreden. Få defensive feil.

Carragher (6)
Sliter litt med å få adresse på fremspillene, og slet også med farten på Charltons angripere. Ga bort mye rom, og ble stadig dratt ut av posisjon av Darren Bent. Virket litt rusten, og Charlton fikk skape veldig mange sjanser.

Agger (6)
Man kan si det samme om Agger som om Carragher. Heller ikke danskens fremspill var presise nok, også han slet med farten til Charltons spisser, og også han virket litt rusten.

Riise (5)
Begynte kampen veldig svakt, hvor han sleiva med fremspill og var delvis ansvarlig for at Charlton fikk komme rundt på kanten ved sin første scoring. Spilte seg litt opp etter hvert, men likevel en kamp under pari.

Arbeloa (4)
Vi trekker ett poeng for den enorme bommen for åpent mål tidlig i kampen. Spanjolen spiller ingen god kamp, og ble forståelig byttet ut.

Mascherano (6)
Ga bort ballen i forkant av Charltons første mål. Spilte ellers en kamp på det jevne, og dro mye av lasset på den sentrale midtbanen sammen med Gerrard da de røde slet som verst. Varierte mer i prestasjonene enn vi har vært vant med fra den kanten i tidligere kamper.

Gerrard (8)
Banens beste. Er den eneste Liverpool-spilleren som gir 110% gjennom hele kampen, og den eneste som spiller med hjertet utenpå trøya. Energisk, og det lyser seiersvilje av scouseren i dag.

Zenden (5)
Spilte på venstrekanten i første omgang, men byttet plass med Riise etter pause. Ingen god kamp av nederlenderen, som aldri klarer å komme rundt på kanten og få lagt inn foran kassa.

Kuyt (7)
Den angriperen som er mest konstruktiv i dag. Bidrar gjennom hele kampen med helhjertet jobbing, og er alltid spillbar. Har et meget godt skuddforsøk før pause, og er nest sist på ballen ved Alonsos scoring. Dokumenterte god form før Aten.

Fowler (5)
Det ble ingen eventyravslutning for Robbie Fower. At han akkurat var byttet ut da Liverpool fikk straffesparket, var egentlig beskrivende. Spilte egentlig slik han har gjort hele sesongen, der han slet med å komme til de store sjansene og finne de riktige posisjonene. Mangler også farta fra glansdagene. Forlot uansett Anfield til trampeklapp.

Kewell (7)
Gjør et veldig bra innhopp, og scorer på straffespark og sikrer dermed Liverpool tredjeplassen i Premier League. Hadde også et susende skudd i tverrliggeren, og viste fikse detaljer ute på venstreflanken. Var med på å heve laget med sitt innhopp.