Liverpool - Chelsea

Lør 20.01.07 13.45 (Premier League) - C+Sport1/Sky / Tilskuere: 44,245 / Dommer: Rob Styles / Anfield / Skrevet av: Tore Hansen / Arild Skjæveland (børs)

Fortjent hjemmeseier og Rafas første ligaseier mot Chelsea! Liverpool kontrollerte fra start til mål mot et rufset londonlag.

Ferreira (70)

Meget viktig hjemmekamp på Anfield. Skal Liverpool få kontakt med tetduoen må de slå Chelsea i denne kampen. Etter å ha tapt alle tre utekampene mot Chelsea, Manchester United og Arsenal må hjemmekampene vinnes dersom vi skal utfordre helt i toppen. De blå fra brua er førstemann ut.

Med klubbens (trolig) nye eiere fra Dubai på plass i direktørboksen, en overtakelse er rett rundt hjørnet, er dette en kamp med mange poenger. Gjestenes manager har vært i krig med Chelseas russiske eier og har savnet backing (!) på transfermarkedet i dette vinduet. Både manager og spillere kommer derfor til Anfield med mye press på seg. Det kan imdilertid slå både positivt og negativt ut.

Rafa Benitez har kanskje ikke gjort det bra mot topplagene i Premier League siden han tok over som manager, men kan i dag bli den nest beste manageren i klubbens historie på de 100 første ligakampene. Med full pott er det bare Dalglish som har tatt flere poeng enn spanjolen.

Dirk Kuyt og Peter Crouch leder angrepsrekka mot de regjerende ligamestrene. John Arne Riise og Pennant er tilbake på laget. Sistnevnte og Aurelio spiller dermed på kantene. Mark Gonzalez er tilbake på benken etter skade. Jamie Carragher spiller sin 450. kamp for de røde.

Petr Cech spiller sin første kamp siden oktober for Chelsea og kommer til å bruke en FA-godkjent ansiktsmaske. Essien ser ut til å spille midtstopper sammen med Ferreira. Schevchenko er på benken. Makelele er suspendert.

SE MÅLENE FRA YOUTUBE

1. MIN: Kamper er i gang i vintersola på Anfield.

2. MIN: Mikel skyter ufarlig rett på Reina. På den andre siden av banen tester Gerrard Cech med en enkel heading.

3. MIN: Livlig i åpningsminuttene og drømmestart når Crouch såvidt får en touch et langt oppspill fra Carra og finner Kuyt. Nederlenderen bruker hodet og teknikk til å komme foran stopperen og scorer iskaldt alene med keeper.

6. MIN: Kjempemiss fra Riise som kommer helt alene med Cech. Nordmannen tar ned en god ball i bakrommet og skjærer inn foran mål. Ballen kommer imidlertid på hans høyrefot og han skyter rett på keeper. Riise på venstre kant, mens Aurelio starter på backen.

9. MIN:  Riise klemmer til på halv volley etter corner fra Gerrard. Forsøket går imidlertid høyt over.

10. MIN: Robben må ha behandling etter å ha landet forkjært etter å ha gått opp i en duell med Carragher.

14. MIN: Liverpool med alt spillet det første kvarteret. Kuyt tar ned en ball på brystet som Essien blokkerer til corner.

18. MIN: Pennant tar i mot en klarering fra Essien ved hjørnet av 16-meteren, lar ballen gå en gang i bakken og skyter motsatt. Ballen går i en perfekt bue over Cech og i nettmaskene. Hvilken måte å score sitt første mål på klubben på!

Vakkert når Pennant scorer sitt første mål for Liverpool.

21. MIN: Robben må kaste inn håndkleet. Wright-Phillips kommer inn.

27. MIN: Forrykende første 27 minutter på Anfield hvor de røde har tatt fullstendig lurven av gjestene fra London. Med fart og presisjon i angrepsspillet har vi sett et mye mer bevegelig og offensivt Liverpool enn på lenge i tilsvarende kamper.

32. MIN: Kalou lurer offsidefella, men heldigvis er Reina våken og ute og snapper ballen.

Alonso har vært ute de siste minuttene og fått sydd 5 sting i leppa etter en smell.

39. MIN: Lampard skyter langt over på frispark til høy jubel. Spillet har jevnet seg ut, men Chelsea har enda ikke skapt noe mot Reina.

PAUSERAPPORT
Et energisk Liverpool gikk rett i angrep mot Chelsea og presset dem fra første ball. Det er sjeldent å se fra de røde i tilsvarende oppgjør. Rafa uttalte før kampen at det første målet kom til å bli viktig. Det var derfor herlig å se et heltent Liverpool gå ut og jage ledermål. Hvis hjemmelaget imponerte de første 25 minuttene med fart, bevegelse og godt angrepsspill var gjestene tilsvarende nervøse. Spesielt i forsvarsspillet. To gode mål har gitt en perfekt førsteomgang. Først var det Kuyt som tok i mot en stuss fra Crouch og ”headet bort” oppasseren sin og scoret alene med Cech. Pennants første for klubben var heller ikke til å skjemmes av. På halv volley løfter han kula motsatt fra 17-18 meter. Det var faktisk ikke mer enn fortjent. Liverpool var best i alt denne omgangen, og selv om banespillet jevnet seg ut mot pause klarte altså Chelsea å true oss foran mål.

46. MIN: Andre omgang er i gang.

50. MIN: Rolig start på andre omgang. Ingen av lagene har klart å sette preg på de første minuttene.

57. MIN: Et litt mer forsiktig hjemmelag kommer til sin første avslutning i omgangen når Crouch header litt for forsiktig mot Chech. Viktig at ikke Chelsea kommer mer inn i kampen enn de er nå. De vinner mange dødballer utenfor vår 16-meter for øyeblikket.

61. MIN: Et fantastisk langskudd fra John Arne Riise smeller i tverrliggeren over Cech. Skuddet hadde fortjent en bedre sjebne. Crouch følger opp returen, og blir "tatt" av Essien, men dommeren vinker spillet videre.

63. MIN: Kampen har våknet mer til liv. Kuyt setter ballen til side for mål etter innlegg fra Riise.

70.MIN: Ferreira takler Riise bakfra og blir førstemann i dommerens bok i dag. Det er stopperens femte for sesongen.

74. MIN: "Problembarnet" Schevchenko kommer inn for Obi Mikel. Det starter også "Five TIMES"-sangen på The Kop...

80. MIN: Ti minutter gjenstår av kampen og Liverpool har full kontroll. Hjemmelaget har spilt med hodet og rutinen hittil i omgangen og frustrert et bleikt Chelsea-lag samtidig som de har blitt farligere og farligere foran mål.

81. MIN: Kuyt er bare en blokkering fra å sette inn hans andre for dagen når han mottar et godt innlegg fra Gerrard fra høyre.

85. MIN: Bellamy kommer inn for Crouch. Waliseren har scoret 5 ganger på de siste 7 ligakampene.

88. MIN: Gerrard sender en ball videre inn i feltet og Kuyt skyter på direkten like over. Stor sjanse.

90.MIN: Gonzalez kommer inn for en av banen beste, Dirk Kuyt, mens YNWA runger over Anfield. Hyggelig å se chileneren tilbake igjen.

SLUTTRAPPORT
Det er kanskje bare tre nye poeng, men det var utrolig deilig å innkassere vår første ligaseier mot Chelsea siden Rafa Benitez ble ansatt. Dersom dette samtidig kan bli en vitamininnsprøytning i en ligasesong som stadig blir bedre og bedre, vil det være enda viktigere. Vi har spilt et par gode kamper mot rivalen fra London tidligere, men sjeldent har vi kontrollert en kamp på denne måten fra start til slutt. Vi stod frem med brystkassa og spilte på hele registret. Selv om de blå forsøkte å yppe seg tidlig i andre omgang ble det aldri noe mer enn nettopp det. Utover omgangen var det aldri noen tvil om hvor poengene kom til å havne. Chelseas forsvarsrekke mangler et par menn, og vil nok bli påpekt av en viss mann i avisene i morgen. De klarte imidlertid aldri å forsvare seg som et lag. Vi fikk dem til å gjøre feil og utnytte svakhetene i laget. Lydmuren fra The Kop er som alltid viktig i kamper som dette. Den beste fotball kom før pause med glimrende mål av Kuyt og Pennant. Liverpool gikk ut og tok kontrollen og avgjorde på mange måter oppgjøret før pause. En perfekt regi av Rafa Benitez. Det er nå fem poeng opp til andreplassen.

Reina (7)
Rolig dag på jobben for Reina. Håndterer det lille som kommer bra og får pluss for å være tidlig ute og avverge før det blir skummelt.

Finnan (7)
Nok en god kamp av iren. Ligaens beste og mest stabile høyreback?

Carragher (9)
Vår banens beste i dag. Rett og slett en gigant, og rydder opp i alt Chelsea prøver seg på. Vi holder visekaptein Carra som banens beste.

Agger (7)
God kontroll på Drogba, og spiller en god kamp.

Riise (8)
Tydligvis hatt godt av en tur på benken. Det beste vi har sett av nordmannen på lenge, og er nær å score en perle fra 2 kilometers hold.

Pennant (7)
Jermaine har vært bedre den siste tiden, og scorer i dag kanskje årets mål på Anfield.

Alonso (8)
Full kontroll på midten. Noen som så Frank Lampard?

Gerrard (7)
God kamp av kapteinen. Jobber utrettelig, og er nære på å servere Kuyt en fantastisk assist. Litt småhissig gjennom hele kampen, og det å se kapteinen sinna igjen er herlig.

Aurelio (7)
Brassen har sett bedre ut den siste tiden, og spiller i dag en god kamp. Jobber godt både offensivt og defensivt og har sammen med Riise Kalou godt plassert i baklomma hele kampen.

Kuyt (9)
Glimrende kamp av nederlenderen. "Jobber som en tyrk" (for å sitere Roar Stokke) gjennom hele kampen, og er involvert i alt Liverpool skaper fremover. Glimrende mål, og det kunne vært flere.

Crouch (7)
Fin målgivende til Kuyts scoring og er gjennom hele kampen et uromoment. Får ta ned samtlige oppspill, da Mourinho tydligvis har glemt be spillerne sine presse ballfører. Et par tamme avslutninger trekker ned.

Bellamy og Gonzalez med for lite spilletid til å bli vurdert.