Liverpool - Chelsea

Tir 01.05.07 kl 20.45 (Champions League, semifinale 2.kamp) - TV3/3+/ITV1 / Tilskuere: 42 554 / Dommer: Manuel Enrique Mejuto Gonzalez (SPA) / Anfield / Skrevet av: Tor Sandø
Spillervurdering: Jens Andersen Grønhaug

Liverpool er i en ny Champions League-finale. Etter 1-0 ved full tid, vant Liverpool 4-1 på straffekonk.

LiverpoolChelsea
1-0 (4-1 på str) (1-0 til pause)
1-0; Agger (22)
Zenden, Alonso, Gerrard og Kuyt scorer i straffesparkkonkurransen.
Lampard eneste scorer i straffesparkkonkurransen.
Ashley Cole

Liverpool får en tøff oppgave når de skal prøve å snu 0-1 fra Stamford Bridge til seier og avansement til Champions League finalen i Aten.

Du kan motta scoringsvarsel på din mobil ved å sende LFC LIVE START til 2180.

Store forventninger til kampen nå. Alle venter på at dommer Gonzalez skal sette det hele i gang. Hans dommerobservatør er ikke ukjente Pierluigi Collina.

At Zenden nok gang får starte vil nok overraske mange, men det lå litt i kortene når Alonso spilte hele kampen mot Pompey at Gerrard kunne bli flyttet inn i midten. Gledelig at Steve Finnan er klar etter sin nakkeskade, og skyver da Arbeloa som har vært litt rusten ut på benken.

Vanvittig stemning på Anfield. "You`ll never walk alone" runger ut over Anfield og de tusen hjem. Fem minutter til kampstart.

Klokken er 20.45. Kampen er i gang.

3. min.: Chelsea ligger lavt. Ingen sjanser så langt.

6. min.: Første ball mot Cech. Gerrard prøver skuddfoten. Ballen går utenfor.

7. min.: Zenden er et par skonumre for liten til å nå et overlegg. Liverpool har ballen mest nå. Pennant lå nede, men kom seg opp.

10. min.: Drogba blir spilt igjennom, men Agger og Liverpool-forsvaret rykker korrekt ut.

11. min.: De røde har grepet nå. Riise får lagt inn, men ballen går igjennom Chelsea-forsvaret uten at noen røde bein kommer borti den.

15. min.: Drogba legger inn, men Liverpool-forsvaret er med på notene.

Mikel sliter med skade. Kommer seg på beina, men hinker.

22. min.: 1-0!!!! Daniel Agger legger ballen klistret i hjørnet etter et glimrende lagt frispark fra Gerrard. Han lurer hele Chelsea-forsvaret. Innøvd frispark. Agger scorer fra 15 meter. Det er 1-1 sammenlagt i Champions League-semifinalen.

27. min.: Fantastisk stemning på Anfield. De røe har spillet. Tett på Anfield. Mange dueller.

29. min.: Ashley Cole får gult kort etter å ha tatt Jermaine Pennant.

32. min.: Drogba kommer igjennom. I kamp med Agger får Drogba skutt, heldigvis rett på Reina. Chelsea mer med nå.

40. min.: Farlig heading fra Essien. Ballen går heldigvis utenfor.

45. min.: Farlig Chelsea-frispark. Reina får heldigvis slått ut ballen.

Pauserapport: Liverpool leder fortjent 1-0 etter Aggers glimrende mål fra 15 meter etter et klokt frispark fra Gerrard som utspilte hele Chelsea-forsvaret. 1-1 sammenlagt og vi er like langt. Liverpool hadde overtaket det meste av første omgang. Chelsea tok noe mer over, og var på et par visitter foran Reina, men de røde fikk avverget. En god første omgang av Liverpool, god stemning på Anfield; alt ligger til rette for fortsatt Liverpool-dominans. Agger og Carragher (bildet) har spilt godt i midten bak og hele midtbanen har hatt kontrollen på Chelseas. Nå gjenstår bare fortsettelsen...

Klokken er 21.47. 2. omgang er i gang. Anfield er i storform. Det er forhåpentligvis spillerne også.

53. min.: Fortsatt tett. Spillet veksler.

56. min.: Første skudd mot målet kommer fra Joe Cole. Flere meter utenfor.

57. min.: Kjempesjanse. Crouch møter et innlegg fra Pennant og slår Essien og Ferreira i hodeduell. Cech får avverget.

59. min.: Ny kjempesjanse fra Liverpool. Denne gang var det Kuyt som header ballen i tverrliggeren. Glimrende innlegg fra Riise med kirurgisk nøyaktighet. Vi er nærmest avansement nå.

Drogba ligger nede etter møte med Agger. Dansken får

Crouch med ublidt møte med Essien og Ferreira. Engelskmannen kommer seg raskt opp.

68. min.: Dagen er på alle måter rød så langt. Vi er først på alle baller. Nå gjelder det å komme seg til flere sjanser.

70. min.: Liverpools bestemann, Mascherano, legger frispark til Crouch, som nesten når Zenden.

71.min.: Pennant får ballen innenfor 16-meteren. Bør skyte før, men ballen går via en forsvarer og over mål. Vi holder trykket nå.

74. min.: Liverpool er i føringen. Blir spennende å se hva Mourinho skylder på nå, dersom de ryker ut. Aggers scoring var det ingen tvil om!

76. min.: Kjempesjanse for Chelsea. Drogba legger inn og Carragher setter den over eget mål. De blå får ikke corner. Det burde de hatt.

78. min.: Pennant hinker og rister på hodet. Han forlater Anfields gress og erstattes av en spillesugen Xabi Alonso.

81. min.: Stor sjanse til Chelsea. Drogba dytter Reina inn i målet og blir korrekt blåst på av kampens meget gode dommer. Chelsea er litt mer med nå.

82. min.: Lampard skyter over fra 33 meter. Et lettelsens sukk går over den røde del av Anfield. Nærmer oss ekstraomganger nå.

84. min.: Drogba på løp, men Reina er offensivt framme og snapper. Bra, Pepe!

87. min.: Zenden prøver Cech fra langt hold. Tsjekkeren vinner og holder ballen. Nervepirrende!!

90. min.: Det er lagt til to minutter.

Rapport etter to ganger 45 minutter: Det er 1-1 sammenlagt. To ganger 15 minutter står foran Liverpool og Chelsea. Liverpool har vært best så langt, men Chelsea har ikke vært ufarlig på sine visitter foran Reina. Flere av Liverpool-spillerne har løpt mye og det har andreomgangen båret preg av. Nå må de hente krefter fra kjelleren for å yte det som skal til for å nå finalen. Benitez prater aktivt med sine spillere.

Klokken er 22.38. Første ekstraomgang sparkes i gang. Dette er vanvittig spennende. Men snakk om overtidsbetaling, for de som går vinnende ut av dette. Kampen er åpen.

92. min.: Steven Gerrard får en mulighet fra kanten av 16-meteren. Himmelhøyt over.

95. min.: Riise er igjennom, skyter, men Essien får avverget. Corner, som det ikke blir noe ut av.

97. min.: Chelsea kontroller ballen. Ser ut som de orker mer.

98. min.: Kuyt blir meget tvilsomt avblåst for offside etter å ha kommet igjennom og skutt på en utrusende Cech.

98. min.: Joe Cole erstattes av Arjen Robben.

100. min.: Snakk om gledesdreper. Kuyt avblåses for offside etter å ha scoret. Juan Carlos med flagget vinker og Anfield fortviler. Det er det mange andre som gjør også. Meget tvilsom avblåsning. Drillo er enig.

105. min.: Liverpool-spillerne gir alt nå. Det begynner å bli slite bein.

Det er lagt til ett minutt.

106 minutter og 20 sekunder; Fortsatt 1-1. Chelsea virker som de har mer inne. Bellamy skal inn og får de siste informasjoner fra Benitez. Mye krampetendenser nå.

Klokken nærmer seg 23. Andre ekstraomgang er i gang.

105. minutt: Crouch erstattes av Bellamy for Liverpool og Kalou av Wright-Phillips for Chelsea.

108. minutt: Bolo Zenden holder en Chelsea-spiller og får et korrekt gult kort.

114. minutt: Lampard med frispark. Går helt inn til Reina.

115. minutt: Drogba er foran Reina etter innlegg fra Wright-Phillips, men Carra avverger. Jamie får krampe.

Dette lukter straffesparkkonkurranse, men Chelsea er farlige.

118. minutter: Geremi inn for Makelele for Chelsea og Fowler erstatter Mascherano. Sistnevnte har løpt nærmere to mil i dag.

119. minutter: Kuyt får tid til å lade, men skyter rett på Cech. Det er lagt til ett minutt.

STRAFFESPARKKONKURRANSE!!!

Nervøs stemning på Anfield. Cech og Reina er klar. Nå gjelder det!

1-0; Zenden tar første straffe, mot Chelseas supportere. Sender Cech feil vei.

Reina redder Robbens straffe!

2-0; Alonso sender ballen under Cech.

2-1; Lampard legger den høyt og scorer.

3-1; Gerrard scorer sikkert.

Geremi bommer!!!

4-1; Kjære alle Liverpool-supportere; Vi er i finalen. Kuyt scorer. Vi er i en ny Champions League-finale!!! Gratulerer med dagen!!!

Sluttrapport: En ny Champions League-finale er i boks. Liverpool gjennomførte en glimrende første omgang og fikk det målet de gikk for. Andre omgang ble jevnere, men Liverpool-spillerne viste en heltemodig innsats og greide å hindre Chelsea i å vinne. Kampen gikk til ekstraomganger, der Chelsea viste at de hadde mer inne. Men Liverpool ga alt foran supporterne. Kuyt scoret, men ble meget tvilsomt avblåst for offside. Dommeren blåste av og kampen gikk til straffesparkkonkurranse. Takket være mål av Zenden, Alonso, Gerrard og Kuyt og stor innsats fra The Kop, er vi i en ny Champions League-finale i Aten 23. mai. Jose Mourinho kan si hva han vil, Liverpool vant meget fortjent semifinalen i Champions League hjemme på Anfield.

SPILLERBØRS

PEPE REINA – 8
Er veldig trygg i feltarbeidet i dag, og har en matchvinnende redning på skuddet fra Drogba. Er offensiv, og snapper opp baller før Chelseas angripere. Er igjen stor på straffer, og tar to av tre Chelsea-forsøk.  Ble til slutt den største helten, og var Liverpools beste.

STEVE FINNAN – 7
Gjør en stødig defensiv jobb, og Chelseas vinger sliter med å komme seg forbi han. Er mindre med offensivt etter hvert.

DANIEL AGGER – 7
Scorer kampens eneste spillemål, da han på elegant vis dytter ballen i korthjørnet. Har god kontroll på Drogba, men sliter litt når han blir dratt ut mot sidelinjen av innbytterne Wright-Phillips og Cole.

JAMIE CARRAGHER – 8
Meget god kamp av den lokale helten. Gjør, som så mange ganger før, en enorm innsats, og fortsetter å løpe til krampa tar han (og vel så det). Har mange viktige involveringer, og motiverer hele tiden resten av laget til å fortsette å jobbe.

JOHN ARNE RIISE – 8
Nordmannen var ikke så mye involvert offensivt i dag. Defensivt var han imidlertid meget god. Har et par livsviktige involveringer, og slipper til veldig få Chelsea-angrep på sin side.

JERMAINE PENNANT – 7
Formspilleren hadde ikke en spesielt god første omgang, da han ble lite involvert i spillet. I andre omgang holder han et par finteshow, og han gjør til tider narr av Ashley Cole. Har et meget bra innlegg som Crouch ikke klarte å sette i nota.

JAVIER MASCHERANO – 7
Argentineren må ha vært en av spillerne som løp aller mest på Anfield i kveld. Takler, vinner dueller og hindrer eventuelle overganger for motstanderen. Har i første omgang et par horrible feilpasninger som trekker ned.

STEVEN GERRARD – 7
Kapteinen med stor K gikk foran med herlig innstiling i kveld. Vant mange dueller og er relativt god i pasningsspillet. Blir, som resten av spillerne, naturligvis litt sliten mot slutten av kampen, og slurver litt med ball.

BOLO ZENDEN – 6
Mange ble overrasket over at nederlenderen startet i kveld. Som i forrige kamp slet han med å komme seg til de gode innleggsposisjonene, men samtidig gjør han en meget god jobb bakover på banen.

PETER CROUCH – 5
Liverpool måtte ha mål, og derfor var det naturlig at toppscoreren i CL startet i kveld. I kveld gjør han imidlertid altfor mange feil med ballen i bena, og han taper også uvanlig mange dueller. Jobber, som resten av gjengen, veldig bra, men skaper for lite i kveld. Har også sin sjanse på innlegget fra Pennant, men Cech reddet forsøket.

DIRK KUYT – 7
Duracell-batteriet fra Nederland gjør en fantastisk innsats og bidrar sterkt til at Liverpool klarer å stå opp med laget når benene blir slitne utover i kampen. Kunne satt et par baller i nettet, men scorer på den avgjørende straffen.

XABI ALONSO – 7
Xabi kommer inn for en sliten Pennant, og bidrar med en ro i pasningsspillet som er nødvendig for å holde ballen i laget. Vinner mange andreballer etter midtstoppernes dueller med Drogba, og scorer på straffe i straffesparkkonkurransen.

Robbie Fowler og Craig Bellamy får noen minutter hver mot slutten av oppgjøret..