Liverpool - Portsmouth

Fre 27.07.07 kl 14.30 (Barclays Asia Trophy) - Canal+ Sport1/Sky / Tilskuere: / Dommer: Mark Clattenburg / Hong Kong Stadium / Skrevet av: Raymond Halvorsen
Spillerbørs: Tor Sandø

Portsmouth gikk til topps i Barclays Asia Trophy etter å ha beseiret Liverpool 4-2 på straffer. Torres og Benayoun bommet for Liverpool.

LiverpoolPortsmouth
Mål
0-0 (2-4 på straffer) (0-0 til pause)
Gerrard (120)
Kuyt (120)
Taylor (120)
LuaLua (120)
Hreidarsson (120)
Kranjcar (120)
Lagoppstilling
José Reina
Steve Finnan
Sami Hyypiä
Daniel Agger
(J. Carragher 76)
John Arne Riise
(Á. Arbeloa 74)
Jermaine Pennant
(S. Gerrard 85)
Xabi Alonso
Momo Sissoko
(Lucas Leiva 82)
Harry Kewell
(F. Torres 52)
Ryan Babel
(Y. Benayoun 65)
Dirk Kuyt
James
Cranie
(Lauren 46)
Distin
Campbell
(Hreidarsson 79)
Traore
Muntari
Mendes
(Pamarot 46)
O'Neill
(Kranjcar 90)
Taylor
Mwaruwari
(LuaLua 46)
Nugent
(Utaka 46)
Innbyttere
Crouch
Carson
Threlfall
Voronin
Martin
Begovic
Mvuemba
Stefanovic
O'Brien
Gule kort
Muntari (78)

Fernando Torres skal fortsatt ikke ha fått sin internasjonale klarering i tide til dagens kamp. Ryan Babel er imidlertid klar. Hvorvidt han vil spille sammen med Dirk Kuyt på topp, eller man legger Harry Kewell bak spissen, gjenstår å se.

1 MIN: Kampen er i gang!

3 MIN: Liverpool har startet kampen i høyt tempo. Harry Kewell virker å legge seg på venstrekanten, og Ryan Babel spiller som spiss.

5 MIN: Mye fart og spenning i kampen så langt! Begge lag satser offensivt, og Reina plukker et fremspill mot Mwaruari. Deretter kombinerer Kuyt og Kewell på kanten, og Liverpool blir muligens snytt for et hjørnespark.

9 MIN: Kuyt deiser rett i bakken etter at han løper rett i stopperkjempen Sol Campbell. Blir liggende rett ut på banen og får hjelp, men kommer seg etter hvert. Like i etterkant prøver Riise seg på en suser, men James plukker.

11 MIN: Kewell legger perfekt inn fra venstrekanten, og Kuyt får en tå på ballen. Det er imidlertid ikke hardt, og forsøket går en drøy halvmeter over.

En rolig periode i kampen nå.

18 MIN: Momo Sissoko prøver se på en dribleserie, som i forrige kamp, og det ender med at han tuster vekk ballen. Får imidlertid gitt den til Harry Kewell, men australierens innlegg er litt for langt, og går ut til Pennant på høyrekanten. Han legger inn høyt inn, men David James fanger ballen.

19 MIN: David Nugent kommer inn i Liverpools sekstenmeter, men Finnan og Hyypiä får ryddet opp.

20 MIN: Liverpool får frispark midt på Pompeys midtbanehalvdel, men Campbell header Pennant sinnlegg ut til corner. Cornerer blir det intet ut av.

21 MIN: Kewell drar seg fri, denne gangen sentralt, og gir til Pennant. Engelskmannens innlegg finner Dirk Kuyt, men nederlenderen setter ballen over fra ti meter, under press.

22 MIN: Ryan Babel får en løpeball på høyrekanten, men greier ikke å riste av seg Sylvian Distin. Farten er imidlertid der, det er klart og tydelig.

24 MIN: Jermaine Pennant, denne gang på venstrekanten, kommer seg flott inn i banen og gir en utsøkt pasning til Dirk Kuyt. Lysluggen kommer til skudd fra 12 meter, men David James får akkurat en hånd på skuddet.

Ryan Babel vandrer mye, og det ser ut som om Harry Kewell nå har lagt seg mer sentralt. Kuyt alene på topp, med Babel, Kewell og Pennant som roterer på posisjonene fremover.

26 MIN: Muntari kommer i stor fart, og spenner ned Harry Kewell på vei fremover. Førstnevnte skader kneet i duellen, og virker å ha vondt. Samtidig som Muntari får behandling tar også spillerne en drikkepause i varmen i Hong Kong.

28 MIN: Jermaine Pennant skrur frisparket flott inn i sekstenmeteren, men giganten Sol Campbell ruver i forsvaret igjen.

30 MIN: Gode, gamle David James viser hva han ble kjent for i Liverpool. Kløner seg til i feltet, og Babel får tak i ballen, men sisteskansen får med nød og neppe ryddet opp med hjelp av høyrebacken Craine.

32 MIN: Riise tar ned et langt innlegg på venstrekanten, og smeller til med høyrefoten - himmelhøyt over.

34 MIN: Momo Sissoko er aktiv mot fysiske Poirtsmouth-spillere, og vinner ballen på vei frem. Pasningen går imidlertid rett i Sylvian Distin.

35 MIN: Pennant legger flott inn til Kuyt på fem meter. Nederlenderen header rett ned mot James, som parerer med beina. Godkjent redning av David James, men likevel burde Dirk Kuyt ha fått noe mer ut av den store sjansen. Liverpool presser på!

36 MIN: David Nugent får frispark rett på høyresiden av sekstenmetersstreken. Riise faller, og lander på bena til Nugent. Skummel posisjon..., men Matthew Taylor sender ballen rett i beina på Momo Sissoko.

Linjedommeren går ned for telling! Komisk situasjon. Djimi Traore takler så det suser, og treffer linjedommer rett i ankelen, og han må legge seg ned får han kommer på beina igjen.

39 MIN: Kjemperedning av Pepe Reina! Muntari sender O'Neill gjennom med en fantastisk gjennombruddspasning, og midtbanespilleren kommer helt alene med Reina. Spanjolen gjør seg stor, og redder skuddet fra O'Neill. Imponerende! Bra fart i kampen nå!

42 MIN: Steven Gerrard, Fernando Torres og Jamie Carragher varmer opp på sidelinja, til stor jubel blant supporterne i Hong Kong. Imens kommer Harry Kewell seg elegant fri på venstresiden, og prøver seg på en frekk chip i lengste hjørnet. Forsøket seiler imidlertid en meter over. Burde nok valgt å legge inn der, Harry Kewell.

45 MIN: Harry Kewell på ferde igjen, og løper fremover på banen. Denne gangen er det Benjani som noe hodeløst løper rett inn i australieren bakfra, og han faller. Pennant skrur innlegget mot lengste kryss, men James får fatt i ballen før den sniker seg inn.

PAUSERAPPORT:
Liverpool har vært det friskeste laget i dagens finale i Barclays Asia Trophy, selv om Portsmouth absolutt ikke har vært ufarlige på kontringer. Harry Redknapps menn hadde også den største sjansen fem minutter før sidebytte, men Reina reddet mesterlig da O'Neill var alene gjennom. Harry Kewell har vært meget god og svært frisk sammen med Jermaine Pennant, og de to flankespillerne har byttet på å spille både hengende spiss og henholdsvis venstre- og høyreflanke, og det med stort hell. Dirk Kuyt har hatt en del sjanser for Liverpool, og burde nok scoret med en heading fra fem meter. Det meste tyder på at Fernando Torres kan komme til å spille i andre omgang, og om presset fortsetter er det ikke usannsynlig at Torres har gode sjanser til å score sine første mål i Liverpool-drakta.

46 MIN: Martin Crainie, David Nugent, Pedro Mendes og Mwaruwari får sitte på benken i andre omgang. Lauren, Utaka, Pamarot og LuaLua kommer inn.

46 MIN: Dirk Kuyt og Ryan Babel sparker i gang andre omgang!

46 MIN: Momo Sissoko i full galopp innover i straffefeltet, men faller meget lett. Mark Clattenburg lar seg heldigvis ikke lure av Sissoko. Rett etterpå får Kewell et spark på ankelen, og får tydelig vondt. Dommer Clattenburg tillater tøft spill til at det er en vennskapskamp.

48 MIN: Kewell felles igjen av Lauren, og australieren blir pissforbanna. Dommer må skjerpe seg nå, og slå hardere ned på slikt!

51 MIN: Harry Kewell er igjen å vei fremover, men blir meid ned i straffefeltet. Rett i etterkant blir vingen, som har hatt en imponerende kamp i dag, tatt av banen til fordel for Fernando Torres. Jubel på stadion når £20M-kjøpet jogger inn på banen!

Lite som skjer på banen nå for tiden, mye kamp og spill på midtbanen. Portsmouth har tatt over spillet når vi nærmer oss en times spill i finalen i Barclays Asia Trophy.

59 MIN: David James er på både skogtur, bærtur og sopptur, men finner tydeligvis ingen kantareller eller jordbær ved målstreken. Kommer ut for å se om Pennant har noen gode tips om hvor det finnes. Håpløst taklingsforsøk av James utenfor egen seksenmeteren før Pennant får skutt fra skrå vinkel, men ballen havner over mål.

63 MIN: Portsmouth kommer fremover igjen, men i det Utaka er på vei gjennom kommer Sissoko med en susende sklitakling. Rett ettpå fyrer LuaLua av fra spiss vinkel, men Reina får slått ballen vekk.

64 MIN: Dirk Kuyt kommer alene fremover, men Distin er like i hælene, og han dribler av franskmannen. Nederlenderen fyrer deretter av fra 18 meter, men ballen går over. Kommer det snart et mål for den hardtarbeidende spissen?



65 MIN: Ryan Babel går ut, inn kommer Yossi Benayoun.

66 MIN: Nyervervelsene viser seg frem! Først skaffer Fernando Torres seg rom på sekstenmetersstreken, og rykker ifra. Under press går skuddet fra 14 meter like over James' tverrligger. Benayoun dribler seg like i etterkant seg elegan fra fra Lauren, og smeller til fra spiss vinkel. James får reddet med nød og neppe. Det ligger et mål i luften.



71 MIN: Sissoko gir pent til Torres, og spanjolen demper ballen før han stillestående skyter fra sekstenmeteren. Ballen går en snau meter over krysset.

74 MIN: Álvaro Arbeloa inn for John Arne Riise.

76 MIN: Daniel Agger ut, Jamie Carragher inn.

78 MIN: Sully Muntari oppfører seg som en hodeløs idiot, og fortsetter med grisespillet sitt. Går med knottene først mot Steve Finnan, og iren blir liggende. Dommer Clattenburg gir Muntari turneringens første gule kort. I Premier League hadde Muntari vært sent av banen for lenge siden, og han burde definitivt vært det her også.

79 MIN: Sol Cambell går ut, Hermann Hreidarsson kommer inn.

82 MIN: Torres spiller igjennom Benayoun med en smart pasning, men israeleren blir avvinket for offside. Reprisen viser at Yossi gjør et perfekt bueløp og ikke skulle vært avblåst.

82 MIN. Momo Sissoko jogger av banen, Lucas Leiva gjør sin debut for Liverpool.

85 MIN: Jermaine Pennant går ut av banen - Steven Gerrard kommer inn til turneringens største jubelrop fra tribunen! Benítez har brukt alle seks byttene sine nå.

88 MIN: Det går mot 0-0 etter ordinær tid. Det vil ikke bli ekstraomganger dersom det ender uavgjort, men det vil bli gått rett på straffesparkkonkurranse.

90 MIN: José Reina lever farlig ved et par anledninger der han fungerer som sweeper, men kommer fra det uten å plukke ballen ut av eget nett.

90 MIN: Kranjcar inn - O'Neill ut.

90 MIN: Torres spiller Kuyt flott gjennom, men James når ballen før Dirk.

ORDINÆR TID!

Clattenburg blåser for full tid, og straffer må til for å kåre en vinner i Barclays Asia Trophy! Vinner José Reina eller David James den spennende duellen?

STRAFFESPARK-KONKURRANSE:

Portsmouth begynner å skyte. Reina gjør seg klar i buret.

Utaka skyter utenfor - Reina hadde uansett tatt den! 0-0!

Gerrard scorer på James, 1-0!

Taylor smeller ballen i mål, 1-1!

Dirk Kuyt scorer også, 2-1 til Liverpool!

LuaLua er også sikker fra straffemerket, Reina går feil vei, 2-2!

Fernando Torres gjør seg klar til sitt første straffespark, men spanjolen bommer! James gjør en god redning, men likevel ganske svakt av £20M-mannen. 2-2!



Hermann Hreidarsson knaller ballen i mål, 3-2 til Pompey nå. Reina er nære, kun centimetere unna å ta den.

Yossi Benayoun bommer! David James er flink og redder helt nede i hjørnet. Scorer Portsmouth er det over og ut for Liverpool nå. Svakt av israeleren. 3-2!

Nico Kranjcar setter ballen i krysset, og det er Portsmouth som vinner Barclays Asia Trophy 2007 med 4-2 i straffespark-konkurransen!



SLUTTRAPPORT:
En turnering de fleste er glade for å vinne, men ikke er så skuffet over å tape. Dessverre ble det nok det siste for Liverpool, ganske så ufortjent. Liverpool hadde hele tiden føringen i kampen hvor dommer Mark Clattenburg godtok alt for mange tøffe tak, og Dirk Kuyt kunne med god flaks og dyktighet nesten fått et hat-trick. Noe av gnisten forsvant fra Liverpool da Harry Kewell ble erstattet av Fernando Torres. Sissoko, Alonso, Benayoun og Jermaine Pennant var ikke like overlegne på midtbanen som Pennant, Kewell, Alonso og Sissoko var før pause, og spissene fikk derfor ikke like mye å jobbe med. Når sluttsignalet lød, var det ingenting som skilte Liverpool og Potsmouth, og straffespark-konkurranse måtte til for å kåre en vinner. Reina var ikke i storform, og reddet ikke en eneste én. Det var derimot James, som reddet både Torres og Benayouns straffespark. Det er bare å tenke at nå er Liverpools uflaks er brukt opp - og at vi vinner neste straffespark-konkurranse i viktigere turneringer som Champions League!

SPILLERVURDERING:

Jose Reina - 7
Flink til å spille ballen ut tidlig. Ikke den kampen med mest å gjøre, men bortsett fra noen vågale situasjoner på kanten av 16-meterne og redningen da O'Neil kom alene med ham var det ikke de store prøvene Pepe ble satt på.

 

Steve Finnan - 6

God defensiv kamp av iren. Han lar ikke Portsmouth få særlig med rom på vingen, og var også med på visitter lenger fram på banen.

 

Sami Hyypiä - 6

Sami har sine klare begrensninger på fart. Slet med raske Pompey-angripere, dog uten at det førte til de store sjansene for motstanderne. Får pluss for innsatsen.

 

Daniel Agger - 7

Dansken blir bare bedre og bedre. Ny solid kamp av Daniel, som nok går mot en ny solid sesong i Liverpools midtforsvar. Full kontroll og stoisk ro i det lille Portsmouth hadde å by på framover.

 

John Arne Riise - 6

John Arne er villig til å gå framover og ville gjerne prøve skuddfoten også i dag. Sunnmøringen ble ikke satt på de store prøvene.

 

Jermaine Pennant - 8

Liverpools bestemann. Meget flink til å komme seg framover og til innleggssituasjon. I en sesong hvor vi har atskillig mer krutt i angrep, så skulle det bety at det ikke skal mangle på gode innlegg.

 

Xabi Alonso - 7

Spanjolen vant de viktige duellene på midten. Xabi har evnen til å vinne ballen og viderebefordre den. God kamp av baskeren.

 

Momo Sissoko - 7

Løp mye i Hong Kong. Både som ballvinner og som kombinasjonsspiller var Momo viktig. Ville ha straffespark tidlig i andre omgang, men Clattenburg gjorde nok rett da han ikke ga ham det.

 

Harry Kewell - 6

Godt å se Harry i kamp fra start igjen. Hadde litt vanskelig for å finne posisjonen sin i første omgang, og det ble også noen feilpasninger for australieren, men Harry er Harry og både løp og utfordret nok til å vise at han nærmer seg storformen igjen. Byttet med Torres etter seks minutters spill av andre omgang.

 

Ryan Babel - 5

Dette var ikke Ryans kamp. Den talentfulle nederlenderen utgjorde spisspar med landsmann Kuyt i første omgang, og fant ikke helt rytmen. Det ble noe bedre da han kom ut på vingen, men etter halvspilt andre omgang ble han erstattet av Benayoun.

 

Dirk Kuyt - 8

Utrolig god kamp av Dirk. Spesielt i første omgang var han giftig. Nederlenderen er god til å orientere seg og finne de posisjoner som er viktig for å komme til avslutning. Portsmouth er godt organiserte bak og har ennå ikke sluppet inn mål i pre-season. Dirk fikk fire gode avslutninger i første omgang, som med litt hell kunne gitt uttelling.

 

Fernando Torres  - 7

Fikk 40 minutter som innbytter. Ble spilleklar fem minutter før kampstart. Ga prov på hva som venter Liverpools supportere da han fikk to store målsjanser i andre. Det ene burde gitt uttelling. God touch, rask og en ballfølelse som får oss til å glede oss veldig til ligastarten.

 

Yossi Benayoun kom inn 25 minutter for Babel (og hadde en stor sjanse da han feilaktig ble avblåst for offside), Alvaro Arbeloa fikk 16 minutter for Riise, Jamie Carragher spilte 14 minutter for Daniel Agger og Lucas Leiva fikk åtte minutter for Sissoko. Ingen av disse var ikke nok minutter på banen til å få poeng.