Liverpool - PSV Eindhoven

Ons 11.04.07 kl 20.45 (Champions League, kvartfinale 2.kamp) - TV3/TV6/3+(o)/Sky / Tilskuere: 41.447 / Dommer: Roberto Rosetti (ITA) / Anfield / Skrevet av: Tore Hansen / Jens Andersen Grønhaug (børs)

De røde er klar for semifinalen i Champions League etter å ha gjort en grei jobb mot PSV. Crouch scoret kampens eneste mål.

LiverpoolPSV
Mål
1-0 (0-0 til pause)
Crouch (67)
Lagoppstilling
Reina
Arbeloa
Hyypiä
Agger
(Paletta'79)
Riise
Pennant
Sissoko
Alonso
(Gonzalez'72)
Zenden
Crouch
Bellamy
(Fowler'16)
Gomes
Simons
Väyrynen
Cocu
Arouna Koné
(Van Eijden'72)
Culina
Farfán
(Kluivert'63)
Eric Addo
Fehér
(Sun Xiang'63)
Salcido
Marcellis
Innbyttere
Dudek
Gerrard
Mascherano
Carragher
Moens
Da Costa
Diego
Ter Horst
Gule kort
Salcido (42)
Røde kort
Marcellis (64)

Etter 3-0 på bortebane regner alle med at returkampen kun blir en formalitet. Liverpool vet imidlertid at de må møte denne kampen på vanlig profesjonell måte for å være helt sikre på avansement.

Rafa Benitez hviler et par av sine beste spillere når Steven Gerrard og Jamie Carragher sitter på benken fra start. Også Mascherano starter på sidelinja. Hyypiä og Agger spiller i midtforsvaret, men Sissoko og Alonso skal styre midtbanen. På topp har Rafa valgt ut Crouch og Bellamy.

Pennant må stå over en eventuell første semifinale dersom ha får gult kort i kveld.

Før kampen holdt The Kop opp en banner med teksten: "Thank you Celtic fans - You'll Never Walk Alone". Bakgrunnen er at skottene nylig brukte en banner med "Justice for the '96" som hovedbudskap.

1. MIN: Kampen er i gang. Hyypiä er kaptein. De røde angriper The Kop i første omgang.

3. MIN: PSV får rom på venstrekanten og treffer bra på innlegget. Reina redder imidlertid headingen utenfor altfor store problemer.

7. MIN: Åpen kamp de første minuttene. Ballen veklser fra side til side. Det er mye rom å spille på.

13. MIN: Som ventet er det enda ikke spesielt stor nerve i kampen. Ingen av lagene har klart å sette inn noe press.

 14. MIN: Bellamy blokkere et skudd nede ved dødlinja etter corner og blir liggende. Ser ut som han har fått en smell i høyre legg/ankel.

15. MIN: Bellamy bæres ut på båre. Han har tydeligvis fått hardt medfart. Fowler gjør seg klar.

 16. MIN: Fowler kommer inn til stor applaus. Vi kommer tilbake med update om Bellamy straks vi hører noe.

BELLAMY UPDATE: SkySports rapporterer at Bellamy har fått en vridning i kneet, men at det ikke ser alvorlig ut. Det er ikke ventet at han blir ute lenge, men det medisinske teamet tørr ikke si noe 100 % sikkert før de har fått sett bildene.

 27. MIN: Pennant, som har åpnet bra, slår inn på nytt og Crouch kommer til med et litt halvhjertet sakseskudd. Han treffer imidlertid brukbart og keeper får såvidt slått til corner. Kampens største sjanse hittil.

29. MIN: Liverpool har styrt det meste de 10-15 siste minuttene og virker å ha full kontroll over oppgjøret.

33. MIN: Til tross for en ikke veldig spennende fotballkamp hittil  er The Kop i toppform. Stemningen har vært elektrisk hittil.

39. MIN: PSV har ikke vært inne i kampen de siste 20-25 minuttene og sliter med å overbevise seg selv om at de kan score på Reina i kveld.

 42. MIN: Salcido feller en Fowler på vei igjennom i midten og får dagens første advarsel.

 43. MIN: På det påfølgende frisparket er Zenden milimetere fra å sette ballen innenfor stolpen med et godt skudd. Ballen går imidlertid like utenfor, men hadde fortjent en bedre sjebne.



Pennant bra før pause.

PAUSERAPPORT
Ingen stor fotballomgang på Anfield etter de første 45. Det var heller ikke ventet etter kampen i Nederland forrige uke. PSV har ikke klart å utfordre Liverpool, eller vært nær noen av scoringene de trenger for å ha mulighet til å slå ut engelskmennene. Etter en rolig start på omgangen var det hjemmelaget som etter hvert tok kontrollen og skapte de sjansene som kom. Crouch kom til en god mulighet etter innlegg fra Pennant, mens Zenden var enda nærmere med et godt plassert frispark. Fowler kom etter hvert inn for en skadet Ballamy. Waliserens skade skal heldigvis ikke være alvorlig. Det vi husker best fra førsteomgang er den fantastiske støtten fra The Kop. Til tross for at de ikke har blitt servert den beste underholdningen har de stått og sunget i 45 minutter. Enormt!

AC Milan leder 2-0 borte mot Bayern og ligger også an til å avansere til semifinalen.

46. MIN: Andre omgang er i gang.

48. MIN: Farfàn får noen meter på venstresiden og skyter hardt på Reina. Spanjolen har kontroll, men må gi til corner.

54. MIN: Rolig start på omgangen. Ingen av lagene har klart å feste grepet enda. PSV har ballen en del, men klarer ikke å utfordre vår bakre firer.

55. MIN: Crouch skyter skrått fra 17-18 meter. Fire meter til side for mål.

 63. MIN: PSV gjør et dobbeltbytte når Kluivert kommer inn for Farfán, og Sun Xiang bytter med Fehèr.

 64. MIN: Ungutten Marcellis kommer inn høyt med knottene først mot Zenden og får direkte rødt av dommeren. Meget hardt dømt, og PSV må spille resten av kampen med 10 mann. Hjemmefansen piper mot dommeren...

 67. MIN: Riise slår inn fra venstre, stopperen får et bein på ballen og utmanøvrerer nesten sin egen keeper som må ut i full lengde. Fowler løper opp returen og legger tilbake til toppscorer Crouch som smeller ballen i nettet fra kort holdt. Oppgjøret er dermed avgjort, dersom det skulle være tvil. Jakten på Chelsea-billetter er i gang...



Crouch avgjør kveldens kamp med et enkelt skudd fra kort hold.

69. MIN: Zenden kommer til med skuddfoten igjen, denne gangen går det noen mer over.

 72. MIN: Van Eijden kommer inn for Arouna Koné.

 72. MIN: Gonzalez bytter med Alonso. Zenden spiller sentral sammen med Momo.

 79. MIN: Paletta inn for Agger i midtforsvaret.

81. MIN: Luften har gått helt ut av kampen etter utvisningen og målet til Crouch.

87. MIN: Sissoko gjør grovarbeidet før Crouch skyter. Keeper er imidlertid på ballen.

 89. MIN: Dobbeltsjanse til Pennant som kommer igjennom på løp. Keeper redder godt på det første skuddet, og snapper også opp skudd nummer to fra høyrevingen. Pennant burde har scoret på den første sjansen.

SLUTTRAPPORT
Til slutt ble det omtrent så enkelt som vi hadde håpet. Et mål av toppscorer Crouch i andre omgang avgjorde kampen – oppgjøret var over for lengst da målet kom. Et urettferdig rødt kort til 18-årige Marcellis midtveis i andre omgang gjorde ingenting til eller fra. Selv om det var feil idømt. Målet noen minutter senere tok helt luften ut av kampen, og bare et par bra muligheter helt mot slutten var verdt å skrible ned på blokka. PSV klart aldri å utfordre de røde og gi dem kamp. Et B-preget Liverpool måtte aldri ta ut det ytterste, og gjorde akkurat den jobben de måtte gjøre. 1-0 i kveld og 4-0 sammenlagt oppsummerer disse to kampene på en grei måte. Eneste skår i gleden var skaden til Bellamy, som heldigvis ikke virker altfor alvorlig. Bring on Chelsea…

SPILLERBØRS

Reina (6)
Lite å gjøre på en dag der det var få sjanser for bortelaget. Virket trygg de få gangene han ble satt på prøve.

Arbeloa (6)
Stødig mot Konè, som ikke fikk til stort i kveld. Ikke så ofte med offensivt, men hadde kontroll defensivt.

Hyypia (7)
En markeringsfeil tidlig i kampen, men spiller seg stort opp og bruker all den rutinen han har til å vinne dueller og gjøre riktige valg.

Agger (6)
Ble veldig sjelden utfordret, men vant det meste av dueller, og brøt også fint foran motstanderen flere ganger. Prøver å engasjere seg i det offensive spillet, men har litt for mange feilpasninger.

Riise (6)
Kontroll bakover, og prøver seg med et par-tre offensive løp utover i kampen. En kamp på det jevne av nordmannen.

Pennant (8)
Liverpools beste. Setter fintene på riktige tidspunkter oftere nå enn han gjorde tidligere i sesongen. Slår også flere fine innlegg. Skaper mye fra sin høyrekant-posisjon.

Sissoko (5)
Jobber, sliter og vinner dueller. Løper mye, men har for stor feilprosent i pasningsspillet. Heldigvis var dette en kamp der det ikke ble utnyttet. God defensivt, men har stort forbedringspotensiale i den offensive delen av spillet.

Alonso (7)
Playmakeren strør pasninger rundt seg og vinner mange dueller. Er bevegelig og får dermed mye ballkontakt (noe som passer Xabi meget godt).

Zenden (6)
Prøver mye fra sin kantposisjon, men kan etterhvert virke litt overivrig. Mange gode initiativer også sentralt, og gjør en ganske bra kamp totalt sett.

Bellamy -
Måtte tidlig ut med skade, og fikk derfor for lite spilletid til å kunne bli vurdert.

Fowler (5)
Kommer inn tidlig i kampen for en skadet Bellamy. Gjør en fin jobb på målet til Crouch, men ellers får han til lite. Er ikke bevegelig nok, og virker litt ute av kamptrening.

Crouch (6)
Vinner en del hodedueller og scorer de rødes mål. Litt vel ivrig på grøten etterhvert, og spolerer et par store sjanser.