Liverpool - Sheffield United

Lør 24.02.07 kl 16.00 (Premier League) - C+Sport1 / Tilskuere: 44,198 / Dommer: Steve Bennett / Anfield / Skrevet av: Arild Skjæveland
Spillervurdering: Tore Hansen

To mål fra Fowler, samt et fra Hyypiä og Gerrard ga Liverpool en 4-0 seier mot ett svakt Sheffield United på Anfield.

Tonge '82

Da er Liverpool tilbake i hverdagen etter Champions League-oppgjøret på Nou Camp. Tre viktige ligapoeng står på spill når Sheffield United gjester Anfield til en kamp som går på et noe så sjeldent tidspunkt som lørdag kl 16.00!

Send meldingen LFC LIVE START til 2180 dersom du ønsker å motta scoringsvarsel fra kampen.

Rafa gjør store forandringer fra laget som slo Barcelona på Camp Nou på onsdag. Sami er tilbake fra start igjen, og skyver Agger ut på benken. Mascherano får sin debut fra start, mens Reina verken er å finne i lagoppstilling eller på benk. Det skal ikke være skade som gjør at Pepe hviles. Ryktene sier hans kone er høygravid og har termin i dag, og at han derfor slipper være involvert. På topp får Fowler en sjelden sjanse fra start, og starter sammen med Peter Crouch. Skaden til Momo var altså ikke mer alvorlig enn at han er å finne på benken i dag.

SE MÅLENE PÅ YOUTUBE

1 MIN: Fowler og Gerrard har avspark, og Liverpool angriper mot The Kop (!) i første omgang.

10 MIN: Veldig stille og rolig på Anfield. Ingen målsjanser foreløpig, og det meste av spillet foregår på midtbanen.

13 MIN: Kampens første halvsjanse. Glimrende langpasning fra Sami til Gonzalez. Chileneren tar ballen med seg på kassen, og mister balansen. Avslutningen går derfor over.

17 MIN: Straffe til Liverpool! Muligens for holding på Gerrard på Liverpools hjørnespark. Samtidig fikk Crouch en støvel i ansiktet og blodet renner.

20 MIN: Robbie Fowler gjør som i bortekampen mot samme lag, og setter sikkert inn 1-0! Glimrende utført straffespark.

23 MIN: Peter Crouch ble båret ut på båre før straffesparket, og må faktisk gi seg for dagen. Spissen blødde voldsomt fra kuttet oppfor øyet. Inn kommer Dirk Kuyt!

24 MIN: Nytt straffespark til Liverpool! Gerrard kommer gjennom i feltet og Montgomery river Gerrard i bakken. Utvilsomt korrekt idømt! Montgomery får gult kort for forseelsen.

25 MIN: Fowler setter ballen i det andre hjørnet, og Kenny går motsatt. Nok et godt straffespark, helt inne ved stolpen.

26 MIN: Sheffield United gjør også et tidlig bytte. Ut går Kozluk og inn kommer Kazam-Richards.

32 MIN: Sheffield United gjør nok et bytte, og setter inn Morgan for Lucketti.

35 MIN: Mascherano feller Tonge noe klønete, og Sheffield United får frispark i skummel posisjon. Frisparket er heldigvis elendig utført. Den nyankomne Argentineren har gjort sakene sine greitt sålangt, og har spilt på det trygge.

39 MINSami slår en vidunderlig pasning til Riise, som flikker videre til Gonzalez. Chileneren kommer til skudd fra skrå vinkel, men rett på Kenny.

45 MIN: Det er lagt til fire minutter. Med tre bytter og skaden på Crouch stemmer det ganske korrekt.

PAUSERAPPORT
En omgang uten de store sjansene, der to straffespark har gitt Liverpool ledelsen. Gerrard ble hindret på begge, og Fowler satte begge sikkert i mål. Bakover har man ikke sluppet Sheffield United til målsjanser, og man har god kontroll på Rob Hulse som spiller enslig spiss. Debutant Javier Mascherano har spilt en god omgang. Liverpools beste og farligste spiller har vært Steven Gerrard. Kapteinen har vært veldig kreativ i dag, og er over alt. Pennant har også vært ganske frisk på sin høyre kant. Liverpool har ikke vært strålende i første omgang, men dette er på sett og vis en kamp man bare må få unna.

45 MIN: Tonge og Hulse sparker i gang den andre omgangen, og nå angriper Liverpool mot Anfield Road End.

49 MIN: Kuyt stusser Gerrard fint gjennom. Kapteinen får dessverre ikke helt kontroll over ballen, men det kunne blitt en stor målsjanse.

51 MIN: Halvsjanse for gjestene. Godt innlegg fra Kazam-Richards, og Montgomery kunne kommet til en avslutningsmulighet etter klareringen til Steve Finnan. Det er nok det nærmeste Sheffield United har vært i hele kampen.

55 MIN: Liverpool ruller opp på høyresiden og Finnan slår et veldig høyt innlegg inn i boksen. Kuyt bryster ballen videre til Gerrard som snur seg og skyter hardt utenfor Kennys høyre hjørne.

60 MIN: Kuyt og Pennant kombinerer glimrende på høyrekanten. Pennant kommer seg til dødlinja og får slått et godt innlegg. Headingen til Fowler er for svak.

61 MIN: Hulse og Sheffield United får en annulert scoring. Hulse blir spilt gjennom i feltet, men er en halv meter offside.

63 MIN: Riise prøver seg fra veldig langt hold. Det er bra trøkk i skuddet, men ballen seiler over Kennys mål.

66 MIN: The Blades gjør sitt siste bytte. ut går Stephen Quinn, og inn kommer klubbnomaden Jon Stead.

70 MIN: 3-0! Klabb og babb etter en corner, og Sami Hyypiä setter inn sitt første Premier League mål for sesongen med sin venstre fot.

71 MIN: Rob Hulse kommer til heading fra veldig god posisjon. Headingen er godt utført og med mye kraft, men Jerzy Dudek utfører årets TV-redning og forhindrer baklengs. Bortelagets største sjanse.

73 MIN: Mascherano slår til Fowler, som spiller gjennom Gerrard nydelig på entouch. Gerrard kommer fri med en liten elegant berøring, og kan sette ballen i motsatt hjørne alene med Kenny.

74 MIN: Det var det siste Gerrard gjorde i dag, og blir erstattet med Xabi Alonso.

74 MIN: Fowler kommer til skudd, og Kenny må gi retur. Gonzalez rekker nesten frem.

77 MIN: Daniel Agger kommer inn for Jamie Carragher. Da har begge lag brukt innbytterkvoten sin for dagen.

80 MIN: Rob Hulse setter ballen i tverleggeren fra 5 meter! En helt utrolig sjanse for bortelaget.

82 MIN: Michael Tonge løper inn på banen igjen etter å ha fått behandling før han fikk klarsignal fra Bennett, og blir derfor belønnet med gult kort.

90 MIN: Det er lagt til to minutter.

92 MIN: Nestensjanse i kampens siste sekund da Fowler spiller gjennom Kuyt. Nederlenderen er under stort press og får ikke avsluttet.

SLUTTRAPPORT
De røde viste fantastisk effektivitet og vant hele 4-0 på en dag der spillet var av middels kvalitet. Sheffield United var fryktelig svake, men fire mål var kanskje noe i overkant. Kaptein Gerrard var veldig god og kreativ i dag, og var involvert i tre av dagens fire mål. Debutant Mascherano viste seg frem positivt, og det blir spennende å se hvordan argentineren vil klare seg mot bedre motstand. Dette var en kamp man bare ville få unnagjort med tre poeng i lomma, og det klarte man utan at det kostet for mye svette.

SPILLERBØRS

DUDEK (6)
Et overraskende valg mellom stengene etter Reina måtte tilbringe dagen på fødeavdelingen. Grei og ryddig jobb av polakken som slapp inn ni mål på de to forrige kampene. En god inngripen tidlig i andre omgang.

FINNAN (6)
Iren spiller en kamp på det jevne og har full kontroll på sin side. Trygge og fornuftige valg hele veien, går fremover når anledningen byr seg.

CARRAGHER (6)
Sheffield United har en god mulighet i løpet av nitti minutter og gir den bakre fireren langt mindre å jobbe med enn en normal lørdag. Carra gjør som vanlig en profesjonell jobb med minus på et par slurvefeil.

HYPPIÄ (7)
Den store finnen beviser igjen at han fortsatt er et bra valg i midtforsvaret. Oser av rutine og hadde ingen nevneverdige problemer med fysisk sterke motstandere. Scorer i tillegg målet som punkterer kampen.

RIISE (6)
En grei dag på jobben for nordmannen som gjør sporadiske løp i bakrommet og forsøker seg på et og annet langskudd. Har noen problemer defensivt – blir rundet et par ganger i andre omgang, men er med å bidrar til en sterk laginnsats.

PENNANT (7)
Positive 90 minutter av høyrekanten. Holder seg bein i dag, og en av våre mest kreative spillere. Er hele tiden spillbar, flink til å skaffe seg rom og går på mange gode raid. God adresse på innleggene også.

GERRARD (8)
Kongen av Anfield og vår bestemann i dag. Du ser på Steven at han virkelig koser seg utpå der, og det gjorde han i dag. Bruker farten og driven sin og stikker så raskt anledningen byr seg. Skaffer oss to straffespark og scorer et nydelig mål selv. Stevie G er i form!

MACHERANO (7)
Argentineren er endelig spilleklar og fikk sin debut fra start. Han begynte litt forsiktig på sentral midtbane. Spilte på det sikre og virket mest opptatt av å gjøre en jobb. Utover kampen så vi imidlertid mer og mer til kvalitetene hans med god teknikk og bra overblikk. Er med i oppbygningen av målet til Gerrard. Totalt sett en bra kamp med tanke på hvor lite spilletid han har fått de siste månedene.

GONZALEZ (5)
Dagens skuffelse. Speedy er den eneste som leverer under pari. Kommer på et par bra raid, vinner noen dueller i luften og jobber bakover – men totalt sett blir det ikke nok. Faller ut i lange perioder av kampen og det er ikke tilfeldig at Liverpool lener seg mot høyre når de angriper.

FOWLER (7)
Robbie manglet bare det siste målet for å ha en perfekt dag. Hattrick i en av hans sannsynligvis siste kamper i den røde trøya ville vært kronen på verket. Er fantastisk sikker på straffene. Sender et til hver side og leker nesten med keeper. Viser at han fortsatt har fotballhjernen inntakt med et par gode toucher og godt blikk for spillet.

KUYT (6)
Kom inn for en skadet Crouch tidlig i første omgang og spiller en bra kamp. Forsøker å alltid å finne konstruktive løsninger. Flink til å linke opp spillere og raskt til å sette i gang angrep. Nydelig heading til Gerrard når vi får straffe nummer to. Jobber som alltid hardt til fløyta går.