Liverpool - Wigan

Lør 21.04.07 kl. 16.00 (Premier League) - Canal+ Sport 2 / Tilskuere: 44,003 / Dommer: Mike Riley / Anfield / Skrevet av: Raymond Halvorsen
Spillerbørs: Torbjørn Flatin

Liverpool vant fortjent 2-0 etter to scoringer av Dirk Kuyt. Kampen startet svakt, men tok i likhet med spillerprestasjonene seg opp mot slutten.

De Zeeuw

Ny hjemmekamp i ligaen, og denne gangen er det Wigan som står på motsatt side av Anfields grønne gress. Liverpool vant hele 0-4 på JJB Stadium inneværende sesong, og Rafael Benítez og hans menn ønsker gjerne å gjenta den bedriften. Liverpool vant også begge kampene mot Wigan i fjorårssesongen, og har dermed aldri avgitt poeng mot Wigan i Premier League. Paul Jewells mannskap har vist til solid form i det siste, og spilte sist en spennende kamp mot Tottenham som endte 3-3.

Etter forrige hjemmeseier mot Middlesbrough er nå fjerdeplass og kvalifisering til Champions League kommende sesong nærmest sikret, men Liverpool må fortsatt holde koken om de skal holde Arsenal bak seg på tabellen. Bellamy, som scoret to ved forrige møte, ser ut til å rekke kampen, og det ryktes også at Harry Kewell kan gjøre et etterlengtet comeback etter et langvarig skadefravær. Foruten de overnevnte er det kun García og Aurélio som definitivt er ute.

Det ligger an til jubileum for både John Arne Riise og José Reina dersom de deltar mot Wigan. De vil da ha spilt henholdsvis 300 og 100 kamper for klubben. Det blir interessant å se hvordan Benítez vil komponere laget sitt kun fire dager før den viktige og spennende bortekampen mot Chelsea i semifinalen i Champions League.

Du kan motta scoringsvarsel til din mobil ved å sende meldingen LFC LIVE START til 2180.

Rafael Benítez har valgt å hvile flere sentrale spillere foran dagens kamp mot Wigan. Kaptein Steven Gerrard starter for første gang denne sesongen en Premier League-kamp på benken, og også Javier Mascherano og Daniel Agger blir å finne på sidelinjen. Steve Finnan er igjen ikke å finne i toppen, og får antaeligvis velfortjent hvile. Harry Kewell er enda ikke klar etter bakterieinfeksjonen, og er ikke med i troppen.

Reina starter som ventelig i mål, og får dermed sin Liverpool-kamp nummer 100. Álvaro Arbeloa spiller igjen fra start, denne gangen på høyrebacken, og får selskap av Jamie Carragher, som er kaptein for dagen, samt Sami Hyypiä og John Arne Riise, i forsvaret. Nordmannen jublilerer også i dag. På midtbanen får Pennant og Zenden fornyet tillit. Alonso er tilbake etter å ha pådratt seg en lyskestrekk og spiller sentralt sammen med Zenden. Det betyr at Mark González blir å finne på venstrekanten.

På topp starter Peter Crouch, og i motsetning til forrige kamp, får han ny med seg en lagkamerat på spissplass. Selv om Craig Bellamy er skadefri etter å ha stått over de to siste kampene med en vridning i kneet, blir Dirk Kuyt foretrukket som Crouch' makker. Det blir også et gjensyn med Emile Heskey.

Forøvrig kan vi nevne at Arsenal spilte 2-2 mot Tottenham på White Hart Lane. Dermed vil Liverpool fortsatt befinne seg på tredjeplass etter dagens kamp, uansett resultat. Jermaine Jenas scoret Tottenhams utligningsmål fire minutter på overtid med en fantastisk scoring.

You'll Never Walk Alone runger utover Anfield før kampstart.

1. MIN: Liverpool sparker kampen i gang, og de røde angriper mot The Kop i første omgang.

2. MIN: Hjemmelaget får kampens første corner, men makter ikke skape noen sjanse ut av det.

4. MIN: Wigan har som ventet startet svært defensivt, og spiller med Emile Heskey som enslig spiss.

8. MIN: To fremspill av Hyypiä og Arbeloa, som begge har blitt fanget av Filan, har vært det eneste å melde om offensivt så langt.

10. MIN: Jamie Carragher er ukonsentrert og mister ballen, og spenner deretter ned en Wigan-spiller på vei fremover. Mottar et helt fortjent gult kort.

11. MIN: John Arne Riise tester skuddfoten, men det knallharde skuddet fra 25 meter havner langt utenfor mål.

13. MIN: Jermaine Pennant gjør et flott løp på venstresiden, og gir en flott pasning til Peter Crouch inne i sekstenmeteren. Leighton Baines kommer imidertid til unnsetning, og takler til corner. Den blir det intet ut av.

15. MIN: Etter et hjørnespark kommer Riise til skuddmulighet to ganger, men begge forsøkene blokkeres av Wigan-forsvaret.

16. MIN: Jermaine Pennant og Mark González har byttes flanker, og spiller dermed på henholdsvis venstre og høyre. Etter det taktiske byttet har Liverpool fått opp tempoet betraktelig.

18. MIN: Landzaat og Kilbane kombinerer fint på venstresiden, og sistnevnte legger inn etter at Gonzalez har ryddet unna til innkast. Reina plukker ned innlegget i feltet, og prøver deretter å sette igang Pennant raskt på venstresiden, men kastet er for hardt og ruller utover sidelinjen.

20. MIN: Liverpool får frispark til høyre for mål etter at Gonzalez på vei gjennom blir felt av Baines. Det hele ender med et dårlig frispark fra Liverpool, som skusler bort en fin dødballposisjon.

21. MIN: Álvaro Arbeloa er som vanlig fint med offensivt, men stikkeren til Pennant blir litt for hard.

22. MIN: Riise er på vei fremover, men pådrar seg et frispark etter at Boyce faller som et ustabilt korthus.

24. MIN: Liverpools første sjanse registreres. Som forrige kamp mot Middlesbrough, gjør Zenden det helt elendig på et skudd fra god posisjon, denne gangen fra sekstenmetersstreken. Svakt av nederlenderen.

25. MIN: Mark Gonzalez er igjen å finne på venstrekanten, hvor han blir flott spilt gjennom. Teknikken er ikke overbevisende, og det ender med et dårlig skudd som triller langt utenfor Wigan-målet.

28. MIN: Så langt en skuffende og kjedelig kamp med få sjanser, og et The Kop som er langt ifra storform.

30. MIN: 1-0 KUYT. Plutselig smeller det. Etter en corner prøver Alonso å slå ballen inn igjen, men den ruller mot et innkast. Jermaine Pennant holder ballen i spill, og sender i vei et flott innlegg inn i boksen. Dirk Kuyt møter ballen med et flott hodestøt, og Filan, som er på vei ut, kan kun se på når ballen havner i mål. Effektivt at Liverpool!

34. MIN: Ingenting ser for øyeblikket ut til å kunne true Liverpools ledelse. Wigan sliter med å skape noe på topp, og Heskey får ikke nødvendig støtte fra den fem midtbanespillerne Paul Jewell benytter. Han her imidlertid med seg tre spisser som sitter på benken.

37. MIN: Wigan med et frispark midt på Livrpools banehalvdel, men José Reina kontrollerer ballen ut til utspark fra mål.

38. MIN: Liverpool får enda et hjørnespark, men Carragher, som er kaptein for anledningen, header ballen langt og høyt over mål. Liverpools supportere våkner endelig til liv når Gerrard begynner oppvarmingen på sidelinjen!

44. MIN: Kuyt gjør en solid jobb på midtbanen, og legger fint til Gonzalez. Ikke uventet skusler han bort en fin mulighet ved at han løper med ballen i beina helt til han faller. Svakt.

45. MIN: Stor sjanse for Peter Crouch. Jermaine Pennant legger enda en gang flott inn i boksen, men fra ti meter setter Crouch skuddet langt til side for mål, under noe press. Må treffe mål på slike muligheter.

Flere sentrale spillere blir hvilt kun dager før semifinalen mot Chelsea, og det merkes. Frem til det var spilt en halvtime var det knapt nok registrert en eneste sjanse, men den lille som var blåste Zenden høyt over mål. Wigan ligger tett bakover og hindrer Liverpool i å utrette det helt store. En Jermaine Pennant i storform har vært aktiv på kantene hos Liverpool, og han var også mannen med målgivende til Dirk Kuyt, som også har vært toneangivende i dag. Som forrige gang mot Wigan, scoret nederlenderen. Denne gangen vant han duellen i Wigan-forsvaret og headet ballen kontant i nettet. Filan i Wigan-buret var noe urutinert på vei ut, og hadde ingen sjanse til å hindre Liverpool-ledelse. Etter målet har det, i liket med før målet, knapt blitt skapt noen sjansen. Heskey ville ha straffe etter at Reina såvidt var borti den tidligere Liverpool-spilleren, men Mike Riley lot seg ikke lure. Peter Crouch burde ha utnyttet en sjanse på overtid i første omgang bedre, men alt i alt er ettmålsledelse et rettferdig resultat i en kamp hvor Liverpool har hatt ballen mesteparten av tiden.

46. MIN: Paul Jewell gjør et bytte i forkant av andre omgang, og Henri Camara kommer inn for Ryan Tayler. Kampen er igang igjen.

46. MIN: Liverpool starter omgangen med en solid sjanse. Peter Crouch og og Drik Kuyt kombinerer fint på høyrekanten, og innlegget fra sistnevnte rekker mer eller mindre frem til Gonzalez, men han treffer ikke ballen rent. Den går ut via et Wigan-ben og til corner, men det kommer intet ut av den.

50. MIN: Emile Heskey får en liten smell etter en duell med Hyypiä, og det er en liten stopp i spillet.

52. MIN: Dirk Kuyt får god dreis på ballen med et skudd fra 20 meter, og tvinger Filan til å gjøre en god redning.

60. MIN: Wigan våger seg mer og mer fremover på banen, og etter et innlegg er Camara nær ved å rekke frem. Hyypiä klarerer imidlertid på rutinert vis. Tempoet i kampen er fortsatt laber.

64. MIN: Caleb Folans drøm går i oppfyllelse da han erstatter Emile Heskey. Craig Bellamy kommer inn for Peter Crouch.

68. MIN: 2-0 KUYT. Bellamy kombinerer flott på venstrekanten, og i det han skal skyte mot mål blir han taklet. Ballen går rett til Dirk Kuyt, som setter inn sitt andre for dagen på mesterlig vis.

70. MIN: Gonzalez får en eventyrlig sjanse til å heade når han står helt alene ved bakerste stolpe, men stupheadingen havnes langt utenfor.

70. MIN: Etter enda en svak kamp går Boudewijn Zenden av banen, og Steven Gerrard kommer inn. Wigan gjør også et bytte, og Julius Agahowa kommer innpå for Denny Landzaat.

72. MIN: Alonso setter fart fremover på banen, men blir felt av tidligere Brann-spiller Paul Scharner. Soleklart gult kort til østerrikeren.

74. MIN: Liverpool gjør sitt siste bytte for dagen, da Jamie Carragher går ut til fordel for Daniel Agger.

74. MIN: De Zeeuw sparker ned Bellamy på vei gjennom, og han får også et velfortjent gult kort av dommer Riley. Deretter skyter Gerrard fra 25 meter, men skuddet treffer Sami Hyypiä. Det hadde uansett retning utenfor mål.

77. MIN: Gerrard vinner ballen på midtbanen, og spiller til Kuyt. Han spiller deretter til Bellamy, som legger ut til Pennant. Innlegget fra engelskmannen er på vei til å treffe pannebrasken til Kuyt, men Boyce kommer i veien og klarerer.

79. MIN: Caleb Folan kommer opp i feltet på en corner og header knallhardt mål mål. Kun en flott redning av jubilanten Reina hindrer drømmescoring for Folan.

82. MIN: Gonzalez blir spilt gjennom, men rekker såvidt ikke ballen for Filan. Den rutinerte keeperen gir retur, og Kuyt forsøker under press å lobbe over Wigan-keeperen, men mislykkes. Kun minuttet senere får Gerrard ballen på 20 meter, men skuddet seiler et par meter utenfor.

84. MIN: Gerrard sentrer til Bellamy, som utfordrer fint nede på venstrekanten. Han legger til Gonzalez zom smeller til fra ti meter, men Filan varter opp med en soid redning på det knallharde skuddet.  Gonzalez har våknet til på slutten av kampen.

86. MIN: Daniel Agger gjør et fantastisk løp, og dribler av flere Wigan-spillere. Han kommer i skuddposisjon, men skuddet med høyrefoten er altfor løst. Hadde vært årets mål om han hadde scoret.

90. MIN: Craig Bellamy fosser frem på venstrekanten, og legger uegoistisk inn til Dirk Kuyt som er helt fri inne i boksen. Nederlenderen spolerer imidlertid muligheten for hat-trick men en svak heading som går rett på Filan. To minutter tillegg.

Liverpoo innkasserte tre nye velfortjente poeng, og sikret seg dermed kvalifisering til neste års utgave av Champions League. Kampen startet svakt, men på oppskriftsmessig vis tok Liverpool ledelsen etter en halvtimes spill. I andre omgang foretpk Wigan seg en del offenwive bytter, og de kom mer fremover på banen. Liverpool satt innpå Gerrard og Bellamy, noe som så ut til å fungere utmerket. Sistnevnte var svært sentral den siste tiden, også i Kuyts andre mål. En effektiv dag for Liverpool, hvor Kuyt kunne sikret seg sitt første hat-trick for Liverpool på tampen. Liverpool spilte rolig og tok seg ikke helt ut fire dager før det braker løs med semifinale i Champions League på Stamford Bridge. Bellamy var toneangivende på slutten, og ellers hadde Pennant og Kuyt en god dag på jobben.

SPILLERVURDERING

Pepe Reina 7 – Hadde en rolig dag på jobben, slik han gjerne har på Anfield, men viste at han var våken på et utmerket reaksjonsredning fra Folan mot slutten av kampen.

Alvaro Arbeloa 8  –En bunnsolid kamp av spanjolen, som kombinerte sikkert forsvarspill med mange fine initiativ framover.

Jamie Carragher 6 – Hadde en sleiv tidlig i kampen som ga ham gul kort, men hadde etter det god kontroll på Heskey & Co.

Sami Hyypiä 6 –I likhet med kollega Carra hadde ikke finnen særlig problemer i det indre forsvaret, men var litt på etterskudd da Wigan fikk sin største sjanse ved Forlan.

John Arne Riise 7 – Endelig litt Duracel kanin fra nordmannen, som løp og engasjerte seg i nitti minutter fra sin venstreback.

Jermaine Pennant 8 – En meget bra 1.omgang, enten han spilte ute på høyre- eller venstrekanten.  Det var uvanlig nok i sistnevnte posisjon som han gjorde assist til 1-0.  Litt mindre synlig etter pause, men likevel en meget bra kamp av formspilleren.

Xabi Alonso 6 – Veldig av og på for dagens midtbaneanker.  Jobbet godt, men hadde også uvanlig mange feilpasninger.

Bolo Zenden 5 – Nederlenderen ble også svett på ryggen, men gjør av og til noen helt enkle feil.

Mark Gonzalez 6 – Speedy vil så gjerne, og prøver og prøver, men litt for ofte får han det ikke til.

Dirk Kuyt 8 – To flotte avslutninger med henholdsvis hode og høyrebein burde vært kronet med et hattrick.  Liverpools beste.

Peter Crouch 6 – Den lange spissen kom aldri til sitt rett mot et overbefolket Wigan-forsvar før pause, og hadde heller ikke helt dagen de minuttene han fikk spille i 2.omgang.