Newcastle - Liverpool

Lør 10.02.2007 kl 16.00 (Premier League) - C+Sport1 / Tilskuere: 52 305 / Dommer: Mark Halsey / St. James' Park / Skrevet av: Einar Kvande
Spillervurdering: Torbjørn Flatin

Liverpool dominerte totalt i første omgang, men skapte ikke like mange sjanser etter pause. Newcastle vinner ufortjent etter en keepertabbe og et unødvendig straffespark.

Gerrard (90)

Liverpool ønsker å opprettholde sin gode ligaform når de tar turen til nordøst. Høljeregn kan føre til at dagens kamp blir utsatt. Dommer Halsey skal være innstilt på å starte kampen kl 16.00, men vil følge værutviklingen nøye frem til kampstart.

Send meldingen LFC LIVE START til 2180 dersom du ønsker å motta scoringsvarsel fra kampen.

De siste rapportene fra St James' Park beretter at det nå er meget sannsynlig at kampen blir spilt som planlagt. Dommer Mark Halsey skal ha inspisert gressmatta både kl. 13.00 og kl. 14.15, og ved begge anledningene skal han ha kommet til den konklusjon at det er forsvarlig å spille fotball under de rådende forhold.

Mohamed Sissoko og Boudewijn Zenden er tilbake i Liverpools startoppstilling for første gang etter sine langtidsskader. Sissoko erstatter suspenderte Xabi Alonso, mens Zenden inntar venstrevingen. Det betyr at Peter Crouch har blitt henvist til benken, og at det er gjort to forandringer på startoppstillingen i forhold til kampen mot Everton. Alvaro Arbeloa er forøvrig å finne på benken for første gang etter overgangen fra Deportivo La Coruna.

Dommer Mark Halsey har bestemt at dagens kamp skal spilles, trass i høljeregn og tendenser til overvann på St James' Park.

1.min:
Newcastle tar avspark under ufyselige forhold på St James' Park, hvor det er særdeles vått og kaldt. Hjemmelaget spiller med sørgebånd fordi en av klubbens direktører, Terry Bennett, døde tidligere i uka.

2.min: Craig Bellamy lurer offsidefella til hjemmelaget, men linjemannen vinker feilaktig for offside. Liverpool blir snytt for en stor sjanse.

6.min:  0-1 Bellamy. Harper klarerer et tilbakespill svakt rett til Pennant. Høyreflanken løper forbi sin  oppasser og legger elegant  45 grader tilbake til Bellamy, som bare har å bredside ballen i mål.

9.min:
Reina gjør en god redning rett foran beina til Solano.

13.min:  Boudewijn Zenden får en kjempesjanse til å gjøre 2-0 når en Newcastle-forsvarer slår et for løst tilbakespill under press. Nederlenderen kommer alene med keeper Harper, men klarer ikke å overliste målvakten.

25.min: Etter en forholdsvis død periode i kampen, prøver Parker seg med et skudd fra distanse. Godt utenfor Reinas mål.

26.min:  1-1 Martins. Generaltabbe av Jose Reina. Daniel Agger er i ferd med å tape en løpeduell med Obafemi Martins, og Reina kommer korrekt langt ut for å klarerer ballen opp på tribunen. Men i stedet dundrer han ballen rett i Agger og Martins, og nigerianeren får en lett oppgave med å trille ballen i det tomme målet.

29.min:
Craig Bellamy med et godt skuddforsøk fra 20 meters hold, som Harper må gi retur på. Newcastle-forsvaret får imidlertid klarert.

30.min: Liverpool har våknet igjen etter scoringen til hjemmelaget. Bellamy går på et flott løp på høyresiden, lurer sin oppasser, men innlegget til Kuyt foran kassa er ikke presist nok, og Harper fanger ballen.

34.min:   Eventyrlig dobbeltmulighet for Craig Bellamy. Først lurer han offside-fella på et flott fremspill fra Pennant. Han runder Harper elegent, men klarer ikke å styre ballen i det tomme målet fra skrått hold. Newcastle får beinet ballen unna, men Liverpool angriper på nytt. Ballen havner umiddelbart hos Bellamy igjen, som skyter via Harper og ballen treffer krysset og ut.

36.min:  Liverpool ruller opp det ene gode angrepet etter det andre nå, og Zenden skyter på en god mulighet. Harper redder til corner.

42.min: Reina er våkent ute i feltet og fanger et gjennomspill foran beina på Martins.

45.min: Ett minutt lagt til i første omgang. Liverpool får et par halvsjanser ved Gerrard på overtiden.

Pauserapport
To keepertabber har resultert i at det står 1-1 ved pause på St James' Park. Liverpool har imidlertid vært klart best i en underholdende førsteomgang på en svært dårlig bane. De røde har skapt flere store sjanser, og Craig Bellamy kunne og burde ha hatt et hat-trick mot sin gamle klubb. Boudewijn Zenden hadde også med full uttelling hatt et par nettkjenninger, og det er nesten ufattelig at bortelaget ikke leder denne kampen med et par mål ved halvtid.

46.min:
Liverpool sparker igang andre omgang på St. James' Park. Ingen bytter på noen av lagene i pausen.

53.min:  Zenden trer ballen inn til Kuyt i feltet etter en cornersituasjon. Nederlenderen gjør en alldeles utmerket vending, og kommer alene med Harper litt skrått på mål. Han holder imidlertid ikke hodet kaldt når han skal avslutte, og sender ballen ut mot cornerflagget.

55.min: Martins med et skuddforsøk fra 20 meter, godt til side for Reinas mål.

56.min: Riise setter inn en god sklitakling som forhindrer en farlig Newcastle-kontring.

63.min: Kieron Dyer med et flott raid på høyresiden, men etter å ha lurt Liverpool-forsvaret får han ikke lagt et skikkelig innlegg.

66.min:  Titus Bramble får gult kort etter å ha meid ned Steve Finnan på full fart opp langs sidelinja.

69.min: Taylor går veldig lett overende i en duell med Riise inne i feltet, og Newcastle får et tilsynelatende billig straffespark.

69.min:  2-1 Solano (straffe). Nolberto Solano finter ut Jose Reina, og setter straffen sikkert helt inne ved stolperota.

Liverpool har aldri tapt når de har tatt ledelsen under Benitez. Den statistikken kan nå stå for fall.

72.min: Bellamy kjemper som en løve, og skaffer Liverpool et hjørnespark.

75.min:  Kampens første bytte. Danny Guthrie kommer inn for Boudewijn Zenden.

76.min:  Alvaro Arbeloa får sin Liverpool-debut, når han erstatter Jermaine Pennant.

80.min: Liverpool trykker på nå, og presser Newcastle helt tilbake på banen. Men de røde har problemer med å skape klare målsjanser.

81.min:  Newcastle gjør sitt første bytte. Sibierski kommer inn for Dyer.

81.min: Daniel Agger fyrer av et knallskudd fra langt hold. Harper må gi retur, og denne er bare centimetre fra å havne rett i beina på Dirk Kuyt.

85.min:  Liverpool satser alt fremover i sluttminuttene, og setter inn Peter Crouch for Steve Finnan.

85.min: Newcastle drøyer tid med å agere at de skal foreta et bytte.

86.min:  Newcastle gjør omsider byttet sitt. Duff kommer inn for Solano, i stedet for Milner som opprinnelig tiltenkt.

90.min: Tre minutter er lagt til på St James' Park.

90.min:  Like før tilleggstiden er over får Steven Gerrard gult kort for en felling av James Milner.

Slutt

Sluttrapport
For første gang under Rafael Benitez tapte Liverpool en kamp de tok ledelsen i. Men det burde de strengt tatt ikke gjort. Gjestene var det suverent beste laget før pause, og burde ha ledet med minst to mål ved halvtid. I andre omgang slet de røde mer med å skape opplagte målsjanser, selv om Dirk Kuyt burde ha scoret på omgangens første sjanse. Newcastle vinner kampen på et unødvendig straffespark, etter at Riise feller Taylor som er på vei ut av feltet. Etter straffescoringen presser Liverpool hardt på, men Newcastle spiller kompakt i forsvar og de røde klarer ikke å finne veien gjennom hjemmelagets overbefolkede forsvar.

SPILLERVURDERING

Pepe Reina 6 – Grov miss på utligningen til Martins, og det var også den eneste feilen han gjorde i kampen.

Steve Finnan 7  – Fikk etter hvert godt tak på James Milner og var den av backene som var mest aktiv framover.

Jamie Carragher 7 – Solid kamp av Carra som gikk i bresjen og vant mange dueller.

Daniel Agger 5 – Med sleip bane og hurtige motspillere var den vanligvis iskalde dansken aldri så lite Bambi på isen i dag med mange feilpasninger og problemer med å finne riktige posisjoner.

John Arne Riise 5 – Gjorde to taklinger inne i feltet, hvor han traff med den første og bommet med den andre.  Hadde en del problemer defensivt ute på sin side og var lite synlig i det oppbyggende spillet.

Jermaine Pennant 7 –Litt av og på for høyrekanten, men hadde godt forarbeid til scoringen og også positivt involvert i flere andre gode angrep.  Ble litt overraskende byttet ut.

Momo Sissoko 6 – Godt å se at Momo fikk 90 minutter i kroppen.  Gjorde en grei jobb uten helt å ha fått turboen tilbake.

Steven Gerrard 7 – Kapteinen hadde ikke helt lagt inn førstegiret, men var likevel involvert i mye av det som skjedde framover.

Bolo Zenden 6 – Nederlenderen er ikke lenger noen venstrekant av klasse, men gjorde en ærlig innsats som ”stand in”.

Dirk Kuyt 6 – Et flott stykke arbeid da han kom seg fri tidlig i 2.omgang, men ellers fikk han heller lite ut av all den svetten han la ned på topp.

Craig Bellamy 8 – Glitrende før pause, da han heltent var et konstant mareritt for forsvarsfireren til Newcastle.  Mistet litt av gnisten etter hvert, men var i våre øyne uten tvil Liverpools beste.