PSV Eindhoven - Liverpool

Tir 03.04.07 kl 20.45 (Champions League, kvartfinale 1.kamp) - TV3/VS1/3+(o)/ITV1 / Tilskuere: 36 500 / Dommer: Bertrand Layec (FRA) / Philips Stadium / Skrevet av: Tor Sandø
Spillervurdering: Einar Kvande

Liverpool slo PSV Eindhoven 3-0 og har et glimrende utgangspunkt foran returen neste onsdag.

Kuyt (90)

Det er klart for den første av to kamper mot nederlandske PSV Eindhoven om retten til å møte Valencia eller Chelsea i en semifinale i Champions League. Liverpool spilte som kjent 0-0 mot PSV på Philips Stadium i gruppespillet.

Send meldingen LFC LIVE START til 2180 dersom du ønsker å motta scoringsvarsel fra kampen.

Da er det klart for sesongens hittil viktigste kamp. Liverpool har Finnan, Riise og Kuyt tilbake i startelleveren. Arbeloa tar plass på benken. På midten er Sissoko suspendert. Mascherano, som spilte en god kamp mot Arsenal sist, får fornyet tillit. Her spiller han sammen med Alonso, Gerrard og Riise. I angrepet får selvfølgelig tremålscorer Crouch fornyet tillit, sammen med Kuyt. Bellamy, som fikk en ribbeinsskade i landskamp i forrige uke, er ikke helt friskmeldt fra skaden, men sitter på benken. Kuyt tar plass i angrepet sammen med Peter den Store. PSV sliter med skadeproblemer. Blant annet er Alex, som scoret på Highbury og slo ut Arsenal, ute. Så store er problemene at Koeman bare har funnet seks spillere å ha på benken i dag. Koeman, som har en god statistikk mot engelske lag. Skal Benitez sine menn gjøre noe med dette i kveld?

- Vi er fornøyd med uavgjort, men går for seier, sa Liverpools nederlender, Boudewijn Zenden til TV3 nettopp.

Kampen er i gang. PSV har avspark. Pennant og Kuyt er bare ett kort unna suspensjon.

7 min: PSV presser høyt, men ingen store sjanser til noen av lagene ennå

12 min.: Stillingskrigen fortsetter. Liverpool med hakket mer ballkontakt de første minuttene.

15 min.: Riise ladet kanonen. Ballen går videre en PSV-forsvarer til corner.

16 min.: Carragher header corneren fra Gerrard hardt til venstre for PSV-keeper Gomes som redder

20 min.: Salcido skyter fra langt hold. Reina kontrollerer ballen ut.

21. min.: Crouch tester skuddfoten fra 18 meter. Like over

23. min.: Kjempesjanse til PSV. Innlegg kommer foran Reina. Väyrynen skyter, men ballen går via en Liverpool-spiller til corner. PSV mer med nå.

1-0, 27`; Steven Gerrard. Steve Finnan tar over der Arbeloa slapp. Godt innlegg fra Finnan som Gerrard header i venstre hjørne for keeper.

PSV prøver å spille seg gjennom Liverpool-forsvaret, men kommer ikke til store sjanser. Sliter med dårlig rytme på grunn av mange nye spillere i førsteelleveren.

37.min.: Reina får frispark etter å ha blitt løpt på av Farfàn.

Mascherano får gult. Var på ballen, men tok mannen etterpå. Farfàn skyter i muren på frisparket fra 20 meter

Dommer Layec la ikke til noe.

0-1. Pause

PAUSERAPPORT:
Liverpool leder fortjent 1-0 etter 45 minutter i Eindhoven. Målet kom etter et mønsterangrep, der Finnan løp i posisjon, la et presist innlegg fra sin høyrekant og til en Gerrard som fikk stå temmelig umarkert og heade ballen til venstre for PSV-keeper Gomes. Gerrard kom bak Kuyt, tok ballen selv og ga Liverpool ledelsen. Selv om kampen har vært jevn de første 45, har Liverpool vært farligst. De røde har tettet godt igjen bak, vært bevegelige de gangene de har fått ballen. Bakover har vi hatt rimelig bra kontroll over de forsøkene hjemmelaget har hatt, men forsøket fra Farfàn, som gikk via en Liverpool-forsvarer til corner, var skummel nok. Selv har Liverpool hatt et par brukbare sjanser. Dette ser bra ut, bortemål i Champions League er gull verdt, men det gjelder å holde konsentrasjonen oppe. Selv om Drillo vanskelig kan se at PSV kan komme seg inn i kampen, har de kvaliteter nok til å gjøre det. Holder vi nullen, skal utgangspunktet uansett være bra i returen på Anfield.

46. min. Skadeproblemene fortsetter for PSV. Sun Xiang har erstattet Farfàn.

0-2. 49.min. Riise med et kjempemål med venstreslegga. Fra 20 meter går ballen i krysset.

Nytt bytte for PSV. 51 min. Kluivert erstatter Mendez.

54. min.; Liverpool har full kontroll og er nærmere 0-3 enn PSV 1-2.

58.min.: Riise med en kjempesjanse, blir stående alene med Gomes, som får avverget.

59. min.: Xabi prøver en Alonso spesial. Ser at keeperen er ute, skyter, men ballen går over

62. min.: Liverpool triller ball nå. Full kontroll

0-3 (63. min.). Peter Crouch header ballen i mål. Igjen er det Finnan som legger inn med presisjon. Crouch orienterer seg om hvor forsvar og keeper står, og header ballen i nettet.

65 min.: Patrick Kluivert tar Mascherano og får et mer enn fortjent gult kort

66. min. Zenden inn, Riise ut for Liverpool

69. min.: Kromkamp ut, Feher inn for PSV

Feher får gult kort for fellingen av Zenden.

Aurelio ligger nede med skade. Muligens akillesskade. Ingen PSV-spillere i nærheten. Muligens fortsetter skademarerittet for brasilianeren. Ser ikke bra ut. Blir bært ut.

Ny vesntreside på Liverpool. Gonzalez erstatter Aurelio.

81.min.: Gonzalez felles av Da Costa, men PSV-spilleren slipper gult kort. Liverpool får frispark fra dørlinja, men innlegget går for langt.

85. min. Crouch ut, Pennant inn.

87.min.: Brukbar sjanse av Liverpool. Gerrard starter et angrep, Gonzalez avslutter med et skuddforsøk fra 20 meter. Ballen går over.

Dirk Kuyt må stå over returen. Får gult kort. Benitez er sint på sidelinja. Dog ikke verste kampen å stå over

0-3 slutt.

Nærmere tre minutter på overtid blåser Layec av kampen. Vi har tre mål å gå på til returen om åtte dager.

SLUTTRAPPORT:
Liverpool har en drøm av et utgangspunkt før hjemmekampen mot PSV Eindhoven på Anfield neste onsdag. De gule var i førersetet det aller meste av kampen. PSV slet med mange skader og flere nye førstelagsspillere. Liverpool var godt organiserte og bidro til at PSV gikk i oppløsning i andre omgang. Det var engelsk presisjon mot hollandsk usikkerhet. Liverpool var flinke til å utnytte sjansene sine. Finnan hadde to glimrende innlegg som Gerrard og Crouch ekspederte med kirurgisk presisjon i nettmaskene i Eindhoven. Innimellom de to målene scoret Riise med et nytt klassisk langskudd. Liverpool kunne godt ha scoret flere, men kontrollerte inn. 3-0 skal være et utmerket utgangspunkt foran returen hjemme i Liverpool, der Benitez muligens vil hvile enkelte spillere (?). Skår i gleden denne praktfulle Champions League-kvelden i Eindhoven er skaden til Aurelio, som nok må belage seg på å se resten av sesongen fra sidelinjen. Aurelio spilte godt på sin venstreside. Riise spilte foran Aurelio på en midtbane som alle spilte godt for det påskegule Liverpool i dag. Mascherano må bare karakteriseres som et genikjøp av Benitez. Bevegelig midtbanespill, konsentrert spill bakover og effektivt spill i angrep, ga grunnlaget for 3-0-seieren.

SPILLERBØRS:

Reina (7)
Blir ikke satt på de store prøvene i kveld, men rydder sikkert opp i alt han får å hanskes med. Nærmest en plettfri kamp, uten at han trenger å bli møkkete på skjorta.

Finnan (8)
Hadde litt markeringsproblemer på PSV sin ene store sjanse midtveis i første omgang, men er ellers solid bakover. På offensiven er han strålende i dag, med to perfekte målgivende innlegg.

Carragher (8)
Carra tar ingen fanger, og styrer forsvarslinja med en generals presisjon. Ny stor kamp av scouseren.

Agger (8)
Utgjør sammen med Carragher en stopperduo som utfører sine oppgaver til laud. Ingen slinger i valsen fra dansken i dag.

Aurelio (7)
Ikke fullt så fremtredende som mot Arsenal, men gjør igjen en god kamp. Veldig synd at brasilianeren pådro seg en alvorlig skade nå som han var på vei til å finne storformen. Ble båret i garderoben med store smerter, og det kan muligens dreie seg om en røket akillessene.

Gerrard (8)
Løper mange kilometer i kveld, og går på intelligente løp. En veldig vakker scoring når han gir Kuyt klar beskjed om å holde seg unna og klinker ballen i hjørnet med pannebrasken.

Mascherano (9)
Denne spilleren oser det verdensklasse av. Førsteomgangen i kveld var regelrett suveren, der han styrte midtbanen fullstendig. Samlet opp alt som kom i ”sekken” og fordelte ball så det var en fryd for øyet. Ikke like mye involvert etter pause, men mer enn nok til å sikre seg tittelen Liverpools bestemann.

Alonso (7)
Slurvet uvanlig mye med pasningsspillet før pause, og skuddfoten var heller ikke helt innstilt da han fikk gode muligheter på en dobbeltsjanse tidlig i andre omgang. Når det er sagt, så gjør han seg på ingen måte bort heller.

Riise (8)
Man kan ikke annet enn la seg imponere av sunnmøringens løpskapasitet, og skuddfoten vet vi at det ikke er noe i veien med. Et aldeles nydelig mål i kveld.

Kuyt (7)
Løper mye i likhet med Gerrard og Riise, og jobber bra bakover. Men vi savner scoringene han var så berømt for da han spilte i Nederland. Burde sørge for å komme nærmere kassa når innleggene kommer.

Crouch (8)
Blir totalt bortdømt av kveldens franske dommer, men gir aldri opp og får belønning som fortjent når han gjør et aldeles praktfullt mål med hodet.

Zenden, Gonzalez og Pennant får ikke nok spilletid til å bli vurdert, og markerer seg heller ikke nevneverdig etter sine innhopp. Friskest var kanskje Gonzalez.