Werder Bremen - Liverpool

Tir 17.07.07 kl 20.15 (Pre-season) - Eurosport/Setanta / Tilskuere: 10.180 / Dommer: Daniel Wermelinger (SUI) / Stadion Brühl, Grenchen (Sveits) / Skrevet av: Torbjørn Flatin

Debuter for Benayoun, Torres og Babel da banens beste Voronin(2) og Riise stod for målene i forjent seier.

(Dirk Kuyt '46)

Fernando Torres spiller ikke fra start, men kan få en debut som innbytter i en kamp hvor Liverpool har antydet at man igjen vil bruke troppen til fulle. Andriy Voronin var en av Liverpools beste i forrige kamp mot Crewe, og ukraineren vil sikkert prøve å vise seg fram igjen da han møter gamle kjente i Werder Bremen fra Bundesliga.

Official Site har både Torres, Benayoun og Babel oppført på benken, men uvisst om de er "programhelter" eller ikke.

Ut fra oppstillingen spiller trolig Hobbs og Gerrard sentralt, med Nabil El Zhar på en venstreside som er "ribbet" med Kewell i Asia, Leto ikke spilleklar og altså Babel foreløpig usikker.

Kampen spilles i strålende sol!

1.omgang:

4.min:  0-1 ANDRIY VORONIN - Ukraineren snapper opp en feilpasning, runder keeper, og kan lett trille inn sitt første mål i helrødt.

6.min:  1-1 SCHINDLER
- Et angrep langs Liverpools høyreside ender med en avslutning i tverrliggeren av foten til Rosenberg, og Schindler kan enkelt heade inn returen fra kort hold.

11.min: Pennant drar opp et angrep på høyrekanten, Hobbs prøver å skyte på halv volley da innlegget faller ned på motsatt hjørne av straffefeltet, men skuddet går svakt utenfor. Hobbs hadde også et forsøk utenfor i åpningsminuttene etter frispark fra Gerrard.

14.min:  1-2 JOHN ARNE RIISE - Nordmannen dæljer til fra nesten 30 meter og ballen går via en heller svak keeper og inn i nettet.

22.min: Werder på en nokså sjelden visit i angrep, da man først kommer fram på Liverpools venstreside, men et avsluttende skudd fra drøyt 20 meter går ufarlig utenfor.

23.min: Andreasen skyter høyt over for Werder.

26.min: Nabil El Zhar drar i gang et angrep da Crouch hælsparker til Voronin, den den siste pasningen går bare nesten til El Zhar på gjennomløp.

27.min: Bremen skyter fra litt skrå vinkel inne i straffefeltet, men Carson er pent nede og redder.

29.min: Crouch kommer "nesten" i boka etter en tøff takling av Fritz.

31.min: Aktive Pennant kommer seg til dødlinja, men Liverpool får ikke avsluttet skikkelig på innlegget.

34.min: Andreasen skyter fra 20 meter, ballen har god retning men Carson redder likevel greit det ikke alt for harde forsøket.

37.min: Riise avslutter et langt angrep fra Liverpool da han får ballen i retur-rommet, men skuddet mister fart da det treffer et forsvarsbein.

40.min:  Werder brenner en kjempesjanse da Carlos Alberto får stå alene inne i straffefeltet og lurer Gerrard opp i pølsebua, men avslutningen går svakt utenfor.

Liverpool gikk tidlig ut med høyt press og skapte sjanser gjennom hard jobbing av Voronin og Crouch på topp. Pennant har igjen vært aktiv på høyrekanten, mens Steven Gerrard også har vist seg fram i perioder. Etter et hektisk første kvarter med tre scoringer roet det seg litt ned, og tyskerne kom seg også til muligheter ikke minst ved å finne rom ute på kantene. Scott Carson har vært stødig bakerst og vi synes Sami Hyypiä har vært hakket bedre enn de andre i den bakre fireren. Ungguttene El Zhar og Hobbs har hengt brukbart med uten å få vist seg spesielt fram. Det er ventet at Liverpool kommer til å bytte så godt som hele laget i pausen.

2.omgang:

47.min:  Voronin er en av de få som er blitt igjen og viser seg frem umiddelbart da han er farlig frempå to ganger i løpet av de to første minuttene av 2.omgang, men keeper får såvidt avverget.

49.min:  Hårfin offside da debuterende Benayoun spiller fram Kuyt, som sender ballen i nettet.

Dette er laget som starter 2.omgang: Carson;Darby,Carragher,Agger,Arbeloa;El Zhar,Sissoko,Alonso,Benayoun,Voronin,Kuyt

54.min:  Carragher litt tvilsomt i boka etter en sen takling.

Benayoun har gått inn på høyrekanten, mens El Zhar nå spiller på venstre.

58.min: Alonso slår et frispark som den aktive Benayoun har skaffet, men Bremen får klarert dypt inne i eget felt. Lite har skjedd etter sjansene til Voronin rett etter pause.

Scott Carson står fortsatt i mål, og ikke Pepe Reina som tidligere rapportert.

61.min:  1-3 ANDRIY VORONIN - Den aktive ukraineren stikker igjennom og alene med keeper avslutter han kontakt i nærmeste hjørne.

64.min:  Det mange har ventet på, Fernando Torres inn for Voronin.

72.min: Dommeren godkjenner et mål da Almeida plutselig er helt alene med Carson og putter ballen enkelt i nettet. Senere ombestemmer mannen i sort seg og dømmer isteden offside.

73.min:  Debut også for Ryan Babel, da El Zhar får hvile.

78.min:  En nydelig dragning fra Torres gjør at spanjolen spiller mot Babel, men en forsvarstå kommer på ballen i siste sekund.

Ryan Babel gikk da inn for Nabil El Zhar på venstrekanten.

84.min:  2-3 ALMEIDA - Löning får lov til å komme fram på tyskernes høyreside, etter svakt forsvarspill, og slår flatt inn. Unge Stephen Darby er i ferd med å sette ballen i eget nett, men blir "reddet" av Almeida som får en touch helt inne på målstreken.

88.min:  Fernando Torres får to kjempesjanser på under et minutt. Først gir keeper en svak retur, som han retter opp ved å kaste seg i beina på Liverpools nr.9, før Torres vipper ballen forbi keeper i neste angrep med ballen går også like utenfor stolpen.

90.min: Babel viser seg fram med et par raske avdriblinger på 16-meteren, men får ikke ordentlig klem på skuddet.

Etter en bra 1.omgang ga de siste 45 minuttene noe mer preg av at dette var pre-season. Innbyttene av Torres og Babel skapte imidlertid litt mer fart, og Fernando fikk vist seg fram ved nesten å score to og ha en målgivende. Voronin hadde gitt 3-1 etter at han startet 2.omgang like aktivt som han hadde vært før pause og den langhårede var igjen et stort pluss. Xabi Alonso hadde et par lekre pasninger i en kamp hvor bare Scott Carson spilte 90 minutter, og debutantene Benayoun og Babel viste også enkelt glimt. Et par lette baklengsmål vil ha kommet på minusarket til Rafa, men alt i alt en trivelig kamp og en fortjent seier.