West Ham - Liverpool

Tirs 30.01.07 Kl 20.45 (Premier League) - C+sport2/SS1 / Tilskuere: 34966 / Dommer: Martin Atkinson / Upton Park / Skrevet av: Tore Hansen
Spillervurdering: Torbjørn Flatin

Tre viktige poeng i London etter en dramatisk andreomgang på Upton Park. Kuyt og Crouch scoret målene. Alonso må stå over Newcastle.

Reo-CokerAlonso

Mens Liverpool hadde spillefri i helgen, etter å ha blitt slått ut av FA-cupens 3.runde av Arsenal tidligere i januar, måtte West Ham, ut i en tøff cupbatalje mot Watford. Denne tapte de sågar 1-0, og for å strø ekstra salt i såret pådro også Lucas Neill seg en ankelskade i debuten, og denne gjør at australieren nå er tvilsom foran kampen på Upton Park i morgen kveld.

Skader og suspensjoner
Zenden er tilbake etter langt skadeavbrekk og starter på benken. Liverpool må fortsatt unnvære Luis Garcia, Harry Kewell og Mohamed Sissoko på grunn av skader, mens West Ham må klare seg uten stopperduoen Anton Ferdinand (leggskade) og Danny Gabbidon (lyske). Også James Collins må stå over kampen grunnet en lyskeskade, mens Carlos Tevez trolig heller ikke blir klar av en leggskade. Hammers har imidlertid duoen Calum Davenport og Marlon Harewood tilgjengelige igjen, etter at de henholdsvis var cup-tied og suspendert i helgen.

Tre på rad på bortebane for første gang?
Dersom Liverpool vinner i kveld vil det bli den sjette ligaseieren på rad mot The Hammers.  De røde håper å sikre hjemme- og borteseier mot West Ham for 13.gang, og det vil i så fall bli den fjerde i Premier League og den tredje på rad. En borteseier i kampen som er med å åpne denne ligarunden, vil gjøre at Liverpool for første gang denne sesongen tar tre poeng ute i tredje kamp på rad.

Offensiv startoppstilling
Rafa kjører igjen det som ser ut som en 3-4-3 formasjon med Kuyt, Bellamy og Crouch på topp. Denne kombinasjonen har fungert bra tidligere i år, blant annet borte mot Watford, og blir nå prøvd igjen.

Se målene på YouTube her

1. MIN: Kampen i gang.

6. MIN:
Peter Crouch blir spilt fri, men McCartney gjør en god defensiv jobb, og klarer til corner.

13. MIN: Jonathan Spector tar Riise hardt innenfor i 16-meteren, og Liverpool vil ha straffe. Dommeren peker på cornerflagget.

32. MIN:  Nervøst i West Ham-forsvaret og Gerrard kommer fri ved bakre stolpe, og får skutt. Quashie kommer foran og gir corner. Bra forarbeid av Bellamy.

34. MIN:  Harewood drar seg innover i banen og skyter. Reina gjør en veldig bra redning og få klarert til corner. West Ham har plutselig fått kampens beste mulighet!

41. MIN
: Hjemmelaget har kommet sterkt mot slutten og har hatt de største sjansene.

45. MIN:
 Harewood finter bort to motspillere og ballen ender hos Benayoun ballen på ventresiden. Han skyter ikke hardt, men Reina må ut i full strekk for å stoppe skuddet.

Pauserapport
En litt grå kveld og en litt grå førsteomgang i London Øst. Lite fart og målsjanser i en ikke altfor severdig omgang. Liverpool tok ikke uventet kommandoen og hadde full kontroll de første 25 minuttene, spilte seg til en del cornere og et par halvsjanser. Litt skuffende med tanke på at vi stiller med tre spisser – og at hjemmelagets forsvar til tider har opptrådt både nervøst og lite samspilt. Det siste kvarteret kom West Ham sterkere og sterkere og da dommeren blåste for pause stod det flest sjanser til hjemmelaget i protokollen. Spesielt skuddet fra Harewood var nær å rulle i mål ved lengste stolpe. Liverpool må løfte seg i andre omgang. Det savnes spesielt mer oppfinnsomhet og bevegelse i angrepet for at dette skal ende med borteseier.

46. MIN:Barre ti sekunder ut i andre omgang mottart Kuyt en tversover fra Crouch og dunker ballen i mål via tverrligger. En fantastisk start på omgangen.

54. MIN: Bursdagsbarnet Peter Crouch legger på til 2-0 når Alonso/Gerrard starter raskt bakfra og Riise etterhvert slår inn til Crouch som avslutter med å bredside ballen rett i krysset fra 17-18 meter!

56. MIN: Etter litt frem får Bellamy skutt. Ballen stryker stolpen. Nervøst i hjemmelagets forsvar etter de to målene. Sekunder senere blir ikke Dailly og Davenport enige om hvem som skal klarere en enkel pasning. Bellamy får avsluttet, men ballen klareres til corner.

65. MIN: Reo-Coker førstemann i dommerens bok.

71. MIN: Forsvaret holder på å rote det til for seg selv når Sami gir en dårlig ball ut mot Alonso og WHU bryter. Riise er blir den reddende engel og får en tå på ballen foran Cole, og rydder opp.

72. MIN: Pennant inn for Crouch.

73. MIN: Zamora inn for Cole.

76. MIN: Kepa inn for Harewood.

77. MIN: Innbytter Kepa reduserer når han sklir ballen i ball etter opprulling på vår høyrekant. Bra kontring fra hjemmelaget som startet anrepet med at Pennant mistet ballen.

79. MIN:
Alonso holder Reo-Coker i trøya og får advarsel. Dermed mister han bortekampen mot Newcastle.

80. MIN: Kampen har åpenet seg helt opp etter reduseringen. Gjestene har imidlertid fortsatt brukbar kontroll.

85. MIN: Gonzalez inn for Bellamy.

90+. MIN: Fowler inn for Kuyt.

SLUTTRAPPORT
Alt skjedde i andreomgang i denne kampen. Etter kun ti sekunders spill setter Kuyt ballen i mål via tverrliggeren fra ca 17 meter og det er også innledningen på en god periode hvor gjestene fullstendig kjører over vertene. 2-0 kom ikke lenge etter og kampen virket helt punktert. Liverpool var laget som spilte den beste fotballen og skapte de største sjansene. Bellamy hadde et forsøk som så vidt strøk stolpen. 3-0 lå i luften inntil Kepa kom inn og sørget for redusering. En helt unødvendig mål å slippe inn etter rot i eget forsvar. Derifra og inn ble det unødvendig spennende, men West Ham klarte aldri å gjøre det virkelig farlig foran Reina. Dessverre pådro Alonso seg et gult kort, og han må dermed stå over bortekampen mot Newcastle. Liverpool nå bare to poeng bak Chelsea og åtte bak Manchester United, med en kamp mer spilt.

SPILLERVURDERING

Pepe Reina 7 – Hadde totalt sett en nokså rolig dag på jobben, men var våken og sikker når han måtte i aksjon.  Gjorde en viktig kvalitetsredning sent i 1.omgang.

Steve Finnan 6  – Stabile Finnan begynte bra ute på høyrekanten, men var totalt nokså anonym i sin rolle som vingback.

Jamie Carragher 7 – Som høyremann blant tre midtstoppere ga det Carra mulighet til å være litt mer offensiv i sin spillestil, noe som bl.a. medførte to skudd på mål tidlig i 1.omgang(!)  Stort sett sterk i duellene, selv om han ikke var helt heldig i forkant av reduseringen.  Liverpools beste i forsvaret i dag.

Sami Hyypiä 6 – Finnen tok seg greit av det lille som kom i brorparten av kampen, liggende bakerst i midten.  Da det ble litt mer stress mot slutten gjorde han enkelte skjønnhetsfeil.

Daniel Agger 6 – Grei kamp av den elegante dansken, men pasningspillet var ikke helt av vanlig standard.

John Arne Riise 6 – Aktiv og tøff, og vant en del dueller.  Venstrekanten får pluss i boka for overblikk og ro da han spilte fra Crouch til 2-0, men har en god del slurv.

Xabi Alonso 7 – Ankeret jobbet hardt gjennom hele kampen, og var rasjonell og kreativ i sitt pasningspill.

Steven Gerrard 7 – Scouseren var den man la mest merke til i den tamme 1.omgangen, og gjorde også en solid kamp etter pause som motor på midtbanen.

Peter Crouch 7 – Et flott forarbeid til 1-0, og gjorde 2-0 på en utsøkt avslutning.  Det gjorde lange Peter til dagens matchvinner og Liverpools beste.

Dirk Kuyt 7 – Alltid villig og konstruktiv, selv om han ikke alltid lykkes.  Fantastisk scoring 9,9 sekunder ut i 2.omgang.

Craig Bellamy 7 – Den eneste av angriperne som ikke scoret, men bidro gjennom utrettelig løping og også uselvisk spill.