Birmingham - Liverpool

Lør 26.04.08 kl 16.00 (Premier League) - Canal+ Sport 1 / Tilskuere: 29 252 / Dommer: Peter Walton / St. Andrews / Skrevet av: Einar Kvande
Spillervurdering: Torbjørn Flatin

Liverpool tok ett poeng på St. Andrews, og det sikrer langt på vei fjerdeplassen i ligaen. De røde kom tilbake fra 0-2, og var nærmest seieren i sluttminuttene.

Voronin (42)

Med seier mot Birmingham på St. Andrews vil Liverpool ha sikret seg fjerdeplassen i årets Premier League.

Du kan følge kampen direkte her på liverpool.no, eller velge å få lagoppstilling og scoringsvarsel tilsendt din mobiltelefon. Send LFC LIVE START til 2180 for denne tjenesten.

Jermaine Pennant er tilbake i startoppstillingen mot sin gamle klubb, når Liverpool i ettermiddag tar sikte på å sikre seg fjerdeplassen i Premier League. 25-åringen var en av banens beste spillere i forrige ligakamp mot Fulham, men slapp ikke innpå i Champions League-semifinalen mot Chelsea tirsdag kveld.

Rafael Benitez stiller som forventet med et reservepreget mannskap på St. Andrews, og gjør hele ni endringer i forhold til det laget som startet nevnte semifinale på Anfield. Pepe Reina og Martin Skrtel er de eneste fra det laget som ikke blir hvilt med tanke på returoppgjøret på Stamford Bridge.

Den unge franskmannen Damien Plessis starter sin andre ligakamp for de røde, mens den unge argentinske venstrebacken Emiliano Insua er å finne på innbytterbenken.

Det ser ut som Liverpool vil gå ut i et rent 4-4-2 system, akkurat som mot Fulham forrige helg. Og nok en gang er det Andriy Voronin og Peter Crouch som utgjør spissduoen.

1.min:
Sami Hyypiä er nok en gang kaptein, ettersom Gerrard og Carragher er plassert på benken. Voronin og Crouch tar avspark.

4.min: Liverpool har hatt ballen mest i åpningsminuttene, men har ikke klart å spille seg frem til noen klare muligheter.

6.min: Lucas avslutter skyhøyt over og utenfor mål på kampens første corner.

8.min: Kampens flotteste angrep så langt. Riise slår en fin stikker til Voronin. Ukraineren legger inn fra venstre og finner Lucas ute på 16 meter. Brasilianeren treffer ikke rent på skuddet, og ballen spretter inn til til Taylor.

12.min: Flott jobb av Benayoun ute på venstresiden når Liverpool vinner sin andre corner. Birmingham-forsvaret klarerer hjørnesparket.

15.min: Nafti slår opp på Forssell. Finnen får snudd seg og sender i vei en brukbar volley, men ballen går rett på Reina som redder uten problemer. Hjemmelagets første avslutning på mål.

17.min: Birminghams første corner. Den blir slått mot bakre stolpe, der McFadden kun klarer å stusse ballen ufarlig over dødlinjen.

20.min: Nok et nydelig fremspill fra Riise. Denne gang til Benayoun. Israelerens innlegg fra venstre blir imidlertid blokkert av Birmingham-forsvaret.

24.min: Kapo avslutter et Birmingham-angrep med et håpløst skudd utenfor fra skrå vinkel. Veldig bedagelig tempo så langt i denne kampen.

26.min: Pennant med et bra innlegg som går over alle og til Benayoun på bakre stolpe. Israeleren blir imidlertid satt under press, og sjansen renner ut i sanden.

27.min: Birmingham får slått et farlig innlegg som skaper lettere panikk i Liverpool-forsvaret. De røde får imidlertid klarert.

28.min: Olivier Kapo nærmest skyter et innlegg gjennom Liverpools målgård.

32.min: McFadden rundlurer Hyypiä ved å vippe ballen over finnen, men Riise er våken og får satt Birmingham-angriperen under press slik at ballen til slutt triller ufarlig inn til Reina.

34.min:  1-0 Forssell. McFadden får dratt seg forbi Riise og lagt et meget bra innlegg som finner Forssell helt umarkert på bakre stolpe. Finnen setter ballen enkelt i mål bak Reina fra kort hold.

36.min:
Kapo vinner en corner for hjemmelaget, men det påfølgende hjørnesparket er ufarlig.

38.min: Pennant med et fint raid, og Liverpool vinner en corner.

40.min:  Plessis med en fin ball til Crouch. Spissen vender og fyrer av en volley fra 20 meters hold som Taylor må strekke seg i full lengde på for å få slått ut til siden.

42.min:  Voronin får det gule kortet etter å uforskyldt ha satt albuen i ansiktet på Ridgewell i en duell ute ved sidelinja.

45.min: Dommer Peter Walton har lagt til ett minutt i første omgang.

45.min:  15 sekunder før overtiden er ute får Murphy det gule kortet etter å ha lagt ned Pennant like utenfor hjørnet av 16 meteren. Høyrevingen var på et nytt friskt raid. John Arne Riise setter frisparket over nærmeste kryss.

Pauserapport: Liverpool har hatt ballen mest, men Birmingham har scoret på sin eneste sjanse av betydning i en omgang hvor det har skjedd lite foran målene. Steve Finnan er helt ute av posisjon ved scoringen, og ser ikke at Forssell trekker seg fri på bakre stolpe. Birmingham-angriperen får stå helt umarkert og har all verdens tid på å ta ned innlegget og sette ballen i mål bak en sjanseløs Reina. Med unntak av noen fine angrep dratt i gang ute på kantene ved Pennant og Benayoun har Liverpool virket tannløse i angrep, i en kamp der tempoet har vært veldig bedagelig så langt.

46.min:
Birmingham tar avspark i andre omgang. Ingen bytter i pausen.

48.min: Liverpool har etablert et visst press på hjemmelaget i åpningsminuttene i andre omgang, og Riise forsøker seg på et spektakulært saksespark inne i feltet, men bommer fullstendig på ballen.

53.min: Birmingham har nærmest ikke vært over midtstreken så langt i omgangen, og Liverpool presser på mot en bastant forsvarsmur.

54.min: Martin Skrtel lager et unødvendig frispark drøye 20 meter fra mål.

55.min:  2-0 Larsson. Svenske Sebastian Larsson får meget godt treff på frisparket, og ballen seiler inn i krysset bak Reina. Et effektivt hjemmelag har scoret på to av to sjanser.

62.min:
Ridgewell får gå opp uforstyrret på en corner, men headingen fra 8-9 meter går langt utenfor Reinas mål.

63.min:  2-1 Crouch. Jermaine Pennant gjør alt forarbeidet når han på elegant vis fører ball fremover på banen og slår til Voronin inne i feltet. Ukraineren slår på tvers til Crouch, som kontant setter ballen ned i høyre hjørne.

65.min:
 John Arne Riise skal spares til returoppgjøret mot Chelsea, og byttes ut til fordel for Emiliano Insua.

67.min: En god mulighet for Birmingham når Sebastian Larsson slår et frispark inn fra høyre. Avslutningen går imidlertid en drøy meter utenfor.

68.min:  Hjemmelagets Nafti får se det gule kortet når han stopper Pennant på ureglementert vis på en overgang.

69.min:  Liverpool svært nær en utligning når Benayoun finner Voronin. Ukraineren tar med seg ballen med hodet og skyter hardt i nettveggen.

70.min:  Birminghams Jaidi må ha behandling ute på sidelinja, men kan fortsette kampen uten problemer.

71.min: Liverpool presser på for en utligning nå. Insua går på et fint raid, og finner Benayoun. Israeleren fyrer løs fra 20 meters hold, men en Birmingham-forsvarer får blokkert skuddet. Ballen ender ute til høyre hos Steve Finnan. Iren legger inn til Benayoun. Midtbanespilleren får ikke rent treff, og ballen sklir av foten og går ut til venstre når han skal avslutte på volley fra 7-8 meters hold.

72.min: Nytt innlegg fra høyre finner Crouch. Den lange spissen får ikke klem på headingen, som går i bue inn til Taylor. Liverpool har festet grepet nå.

74.min: Voronin med et lavt hjørnespark mot fremre stolpe. Benayoun får ikke treff på avslutningen.

76.min:  2-2 Benayoun. Lucas får all verdens tid til å legge inn fra høyre. Han finner Benayoun, og israelerens hodestøt mot lengste hjørne treffer Jaidi, forandrer retning og triller inn bak en utmanøvrert Taylor.

77.min:
Dobbeltbytte av Birmingham. Nafti og Kapo ut, Queudrue og McSheffrey inn.

87.min:  Hjemmelaget gjør sitt siste bytte. Zarate inn for Forssell.

89.min: Liverpool presser på for et vinnermål, og gjenvinner ballen høyt i banen et par ganger. De røde klarer imidlertid ikke å skape noen opplagte målsjanser i sluttminuttene.

90.min: Tre minutter er lagt til.

Sluttrapport: Etter en svak førsteomgang ble det servert en mer hendelsesrik andreomgang på St. Andrews. Birmingham virket å ha kontroll på hendelsene etter at Sebastian Larsson ga hjemmelaget en 2-0 ledelse på et fantastisk frispark ti minutter etter pause. Men Liverpool ga seg ikke, og scoringer ved Crouch og Benayoun sørget for en fortjent poengdeling. Det er uvisst om Benayoun vil bli kreditert "sin scoring", da ballen forandret retning i Birmingham-forsvarer Jaidi. Liverpool var nærmest seieren i sluttminuttene, men vil nok likevel være fornøyd med det ene poenget som langt på vei sikrer fjerdeplassen. Nå kan Everton i verste fall komme á poeng med de røde, men Liverpool har i øyeblikket en klart bedre målforskjell. Det er imidlertid verdt å merke seg at Rafael Benitez fortsatt venter på sin første ligaseier mot Birmingham.

Spillervurdering:

Reina 6 -
En nokså rolig økt for keeperen, som fortsatt har vært på banen i samtlige ligaminutter denne sesongen. Frisparket kom i "hans" hjørne, men var perfekt slått av Larsson.

Finnan 6 - Hadde et bra samarbeid med Pennant ute på høyrekanten, men ble grunnlurt en gang nede ved egen dødlinja og var også helt feilplassert ved det første målet.

Hyypiä 7 - Dagens kaptein hadde stålkontroll både på offsidelinje og luftrom, i tillegg til at han hadde flere gode langpasninger. Var litt mer på hæla de få gangene han ble utfordret langs bakken.

Skrtel 7 - Solid kamp av slovaken igjen. Tøff og aggressiv er han ofte først i duellene, og har også hurtighet til å løpe opp gjennomspill. Ga fra seg frisparket som ga 2-2.

Riise 6 - Ukens mest utskjelte kan være rimelig fornøyd med måten han kom tilbake på. Bidro med et par fine fremspill, og stort sett kontroll bakover.

Pennant 8 - Kampens mest typiske flankespiller kom fram i flere gode posisjoner før pause, uten at det ble noe resultat av det. Da Liverpool snudde det mot slutten var Jermaine involvert i det meste, også de to scoringene. Man of the match.

Plessis 6 - Den unge franskmannen spilte på det sikre og har fått vist at han kan takle nivået i Premier League.

Lucas 6 -
Den blide brassen løper og løper, men mangler dessverre et ekstra gir til helt å markere seg framover. Var likevel framme og fikk assist på utligningsmålet.

Benayoun 7 - Aktiv og fiks, på en dag hvor ikke alt lyktes for den lille israeleren. Jakter likevel alltid på å skape eller score mål, og fikk til slutt sin belønning.

Voronin 5 -
Det tok en drøy time før han fikk sin første ordentlige avslutning på mål, og selv om mannen med hestehalen pustet og peste ble det lite ut av hva han foretok seg.

Crouch 6 -
Den lange på topp hadde en svak første halvtime, men spilte seg opp og tok pent vare på muligheten da han satte inn den viktige reduseringen.

Insua - Et par helhjertede initiativ framover ga prov på at det bor mye i 19-åringen. Fortjener flere sjanser.