Blackburn - Liverpool

Lør 06.12.08 kl 16.00 (Premier League) - C+Sport1 / Tilskuere: 26 920 / Dommer: Andre Marriner / Ewood Park / Skrevet av: Raymond Halvorsen
Spillervurdering: Einar Kvande

Liverpool og effektivitet foran mål gikk endelig hånd i hånd etter tre bortemål i andre omgang, hvor både Alonso, Benayoun og Gerrard havnet på scoringslisten etter en svak førsteomgang.

Arbeloa (59)

Den tidligere Liverpool-kapteinen Paul Ince leder et Blackburn som sliter i under streken i Premier League, og vil kjempe til siste krampetrekning når topplaget Liverpool kommer på besøk.

Vi følger oppgjøret her på Liverpool.no, med rapporter og spillervurdering. Ønsker du å få tilsendt lagoppstilling og scoringvarsel på SMS, send LFC LIVE START til 2180.

Javier Mascherano er tilbake i startoppstillingen igjen etter å ha blitt hvilt mot West Ham på mandag. Samtidig har Robbie Keane blitt henvist til innbytterbenken.

Rafael Benitez gjør totalt tre forandringer fra det mannskapet som startet mandagens kamp, da relativt lite benyttede spillere som Ryan Babel og Emiliano Insua erstatter Albert Riera og Andrea Dossena. Insua starter dermed sin første Premier League-kamp for sesongen.

Blackburn gjør kun en forandring i forhold til det laget de stilte med mot Portsmouth i sin siste ligakamp. Matt Derbyshire har blitt valgt på topp sammen med Roque Santa Cruz, på bekostning av Benni McCarthy. Både Santa Cruz og høyreving Brett Emerton har kommet til hektene igjen etter småskadene de pådro seg i onsdagens ligacupkamp mot Manchester United. Paul Ince må imidlertid klare seg uten trioen Martin Olsson, Jason Roberts og Aaron Mokoena, som alle har pådratt seg skader i løpet av de siste dagene.

1. omgang:

1. min: Kampen er igang. Dossena skal visstnok ha pådratt seg en liten skade på trening like før kamp, så det er mulig det er årsaken til at Emiliano Insúa starter på venstrebacken istedenfor italieneren.

3. min: Begge lag føler hverandre på tennene innledningsvis, og Insúa vinner den første duellen han er innblandet i mot Emerton.

6. min: Warnock og Pedersen kombinerer på venstrekanten, men Reina er årvåken og fanger chippen inn i feltet.

7. min: Corner til Liverpool.

7. min: Den klareres, før Gerrard legger farlig inn. Den klareres til en ny corner.

8. min: Heller ikke dette hjørnesparket får botelaget noe ut av.

9. min: Benayoun famler i tåka i det han skal ta imot en ball på vei innover i hjemmelagets straffefelt.

10. min: God pasning mot Santa Cruz, men Reina er igjen på pletten.

11. min: Benayoun er igjen for treg når Liverpool bygger opp på høyrekanten, og Blackburn overtar.

* Nicolas Anelka har med sitt 13. seriemål for sesongen sendt Chelsea i ledelsen borte mot Bolton. Dermed troner London-laget øverst på tabellen per nu.

13. min: Blackburn får sin første corner for dagen etter at Carragher klarerer.

13. min: Heller ikke hjemmelaget utnytter innsvingeren fra Pedersen.

15. min: Andrew Marriner er snill som ikke gir Yossi Benayoun gult kort når han kommer alt for sent inn i en duell mot Pedersen på hjemmelagets banehalvdel.

* Arsenal har også tatt ledelsen, borte mot Wigan etter en Adebayor-avslutning. For øyeblikket ligger dermed The Gunners bare seks poeng bak de røde.

18. min: Liverpool sliter alvorlig hardt med å få noen rytme i det offensive spillet. Kuyt blir alt for alene.

19. min: Kanonsjanse til Benayoun. Alonso og Kuyt frispiller israeleren, som har et litt for dårlig førstetouch på vei inn i straffefeltet, før Warnock gjør en særdeles god jobb og takler han i skuddeøyeblikket.

19. min: Babel handser på corneren, og mottar gult kort for den synden.

20. min: Kuyt gir til Alonso som får skuddmulighet fra 16 meter med utsiden av foten. Tiden før taklingene fra Blackburn-forsvarerne settes inn er imidlertid for knapp, og spanjolen blir forstyrret.

* Deco smeller inn 2-0 for Chelsea mot Bolton på et vakkert sykkelspark, og dermed må Liverpool mest sannsynlig vinne på Ewood Park om de skal inneha tabelltoppen også etter denne runden.

28. min: Insúa kjemper som en helt på venstrekanten, og blir snytt for et hjørnespark. Ellers har Babel og Benayoun skiftet sider.

29. min: Gerrard setter en pasning rett på Pedersen, som lader kanon fra nærmere 30 meter. Skuddet er fantastisk, men Reinas redning er likeså. Ballen fistes i tverrligger og ut av spanjolen. Blackburn med kampens største sjanse så langt.

31. min: Kuyts ballmottak er hardere enn skudd, og Blackburn overtar.

32. min: Emerton svinger inn et frispark midt på Liverpools banehalvdel, men Hyypiä står som vanlig som en bauta og klarerer med enkelthet.

33. min: Offside på Derbyshire.

37. min: Vilt sjansefattig kamp så langt. Lite spennende som skjer foran målene.

38. min: Pedersen smeller til på frispark fra over 30 meter, men Reina tar ingen sjanser og gir til corner. Som vanlig ruver Hyypiä høyest i feltet.

39. min: Ny corner til hjemmelaget.

39. min: Igjen klarerer den finske skogvokteren.

40. min: Stemning på tribunene nå etter en rekke harde kamper på midtbanen.

42. min: Babel stusser videre til Kuyt, som med hodet legger til rette for Gerrard. Kapteinen må imidlertid skyte med venstrefoten, og treffer heller ikke rent. Noen meter utenfor.

43. min: Soleklart gult kort til Keith Andrews, som spenner ned Gerrard.

43. min: Arbeloa spenner ned Pedersen, men dommeren er uenig og spillet fortsetter.

44. min: Gerrard med en stikker mot Kuyt, men Robinson er ute og henter.

45. min: Det legges til ett minutt.

Skulle pauserapporten inneholdt kun sjansebeskrivelser hadde det blitt med én linje om Benayouns gyldne mulighet midtveis i første omgang og Pedersen sitt fantastiske langskudd. Ellers har ikke LFC hatt kontinuitet i angrepsspillet og Kuyt er alt for alene på topp. Verken Babel eller Benayoun bidrar med nødvendig støtte fremover. Blackburn er flinke til å bevege seg langs bredden, spesielt når det gjelder det defensive arbeidet, er hissige på grøten og nekter Liverpool rom. Dersom det fortsetter som i første omgang trenger det ikke være dumt å få muligheten til å tredoble pengene dine ved å sette noe på 0-0 som sluttresultat. Rafa må få opp intensiteten på spillet og mange, mange, mange flere sjanser må skapes om det i det hele tatt skal bli mål, spesielt med tanke på den labre effektiviteten som nå begynner å nærme seg en trend for de røde. Når Reina har vært omgangens lyspunkt sier det sitt. Igjen skuffende, meget, meget skuffende.

2. omgang:

46. min:
Ingen bytter er gjort. Pedersen skaffer Blackburn corner etter ti sekunder.

46. min: Hyypiä er på plass og klarerer.

47. min: Hyypiä klarerer et farlig innlegg.

48. min: Warnocks skudd fra distanse er nærmere cornerflagget enn mål.

51. min: Det fortsetter som i første omgang. Mye kjemping på midtbanen.

55. min: Alonso legger farlig inn, men ballen spretter ut over dødlinja.

57. min: Stor sjanse for Alonso. Insúa legger god inn, og Xabi får skyte upresset fra 12 meter. Rett på Robinson.

58. min: Alonso prøver seg igjen, denne gang fra egen banehalvdel. Godt utenfor.

59. min: Arbeloa feller Warnock på vei inn i feltet, og mottar et fortjent gult kort. Spanjolen er imidlertid på plass i feltet og header unna.

60. min: Gult kort til Warnock for en stygg felling på Babel.

61. min: Håpløst forsøk fra en umotivert kaptein Gerrard, som sender ballen langt over fra 40 meter.

62. min: Ville sjanser for bortelaget. Babel gir til Gerrard som smeller til fra 14 meter, men Robinson er lynraskt nede og redder det gode forsøket. Keeperen gir retur, og Benayoun får en fot på den, men den er på vei utenfor mål. Israeleren hentet igjen ballen og prøver å sette den inn, men da klarerer Samba.

64. min: El Zhar inn for en skuffende Babel.

66. min: Derbyshire med et håpløst teatralsk forsøk på å filme seg til straffespark i duell med Carragher.

69. min: Kuyt bommer på ballen etter innlegg fra Gerrard, og Alonso plasserer ballen inn i hjørnet under Robinson! Bortelaget fortjent i ledelsen. Endelig en scoring!

71. min:
Kuyt får ikke kontroll på ballen i god posisjon.

73. min: El Zhar gir inn til Kuyt, som gir videre til Benayoun, men han misser på innlegget.

76. min: Santa Cruz header godt i bra posisjon, men ballen går heldigvis utenfor buret til Reina.

79. min: Benayoun med en flott prestasjon! Dribler seg gjennom forsvaret fra høyre side og hamrer ballen i nettet bak Robinson etter flott pasning av Kuyt. Kampen er punktert!

81. min:
Gerrard prøver seg fra distanse. Rett på Robinson.

82. min: Pedersen ut med skade etter duell med Gerrard, McCarthy kommer inn.

83. min: Lucas Leiva får noen minutter på tampen for Mascherano.

85. min: Vogel overtar jobben for 38-årige Tugay resten av ettermiddagens batalje på Ewood Park.

86. min: Etter 446 minutter uten baklengs i Premier League slipper Liverpool inn mål. Santa Cruz header inn reduseringen når en ball blir stusset videre i feltet av Ooijer etter innlegg, og nå blir det rottekjør mot slutten av kampen!

88. min:
Høyreiste Riera erstatter Benayoun når ledelsen skal forsvares de siste minuttene.

89. min: Kuyt tar med seg ballen inn mot mål, og får en corner som det blir forsøkt drøyd mest mulig tid på. Nederlenderen småhalter litt

90. min: Kast til Liverpool på Blackburns banehalvdel. Drøyer tiden nå.

90. min: Det legges noe overraskende til såpass mye som fire minutter.

90. min: Liverpool får enda en corner som Kuyt prøver å drøye.

90. min: Derbyshire løper ut til fordel for Treacy.

90. min: Halvannet minutt igjen nå. YNWA runger utover stadion.

90. min: Fire og et halvt minutt på overtid spilles El Zhar gjennom, og Robinson må ut å klarere. Riera gir til Gerrard, som kontrollerer ballen i åpent nett.

90. min:
Kamp slutt.

Denne seieren smakte godt! Spillet åpnet ikke så mye bedre i andre omgang i forhold til de første 45. minuttene, men plutselig fikk Liverpool-spillerne høre om ordet "effektivitet" fra fremmedordboka, og på et slapt skudd fikk Alonso satt inn den forløsende ledelsen bak en svak Robinson. Deretter økte Benayoun ledelsen på vakkert vis, før de ble en spennende avslutning etter at Santa Cruz reduserte på en heading fra kloss hold. I det siste angrepet i kampen kunne også Gerrard juble for fortsatt tabelltopp etter sitt fjerde ligamål for sesongen, etter en arbeidsom, men ikke helt topp kamp av kapteinen. De røde ligger derfor fortsatt ett poeng foran Chelsea på tabelltoppen, og en håper nå at en kan ta med seg effektiviteten fra denne kampen videre i ligasesongen og sørge for at det ikke blir flere 0-0-kamper på rappen mot svakere motstand.

SPILLERVURDERING

Jose Reina 7 - Gjør en fantastisk redning når han bokser Gamst Pedersens kjempeskudd i tverrliggeren. Blir ellers ikke satt på de store prøvene.

Alvaro Arbeloa 6 - Startet kampen veldig friskt, kom stadig på overlapp og fikk slått innlegg inn i feltet. Ble mer usynlig utover i kampen, men hadde bra kontroll defensivt.

Jamie Carragher 6 - Carragher spiller på det sikre, og det er aldri noe nonsens i klareringene der i gården. Men en del av fremspillene var det likevel svak adresse på.

Sami Hyypiä 7 - Nok en meget solid kamp av den store finnen. Ser vi bort i fra en tapt hodeduell mot Santa Cruz gjør ikke lysluggen mange feil i denne kampen, og kan gå med hodet høyt hevet.

Emiliano Insua 6  - Vinner den første viktige duellen, og selvtilliten vokser umiddelbart. Kommer brukbart fra sin første Premier League-kamp fra start denne sesongen, selv om han sjelden involverer seg offensivt.

Yossi Benayoun 7 - Er den eneste på Liverpools midtbane som makter å gi Dirk Kuyt på topp støtte i første omgang, og Liverpools største sjanse før pause faller da også for ham. Blir imidlertid taklet av Warnock i skuddøyeblikket, etter et intelligent løp. Kommer stadig i gode posisjoner, og scorer også det viktige andremålet etter en flott individuell prestasjon. Får derfor bestemannsprisen i dag.

Steven Gerrard 5 - Dette er noe av det svakeste vi har sett av kapteinen i en Liverpool-drakt. Blir liggende alt for dypt før pause, og klarer aldri å gi Kuyt støtte. Feilpasningene florerer, men hever seg en del etter pause og får æren av å sette inn de rødes tredje scoring fem minutter på overtid.

Javier Mascherano 5 - Virker sliten og ute av form. Er flink til å bryte foran ved enkelte anledninger, men alt i alt blir argentineren alt for anonym og blir ikke overraskende byttet ut mot slutten.

Xabi Alonso 6 - Tok på seg en mer offensiv rolle enn Gerrard i dag, men avslutningene og pasningene satt ikke som de skulle før pause. Spilte seg i likhet med resten av laget opp i andre omgang, og er mannen som styrer inn Liverpools første scoring etter at Kuyt bommer på ballen.

Ryan Babel 4 - Fikk en sjelden sjanse fra start, men leverer en helt forferdelig førsteomgang der han enten går seg fast i endeløse dribleraid eller slår feilpasninger. Pådrar seg også et helt unødvendig gult kort på en viljehands i Blackburn-feltet. Var mye bedre i de få minuttene han fikk etter pause, der han var involvert i Liverpools to første farlige angrep etter hvilen. Det var således noe merkelig at han ble tatt av akkurat i det han var i ferd med å spille seg inn i kampen.

Dirk Kuyt 6 - Legger vi godviljen til hadde nederlenderen to målgivende pasninger i dag, selv om han bommer på ballen og lærkula treffer hælen hans før den går til Alonso på Liverpools første scoring. Kjemper som vanlig utrettelig, og selv om mottakene ikke alltid satt like godt utmerket han seg også med en intelligent pasning til Benayouns store sjanse før pause.

Nabil El Zhar  - Får en knapp halvtime som innbytter for Babel, og kommer bra fra oppgaven. Går på et flott løp som på mange måter resulterer i Gerrards scoring på overtid.

Lucas Leiva - brasilianerens sene innhopp for Mascherano blir ikke husket med like stor glede som El Zhars. Gir bort en fullstendig unødvendig corner som fører til Blackburns reduseringsmål og nervøse sluttminutter.

Albert Riera - Får noen minutter som erstatter for Benayoun helt på tampen av kampen, og bidrar med et elegant fremspill til El Zhar og målgivende pasning til Gerrards scoring.