Liverpool - Atlético

Tir 04.11.08 kl 20.45 (Champions League, gruppespill) - Viasat4/TV6/3+/ITV1 / Tilskuere: 42.010 / Dommer: Martin Hansson (SWE) / Anfield / Skrevet av: Frank H. Larsen
Spillervurdering: Tor Sandø

Etter straffespark fra Steven Gerrard fem minutter på overtid sikret Liverpool et velfortjent poeng mot Atlético Madrid. Hjemmelaget sløste også denne gang med sjansene.

Agüero 96'

Vi følger oppgjøret her på Liverpool.no, med rapporter og spillervurdering. Ønsker du å få tilsendt lagoppstilling og scoringvarsel på SMS, send LFC LIVE START til 2180.

Rafael Benítez gjør kun én endring på laget som tapte for Tottenham. Fabio Aurelio kommer inn på venstrebacken istedenfor Andrea Dossena. Fernando Torres ble spilleklar. Spissen er heller ikke blant innbytterne, og får dermed ikke mulighet til å spille mot sin tidligere klubb. Phillip Degen er tilbake fra skade, og sitter på benken sammen med blant annet David N'Gog.

For Atlético Madrid starter de tidligere Liverpool-spillerne Luis Garcia og Florent Sinama-Pongolle på benken. Det samme gjør stjerneskuddet Sergio Agüero. Leo Franco beholder plassen mellom stengene selv om Gregory Coupet er tilbake. Trener Javier Aguirre sitter på tribunen hvor han soner én av to kampers karantene.

Uefa.com melder om 10 grader, skyet og tørt vær på Anfield.

Torres er på plass med kjæresten på Anfield.

1.OMGANG

1.min: Corner til Liverpool. Keane sparker ballen ned bakken.. Agger nesten på ballen. Var nær ved å få ballen i mål med venstrefoten fra fem meter. Leo Franco plukker enkelt.

6.min: Spillet skjer mellom sekstenmeterne. Mye balltrilling.

10.min: Ingen verdens ting skjer. Oppspillene fra Liverpool blir for upresise. Atlético bryter enkelt.

12.min: Agger legges ned på 35 meter. Liverpool får lagt inn fra høyre. Ballen klareres til corner.  Gerrard slår en hard corner fra høyre. Leo Franco bokser noe usikkert. Ballen spretter rett foran ham, men er upresset.

14.min: Nydelig oppspill fra Alonso. Keane tar ballen flott ned, og fyrer løs fra like utenfor sekstenmeteren. Skuddet suser i nettveggen.

15.min: Kuyt legger inn. Leo Franco plukker enkelt.

18.min: Atlético fyrer løs fra langt hold. Ballen via en rød, og til corner som klareres. Mascherano kontrer, men Atlético rydder opp. Liverpool muligens snytt for frispark etter en hands utenfor 16-meteren. Dommer står godt plassert, men lar spillet gå.

19.min: Atlético kontrer i mot. Pernía slår inn. Simão skyter over fra kort hold.

25.min: Småspill av Liverpool. Alonso legger så inn fra høyre. Riera møter ballen og skyter på volley med venstrefoten. Avslutningen går til side for mål.

27.min: Skudd/innlegg fra Aurelio. Satser på en hockeystyring? Ballen går via en borteforsvarer og til corner. Leo Franco bokser hjørnespark. Mascherano plukker opp andreballen. Skyter fra 20 meter. Godt utenfor.

29.min: Kuyt når ikke frem med panneluggen på et innlegg. Ballen ruller ut over dødlinjen.

32.min: Pernía går hardt mot Arbeloa. Kun tilsnakk.

32.min: Innlegg fra venstre. Liverpool trykker på. Atlético får etter hvert klarert.

33.min: Ball gjennom til Keane. Iren alene med keeper. Forsøker å runde Leo Franco, men mislykkes.

37.min MAXI RODRIGUEZ: Lopez kommer frem på høyre. Agger må ut på backen. Blir svært passiv. Lopez slår tilbake til Maxi. han får en nydelig førsteberørering som feilstiller Carragher. Maxi kan avslutte fra kort hold, til side for Reina.

44.min: Frispark fra ca 35 meter ute på høyrekanten. Alonso slår inn. Atlético får klarert.

Tilleggstid: 1 minutt.

45.min: Kuyt slår inn. Keeper plukker enkelt.

PAUSE

Pauserapport: Liverpool har hatt de flest sjansene på Anfield, men det er bortelaget som er i føringen til pause. Vi har telt 3-2 i scoringsmuligheter til hjemmelaget. Liverpool kunne tatt ledelsen allerede i det første spilleminuttet da Agger nærmest bommet fra fem meter. Deretter har det blitt mye balltrilling, og den forløsende pasningen har som regel uteblitt. Keane var igjennom etter 33 minutter, men god inngrepen av Franco sørget for at det fortsatt var målløst. Atlético ligger kompakt, og Liverpool sliter med å bryte dem ned. Heller ikke har det lyktes å komme særlig rundt på kantene. Pasninger og mottak er stort sett for upresise. Assuncao ser ut til å ha fått i oppgave å ta Gerrard ut av kampen. Bortelaget har vært farlige når de har fått sjansen, og satte et støkk i hjemmefansen da Maxi Rodriguez sendte gjestene i foran åtte minutter før pause. Benítez har sendt Babel og N'Gog til oppvarming i pausen.

2.OMGANG

46.min: Aurelio slår inn. Leo Franco plukker nok engang.

47.min: Alonso får ballen innenfor 16-meteren. Avslutningen blokkeres.

49.min: Alonso spiller opp til Keane. Forsvarer tøff i ryggen hans. Perea får klarert.

50.min: Forlan avslutter fra langt hold. Ballen ruller inn til Reina.

51.min: Hele Anfield roper på straffespark når Perea er borti ballen med hånden. Den svenske dommeren vinker spillet videre.

52.min: Mascherano skyter fra 25 meter. Skuddet blokkeres. Litt ping pong, men Atlético får klarert.

53.min: Godt innlegg fra Carragher. Perea rager høyest og får headet vekk.

54.min: Liverpool har kjørt opp tempoet og presser hardt mot The Kop.

56.min: Jubel på Anfield. Endelig blåser dommer for hands på Pernia. Frispark på kanten av 16-meteren. Aurelio slår hardt inn. Leo Franco kommer ut og feilberegner. Agger header like over.

58.min: Atlético presser på. Innenfor 16-meteren. Liverpool kjemper hardt i mot, og får til slutt klarert.

60.min: Atlético kontrer kjapt på etter en corner, men ballen havner til slutt hos Reina. Atlético vil ha hands.

61.min: Babel for Riera.

63.min: Gerrard skyter høyt over fra 20 meter under hardt press fra Maniche.

64.min: Corner. Kuyt header videre. Ballen via en forsvarer til Agger. Agger setter ballen rett på keeper fra kort hold.

66.min: Gerrard fryrer løs fra cirka 25 meter. Avslutning et godt stykke utenfor.

67.min: Maniche for tøff i en takling mot Arbeloa. Dagens første gule kort.

68.min: Liverpool prøver på trekantspill ved sekstenmeteren. Gjennomspillet til Kuyt for langt. Ballen triller ut over dødlinjen.

70.min: Gerrard spiller vegg med Keane. Skyter knallhardt over fra cirka 12 meter.

71.min: Agüero for Forlán. N'Gog for Keane.

72.min: Leo Franco nesten overrumplet. Må tilbake til målstreken for å plukke ned ballen.

74.min: Kuyt spiller mer sentralt nå, sammen med N'Gog.

75.min: Kuyt skyter løst på Leo Franco.

77.min: Lucas for Mascherano.

79.min: Agüero kontrer. Ballen havner hos Manichesom legger inn. Carragher får gitt til corner når ballen går via armen. Liverpool får klarert corneren.

80.min: N'Gog header over fra en brukbar posisjon etter innlegg fra Aurelio.

81.min: Aurelio slår et frispark. Gerrard header tilbake, men Atlético får gitt til corner. Resultatløs.

83.min: N'Gog kommer til dødlinja. Han kommer til skudd. Rett på keper og til corner.

83.min: Stor mulighet fra Agger igjen på den påfølgende corner. Headingen rett utenfor stolpen.

84.min: Agger har problemer med den ene fingeren etter å ha blitt tråkket på. Må ha behandling. Kommer inn igjen minuttet senere.

86.min: Carragher skyter knallhardt med venstre fot fra et par og tyve meter. Franco fister til corner.

87.min: Liverpool presser på etter et frispark, men blåses mot N'Gog for dytt i ryggen på en Atlético-forsvarer.

90.min: Luis Garcia for Simão. Applaus fra Anfield-publikumet når sen tidligere helten kommer på banen.

Tilleggstid: 4 minutter.

91.min: Lucas skyter midt på Franco.

92.min: Nydelig innlegg fra Gerrard, men Kuyt klarer ikke å komme til heading ved bakre stolpe.

94.min: Gerrard kommer med stor fart og header ball. Pernia kan ikke unngå kollisjon med Liverpool-kapteinen Gerrard går i bakken. Assistentdommeren gir dommer beskjed om at dette er straffe. Dommeren peker på ellevemetersmerket. Noe billig straffespark vil mange si. Pernía får gult kort.

95.min GERRARD: Setter straffesparket sikkert til høyre. Leo Franco går motsatt vei. Jubelen bryter løs på Anfield.

95.min: Perea får gult kort.

96.min: Heitinga får gult kort.

96.min: Agüero får gult kort.

SLUTT

Sluttrapport: Liverpool slet voldsomt med effektiviteten også i denne kampen. De røde hadde nok av sjanser til å kunne ha gått seirende ut av denne "gruppefinalen". Bare Daniel Agger hadde fire gode sjanser selv. Atlético Madrid la seg dypt og gjorde det vanskelig for Liverpool, men utover i andre omgang ble det mer og mer hjemmelaget. Gjestene hadde knapt en sjanse etter pause, men deres hurtige kontringer kunne fort ha skapt mer problemer for Liverpool. Liverpool stanget og stanget og misbrukte sjanser. Det så ut til å gå mot nok et tap i november før Gerrard fikk et straffespark dypt inn på overtid.  Mulig det var noe billig med røde øyne, men poenget var totalt sett meget fortjent ut fra spill og sjanser. Dommeren gjorde mange feil i kampen, og mange handssituasjoner som fort kunne ha ført til straffespark. Poenget Liverpool tok i kveld kan bli meget viktig. Liverpool og Atlético ligger nå likt med åtte poeng, men Atlético foran på bedre målforskjell. Marseille og PSV har begge tre poeng etter at Marseille vant mot PSV.

Spillervurdering:

Reina 6
 - Pepe har sjelden mye å gjøre i hjemmekampene. Atletico Madrid har gode offensive spillere, så litt ble det da å henge fingrene i denne gang. Sjanseløs på målet til Maxi. Det meste foregikk i andre enden av der Pepe sto.

Arbeloa 6 - Hadde et par skrekkelige feilpasninger I første omgang. Kom seg bedre med mot sine landsmenn i andre omgang. Var villig til å gå oppover og fikk også slått noen bra pasninger. Spiller sjelden dårlige kamper selv om han med fordel kan gjøre seg enda mer gjeldende offensivt.

Carragher 7 - Midtstopperne hadde fotrappe spillere å hanskes med på Anfield, men verken Simao eller Forlan fikk de sjansene som vi vet de kan omsette i mål. Atletico gikk raskt i angrep og satset på raske kombinasjoner, men Carra og Agger tettet bra igjen. Jamie fikk til og med prøvd skuddfoten i dag.

Agger 7 - Daniel har tatt steget i Skrtels skadefravær. Spiller med en ro og sikkerhet offensivt og defensivt. Som Jamie hadde dansken nok å gjøre defensivt, men Daniel fikk markert seg offensivt også. Hadde tre store sjanser til å score; en heade like over, en til side for mål og et skudd på keeper i annen omgang. Fikk fingeren ut av ledd mot slutten. Best for de røde.

Aurelio 6 - Brasilianeren var aktiv i første omgang og kom seg også til en bra skuddsjanse. Lenger unna begivenhetene i andre omgang. Unntaket var et bra slått frispark som Agger headet like over.

Mascherano 6 - Gikk i bresjen i front av pressleddet, som forsøkte å kjempe et angrepsvillig Atletico ut av stilen. Var løpsvillig, men Atletico hadde motgiften i form av løpsvillighet, tålmodighet og helhjertet satsing på kontringer. Ble erstattet av Lucas, uten at det hjalp.

Alonso 6 - Xabi var sterkt delaktig i at trioen med ham, Javier og Stevens samspill bare blir bedre og bedre. Fart, teknikk og gjennombruddspasninger i verdensklasse, men baskeren var borte i lange perioder. Slet mot midtbanespillere som brukte mye av Liverpools medisin.

Kuyt 6 - Kuyt er i form, men denne kampen var et kraftig steg tilbake for nederlenderen. Dirk jobber og sliter, men har en klar svakhet i førsteberøringen. Ble flyttet fram som spiss sammen med N'Gog da Keane gikk ut. Arbeidsvillig. Møtte gode midtstoppere.

Gerrard 7 - Spanjolene hadde markerte Steven ut av det meste av kampen. Bortelaget lyktes i lange perioder. Men bare Steven er Steven. Han skaper selv situasjonen som gir et tvilsomt straffespark og setter straffesparket til venstre for keeper og sender de røde til himmels.

Riera 5 - Fikk en drøy time mot Atletico Madrid. Greide vel aldri å komme seg helt inn i denne kampen. Albert har en fantastisk teknikk, men Atletico var så aggressive og lå så kompakte at dette aldri ble hans kamp.

Keane 5 - Hadde en fantastisk mulighet til å gi Liverpool ledelsen etter fjorten minutter. Blir litt for ofte liggende i ingenmannsland. Er ofte blitt ofret og måtte også denne gang ta en tidlig dusj. Gjennombruddshissig, mer rettvendt i dag enn tidligere, men fansen savner Torres.

Babel - Fikk en knapp halvtime for Riera. Brakte fart inn i angrepet, men markerte seg lite.

Lucas - Erstattet Mascherano og fikk fjorten minutter. Markerte seg ikke.

N'Gog - Fikk knappe 20 minutter for Keane. Hadde en veldig god dragning, men uten at det ble så farlig at det ga tellende resultat.