Liverpool - Chelsea

Tir 22.04.08 kl 20.45 (Champions League, semifinale 1.kamp) - TV3/TV6/3+/ITV1 / Tilskuere: 42180 / Dommer: Konrad Plautz (AUT) / Anfield / Skrevet av: Raymond Halvorsen
Spillervurdering: Sveinung Axelsen

Dirk Kuyt ga Liverpool ledelsen, men på overtid av overtiden satte innbytter Riise ballen i eget nett med en heading.

LiverpoolChelsea
Mål
1-1 (1-0 til pause)
Kuyt (43)Riise (selvmål, 90)
Lagoppstilling
Reina
Arbeloa
Carragher
Skrtel
Aurélio
(Riise 62)
Kuyt
Alonso
Mascherano
Gerrard
Babel
(Benayoun 76)
Torres
Cech
Ferreira
Carvalho
Terry
A. Cole
J. Cole
(Kalou 63)
Ballack
(Anelka 86)
Makelele
Lampard
Malouda
Drogba
Innbyttere
Itandje
Hyypiä
Lucas
Pennant
Crouch
Hilario
Belletti
Alex
Obi Mikel
Sjevtsjenko
Gule kort
Terry (90)

For tredje gang på fire år møtes Liverpool og Chelsea i semifinalene i Champions League. Det er imidlertid første gang at lagene møtes på Anfield i første kamp.

Du kan følge kampen direkte her på liverpool.no, eller velge å få lagoppstilling og scoringsvarsel tilsendt din mobiltelefon. Send LFC LIVE START til 2180 for denne tjenesten.

1. omgang:

1.min:
Kampen er igang!

2. min: Didier Drogba får frispark fra 20 meters hold. Samme mann skyter, men muren avverger en potensiell mulighet greit ved å gi til hjørnespark. Ved hjørnesparket er Reina ute i feltet og fister ballen ut til innkast. Chelsea åpner med høyt press på Anfield.

5. min: Liverpool har løftet laget sitt, og spillet er flyttet til midten av banen. Begge lag sliter med å holde på ballen.

7. min: Chelsea fortsetter å presse, og får et innkast høyt oppe på banen.

8. min: Gerrard skyter fra 20 meter etter at Babel mister ballen, men Cech fanger lett.

9. min: Et heltent Chelsea-lag kjemper videre, og Malouda får corner etter at Carragher blokkerer skuddet fra seksten meter. Liverpool klarerer hjørnesparket.

11. min: Drogba, som har startet kampen glimrende, stusser videre til Joe Cole. Skrtel komme rimidlertid til unnsetning og klarerer til innkast.

12. min: Alonso prøver å legge inn, men Cech rager høyest i feltet.

13. min: Alonso gir flott gjennom til Kuyt, som ikke er offside, men nedtaket med skulderen er ikke optimalt. Dermed kommer ballen for langt foran, og Cech og Carvalho får såvidt avverget.

15. min: Babel kontrer, men Liverpool jages av hissige Chelsea-spillere som ikke lar de røde få rom.

17. min: Babel får ikke tak på en enkelt fremspill, men Torres lurer i bakgrunnen og får fra skrått hold avsluttet i kamp med Terry, men får ikke uttelling da den går utenfor.

18. min: Joe Cole kommer fremover og prøver å tuppe forbi Reina som redder.

19. min: En til nå meget pirkete dommer gir Chelsea frispark på høyrekanten. Alonso klarerer.

21. min: Stor sjanse til Chelsea. Arbeloa og Kuyt misforstår, og Lampard sender til Joe Cole som er alene med keeper, men engelskmannen treffer ikke ballen rent og Reina kan fange.

23. min: Hjemmelaget sliter med det offensive spillet. Aurélio sender i vei en ball som er altfor hard til Babel, og går til utspark for Cech.

25. min: Babel mister ballen atter, og Alonso gjenvinner ballen, men Arbeloa sender ballen for langt foran seg. Innkast til Liverpool.

26. min: Gerrard kombinerer trangt, og Kuyt får lagt ut til Arbeloa, som gir videre til landsmann Alonso. Innlegget treffer imidlertid ingen, og er for langt for Aurélio.

27. min: Chelsea gjør det vanskelig for Liverpool, som stadig mislykkes med sine offensive forsøk.

29. min: Hele Anfield holder pusten i det Drogba går over ende i duell med Carragher, men dommer vinker det hele videre. Tvilsom situasjon.

31. min: Kanonsjanse til Liverpool! Torres kommer helt alene med Cech, men tsjekkeren averger spanjolens forsøk da han gjør seg stor. Godt førstetouch, men svak avslutning av Torres mot The Kop.

33. min: Gerrard prøver å skyte på hel volley fra nærmere 20 meter, men Cech har full kontroll.

35. min: Hjørnespark til Chelsea. Reina fanger og setter raskt igang, men Chelsea klarerer foran Babel.

37. min: Corner til hjemmelaget. Ballack klarerer til ny corner, før Terry klarerer til innkast på hjørnespark nummer to på rappen.

39. min: Kuyt vinner ballen mot Ashley Cole, men Carvalho kommer til unnsetning i det Kuyt legger inn fra ti meter. På innkastet dyttes det kraftig i ryggen på Kuyt av Ashley Cole, uten at det tas affære.

40. min: Enda et hjørnespark til de blåkledde som Liverpool klarerer.

43. min: Liverpool - Chelsea 1-0 KUYT. Torres felles og Kuyt får ballen tidlig og legger inn. Terry klarerer, men Lampard roter vekk ballen til Alonso, som med hælen gir til Mascherano. Argentineren bommer på skuddet, men ballen sleives inn til Kuyt som i feltet venter på spretten og setter ballen kontrollert inn til side for Cech!



45. min:
Det meldes om ett minutt med tilleggstid i første omgang over høyttaleranlegget på Anfield.

Pauserapport:
I et særdeles tett og intenst oppgjør på Anfield har Dirk Kuyt gitt hjemmelaget ledelsen med en scoring rett før pause. Chelsea åpnet klart best med høyt press helt fra starten av og sjokkerte de røde, men Liverpool kom tilbake og fikk mer kontroll etter hvert. Chelsea markerer Gerrard og Torres såpass tett at de sliter med å gjøre en innvirkning på kampen, og mens Babel har vært helt usynlig har Dirk Kuyt gjort sine saker bra på motsatt side. Torres hadde en glimrende mulighet til å score, men mislyktes der Kuyt lyktes. Etter et sleivtreff fra Mascherano fikk Kuyt ballen, og satt den kontrollert til side for Cech foran The Kop, til ellevill jubel for hjemmefansen. Chelsea har imidlertid vært på et par farlige visitter, så konsentrasjonen må fortsatt være på topp om man skal ha en ledelse å gå på foran returoppgjøret på Stamford Bridge.

46. min: Chelsea sparker igang omgangen, med angrepsadresse mot The Kop.

47.min: Chelsea spiller langt mot Drogba, men Skrtel ruver i midtforsvaret og knuser Drogba i duell.

48. min: Babel lykkes med å ta med seg ballen denne gangen, men Torres får juling utenfor Chelseas sekstenmeter uten av det blåses.

49. min: Chelsea får frispark, men Liverpool klarerer og kontrer. Aurelio legger inn, og Torres er nære ved å få avsluttet i feltet, men Makelele er for rask. Terry er usportslig og setter kneet i ryggen til Torres nå han ligger nede.

50. min: Hissig stemning på banen nå. Chelsea står i veien for et frispark og Mascherano setter ballen rett i klynga, og treffer dommeren! Det blåses ikke, og Babel kontrer, men innlegget fanges.

52. min: Liverpool presser ordentlig på nå! Babel leker på kanten, og Alonso får skutt fra 20 meter, men skuddet klarerer til corner. På corneren får Torres avsluttet, men det blokkeres da spanjolen sklir i avslutningsøyeblikket.

55. min: Hjemmelaget fortsetter å presse og gjør meget mye fint offensivt nå! Mascherano innlegg tas imidlertid ned av Cech.

56. min: Babel tas av Ferraira, men frisparket til Aurélio gir ei Cech problemer.

59. min: Torres kombinerer med Babel, som vipper opp ballen og fyrer til på direkten! Ballen går en snau meter til høyre for Cech!

 61. min: Aurélio skader seg igjen i Champions League. Må stoppe opp i spurt med Ballack og holder seg til låret. Det ser åpenbart ut som en lyskestrekk i venstrebenet for den uheldige brasilianeren, og minuttet etterpå kommer Riise inn idet Aurélio bæres av banen.

62. min: Carvalho går inn med albuen i ryggen til Torres i duell, og av en eller annen merkelig grunn drar ikke dagens pipeblåser frem det gule kortet.

63. min: Joe Cole jogger av banen, Salomon Kalou kommer inn.

64. min: Carragher legger inn, og Michael Ballack manøvrerer lærkula unna med armen inne i feltet. Plautz unnlater å blåse. Tvilsom situasjon.

65. min: Drogba får lagt inn til Lampard som tar ballen med seg inn i feltet, men førstetouchet er for hardt. Farlig.

66. min: Chelsea legger inn og Drogba stusser videre. Reina er årvåken og fanger på strek!

67. min: Malouda fjerner Arbeloa med en frekk finte, og kommer nesten alene med Reina. Mascherano kommer i 120 og kommer på ballen, som går til corner få cenimetre utenfor nærmeste stolpe. Chelsea presser på nå!

69. min: Drogbas fiksfakserier får en slutt når Riise setter albuen inn i ryggen hans i duell etter at det er blåst for offside. Ivorianeren har det så vondt at han trenger båre, for han plutselig kan gå av banen helt på egen hånd. Hørt den før?

74. min: Lampard har store rom på venstre side i et åpent Liverpool-forsvar, men innlegget er svakt og går ut til utspark fra Reina.

75. min: Drogba tar flott ned på brystet, men Plautz gir Carragher frispark da ivorianeren dytter scouseren.

76. min: Etter å ha spilt seg opp i andre omgang forlater Ryan Babel banen til fordel for Yossi Benayoun.

78. min: Drogba avblåses for offside.

78. min: Ashley Cole meier ned Dirk Kuyt, men Liverpool får verken frispark eller Chelsea-forsvareren gult kort - merkelig nok.

80. min: Ferreira klatrer på Benayoun, og hjemmelaget får frispark. Innlegget fra Riise klareres.

81. min: Nære på for Chelsea! Riise og Drogba kolliderer, før Kalou får utfordre Skrtel som sklir. En lang tå fra Carragher får imidlertid klarert rett foran Lampard!

82. min: Mascherano klipper Kalou, og Chelsea får frispark i farlig posisjon. Reina hindres og Liverpool får frispark.

83. min: Gerrard og Torres kombinerer flott, før Cech får fanget rett foran førstnevnte.

84. min: Ballack skyter, men Reina plukker.

85. min: Kuyt og Gerrard kombinerer, før Gerrard gjør en vanvittig prestasjon og klinker til mot nærmeste kryss og det må en verdensklasseredning til for å hindre scoring!

86. min: Ballack går av banen, tidligere røde Nicolas Anelka kommer inn.

87. min: Gerrard sender Torres flott alene gjennom, men spanjolen misser med førstetouchet og roter vekk en stor mulighet.

88. min: "Fields of Anfield Road" runger ut over Anfield i det det gjenstår to minutter av ordinær tid.

90. min: John Terry går knallhardt inn i ryggen til Dirk Kuyt med albuen først, og det er forbanna utrolig at Chelsea-kapteinen ikke får gult kort. Rafael Benítez er rasende på sidelinja.

90. min: Fire minutter overtid på Anfield.

92. min: Benayoun roter vekk ballen til utspark fra Cech.

 93. min: Plautz har visstnok med seg de gule kortene i lomma allikevel! Mascherano starter på et Maradona-raid og tas av Terry, som får et fortjent gult kort.

94. min: Alonso skyter hardt på bakerste og Skrtel får en tå på ballen, Drogba klarerer, og på corneren er Torres mutters alene og bommer.

 95. min: Liverpool - Chelsea 1-1 RIISE selvmål. På helt utrolig vis presterer John Arne Riise å score selvmål på overtid av overtiden. I skuddhøyde header han ballen rett ned i bakken og opp i eget nettak.


Sluttrapport:
Heller enn å gå med et godt utgangspunkt ved 1-0, ender Liverpool opp med å forære Chelsea et godt utgangspunkt gjennom 1-1. Dette etter at John Arne Riise ikke greide å håndtere et innlegg i sluttminuttene. Liverpool førte an kampen, og det så lenge mer ut til å bli 2-0 enn 1-1. Det ble det altså ikke, og Liverpool har nå et vanskelig utgangspunkt foran returkampen i London.


Spillervurdering:

Reina 6 - Keeperen viste seg stødig ved nesten alle de utfordringer som kom. Noe klønete var han imidlertid da han forlot målstreket til fordel for en duell med Terry. Ved scoringen imot var imidlertid Reina sjanseløs.

Arbeloa 5 - Alvaro gjorde seg ikke helt bort, selv om han heller ikke var noen dominant skikkelse. Chelsea kom tidvis lettere til på hans side enn på motsatt, uten at han kan klandres videre tungt i enkeltsituasjoner.

Carragher 7 - Scouseren gjorde en solid kamp, hvor han fikk ei tå på det meste ved behov, og i diverse situasjoner ryddet opp i stor stil.

Skrtel 7 - Slovaken viser igjen at han er en god stopper, som aldri viker i nærkampene. Martin kom definitivt best utav duellene som forekom ham og Drogba imellom, noe man ikke skal kimse av.

Aurelio 6 - Det var synd å se brasilianeren geleidet av banen på båre, da hans form den siste tiden har vært god, noe den også var i kveld. Fabio hadde god kontroll defensivt, og var ei heller tung å be offensivt, selv om sluttproduktet der ikke ble all verden.

Kuyt 8 - Aggressiviteten hollenderen fremviser for tiden, er intet annet enn beundringsverdig. I kveld kjempet han til seg ballen i kjent stil, og trass i rustne touch, viste han god målscorerintuisjon ved 1-0. Liverpools beste i kamp med Mascherano.

Mascherano 8 - Den lille argentineren gjorde i kveld (igjen) en stor jobb med å rydde opp defensivt for sitt lag. Løpene bakover er alltid like helhjertet, samtidig som de er kloke. I kveld var pasningsspillet på topp, i tillegg til at timingen i duellene satt, da er det ikke mye å klage på ved den vesle høvdingen.

Alonso 6 - Xabi spilte en stødig kamp på det jevne, og fikk vist at han har et kjølig hode og en fot til å stole på. Ankepunktene mot Alonso i dag, blir at han sliter noe med bevegeligheten idet Chelsea forflytter seg hurtig offensivt, og at de mest kreative innslagene uteble.

Gerrard 6 - Steven sprang mye, og viste en offensiv vilje særegen for ham selv. I dag ble det imidlertid sjelden sluttprodukt av hans forsøk. Pene stikkpasninger til Torres og Babel gjør dog at kapteinen lukter på karakteren syv i kveld.

Babel 6 - Ryan var kun synlig i fem minutter tidlig i andre omgang, men man får allikevel inntrykk av at han er en spiller som kan varte opp med noe avgjørende når som helst. Denne perioden, med pene innlegg, skudd og dragninger berger Babels sekser, trass i at han stort sett var ute av kampen, også før han ble tatt av banen.

Torres 5 - Selv om han fikk mye juling i dag, var ikke dette noen god kamp fra spanjolens side. De få gangene han hadde muligheten til å finne på noe lurt, skuslet han det bort i dårlige touch og upresise avslutninger. Hardt arbeid forsvarer imidlertid hans karakter.