Liverpool - Havant and Waterlooville

Lør 26.01.08 kl 16.00 (FA-cup, 4.runde) - Viasat Sport 2 / Tilskuere: 42.566 / Dommer: Phil Dowd / Anfield / Skrevet av: Raymond Halvorsen
Spillervurdering: Torbjørn Flatin

Etter smått sensasjonelle 2-2 til pause, kjørte Liverpool over Havant and Waterlooville i andre omgang- Benayoun scoret hat-trick, mens Lucas åpnet scoringskontoen sin for de røde.

Wilkinson (32)

Lille Havant & Waterlooville besøker Anfield for FA cupen fjerde runde. 6. divisjonsklubben slo som kjent ut Swansea i tredje runde, og spillerne spiller altså i dag sitt livs kamp.

Du kan følge kampen direkte her på liverpool.no, eller velge å få lagoppstilling og scoringsvarsel tilsendt din mobiltelefon. Send LFC LIVE START til 2180 for denne tjenesten.

Rafael Benítez har valgt å la Charles Itandje få en ny sjanse i FA-cupen, samtidig som nyervervelsen Martin Skrtel danner midtstopperparet sammen med Sami Hyypiä. Steve Finnan tar høyrebackplassen i Álvaro Arbeloas skadefravær, mens John Arne Riise spiller på venstrekanten. Den sør-amerkianske duoen Lucas og Mascherano stiller sterkt på sentral midtbaneplass, mens Jermaine Pennant og Yossi Benayoun skal bekle flankene, mest sannsynlig henholdsvis høyre- og venstreflanken. På topp får Ryan Babel en sjelden sjanse til å vise seg frem, hvilket vil bli interessant å følge med på. Peter Crouch akkompagnerer den talentfulle nederlenderen på topp, mens Rafa har valgt å stille med en sterk benk bestående at David Martin, Jamie Carragher, Steven Gerrard, Fernando Torres og Dirk Kuyt.

Spillerne går inn på banen til sangen av You'll Never Walk Alone. Ettersom Havant and Waterlooville er det eneste fotballaget i England, foruten Liverpool, som har Carlsberg som draktsponsor, har Carlsberg valgt å trykke "Probably" på Havant and Waterloovilles drakter, med inspirasjon i slagordet "Carslberg - Probably the best beer in the world".

1. omgang:

1. MIN:
Peter Crouch og Ryan Babel sparker igang oppgjørt i det Phil Dowd blåser i fløyta.

2. MIN: John Arne riise legger hardt inn fra venstrekanten, men Havant and Waterlooville får klarert rett foran keeper Scriven.

3. MIN: Gedigen mulighet til Liverpool! John Arne Riise vrir spillet med en fin pasning til Jermaine Pennant på motsatt side. Engelskmannen drar seg forbi Warner og legger perfekt inn. Keeper Scriven er feilplassert, og Yossi Benayoun header centimetre utenfor fra glimrende posisjon. Der skal det være scoring!

6. MIN: Havant and Waterlooville er farlig frempå! Potter får ballen ved sekstenmeteren etter en pasning av Collins, og prøver å tre den i lengste hjørne. Ballen ser ut til å ha god retning, men Martin Skrtel får klarert til corner. Det ender med at Charles Itandje plukker ned hjørnesparket.

8. MIN: Liverpool - Havant and Waterlooville 0-1. De gulkledde får sitt andre hjørnespark, og på corneren er Pacquette umarkert og stanger ballen inn i hjørnet. Sensasjonell scoring av laget fra sjettedivisjon!

10. MIN: Yossi Benayoun stormer fremover på venstrekanten, men takles kontant. Deretter får Lucas frispark midt på Havant and Waterloovilles banehalvdel, men det ender kun med at Martin Skrtel kjører seg fast på venstresiden.

13. MIN: Liverpool etablerer et visst trykk nå. Først får Riise ballen fem-seks meter fra kassa, skrå vinkel, og legger inn, men ingen Liverpool-spillere lurer foran målet. Deretter smeller Yossi Benayoun til fra seksten meter, et skudd som blir blokkert til corner. Heller ikke det hørnesparket ender med tellende resultat.

16. MIN: John Arne Riiee med en skikkelig frekkas! Yossi Benayoun og Ryan Babel kombinerer fint, før Riise får ballen rett innenfor sekstenmeteren. Nordmannen forsøker en frekk lobb, men ballen går centimetre over. Nesten for Liverpool og en aktiv John Arne Riise!

18. MIN: Havant and Waterlooville kontrer, og Potter får lagt in fra høyre. De gultrøyede får imidlertid ikke kontroll over ballen inne i feltet, og Liverpool kan også kontre. Der ender det kun i et skudd fra Mascherano som går drøye fem meter utenfor mål.

20. MIN: Jermaine Pennant stormer ned langs høyreflanken, men innlegget har for dårlig adresse, og går mellom Peter Crouch og Ryan Babel som står på hver sin side av straffefeltet.

22. MIN: Frispark til Havant and Waterlooville i god innleggsposisjon fra venstrekanten. Det legges inn, og Mascherano header ballen rett opp. Charles Itandje roter det til ved å miste ballen i to påfølgende dueller, før Havant knaller ballen en snau meter over fra tolv meter. Nevnte keeper hadde imidlertid en god inngripen rett etter de to svake øyeblikkene. Stor sjanse!

27. MIN: Liverpool - Havant and Waterlooville 1-1. Ryan Babel tar ned et innlegg og gir til Lucas Leiva. Brasilianeren ser opp, lader kanon, og fyrer til fra 20 meter. I ekte Steven Gerrard-stil klistrer ballen seg i krysset. Fantastisk debutscoring av Lucas!

31. MIN: Liverpool - Havant and Waterlooville 1-2. Steve Finnan får ikke stokket beina når Havant kommer fremover, og Potter skyter i Skrtel og ballen går i bue over Itandje i Liverpool-buret. Enda en sensasjnell scoring!

32. MIN: Gult kort til Havant and Waterloovilles nummer fire, Wilkinson.

36. MIN: Liverpool sliter med å opprette et trykk mot Havant and Waterloovilles forsvar, og midtbanespillerne til Liverpool strør om seg med flatterende feilpasninger for øyeblikket. Ryan Babel virker også å ligge mer på venstreflanken enn på spissplass.

40. MIN: Phil Warner må kaste inn håndkledet etter en strekkskade, og Tony Taggart erstatter Havants forsvarsspiller.

43. MIN: Liverpool får frispark i glimrende posisjon, og Babel triller til Riise som fyrer av fra 25 meter. Ballen er innet et par legger i Havants forsvar, og Peter Crouch kan kun trille ballen i åpen mål! Lærkule triller imidlertid gjennom den høye spissens bein, til Crouch sin store fortvilelse.

44. MIN: Liverpool - Havant and Waterlooville 2-2. Yossi Benayoun får ballen inne i sekstenmeteren, og scorer stillestående fra 10 meter. En viktig scoring!

Etter knapt åtte minutter skjedde det utenkelige: Askeladden Havant and Waterlooville tok ledelsen over Liverpools stjernespillere på Anfield etter en corner situasjon hvor Richard Pacquette headet ballen bak Charles Itandje. Liverpool slet lenge med å etablere noe press på sjettedivisjonslaget, men etter drøye halvspilt omgang åpnet Lucas leiva scoringskontoen sin for de røde med et ekstraordinært skudd fra 20 meter. Havant and Waterlooville gjentok imidlertid det utenkelige, og etter slapt forsvarsspill kunne Alfie Potter chippe inn 2-1 foran sjokkerte Liverpool-supportere. Havants andre mål var også innom nyervervelsen Martin Skrtel på veien mot mål, men det virker ikke som slovakeren kan bli stående med et selvmål i debuten fra start på Anfield. Rett før det så ut som Havant skulle gå til pause med en sensasjonell ledelse kjørte Babel og Lucas noen fine en-touch før Benayoun fikk ballen drøye ti meter fra mål. Israeleren fikk en enkel jobb med å utligne Havant and Waterloovilles ledelse, og slik er situasjonen også til pause. Liverpool har slitt mye med pasningsspillet og ujevne avleveringer i denne første omgangen, og det er ingen tvil om at de røde må løfte spillet sitt for at dette ikke skal resultere i omkamp eller i verste fall tap. Forsvaret har vært ujevnt og slitt med posisjonering og usikkerhet. Det spørs om ikke Gerrard eller Torres må inn i andre omgang for at avansement skal sikres.

2. omgang:

46. MIN:
The Kop applauderer Havant and Waterlooville-keeper Scriven inn på banen. Richard Pacquette sparker igang den andre omgangen, og de røde angriper nå mot The Kop.

49. MIN: Lucas Leiva gir til Javier Mascherano, som knaller til fra 30 meter. Skuddet blokkeres i Havants forsvar.

50. MIN: Luca Leiva går over endre i straffefeltet, men dommer Dowd gir isteden hjørnespark til Liverpool, noe som ser ut til å være en riktig avgjørelse. Corneren ender med enda et Mascherano-skudd, også dette blokkeres.

51. MIN: Liverpool sliter alvorlig med å spille seg til sjanser, og en frustrert Javier Mascherano fyrer av fra 25 meter. Denne gangen redder Havant and Waterlooville-keeper Kevin Scriven skuddet. Flere Liverpool-spillere må ta ansvar nå!

52. MIN: Peter Crouch får muligheten på hel volley inne i feltet etter en Liverpool-corner, men spissen knaller ballen i eget nett. Deretter kontrer Havant, og Skrtel kløner det nesten til ved å bomme på en takling på Pacquette. Slovakeren greier imidlertid å hindre spissen så spillet roes ned, og Liverpool får organisert seg. Havant kommer likevel til et innlegg, men Pennant avverger i siste liten.

56. MIN: Liverpool - Havant and Waterlooville 3-2. Lucas Leiva ser at Jermaine Pennant kommer stormende ned langs høyrekanten, og sender en fin stikkpasning i retning engelskmannen. Penannt ser Benayoun inne i feltet, og sender et innlegg til israeleren, som snur seg på en femøre, og knaller ballen rett i mål over Kevin Scriven. God prestasjon av Benayoun!

58. MIN: Målscorer Richard Pacquette går av banen til fordel for Jamie Slabber.

60. MIN: Liverpool - Havant and Waterlooville 4-2. Ryan Babel prøver seg med et hardt skudd fra venstrekanten, og Kevin Scriven må gi retur. Der er Yossi Benayoun på plass, og setter inn sin tredje scoring for dagen!

62. MIN: Liverpool briljerer på Anfield nå! Med mange trekk, hælflikker og fint spill av både Pennant, Benayoun og Crouch får Liverpool en rekke mulighet i Havant and Waterloovilles felt. De røde bør strengt tatt score på én av mulighetene, men angrepet avsluttes når Mascherno såvidt er for sein på et fremspill fra Lucas.

66. MIN: Som flere ganger tidligere prøver Mascherno å finne nettmaskene for første gang for de røde. Igjen går skuddet over, denne gangen fra spiss vinkel.

68. MIN: Martin Skrtel er uobservant, og Charles Itandje må kaste seg frem for å få sparket ballen vekk før Jamie Slabber når den med fri bane mot mål.

69. MIN: Lucas Leiva tar ned ballen på brystet, og prøver seg på et skudd. Det går en snau meter på utsiden, men Liverpool får corner som følge av at ballen var innom en Havant and Waterloo-forsvarer. Corneren er godt slått av Jermaine Pennant, men Martin Skrtel header ballen høyt over.

70. MIN: Javier Mascherno stormer ned langs venstrekanten, og forserer flere spillere før han skal legge inn. Ballen sklir av argentinerens fot, men Kevin Scriven ser seg likevel nødt til å klarere til corner. Den blir det intet ut av.

72. MIN: Ryan Babel kommer seg forbi Jamie Collins med en frekk tofotsfinte, men rives ned at Havant and Waterlooville-kapteinen. Frispark til Liverpool i god posisjon, og i mellomtiden bytter Rafael Benítez av tremålsccorer Yossi Benayoun til fordel for Dirk Kuyt.

73. MIN: Fra perfekt "David Beckham-posisjon" sender Jermaine Pennant frisparket en drøy meter over mål.

73. MIN: Martin Skrtel får støvelen til Jamie Slabber i ansiktet, og må ta telling. Hardhausen er imidlertid raskt på beina igjen.

74. MIN: "Charlie" Oatway jogger inn på banen til fordel for Wilkinson. Førstnevnte spiller har hele tolv navn, og de elleve fornavnene stammer fra startelleveren til Queens Park Rangers fra 1973.

80. MIN: Martin Skrtel tar ballen rolig og pent ned i kamp med en Havant-angriper som bakerste mann, og får applaus fra Anfields tilskuere.

81. MIN: Jermaine Pennant legger perfekt inn til Dirk Kuyt på bakerste stolpe, men nederlenderen header ballen i bakken og lærkula lander noen få centimetre fra tverrligger, på nettaket. Stor sjanse!

82. MIN: Etter en corner fyrer en optimistisk John Arne Riise av fra over 35 meter. Det resulterer i enda et hjørnespark. Havant and Waterlooville kontrer, men Sami Hyypiä løper opp(!) John Collins og klarerer til Charles Itandje.

83. MIN: Liverpool stormer i angrep, men Peter Crouch setter en lærkule med mye skru utenfor fra syv-åtte meter.

84. MIN: Kaptein for anledningen, Sami Hyypiä, jogger av banen til fordel for Jamie Carragher, som overtar kapteinsbindet.

86. min: Baptiste meier ned Martin Skrtel, og Dowd unnlater å blåse frispark. Havant får en mulighet, men den sløses bort.

87. min: Heldige Havant and Waterlooville-spillere får møte Steven Gerrard de siste minuttene av kampen. Javier Mascherno går ut.

87. MIN: Havant and Waterlooville legger inn, og Charles Itandje varter opp med en meget god reaksjonsredning. Havant får igjen en mulighet, men en heroisk Jamie Carragher kommer sklidende i stor fart fra siden, og klarerer.

89. MIN: Peter Crouch og Dirk Kuyt klarer ikke å gjøre opp om hvem som skal avslutte fra fem meter, og en stor mulighet sløses bort.

90. MIN: Liverpool - Havant and Waterlooville 5-2. Pennant gir en fin stikkball til Gerrard, som på første touch hælflikker ballen videre til Ryan Babel, før innbytteren igjen får tilbake ballen. Gerrard ser at Peter Crouch lurer foran kassa, og setter opp engelskmannen. Crouch får en enkel jobb med å sette ballen i mål, en drøy meter i offsideposisjon.

92. MIN: Liverpool presser på, og Steven Gerrard fyrer av fra 20 meter. Scriven får såvidt slått ballen ut til corner.

93. MIN: Kamp slutt.

Havant and Waterlooville var fullt på høyde med et Liverpool i villrede i første omgang, men i andre omgang var situasjonen en helt annen. Anført an en strålende Jermaine Pennant og Javier Mascherno som deltok mer offensivt, åpnet spesielt Yossi benayoun slusene i Havant-forsvaret. Hjemmelaget dominerte stort i andre omgang, og både kunne og burde i rettferdighetens navn vunnet med langt flere mål. Dette var en klassisk FA-cup kamp hvor bortelaget spilte med hjertet, og avslutningsvis fortjener sjettedivisjonsklubben Havant and Waterlooville all mulig ære for å ha kommet så langt som til FA-cupens fjerde runde og Anfield.

SPILLERVURDERING

Charles Itandje 5 - Reservekeeperen hadde flere halvmisser i feltet, men rettet opp noe av inntrykket med en utmerket reaksjonsredning mot slutten av kampen.

Steve Finnan 3  - En fargeløs opptreden av høyrebacken som virket uvanlig tafatt, og også feilet grovt i forkant av 1-2 målet.

Martin Skrtel 4 - Var lenge veldig kantete og med en del feil, selv om han spilte seg noe opp. Fikk vist at han har bra fart og også mange ganger frempå ved offensive dødballer. Vi forventer mer i fremtiden.

Sami Hyypiä 5 - Finnen var nok en gang den beste i den bakre fireren. Et herlig løp og takling bakover i 2.omgang viste hvilken vilje og innstilling som 34-åringen fortsatt besitter.

John Arne Riise 4 - Begynte bra, men bommet mer på pasninger og skudd etter hvert.

Jermaine Pennant 7 - Høyrevingen hadde en del bra forseringer og innlegg, og var hele tiden en trussel ute på høyrekanten.

Javier Mascherano 5 - Den lille høvdingen virket stresset i 1.omgang og misset uvanlig mye med fremspillende sine. Løper mye, men har vært langt bedre før.

Lucas 6 - God 1.omgang hvor han var konstruktiv og scoret et ypperlig mål. Greide ikke helt å følge opp etter pause.

Yossi Benayoun 7 - Den spilleren som amatørene fra Havant aldri helt fikk tak på. Misset sin største sjanse etter tre minutter, men hans hattrick på hver side av pause brakte Liverpool fra 1-2 til 4-2. Liverpools beste.

Ryan Babel 5 - Ryan hadde sine øyeblikk, slik han gjerne har det i kamper, men det var skuffende at han aldri ble mer farlig for en slik motstander.

Peter Crouch 4 - Etter en svak 1.omgang, hvor han faktisk var veldig anonym, kom den lange spissen mer med i de siste 45 minuttene. Men da misset han sine sjanser, bortsett fra den han kunne dytte over streken helt mot slutten.

Dirk Kuyt - Nederlenderen kom til et par sjanser, og fikk vist at selvtilliten er mildt sagt frynsete om dagen.

Jamie Carragher - Carra fikk noen minutter for Hyypiä.

Steven Gerrard - Kapteinen rakk å nesten score, og legge opp til et mål, i den tiden han var inne som innbytter.