Liverpool - Manch Utd

Lør 13.09.08 kl 13.45 (Premier League) - C+Sport1/Sky / Tilskuere: 44 192 / Dommer: Howard Webb / Anfield / Skrevet av: Einar Kvande
Spillervurdering: Tor Sandø

Endelig! Liverpool tok omsider sin første ligaseier over Manchester United i Rafael Benitez sin regjeringstid. Anfield i ekstase.

Vidic (90)

Nervene er som vanlig i høyspenn foran hjemmekampen mot erkerivalen fra Old Trafford.

Du kan følge kampen direkte her på liverpool.no, eller velge å få lagoppstilling og scoringsvarsel tilsendt din mobiltelefon. Send LFC LIVE START til 2180 for denne tjenesten.

Rafael Benitez har valgt å starte med den nylig friskmeldte stjerneduoen Fernando Torres og Steven Gerrard på innbytterbenken. Det er tydelig at manageren ikke vil ta noen risiko med spillernes helse. Ellers får Albert Riera sin debut. Liverpoolfc.tv hevder at Dirk Kuyt og Robbie Keane vil spille på topp.

Alex Ferguson har funnet plass på laget til alle sine tre fremste angrepskort. Dimitar Berbatov debuterer, og spiller på topp sammen med Tevez, mens Rooney tilsynelatende har fått en venstrekantrolle.

1.min: Manchester United tar avspark mot The Kop. Anderson legger seg på venstrekant og Rooney på høyre for gjestene. Liverpool ser ut til å gå ut i 4-4-2 med Kuyt og Keane på topp.

3.min:  0-1 Gjestene sjokkåpner. Berbatov kommer seg til dødlinja og legger 45 grader ut i feltet. Der kommer Tevez stormende helt alene og setter ballen kontant i hjørnet. Mascherano, som hadde markering på landsmannen, sover fullstendig.

5.min:   Kuyt klemmer til på volley fra drøye 16 meter etter at United ikke klarer å klarere en innkastsituasjon. Ballen går en meter utenfor krysset.

10.min: Gjestene har vært det klart beste laget de første ti minuttene, og presser Liverpool over på defensiven.

12.min:  Enorm sjanse til Liverpool etter en innoverskrudd corner som Van der Sar bokser rett ut i feltet til Kuyt. Gjestenens keeper redder imidlertid spissens avslutning fra kloss hold på streken.

13.min:  Albert Riera krangler seg fri i feltet og går i bakken. Hele stadion roper på straffe, men dommer Webb vinker spillet videre.

15.min: Liverpool er mer med på notene nå, og Benayoun og Kuyt har vist friske takter.

18.min:  Mascherano og Evra skaller sammen i en hodeduell, og begge blir liggende skadet på bakken. Mascherano ligger helt urørlig, mens Evra kommer seg raskt på beina. Etter ett minutts behandling er en groggy Mascherano også på beina igjen.

19.min: Keane blir noe uforståelig avblåst når han flott tar ned en høy ball like utenfor gjestenes straffefelt.

21.min:  Tevez får kampens første gule kort, for en stygg ettersleng på en aktiv og overlappende Arbeloa.

26.min:  1-1 Xabi Alonso fyrer av fra distanse. Ballen treffer Evra i armen inne i feltet, og de røde roper på straffe. Van der Sar kommer ut og bokser ballen rett i Brown og ballen triller i mål foran en hoppende glad Albert Riera.

28.min:  Liverpool sover litt etter målet, og Tevez flikker et innlegg like over fra kloss hold.

29.min:  Tevez blir spilt fri på kanten, men Reina er våkent ute og rekker ballen akkurat før argentineren utenfor hjørnet av 16-meteren.

31.min: Gjestene får frispark i farlig posisjon, men forsøket fra Anderson treffer muren og blir klarert til innkast.

32.min: Liverpool presser på, men kommer ikke til skikkelige avslutninger.

34.min:  Carrick får en smell når han takler sammen med Benayoun, og halter rundt på gressmatta.

36.min: Liverpool fortsetter å presse, og et godt innlegg slås inn mellom gjestenes forsvar og keeper. Ingen røde er imidlertid med på notene.

42.min: Spillet har bølget frem og tilbake de siste minuttene. Fartsfylt på Anfield. Carrick halter fortsatt, og gjestene har satt Hargreaves i oppvarming.

44.min: En United-forsvarer går voldsomt i ryggen på Kuyt like utenfor 16-meteren. Dommer Webb blåser uforståelig nok ikke.

45.min: Kuyt med et ufarlig avslutningsforsøk rett på Van der Sar. To minutter legges til i første omgang.

Liverpool fikk den verst tenkelige start på kampen, når Mascherano sov utilgivelig i timen og ikke fulgte løpet til landsmannen Tevez. Dermed kunne United-spissen score relativt enkelt. En scoring som Mascherano helt og holdent må ta på sin kappe. Gjestene dominerte de første ti minuttene, men siden har vertene vært det førende laget. Det var derfor svært fortjent at de røde utlignet, selv om scoringen kom på et selvmål av Brown etter at Van der Sar mistet hodet. Hos Liverpool har backene og vingene vært svært positive. Riera har hatt en svært god debut så langt, og på motsatt side har Benayoun vært aktiv. Alvaro Arbeloa har vært veldig flink til å være med fremover og komme på overlap, og også Aurelio har vært offensiv.

2.omgang:
46.min:  Alonso og Keane tar avspark i andre omgang. Ryan Giggs har kommet inn for gjestene. Carrick som ventet ut.

47.min: Nytt godt Liverpool-innlegg fra venstre, og de røde vinner en corner. Resultatløs.

48.min: Liverpool kommer igjen frem på venstre, og United må gi corner igjen. Alonsos corner er imidlertid for lav.

50.min: Marginene er ikke med vertene når et innlegg fra venstre går bak Kuyt og ikke når Benayoun inne i feltet.

53,min: Scholes avslutter et United-angrep med et skudd fra distanse. Ballen skrur et stykke utenfor mål, og Reina har full kontroll.

54.min: Kuyt bryster ballen ned til Alonso, som ikke får noe godt treff når han skyter fra distanse. Ballen går høyt over.

55.min: Kuyt skyter fra meget langt hold. Alt for svakt, og ballen triller inn til Van der Sar.

56.min: Keane finner Benayoun. Israleren har gjort et flott løp inn i feltet, og vinner en corner.

57.min:  Liverpool presser på nå. Mascherano skyter fra skrått hold i et befolket felt, og Keane bommer regelrett på ballen når han skal styre den i mål.

58.min: Riera skyter fra meget langt hold. Van der Sar plukker enkelt.

59.min:  Berbatov har fått en smell i kneet, og får behandling på sidelinja. Kommer innpå igjen etter litt.

60.min: Webb dømmer frispark mot Skrtel i lignende duell som han ikke blåste frispark på til Liverpool i første omgang.

61.min: Kuyt sløser bort en Liverpool-overgang ved å slå en upresis pasning i retning Keane på løp.

62.min: Skrtel er med opp i angrep og avslutter med et skudd rett på Van der Sar.

66.min:  Gjestene gjør nok et bytte. Hargreaves inn for Scholes.

68.min:  Steven Gerrard erstatter Yossi Benayoun.

70.min:  Gerrard taper ballen unødvendig i farlig posisjon, og Giggs får sendt i vei en farlig dupper som Reina med nød og neppe får slått til corner.

71.min:  Ryan Babel kommer inn for Albert Riera.

77.min:  2-1 Mascherano med et flott raid til dødlinja, men i det han ser ut til å tape duellen med Giggs plukker Kuyt opp fallen. Nederlenderen finner landsmannen Babel foran mål, og han setter ballen opp i nettaket.

78.min:  Nani inn for Andersen.

79.min:  Vidic legger ned Keane, når iren har fri vei mot mål. Webb feiger ut, og går Vidic kun gult kort når han borte ha gitt United-stopperen marsjordre.

81.min:  Marsherano stormer igjen fremover på en overgang, og legges i bakken av Nani. Gult kort.

84.min: Fantastisk detalj av Ryan Babel, som slår en vakker tunnell nede ved dødlnja og finner Keane. Irens skudd går i en United-forsvarer og Van der Sar redder.

85.min:  Merkelig situasjon når N'Gog skal byttes inn for Keane. Mascherano signaliserer nemlig at han er skadet, og Benitez avbryter byttet. Like etter ligger Mascherano nede og vrir seg i smerte. Krampe.

87.min:  Mascherano klarer ikke mer, og Sami Hyypiä kommer inn i stedet for David N'Gog.

90.min.   Vidic slår regelrett ned Alonso i en hodeduell, og får sitt andre gule kort for dagen, og sendes dermed i garderoben. Det burde strengt tatt vært hans andre direkte røde kort! Webb legger til fire minutter.

91.min:  Keane er nær ved å styre Gerrards frispark i mål, men ballen går utenfor.

92.min:   Babel finner Kuyt rett foran mål, men Van der Sar gjør en kjemperedning.

93.min: Manchester United vinner en corner. Van der Sar kommer opp i angrep. Liverpool klarerer til innkast.

94.min:  Gjestene presser og Rooney skyter like utenfor.

Endelig! Liverpool tok omsider sin første ligaseier over Manchester United i Rafael Benitez sin regjeringstid. Anfield i ekstase. Javier Mascherano var den store syndebukken da gjestene tok en tidlig ledelse, men i andre omgang gjorde han godt for det igjen, ved å løpe til krampa tok ham, og det var et fantastisk raid fra argentineren som var foranledningen til at Ryan Babel ble matchvinner. Liverpool var det førende laget gjennom hele andre omgang, og vant en meget fortjent seier. Dette er en seier som Liverpools spillere og supportere har ventet lenge på, og nå er alle røde i lykkerus. Liverpool er nå seks poeng foran Manchester United (som har en kamp mindre spilt) og topper tabellen før Chelseas kamp mot Manchester City senere i kveld.

Spillervurdering:

Pepe Reina 7  - Spanjolen kunne fint lite gjøre med målet til Tevez. Reddet et farlig skudd fra Giggs i andre omgang. Var på en liten skovtur i andre omgang utenfor egen 16-meter, ellers fint lite å gjøre. Tryggheten selv for de nye ligalederne.

Alvaro Arbeloa 7  - Fikk sammen med resten av forsvarsrekka orden på spillet etter den reale kalddusjen i begynnelsen av kampen. Måtte på noen løpeturer med Tevez, og høyrebacken gjorde sine saker på beste mulig hver gang.

Jamie Carragher 7  - svak forsvarsjobb da kapteinen var vel slurvete i markeringen av Berbatov som kunne legge inn til Tevez. Kom seg kraftig etter hvert. Lot ikke Berbatov slippe særlig mye til.

Martin Skrtel 7  - Liverpool gjorde en god offensiv kamp, men det offensive kommer også på grunn av defensiv trygghet. Utgjorde sammen med Carragher et glimrende midtstopperpar på Anfield i dag. Slovaken kom seg kraftig etter en tidlig kalddusj.

Fabio Aurelio 6  - hadde mange nærkamper med Rooney, og gutten fra den blå siden av Liverpool fikk ikke utrettet mye. I andre omgang fikk brassen vist seg fram offensivt også. Fabio har en av ligaens beste innleggsføtter og det fikk han vist i dag.

Dirk Kuyt 6  - Hadde mange ballberøringer, som vanlig en sylfrekk førstetouch og løper og løper, og selv om ikke alle valgene var riktige, så spilte nederlenderen en god kamp. Flink til å skape rom til de andre spillerne.

Xabi Alonso 8  - Banens beste. United-kampen fikk ut det beste av Xabi. Spanjolen spilte en svært god kamp. Han har en fantastisk venstrefot og styrte midtbanen mesterlig. Stilte Uniteds midtbanemenn fullstendig i skyggen ved hjelp av vendinger og lure pasninger.

Javier Mascherano 7  - Så nesten ut som han var plaget av jetleg etter landskamper den siste tiden. Gjorde en elendig forsvarsjobb da han slapp markeringen på Tevez på 1-0-målet. Hadde en horribel tversoverpasning midtveis i første omgang som det bare var flaks ikke ble omsatt til mål. Kom seg i andre og gjorde et utrolig bra forarbeid på seiersmålet. Måtte ut med krampe da få minutter gjensto.

Albert Riera 7 - Ga i perioder prov på at vi kan vente oss godt spill på venstreflanken i tiden som kommer. God og spektakulær teknikk, kanskje nettopp dette er nøkkelen til at Rafas gutter skal fortsette i førersetet i Premier League.

Yossi Benayoun 6 - Tok godt vare på sjansen han fikk på høyresiden i angrepet. Yossi arbeidet meget godt på høyreflanken gjennom store deler av kampen og hadde brukbar kontroll på Evra. Israelitten kan være fornøyd med denne kampen.

Robbie Keane 7 - Robbie sliter mot kjappe midtstoppere, men kommer seg til bra sjanser ved hjelp av god og tålmodig jobbing og det at han aldri gir opp en ball. Robbie spilte sin klart beste kamp i Liverpool-trøya og kunne med litt hell ha scoret sitt første mål for favorittklubben sin også.

Steven Gerrard  - Fikk 23 minutter for Benayoun. Fikk noe ballkontakt, men aller viktigst; Steven er tilbake.

Ryan Babel  - Ble byttet inn for Riera da 19 minutter av kampen gjensto. Scoret det første målet for Liverpool mot United under Benitez. Viste også flere prov på en fantastisk teknikk som viser at Ryan blir bare bedre og bedre.

Sami Hyypiä  - Spilte de tre siste minuttene for Mascherano. Egentlig var det Keane som skulle ut og N'Gog inn, men da Javier fikk krampe, måtte han ut i stedet.