Liverpool - Manchester City

Søn 04.05.08 kl 17.00 (Premier League) - C+Sport1&Extra/Sky / Tilskuere: 43074 / Dommer: Mark Halsey / Anfield / Skrevet av: Arild Skjæveland
Spillervurdering: Torbjørn Flatin

Liverpool slo Manchester City 1-0 i sesongens siste hjemmekamp, da Torres scoret sitt ligamål nummer 23!

LiverpoolManchester C
Mål
1-0 (0-0 til pause)
Torres (58)
Lagoppstilling
Reina
Finnan
Carragher
Hyypiä
Insua
Lucas
(Alonso 74)
Mascherano
Kuyt
Babel
(Benayoun 68)
Gerrard
(Voronin 78)
Torres
Hart
Jihai
Corluka
Dunne
Ball
Elano
(Hamann 67)
Johnson
Ireland
Petrov
(Castillo 67)
Vassell
(Garrido 82)
Benjani
Innbyttere
Itandje
Skrtel
Isaksson
Fernandes

Manchester City er gjester på Anfield i Liverpools siste hjemmekamp for sesongen. Det er allerede før kampstart klart at de røde vil bli nummer fire i årets Premier League.

Du kan følge kampen direkte her på liverpool.no, eller velge å få lagoppstilling og scoringsvarsel tilsendt din mobiltelefon. Send LFC LIVE START til 2180 for denne tjenesten.

Det ble altså ingen Anfield-debut for Damien Plessis denne sesongen, ettersom den unge franskmannen verken fikk plass blant de elleve startende, eller de fem på benken. Debut blir det heller ikke for ungarske Nemeth i denne omgang. En som får sin første start foran The Kop, er Emiliano Insua. Venstrebacken fra Argentina har imponert for reservene denne sesongen, og gjorde også sakene sine bra i innhoppet mot Birmingham sist. Ellers er laget så og si toppet, men noe overraskende vil det være for noen at Peter Crouch ikke fikk plass på benken en gang nå som man ikke har annet enn æren å spille for. Liverpool-legenden Dietmar Hamann starter kampen på benken for Manchester City.

Liverpool stiller med sine flunkende nye hjemmedrakter til denne kampen.

1. omgang:

1. MIN: Elano og Johnson tar avspark for City, og Liverpool angriper mot Anfield Road End i første omgang. 

5. MIN: Høyreback Sun Jihai med en alt for sen, høy og stygg takling på leggen til Ryan Babel. Halsey lar spillet gå videre i tro om at Liverpool har fordel, og lar utrolig nok kineseren slippe unna kort når ballen er ute av spill. Babel kommer heldigvis uskadet fra det og fortsetter kampen. 

13. MIN: Det er stille og rolig nå. Ingen av lagene har så langt spilt seg til sjanser, og det er lite å melde fra Anfield.

20. MIN: Dagens første sjanse. Kuyt slår et kjempeinnlegg fra høyrekanten. Landsmann Ryan Babel har sneket seg frem på første stolpe og kommer til heading foran City-målvakt Hart. Dessverre treffer Babel dårlig med headingen, og ballen går langt over. 

23. MIN: Kuyt får vendt opp, og trer ballen gjennom til Torres. Spanjolen er presset, og skuddforsøket hans fra vanskelig vinkel triller ufarlig til side for City-målet.

26. MIN: City får sin første sjanse. Jihai blir tatt på høyrekanten, og det hardt innoverskrudde frisparket har potensiale til å bli skummelt. Det er godt slått, men Carragher kommer først på og klarerer. I tillegg gir City-kaptein Richard Dunne scouseren en dytt, og de røde får firspark.

27. MIN: Steven Gerrard vender opp, avanserer og fyrer i vei et skudd med snert i. Hart så ut til å ha kontroll, og ballen gikk en meter til side for mål.

 32. MIN: Emiliano Insua får plutselig mye rom på venstrekanten. Argentineren setter fart, og forsøker å slå et innlegg. Det første forsøket blir blokkert, mens han i forsøk nummer to finner Steven Gerrard. De rødes kaptein forsøker å skru ballen i lengste hjørne fra kanten av 16. meteren, og kun en feberredning av Hart hindrer Stevie G mål nummer 22 for sesongen.

36. MIN: Xabi Alonso, Andriy Voronin og Yossi Benayoun er oppvarming.

45. MIN: Lite å melde om de siste ti minuttene. Mark Halsey har lagt til ett minutt av denne førsteomgangen.

PAUSERAPPORT
Det er veldig tydelig etter disse første 45 minuttene at ingen av lagene har noe annet enn æren å spille for. Det har vært en forholdsvis kjedelig førsteomgang, med få sjanser og lite dramatikk. Det mest underholdene og spennende har vært de nye flotte hjemmedraktene, og det at Emiliano Insua har fått sin Anfield-debut. Den unge argentineren ser litt nervøs ut, men har klart seg bra så langt og har god kontroll på Darius Vassell. Noen nestensjanser har det vært, og også tilfeller av flott og kombinasjonsspill - uten at det har ført til noen store muligheter. Steven Gerrard har vært nærmest scoring, med skuddforsøket sitt etter en halvtimes spill. Det er vanskelig å si hva man skal forvente seg av de neste 45 - ettersom ingenting annet enn ære og statistikk står på spill. Liverpool har likevel vært det beste laget, og om noen skulle fortjent en ledelse så måtte det vært de røde.

2. omgang

45. MIN: Fernando Torres og Steven Gerrard sparker i gang andreomgang, og nå skal Liverpool angripe mot The Kop for siste gang denne sesongen.

46. MIN: Liverpool går rett i angrep, anført en bestemt og målrettet Steven Gerrard. Ballen havner omsider hos Fernando Torres, som ikke får kontroll inne i Citys 16. meter. De lyseblå får klarert til corner. Den påfølgende corneren havner på hodet til Dirk Kuyt, men nederlenderens heading går til side for mål.

 47. MIN: Steven Gerrard slår en praktfull pasning med utsiden av foten mot Fernando Torres. Pasningen er helt perfekt, og spanjolen kommer presset mot keeper. Avslutningen hans går til side for mål. Med tanke på El Ninos fantastiske sesong hadde nok mange forventet at han skulle score der.

 51. MIN: Petrov blir felt, og City får frispark i flott posisjon. Brasilianske Elano har tidligere denne sesongen bevist at han har en dødelig frisparksfot, men denne gang ble det bare nesten. Skuddforsøket hans treffer utsiden av stolpen.

53. MIN: En godt slått Gerrard-corner blir skummel. Joe Hart viser at han sliter litt med feltarbeidet, og kolliderer med Dirk Kuyt. Ballen sklir av pannen til nederlederen, men kunne havnet hvor som helst.

56. MIN: Javier Mascherano med et flott raid. Slår først en ydmykende tunnell, avanserer, runder av en mann, og ønsker å avslutte det hele med et mål fra skrå vinkel. Skuddet er hardt, men retningen er det verre med. Likevel en flott prestasjon av argentineren.

 58. MIN: En feilpasning av Ball blir snappet opp av Dirk Kuyt. Han slår til Torres, som får vendt opp, utfordrer Dunne og drar seg forbi. Mot Joe Hart viser han sine strålende avslutningsferdigher, setter ballen mellom bena på City-målvakten og 1-0 Liverpool! Ligamål nummer 23 av Liverpools nummer 9, som nå har tangert Ruud van Nistelrooys rekord som mestscorende utlending i debutsesong. Han har nå scoret i åtte hjemmekamper på rad i ligaen. En fantastisk prestasjon.

60. MIN: Dietmar Hamann er i oppvarming til stående applaus fra The Kop.

 61. MIN: Liverpool tar en kort cornervariant. Babel går et par meter, og løfter ballen mot lengste stolpe. Der banker Kuyt til på hel volley. En kanon som hadde fortjent en bedre skjebne, og som Hart må gi retur ut i feltet på. Lucas viser hvor han er fra, og forsøker seg på brasse på returen. Forsøket treffer Hart i skuldera. Dermed står det fremdeles 1-0 på Anfield. 

 65. MIN: Ny gedigen Liverpool-mulighet, også den etter corner! Hyypiä får tak i ballen ved kanten av 16. meteren, og slår et flott innlegg inn igjen i boksen. Den kommer Kuyt på og header i tverrleggeren. Det står nå 18-1 i målsjanser på Anfield, etter en vanvittig mye bedre andreomgang.

 66. MIN: Ryan Babel med kanskje sesongens bom. Fernando Torres gjør en fantastisk jobb på høyrekanten, da han lurer bort Richard Dunne og slår glimrende inn til Ryan Babel. Nederlenderen har ryggsekken på, og blåser ballen langt opp på tribunen upresset fra 6 meter.

 67. MIN: Petrov og Elano går ut, og inn kommer Castillo og Dietmar Hamann til stående applaus fra hele Anfield.

 68. MIN: Den store missen ble det siste Babel gjorde, og han blir erstattet av Yossi Bernayoun.

 74. MIN: Lucas Leiva har spilt ferdig for dagen, og inn kommer Xabi Alonso.

 78. MIN: Andriy Voronin erstatter kaptein Steven Gerrard, og dermed har Rafa Benítez brukt opp alle sine bytter.

80. MIN: Emiliano Insua gjør en glimrende jobb. Først stopper han Benjani glimrende, før han lurer bort flere spillere og raider flott. Avleveringen hans til Voronin er også god, men ukraineren klarer ikke gjøre noe konstruktivt med ballen.

81. MIN: Benjani klinker til på et frispark fra langt hold. Skuddet er knallhardt, men Reina får avverget uten alt for store problemer.

82. MIN: Garrido kommer inn for Darius Vassell, og dermed har også Sven Göran Eriksson brukt opp sine bytter for ettermiddagen.

84. MIN: Javier Mascherano med nok et flott raid. Ingen går i Mascherano, og han får løpe over store deler av banen før han fyrer i vei et skudd. Skuddet er hardt, og Joe Hart må gi til corner.

90. MIN: Mark Halsey har lagt til tre minutter.

SLUTTRAPPORT
Det skjedde vanvittig mye mer i andreomgangen på Anfield enn i den første. De røde så ut til å gå til kampen med en helt annen instilling, og gikk offensivt og friskt til verks. Den første halvtimen kjørte man rett og slett over de lyseblå, og man kunne scoret langt flere enn det ene som Fernando Torres scoret. Etter at legenden Dietmar Hamann kom inn var ikke Liverpool like sprudlende. Målet til Torres var litt typisk spanjolen denne sesongen, og man føler seg litt bortskjemt når man har en angriper av et slikt kaliber. Han parkerte Richard Dunne, og var dødelig effektiv mot Joe Hart. Spanjolen har nå scoret i åtte hjemmekamper på rad i ligaen, har 23 ligamål denne sesongen, og dermed mulighet til å passere Ruud van Nistelrooy om han scorer på White Hart Lane neste søndag. Pepe Reina klarte nok en gang å holde buret rent, og står dermed med 17 cleen sheets denne sesongen. En mer en James, og det går mot Golden Glove for tredje året på rad for Liverpools målvakt. Alt i alt en meget god andreomgang, hvor man burde og kunne fint ha vunnet med større sifre.

Spillervurdering:
Reina 6 - City skapte lite i åpent spill, og et par farlige frispark gikk i stolpen og ble greit reddet av Pepe. Hadde nær surret det til med en liten avdribling, men hadde alt i alt god kontroll.

Finnan 5 - Det har ikke vært så mye sprut i iren denne sesongen, og dette var ikke noe unntak. Kom fint fram helt mot slutten, men sløste da bort en god mulighet med et dårlig overlegg.

Hyypiä 7 - Ble utfordret en gang av Benjani inne i feltet, og ble løpt fra, men var ellers stødig som det finske grunnfjellet. Får også pluss for et par ypperlige offensive fremspill.

Carragher 6 - Hele The Kop var klar til å ta Carra-sangen da Jamie la an fra drøyt 20 meter mot slutten, men forsøket ble dessverre blokkert. Solid defensiv innsats av Carragher.

Insua 7 - Fikk luftet seg i en løpsduell med Vassell helt tidlig, og det virket som om City ville prøve å utfordre hjemmedebutanten. Emiliano fant imidlertid snart posisjonen og hadde god kontroll bakover, i tillegg til enkelt glimt offensivt. Han vil få spille flere ganger på Anfield.

Mascherano 7 - Kompromissløs i duellspillet, noe blandet i pasningspillet, og satte i gang initiativ både bakover og framover. Drømte tydelig om et nytt mål foran røde supportere, og hadde to flotte forseringer som endte med en egoistisk avslutning og et skudd som keeper reddet.

Lucas 6 - Den langhårede scoret nesten med et brasiliansk forsøk foran The Kop, men stort sett spiller han på det mer trygge midt på banen.

Kuyt 7 - Assist til scoringen, headet i tverrliggeren, og hadde i tillegg en mengde forsøk både på innlegg og avslutninger. Viser at formen fortsatt er bra.

Gerrard 7 - Den eneste som synes å utgjøre noe særlig av en trussel før pause med et par gode skuddforsøk. Fikk med seg kameraten Torres i 2.omgang og ga toppscoreren flere fine fremspill.

Babel 6 - Aktiv den tiden han var med, men vi husker bedre brente sjanser enn skapende spill. Har mye inne, men også veldig mye å gå på.

Torres 7 - Fernando var en av de mest anonyme før pause, men strålende da han fikk gjøre det han liker aller best etter hvilen, nemlig å spille mot The Kop. Matchvinneren de røde har savnet, og Liverpools beste i hard kamp med Kuyt og Mascherano etter vår mening.