Liverpool - Middlesbrough

Lør 23.02.08 kl 16.00 (Premier League) - C+Sport2 / Tilskuere: 43 612 / Dommer: Lee Mason / Anfield / Skrevet av: Raymond Halvorsen
Spillervurdering: Einar Kvande

I en spennende kamp med fem mål nettet Torres tre, to av dem på 90 sekunder, og ble Liverpools redningsmann mot Middlesbrough. Aliadiere utvist for bortelaget.

Aliadiere (85)

Etter cupkamper mot Barnsley og Inter er det tilbake til "brød og smør" for Fernando Torres og hans lagkamerater, med hjemmemøte mot Middlesbrough i Premier League på agendaen. Jamie Carragher er suspendert, samtidig som både Daniel Agger og Andriy Voronin ei er helt klare av sine skader. Derfor er det ventet at Sami Hyypiä og Martin Skrtel utgjør duoen i midtforsvaret.

Du kan følge kampen direkte her på liverpool.no, eller velge å få lagoppstilling og scoringsvarsel tilsendt din mobiltelefon. Send LFC LIVE START til 2180 for denne tjenesten.

Rafa velger å kjøre videre i samme formasjon som forrige kamp mot Inter, ved at Lucas og Mascherano utgjør den sentrale midtbaneduoen. Mest sannynlig er også tanken å la Babel, Kuyt og Gerrard støtte opp om Torres som spiller helt fremme. Forsvaret er friskt kombinert ved at Finnan og Aurélio tar backene. Overraskende nok er det altså Arbeloa, og ikke Skrtel, som akkompagnerer Hyypiä i midtforsvaret. Sisteskansen er som alltid Reina.

1. omgang:

1. MIN:
Kampen er igang på Anfield. Rochemback og Aladieré sparker i lærkula i det dommer Lee Mason blåser, og det er bortelaget som angriper mot The Kop i første omgang.

2. MIN: Steven Gerrard gjør et drivende løp på venstresiden, og gir en fantastisk cross inn i feltet med utsiden av foten. Wheater klarerer til innkast.

4. MIN: Steven Gerrard kommer fremover og chipper til Kuyt i feltet, Nederlenderen prøver en spenstig flikk med hælen videre til Torres, men Pogatetz klarerer til hjørnespark. Det klarerer bortelaget uten problemer.

6. MIN: Kapteinen er mye imvolvert, og fyrer denne gang av fra 25 meter - godt til side for Mark Schwarzer i Middlesbrough-buret.

7. MIN: Stewart Downing legger farlig inn foran mål, men José Reina har full kontroll. Målvakten spiller frem til Torres som gir til Kuyt på fremadstormende løp. Nederlenderen legger knallhardt inn foran kassa, men Schwarzer viser seg å være like sikker i andre enden av banen.

9. MIN:  0-1 TUNCAY. Stewart Downing slår frisparket inn fra god innleggsposisjon, rundt 25 meter fra Liverpool-burdet, skrått hold. Liverpool-spillerne er fraværende, og plutselig er fem (!) Middlesbrough-spillere helt alene med Reina. Sisteskansen tror ikke hva han ser i det Sanli Tuncay header ballen sikkert i nettet fra fem meter. Situasjonen er på nippet til å være offside, men det er vanskelig å se utifra TV-bildene.

13. MIN: Lite som har skjedd etter scoringen. Begge lag har mye spill, men skaper få sjanser. Enda et sjokkerende mål imot på hjemmebane, og Liverpool-spillerne må skjerpe seg om dette skal gå veien - og ikke den høna sparker.

16. MIN: Middlesbrough ligger kompakt og forsvarer seg med ti mann bak ballen. Så langt intet som har truet Schwarzer i bortelagets bur.

18. MIN: Liverpool henger ikke sammen i liminga, og Aliadiere får nesten tid til å skyte fra ti meter, men Arbeloa ornder opp. Like etter stormer Babel i angrep, og legge rinn til Torres. Spanjolen misser, men Kuyt kommer i stor fart inn i feltet. Nederlenderen får skut fra seks-sju meter, men setter ballen over! Stor sjanse, og muligens burde Kuyt utlignet Middlesbroughs ledelse. Likevel en vanskelig posisjon.

20. MIN: Frustrasjon i Liverpool-leiren når Javier Mascherano presterer å sende  vei en horribel feilpasning fra egen banehalvdel. De røde virker oppviglet og nervøse for øyeblikket. Skjerpings, gutter!

22. MIN: Først sender Arbeloa ballen rett i en Middlesbrough-spiller, før Dirk Kuyt ikke makter å ta ned en glimrende pasning fra Gerrard.

23. MIN: Denne gangen finner Gerrard Kuyt, som tar ballen flott ned og gir til Mascherano. Argentineren knaller ballen en drøy meter utenfor fra snaue 25 meter. Kuyt med gode tendenser på høyrekanten i ettermiddag!

25. MIN: Liverpool får frispark etter at Babel viser frem finterepertoaret, og Aurélio legger svakt inn. Lucas får tak i ballen og gor til Kuyt, som muligens blir snytt for et frispark i god posisjon når han sender ballen gjennom beina på Rochemback og blir tatt.

26. MIN: Dirk Kuyt stormer frem på høyresiden, og drar av Grounds. Sistnevnte løper imidlertid opp Dirk igjen, som blir presset idet innlegget legges!

28. MIN: 1-1 TORRES. Julio Arca skal heade tilbake til Schwarzer, men Fernando Torres snapper opp ballen. Kommer helt alene med australieren, men blir taklet når han skal sette ballen i åpent nett. I de than faller får han imidlertid kastet seg frem og ballen går i mål. Spanjolen hadde garantert fått straffe om den ikke hadde funnet nettaket.

29. MIN:  2-1 TORRES. Ryan Babel og Fabio Aurelio kombinerer flott, før sistnevnte gir en fin stikker til Torres. Spanjolen legger ballen stille og smeller den utagbart i venstre hjørne. Fantastisk scoring av en fantastisk spiller. For en snuoperasjon!

31. MIN:
Ryan Babel kommer seg flott inn mot feltet, men felles av Middlesbroughs forsvarere. Merkelig nok unnlater Lee Mason å blåse i en situasjon hvor Babel klart skulle hatt frispark.

32. MIN: Liverpool peiser på for fullt. Lucas Leiva vinner ballen, og Gerrard sender i vei en stikker mot Torres, som nesten kommer seg fri og kan sette inn sitt tredje på få minutter.

34. MIN: Gult kort til Aliadiere, som på idiotisk vis sparker Aurélio i beinet når han overhodet ikke har sjanse til å nå ballen.

35. MIN: Stewart Downing kommer seg fint fri på venstresiden, og legger inn mot Sanli Tuncay, som lukter sjanse foran kassa. Alle tror tyrkeren setter ballen i mål, men Lee Mason er årvåken, og ser at spissen setter ballen i mål bak Reina med hånda. Tuncay får i tillegg gult kort for å protestere når han blir sint som en tyrker.

39. MIN: Liverpool lever på grensen - Middlesbrough lever et hakk over. Jeremie Aliadiere setter ballen i mål bak Reina, men avblåses for en korrekt offside.

40. MIN: En toneangivende Gerrard forserer ut på høyrekanten og legger inn i retning Torres, men Schwarzer har kontroll og plukker uten nevneverdige problemer.

45. MIN: Fernando Torres dribler seg fri på høyrekanten, men bortelaget får klarert til corner. De røde tar en kort variant hvor Finnan legger inn. Hyypiä faller i feltet, og Wheater ramler i samme slengen. Lucas tar helt avgårde og hopper over den liggende Middlesbrough-forsvareren, før bortelaget får klarert.

45+2. MIN: Sami Hyypiä får nærmest parkeringsbot når Tuncay løper ifra finnen på venstresiden, og tyrkeren finner O'Neil. Til alt hell er avslutningen fra seksten meter meget dårlig, og ballen triller langt utenfor.

Etter en begredelig start hvor bortelaget tok ledelsen før ti minutter var spilt, slet også de røde stort etter de tidlige sjokket. Middlesbrough spilte seg til både spill og sjanser, før Liverpool slo knallhardt tilbake. Først headet Julio Arca tilbake, hvorom Torres plukket og puttet. Deretter var Aurélio fremtredende da Torres lot Schwarzer få reprisen av hvordan man ikke stopper et knallhardt og velplassert skudd fra over tjue meter. Likevel er det for tidlig å tro at alle tre poengene blir værende på Merseyside, ettersom Arbeloa og Hyypiä har slitt enormt i Liverpools forsvar. De rødes spill har blitt bedre offensivt etter hvert som omgangen skrider frem. Forskjellen mellom Liverpool og Middlesbrough ved pause er to magiske øyeblikk fra Fernando Torres i løpet av nøyaktig 90 sekunder, men hjemmelaget må være på tå hev om dette skal resultere i seier og fjerdeplass på tabellen.

2. omgang:

46. MIN: Andre omgang, forhåpentligvis halvlek, er igang!

49. MIN: Rolig stemning både blant spillere og fans etter pause.

50. MIN: Reina strever litt med å få tak i ballen i kamp med to Middlesbrough-spillere, men setter etter hvert raskt i gang. Kuyt spiller til Babel som kan utfordre på venstresiden, men skuddet fra den hurtige angriperen smeller rett i leggen til Young.

51. MIN: Julio Arca hopper rett i Mascherano, og Liverpool får frispark på tredve meter. Gerrard gir halvløst til Babel, som ikke finner rom til å skyte, og må gi til Finnan, Han tar en runde med et par-tre Middlesbrough, forsvarere på slep, før han til slutt får innkast høyt oppe på banen.

53. MIN: Stewart Downing utfordrer på venstrekanten, og Steve Finnan klarerer til hjørnespark. Sistnevnte er ikke fornøyd med at Lucas Leiva ikke presser nok. Hjørnesparket fanger Jose Reina, før Wheater strekker ut en fot og feller Reina som skal sette raskt igang. Spanjolen tenner på alle plugger, og går i kroppen på forsvareren. Der resulterer i et gult kort til begge kamphanene.

55. MIN: Aliadiere kommer seg fri fra Hyypia og er på vei mot mål md ballen. Linjedommeren har imidlertid flagget oppe. Det er ærlig talt en feilaktig avgjørelse, ettersom det var Tuncay som var i offside, ikke Aliadiere. Gareth Southgate er rasende på sidelinja.

59. MIN: Javier Mascherano sklir når han skal gi ballen ut på høyrekanten, og Downing avanserer på venstrekanten. Som en klegg er argentineren i villt firsprang etter engelskmannen, som ender med en flott takling fra Alvaro Arbeloa.

59. MIN: Mido inn for O'Neil.

60. MIN: Fernando Torres utfordrer på venstrekanten, og kommer seg ned på dødlinja. prøver å chippe ut mot Gerrard og Kuyt, men etter at Middlesbrough har klarert plukker Schwarzer opp et løst skudd fra Lucas.

61. MIN:  3-1 TORRES. Dirk Kuyt med et langt oppspill, hvor Wheater og Schwarzer roter med kommunikasjonen. Torres tar ned ballen og setter den lett i åpent nett fra 20 meter. Hat-trick av Torres!

62. MIN: Benayoun inn for Babel.

63. MIN:
Rochemback får et helt fortjent gult kort når han går hodeløst inn i en duell med Torres.

68. MIN: Torres er nære på! Liverpool kan kontre, og Gerrard gir en flott løpeball til Torres. Spanjolen tar den med seg og setter fart i kamp med Pogatetz. Fra skrått hold gjør Schwarzer en glimrende redning, og forhindrer Torres fra å score sitt fjerde.

69. MIN: Middlesbroughs rekordkjøp Alfonso Alves gjør sin entré på banen på bekostning av målscorer Sanli Tuncay.

70. MIN: Dirk Kuyt gjør noen glimrende touch, og Liverpool kontrer. Gerrard setter opp Torres, men sistnevntes innlegg går rett i en Middlesbrough-spiller inne i boksen. Like i etterkant fyrer Stewart Downing av fra 20 meter med høyrefoten - linjedommer signaliserer for kast til Liverpool få sekunder senere.

72. MIN: Pogatetz hindrer Dirk Kuyt som har plassert seg flott i feltet, slik at han ikke får avsluttet. Skjermer ballen ut til det han tror er et hjørnespark, men linjedommer dømmer utspill fra keeper. Nederlenderen setter armene på hofta og nistirrer på linjedommeren fire-fem sekunder. Om blikk kunne drepe...

73. MIN: En for anledningen aldeles glimrende Dirk Kuyt går av banen, og John Arne Riise kommer inn for å trygge Liverpools ledelse de siste minuttene av kampen.

79. MIN: Steve Finnan får gult kort når han holder Alves en smule i trøya. Bortelaget får frispark fra 16 og en halv meter, og Rochemback fyrer av. Til alt hell går ballen en meter til side for Reinas mål, etter å ha være inne i muren. På den påfølgende corneren prøver Pogatetz å bytte trøya på Lucas, men forstår ikke hvorfor han får frispark imot.

80. MIN: Steven Gerrard feller Fabio Rochemback på Middlesbroughs banehalvdel, men setter opp dådyrøynene, og sjarmerer dommer Lee Mason såpass at han ikke mottar gult for den forseelsen.

83. MIN:  3-2 DOWNING. Engelskmannen tar ned en glimrende pasning med et fantastisk førstetouch, og Benayoun kan bare gi opp. Alene med Reina gjør Downing intet feil, og det står 3-2 på Anfield. Det er kamp igjen!

85. MIN: Direkte rødt til Jeremie Aliadiere! Spissen er nær Mascherano når han vandrer forbi, og argentineren er oppe i ansiktet til franskmannen og forstyrrer. Den tidligere Arsenal-spissen reagerer med et bitchslap på Mascherano, og det kvalifiserer til direkte rødt kort, ifølge Lee Mason.

88. MIN: Steven Gerrard stormer fremover og gir til Riise. Kapteinen går i bakken når Riise legger inn, men verken dommer eller linjedommer reagerer.

89. MIN: Javier Mascherano gjør et drivende løp mot Middlesbroughs mål, men blir klart felt av Young. Upåklagelig gult kort for engelskmannen.

90. MIN: Steven Gerrard knaller til på frisparket fra 25 meter, og Schwarzer gjør en glimrende redning før ballen går i tverrligger. Benayoun setter ballen i det tomme buret, men er for tidlig inne i feltet på frisparket og blir avvinket for offside.

90. MIN: Tre minutter lagt til på Anfield.

90+2. MIN: Hat-trickhelten Fernando Torres går av banen til øredøvende applaus. Peter Crouch jogger inn på Anfields grønne gress.

Denne fotballkampen hadde nær sagt alt: Et hat-trick, rødt kort, fem mål, sju gule kort og masser av spenning. Det hele startet helmørkt da Tuncay ga Middlesbrough ledelsen, men Liverpool kjempet seg tilbake med to mål av Torres. I andre omgang fortsatte Liverpool presset så snart man var blitt varme i beina, og Torres kunne enkelt sette inn sitt tredje da Wheater og Schwarzer rotet det til. Middlesbrough forberedte en sluttspurt etter Downings redusering snaue ti minutter før dommeren skulle blåse av, men en håpløs hendelse av Aliadiere først til direkte rødt kort for spissen, og luften gikk raskt ut av bortelaget. Faktisk var Liverpool nærmest i sluttminuttene, og man kunne, eller kanskje burde, faktisk scoret flere mål i kveld foruten Torres sine, sjansene tatt i betraktning. Alt i alt var det godt å se at Rafas 4-2-3-1-system fungerer, hvor også de offensive spillerne viser seg mer frem, selv om man slet betraktelig mer defensivt som følge av Carragher og Aggers skadefravær, og Skrtels tilværelse på benken kampen gjennom. Uansett en kjrækommen seier for et Liverpool-lag som for øyeblikket innehar den viktige fjerdeplassen!

SPILLERVURDERING

Jose Reina 6 - Kunne nok ha gjort mer på begge Middlesbroughs scoringer. Ingen av dem var umulige å ta for spanjolen. Opptrer ellers sikkert i feltet, og er meget flink til å sette i gang spillet raskt med lange og presise utspill som gir Liverpool gode kontringsmuligheter.

Steve Finnan 5  - Er fullstendig anonym offensivt i dag, og heller ikke på hugget defensivt. Står meget høyt i banen på gjestenes andre scoring. Forårsaker også et meget farlig og unødvendig frispark for Boro drøye ti minutter før slutt.

Alvaro Arbeloa 4 - Liverpools midtforsvar hadde store problemer gjennom hele kampen, og spanjolen virket ikke komfortabel med oppgaven som nødløsning på stopperplass. Hadde store problemer med posisjoneringen, og slet med å holde offsidelinja.

Sami Hyypiä 5 - Hadde en meget svak førsteomgang, der han slipper markering på gjestenes tidlige scoring, og hvor han også slet med å holde styr på hurtige Aliadiere. Viste seg fra en litt bedre side etter pause, uten at han heller da virket trygg sammen med sin nye makker.

Fabio Aurelio 6  - Den i forsvarsrekka som kommer best fra det både offensivt og defensivt i dag. Bidrar også med en målgivende pasning til Torres sitt andre mål, etter først å ha kombinert fint med Babel.

Dirk Kuyt 7  - Gjør en godkjent kamp som høyreflanke. Jobber som alltid som en helt, og er også mer venn med ballen enn på lenge. Slår et par strålende langpasninger, og den ene av disse endte som målgivende til Torres sin siste scoring.

Steven Gerrard 7 - Gjør en god kamp uten å skru på turboen for fullt. Er sentral i Liverpools oppbyggende spill, og slår enkelte meget gode fremspill. Andre ganger gir han bort ballen for lett, og virker da ikke overivrig etter å jobbe hjemover for å rette opp sine feil. Et godt frispark på overtid hadde fortjent en bedre skjebne.

Lucas Leiva 5 - Ingen stor kamp av brasilianeren i dag. Feilpasningene florerer, blir løpende mye i mellom og er heller ikke venn med ballen når han har den i beina.

Javier Mascherano 8 - Argentineren virker å være i meget solid form om dagen. Jobber som en galeislave defensivt, og løper opp en rekke Boro-angrep og kjemper gjestenes midtbane ut av stilen. Gjør også solide bidrag offensivt med sin store løpskapasitet.

Ryan Babel 6 - Skaper en del trøbbel for Middlesbroughs høyreback i første omgang, men har en tendens til å holde litt for lenge på ballen, noe som ofte medfører at han går seg fast. Lite synlig etter pause, og det er derfor ikke overraskende at han blir byttet ut en halvtime før slutt.

Fernando Torres 8 - Som hat-trick-helt kan vi ikke komme utenom spanjolen når vi skal kåre Liverpools beste i dag. Er meget effektiv når han utnytter to horrible forsvarsblundere av gjestene. I tillegg utmerker han seg med et vakkert og utagbart langskudd.

Yossi Benayoun - Får en halvtime på banen, og taper duellen med Downing i forkant av gjestenes andre scoring. Klarer ikke helt å få sving på sitt offensive spill heller, men får en scoring annulert for offside på overtid, etter at han putter returen fra tverrliggerne på Gerrards frispark i det tomme buret. Er nok for tidlig inne på frisparket, så avvinkningen kan nok forsvares.

John Arne Riise - Erstatter Dirk Kuyt når et drøyt kvarter gjenstår, uten at han klarer å markere seg nevneverdig verken positivt eller negativt.

Peter Crouch - Benitez foretar et taktisk bytte for å få tiden til å gå på overtid, og Crouch blir således for tilskuer å regne.