Liverpool - Middlesbrough

Lør 23.08.08 kl 16.00 (Premier League) - Canal+ Sport 1 / Tilskuere: 43 168 / Dommer: Mike Riley / Anfield / Skrevet av: Einar Kvande
Spillervurdering: Arild Skjæveland

Liverpool står med seks poeng etter to kamper, men seieren over Middlesbrough satt svært langt inne. Gerrard gjorde seiersmålet fire minutter på overtid.

Mido (79)

Liverpool spiller sin første hjemmekamp i ligaen for 2008/09-sesongen.

Du kan følge kampen direkte her på liverpool.no, eller velge å få lagoppstilling og scoringsvarsel tilsendt din mobiltelefon. Send LFC LIVE START til 2180 for denne tjenesten.

Martin Skrtel og Xabi Alonso returnerer til Liverpools startoppstilling i årets første hjemmekamp. Skrtel har vunnet konkurransen med Daniel Agger når Rafael Benitez skulle erstatte skadde Sami Hyypiä, mens Alonso skyver Damien Plessis ut på benken. Ellers spiller de røde med det samme laget som i seriepremieren på Stadium of Light forrige helg.

Middlesbrough stiller med det eksakt samme laget som startet kampen da Tottenham ble beseiret for syv dager siden. Det betyr at David Wheater blir benyttet i en noe uvant rolle som høyreback.

1.min: Middlesbrough stiller med reservekeeper Ross Turnbull mellom stengene, og ikke Brad Jones som var oppgitt som målvakt i den opprinnelige lagoppstillingen. Jones skal ha fått en finger ut av ledd under oppvarmingen. Det rapporteres om store køer utenfor Anfield og mange tilskuere som ikke vil komme inn til avspark. Middlesbrough i mørkeblå overdeler tar avspark mot The Kop.

1.min: Gjestene går offensivt til verks, og vinner et innkast helt nede ved Liverpools hjørneflagg.

2.min:  Glimrende Liverpool-angrep regissisert av Torres bir avsuttet med et godt skudd av Kuyt. Turnbull får slått ballen ut til siden.

3.min:  Liverpool vinner en corner når Turnbull fister et dypt innlegg fra Dossena over dødlinjen. Cornersituasjonen blir avsluttet med at Skrtel header høyt over.

4.min:  Gerrard vinner ballen, og slår til Torres. Spanjolen finner makker Keane i god posisjon midt foran mål. Ballen sklir imidlertid av foten til iren når han skal skyte fra drøye 16 meter.

6.min: Wheater feller Dossena utenfor hjørnet av 16-meteren. Frispark i god posisjon. Gerrards innlegg blir imidlertid for dårlig, og Boro-forsvaret header ut. Ballen faller ned hos Benayoun som klemmer til på hel volley fra distanse. Over.

8.min:  Liverpool vinner en ny corner ved Keane. Etter en kort corner er Torres nær ved å heade innlegget fra venstre i mål. De røde har festet grepet om kampen nå.

11.min:  Aliadiere og Dossena skaller sammen i en hodeduell. Begge må ha behandling. Boro-spilleren blør og må bandasjeres. Doessna må ut for mer behandling.

13.min:  Andrew Taylor får knalltreff på en svak avklarering med hodet fra Carragher, og Reina klarer såvidt å fiste det harde skuddet fra drøye 16 meter over tverrliggeren.

15.min: Dossena er tilbake på banen. Aliadiere spiller med turban.

19.min: Dossena mister ballen på vei fremover, og Middlesbrough kontrer. Heldigvis går Alves i offside. Middlesbrough har kommet mer med i kampen igjen de siste minuttene.

21.min: Dossena er ivrig til å gå framover. En mellomting mellom et innlegg og et skudd blir fanget av Turnbull.

22.min: Reina er på en liten skovtur, men får frispark.

22.min:  Alonso og Shawky tørner sammen, og begge spillerne blir liggende og vri seg i smerte. Begge fortsetter etter litt behandling.

23.min: Dårlig ballmottak av Keane på et langt oppspill ødelegger en god mulighet for hjemmelaget.

26.min:  Alvaro Arbeloa får kampens første gule kort for en liten ettersleng høye oppe i banen. Strengt idømt av dommer Riley.

29.min: Meget godt angrep av Liverpool når Kuyt vinner ballen høyt i banen og finner Keane. Flott veggspill ender med at Kuyt legger inn 45 grader fra dødlinja, men Riley foretar en merkelig avblåsning og gir bortelaget frispark.

31.min: Kuyt og Torres kombinerer glimrende. Spanjolen gir tilbake til Gerrard. Kapteinen skrur ballen to meter utenfor høyre kryss fra 20 meters hold.

33.min: Skrtel bommer med et brasseforsøk etter en cornersituasjon.

34.min: Torres blir dyttet overende i feltet av Huth, og hele Anfield roper på straffe. Riley vender det døve øret til.

35.min: Downing med håpløs avslutning i god posisjon.

36.min: Vakkert samspill mellom Torres og Keane gjør at spanjolen nesten kommer fri. Vinner en corner, som blir resultatløs.

39.min:  Enorm sjanse til Liverpool når radaparet Keane og Torres virkelig begynner å finne hverandre. Torres' avslutning treffer imidlertid et Boro-bein og triller til corner.

43.min:  Skrtel går i kroppen på O'Neil, og Boro-spilleren må ha behandling.

45.min: Tre minutter er lagt til i første omgang, i det Riley unnlater å blåse når Keane nærmest blir overfalt av Pogatetz.

Pauserapport: Det står 0-0 til pause etter en underholdende og fartsfylt førsteomgang på Anfield. Vi har sett noen meget lovende tendenser til at samspillet mellom Robbie Keane og Fernando Torres begynner å sette seg. Det har vært langt mellom de helt store sjansene, men tempoet har vært høyt og de røde har levert noen gode angrep. Bakover har Carragher og Skrtel hatt full kontroll i midtforsvaret, mens Boro har vært farligere når de har angrepet langs kantene og utfordret Dossena og Arbeloa.

46.min: Torres og Keane tar avspark mot The Kop.

49.min:  Torres prøver å ta et fremspill på direkten inne i feltet. Robert Huth kaster seg frem og får headet unna. Torres treffer tyskeren i hodet, og Middlesbrough får også frispark, noe de trolig ikke skulle ha hatt pga en utrolig lav heading. Stopperen må ta telling, men fortsetter.

52.min: Alves med en avslutning, men Reina har ingen problemer.

53.min: Kuyt vinner en hodeduell inne i feltet, men får ikke kraft bak headingen.

58.min: Keane blir felt på vei fremover. Gerrard skyter frisparket fra 25 meters hold i muren og til hjørnespark. Alonsos cornere har vært svært dårlige i dag.

60.min:  Middlesbrough gjør kampens første bytte. Mido inn for Alves.

62.min:  Lekker detalj av Tuncay, som skaffer seg rom inne i Liverpools felt med en eminent flikk på innbytter Midos innlegg. Carragher blir rundtlurt, men Reina gjør en meget god redning på avslutningen fra kloss hold.

64.min: Turnbull bokser ut et farlig frispark inn i feltet fra Gerrard, etter at Torres ble felt ved hjørnet av 16-meteren.

65.min:  Liverpool gjør sitt første bytte. Babel inn for Benayoun.

65.min: Torres med et brukbart distanseskudd som går utenfor.

68.min: Torres blir dyttet overende like utenfor 16 meteren, men får ingenting av dommer Riley.

70.min:  0-1 Innbytter Mido får tid og rom, og klemmer til fra 25 meters hold. Ballen fyker inn helt nede ved høyre stolpe bak Reina. Dette etter en periode hvor Middlesbrough har kommet mer med i kampen.

72.min:  Skrtel header like utenfor på en corner.

75.min:   Aurelio kommer inn for Dossena. Middlesbrough gjør også et bytte - Hoyte inn for Taylor.

78.min: Gerrard skyter og treffer Huth i armen. De røde føler seg snytt for straffespark når Riley kun gir corner.

78.min:  Robbie Keane får gult kort for protester mot Riley.

79.min:  Mido prater også på seg et gult kort.

83.min:  Arbeloa har spilt ferdig, og El Zhar kommer inn.

85.min:  1-1 Liverpool presser på og Jamie Carragher sender i vei et skudd fra hjørnet av 16-meteren som treffer Pogatetz og utmanøvrerer Turnbull fullstendig. En litt heldig scoring.

87.min:  Digard inn for Tuncay.

88.min:  Liverpool har griseflaks når Reina regelrett bommer på ballen, og Carragher klarer å takle Aliadieres innlegg ut til corner.

90.min:  O'Neil tar telling etter å ha fått seg en smell i brystkassa. Tre minutter er lagt til, men det første minuttet går med til behandling av Boro-spilleren.

92.min: Riley presterer å blåse frispark når Liverpool beholdt ballen og Kuyt var på full fart inn i feltet. Gerrard skal prøve seg fra hjørnet av 16-meteren.

93.min:  Turnbull bokser Gerrards gode forsøk til corner, og Skrtel header corneren utenfor.

94.min:  2-1 Steven Gerrard blir Liverpools redningsmann når han dundrer ballen i krysset dypt inne på overtiden, etter at en ball faller ned i beina på ham like utenfor 16-meteren.

Sluttrapport: Liverpool slet lenge i andre omgang. De røde manglet oppfinnsomhet i angrepsspillet, og backene lempet ball frem mot spissene. Da Middlesbrough tok ledelsen 20 minutter før slutt på et meget godt distanseskudd så det derfor svært mørkt ut. Visekapteinen og kapteinen tok imidlertid tak i kampen og kjempet de røde inn til seier. Først var det Carragher som sendte i vei et volleyskudd som gikk via Pogatetz og i mål, og ett minutt over de tre tillagte dundret kaptein Gerrard ballen i krysset og sørget for at alle poengene ble igjen på Anfield.

Spillervurdering:

Pepe Reina 6 - Vi hadde spanjolen som Liverpools beste, eller eventuelt Liverpools minst dårlige, frem til det var spilt 88 minutter. Det var mest fordi han ikke hadde allverden å gjøre, og at han hadde en solid redning mot Tuncay. Når han da driter seg ut helt på slutten og kun blir reddet av en våken Jamie Carragher og en dårlig pasning av Aliadiere, gjør at han må trekkes ned på en sekser.

Alvaro Arbeloa 5 - Får det tøft mot Stewart Downing i dag, og roter det til et par ganger. Det var skumlest når Boro angrep på kantene. Er litt treig, og havner fort på etterskudd. Pådrar seg et litt billig gult kort, og blir erstattet av Nabil El Zhar mot slutten av kampen.

Jamie Carragher 6 - Visekapteinen tok tak og sørget for en sjelden scoring fem minutter før slutt. Like etter rakk han å komme foran Mido og forhindre scoring i den andre enden - men sett under ett var ikke dette en veldig god kamp av Carra. Er som alltid solid i duellene, men ble alt for lett lurt av en livlig Mido i dag.

Martin Skrtel 6 - Den beste i Liverpools bakre firer i dag. Er veldig duellsterk, og får også vist at han besitter bra med fart og har en brukbar pasningsfot. Bør trene mye på avslutninger med hodet neste uke, for til tross for å komme seg i gode posisjoner i feltet på offensive dødballer er selve avslutningene veldig svake.

Andrea Dossena 5 - Den italienske venstrebacken gjorde ingen god figur i sin første ligakamp på Anfield. Venstrebacken er veldig offensiv, men når samtlige innlegg enten går inn til keeper eller ut over dødlinja er det bare frustrerende. Er tidvis direkte svak bakover, og sliter fælt med Jeremie Aliadiere. Femmeren er svak.

Dirk Kuyt 6 - Nederlenderen var periodevis veldig god i dag. Som alltid løper og kjemper han gjennom hele kampen, og selv om det ofte ser litt klønete ut når han fører ballen, gjør han en god jobb også offensivt. Vinner mange baller og får inn noen gode innlegg i dag. Er ingen ving, men virker likevel som en viktig spiller for dette laget. Kunne fort ha scoret med et godt langskudd tidlig i kampen. Vi holder Dirk som Liverpools beste på en dårlig dag i dag.

Xabi Alonso 4 - Etter å ha spilt godt i EM for Spania i sommer, godt i preseason, solid i åpningskampen og strålende for Spania i midtuken, forventet man at Xabi skulle gjøre nok en god kamp i ettermiddag. Slik kan man trygt si at det ikke gikk. Spanjolen hadde virkelig en dårlig dag på jobben, og var overraskende svak i pasningsspillet. Cornerne var håpløse, og han var også ofte på etterskudd. En skuffende kamp.

Steven Gerrard 6 - Stevie bekreftet i dag det Rafa hevdet i uken - nemlig at kapteinen var et stykke unna toppformen. Dette var ikke kapteinen slik vi pleier å se ham, og han virket ikke helt med. Spesielt i pasningsspillet har han enormt mye å gå på, men han får pluss for den strålende avslutningen som sikret  de røde alle poengene på Anfield i ettermiddag.

Yossi Benayoun 5 - Israeleren er en frustrerende spiller, og spesielt på dager som denne når teknikken ikke stemmer river man seg i håret. Er kreativ, men har så alt for mange balltap, og er ingen god pasningsspiller. Blir erstattet av Babel midtveis i andreomgang. Femmeren er svak.

Robbie Keane 6 - Gjør sin beste kamp så langt i rødt. Det så ut som samarbeidet med han og sine medspillere stemte langt bedre i dag, og forhåpentligvis fortsetter utviklingen. Jobber hardt også hjemover, og kombinerer bra med både Gerrard og Torres fremover i dag. Virker stresset når han skal avslutte, og er heller ikke i dag nære nettkjenning - men alt i alt en godkjent kamp av iren.

Fernando Torres 6 - Blir etterhvert veldig frustrert over både Mike Riley og sine oppassere i dag, med god grunn. Det er alltid skummelt når Fernando får ballen, og i dag viser han seg mer som en tilrettelegger enn avslutter - selv om han fort kunne fått inn nok et langskudd etter 65 minutter.

Ryan Babel - Spiller ikke lenge nok til å få karakter - men om han hadde spilt fem minutter lenger ville karakteren neppe vært særlig høy. Virker rett og slett rusten, og har knapt en eneste velykket touch i de 25 minuttene han er på banen.

Fabio Aurelio - Kommer inn for en svak Dossena, og gjør en grei jobb. Er solid, og får ikke problemer selv om det er tydelig at han ikke besitter allverden med fart etter alle skadeproblemene.

Nabil El Zhar - Et litt overraskende bytte av Rafa, men marokkaneren gjør sakene sine bra når han kommer inn. Er god med ballen selv om han litt ofte går seg fast.