Liverpool - PSV Eindhoven

Ons 01.10.08 kl 20.45 (Champions League, gruppespill) - Viasat4/VS1/3+/Sky / Tilskuere: 41.097 / Dommer: Felix Brych (GER) / Anfield / Skrevet av: Frank H. Larsen
Spillervurdering: Arild Skjæveland

Liverpool vinner enkelt 3-1 mot PSV Eindhoven. Gerrard scoret sitt 100. og Keane sitt første i Rafas 250.kamp. Kuyt kampens første målscorer.

Marcellis 75'

Liverpool skal ut i sin andre Champions League-kamp. Den første ble vunnet 2-1 borte mot Marseille. Nå gjelder det å få en god start hjemme. PSV fikk en elendig start med 0-3 hjemme mot Atlético Madrid.

Skulle du være uheldig og ikke ha anledning til å se kampen på fjernsyn, vil du kunne følge kampen her på  liverpool.no med rapporter og spillervurdering. Ønsker du å få tilsendt lagoppstilling og scoringvarsel på SMS, send LFC LIVE START til 2180.

Rafael Benítez har varslet få endringer på laget. Javier Mascherano og Yossi Benayoun er aktuelle igjen etter å ha måttet stå over Merseyside-derbyet med skade.

Fabio Aurelio kommer inn for Andrea Dossena. Det er eneste endring Rafael Benítez gjør på lagoppstillingen fra Everton-kampen. Javier Mascherano og Yossi Benayoun er tilbake etter skade. Begge sitter på innbytterbenken.

UEFA.com melder om regn og 12°C på Anfield.

1.OMGANG

4.min 1-0 KUYT: Gerrard spiller Torres igjennom. Torres kommer til dødlinja, men innlegget blokkeres. Torres prøver å bredside inn corneren fra syv meter. Isaksson redder. Kuyt er påpaselig på returen. Skyter knallhardt fra 13 meter. Ballen går via Isaksson og i mål.

8.min: Mendez kommer frem på høyresiden, men innlegget blokkeres.

9. min: Keane gjenvinner ballen nede ved cornerflagget. Innlegget går over hele feltet.

10. min: Riera slår inn fra venstre. PSV får klarert.

12. min: Amrabat lurer Liverpools offside-felle. Kommer til dødlinja, men Liverpool får gitt til innkast.

14.min: Keane får forlenget et innlegg, men ballen går inn til Isaksson.

16.min: Bakkal prøver på en tversoverpasning til medspiller midtveis inn på de rødes banehalvdel, men Skrtel bryter pasningen.

19.min: Riera finner Keane. Keane prøver å drible av en mann innenfor 16-meteren. Virker som PSV-spilleren hekter foten til iren. Liverpool trolig snytt for straffespark.

20.min: Amrabat skyter over fra langt hold.

24.min: Alonso ser Isaksson står langt ute. Spanjolen prøver på en Alonso-spesial fra egen banehalvdel. Isaksson plukker skuddet.

26.min: Kuyt avslutter. Isaksson redder enkelt.

28.min: Bedagelig tempo på Anfield. Liverpool har falt noe av etter en god start. Noe slapt press på ballfører.

29.min: Isaksson bokser innlegget fra Gerrard.

30.min: Torres prøver å rykke forbi Marcellis, men unggutten får gitt til corner. God corner fra Aurelio. Torres header like utenfor venstre stolpe fra 10 meter.

33.min: Alonso går inn med knottene først. Dommer gir tilsnakk.

34.min 2-0 KEANE: Torres rykker forbi ute på høyrekanten. Keane møter flott på spanjolens skrudde innlegg, og setter ballen i det venstre hjørnet nede ved stolperota. Keane tar scoringssalto.

36.min: PSV prøver å komme gjennom i midten, men blir stoppet på 16-meteren.

38.min: Reina må utenfor sekstenmeteren for å klarere et gjennomspill.

40.min: Carragher avklarer innlegg fra venstre.

42.min: Aurelio slår inn. Torres får ta ned på brystet, men ballen spretter for langt nok unna så PSV får klarert.

43.min: Alonso slår nydelig ut til Riera. Spanjolen slår inn, men PSV får avverget til innkast.

44.min: Gerrard spiller gjennom Torres. "El Niño" mister festet på det våte underlaget.

Tilleggstid: 1 min.

PAUSE

Pauserapport: Liverpool er flere klasser bedre enn PSV Eindhoven. De to scoringene har vært den store beholdningen. Vanskelig å se hvordan nederlenderne skal komme tilbake inn i kampen.  De røde har vært effektive. Kun halvsjanser i tillegg til målene. Endelig tegnet Robbie Keane seg på scoringslista. De røde har hatt full kontroll, og fikk en drømmestart allerede i det 4. minutt da Kuyt satte inn en retur. Den tidlige scoringen har selvsagt preget kampen. Tempoet har vært svært labert, faktisk så lavt at presset på ballfører har vært litt dårlig. Gerrard og Alonso har styrt bra på midtbanen. Liverpool kommer brukbart frem på kantene, spesielt har Kuyt, Torres og Arbeloa gjort en god jobb på høyresiden. Forsvaret har full kontroll. PSV har kun vært sporadisk innenfor Liverpools 16-meter.

2.OMGANG

46.min: Pieters inn for Brechet i pausen. PSV spiller fremdeles 5-3-2.

47.min: Bakkal skyter fra 23 meter. Utenfor Reinas høyre stolpe. PSV beste mulighet hittil.

49.min: Kuyt får frispark nede ved hjørneflagget. Gerrard slår inn. PSV stusser bakover! Isaksson må bokse. Skrtel legger inn. Ball for lang.

51.min: Ambrabat skyter i en "mur" av Liverpool-spillere. Ballen går til hjørnespark. Hjemmelaget får ryddet opp ved Kuyt og Arbeloa.

56.min: Torres blir sparket ned bakfra. Liverpool får fordel, men spiller ballen ut. Torres kommer seg etter hvert på beina. Drar litt på høyrebeinet.

57.min: Gerrard løper fremover, spiller igjennom Torres. Torres rykker. Isaksson kommer ut og avverger nede ved dødlinja.

58.min: Kromkamp hardt inn i Riera. Frispark. Gerrard slår inn. Isaksson plukker enkelt.

59.min: Ambrabat kommer til skudd fra 22 meter. Skuddet til side for mål.

60.min: Koervermans for Wuytens.

63.min: Aurelio tar frispark. Ballen stusses utenfor av Robbie Keane.

65.min: Tilbakespill fra Kromkamp snappes av Torres. Torres setter ballen til side for både keeper og målet.

66.min: Avslutning fra PSV. Arbeloa lar spilleren få avslutte.

67.min: Gerrard spiller gjennom Keane. Bra sikringsjobb fra Salcido.

68.min: Benayoun for Riera.

69.min: Gerrard skyter høyt utenfor fra langt hold.

71.min: Bra innlegg bra PSV. Liverpool får klarert. De røde kommer på kontring. Gjennomspillet til Torres er for langt.

73.min: Mendez skyter over fra 30 meter.

74.min: PSV slår 45 grader tilbake. De røde får blokkert på syv meter.

75.min: Torres på veien igjennom. Marcellis legger ham ned.

76.min: Lucas for Keane. Iren får stående applaus. Dzsudzak for Mendez.

76.min 3-0 GERRARD: Påfølgende firspark. Aurelio dytter til Gerrard. Kapteinen smeller ballen hardt i mål. Dermed Gerrards mål nr. 100.

78.min 3-1 KOEVERMANS: Møter innlegg bak ryggen på Skrtel. Styrer ballen flott i mål.

81.min: Lucas fyrer løs fra langt hold. Ballen går over mål.

82.min: Babel for Gerrard. Babel legger seg ute til høyre. Kuyt spiller på topp sammen med Torres.

83.min: Babel legger inn. PSV får klarert.

84.min: Babel med stikker til Kuyt. Kuyt dribler vekk en mann, men glir da han skal slå inn.

85.min:Babel blir sparket i høyre ankel. Ser ut som nederlenderen har fått en vridning. Babel tilbake i spill.

89.min: Alonso smeller til fra 23 meter. Skuddet blokkeres.

Tilleggstid: 3.min.

91.min: Kuyt slår innlegg til Torres. Torres legger tilbake til Lucas. Ballen går via en motstander og til hjørnespark.

92.min: Alonsos skudd fra 20 meter blokkeres.

SLUTT

Sluttrapport: Liverpool hadde full kontroll fra begynnelse til slutt i den andre gruppespillskampen i Champions League. Gerrard scoret sitt 100. og Keane sitt første i Rafael Benítez' 250. kamp i sjefsstolen på Anfield. Allerede etter fire minutter åpnet Dirk Kuyt målprotokollen. Keane økte før pause. PSV Eindhoven ble tvunget til å angripe mer etter pause, og kom til noen flere halvsjanser. De ble som oftest stoppet på 20 meter. Et noe mer angrepsvillig PSV ga de røde mer rom, og Torres kunne fort økt ledelsen. Det var Torres som var på vei igjennom like etter, men ble lagt ned. Gerrard kunne score nydelig fra frispark etter at Aurelio hadde satt balen i gang. PSV Eindhoven fikk en noe unødvendig redusering da Skrtel tillot Koevermans å komme inn bak ryggen hans. Men nederlenderne var aldri noen trussel. Til det var klasseforskjellen for stor. Benítez tillot seg til og med å ta av Steven Gerrard med åtte minutter igjen å spille. Liverpool og Atletico Madrid (2-1 mot Marseille) har nå begge seks poeng i gruppen, og lagene møtes i de to neste Champions League-kampene.

Spillervurdering:

Pepe Reina 7
- Reina har en veldig rolig dag på jobben, blir aldri satt på prøve, og er sjanseløs på målet i mot. Til tross for lite å gjøre er han alltids våken og offensiv til å komme ut og ordne opp med beina dersom det skulle være behov for det. Det er behagelig å ha en keeper man føler seg trygg på.

Alvaro Arbeloa 7 - Europamesteren var den beste i den bakre fireren i dag. God kontroll defensivt, og var i tillegg bra med offensivt på en høyreside som fungerte veldig godt.

Jamie Carragher 7- Ble rasende da Liverpool slapp inn baklengsmålet, noe han var i sin fulle rett til med tanke på hvor god kontroll de røde hadde. Hadde ikke allverden med ting å ordne opp i, men tok seg greit av det som kom.

Martin Skrtel 6 - Slet litt med livlige Amrabat, og må ta på seg mesteparten av skylden på baklengsmålet. Koevermans skal ikke få lov til å snike seg inn bak ryggen på han der.

Fabio Aurelio 6 - Det var på Aurelios side PSV far farligst, og det var fra den siden innlegget på Koevermans scoring kom fra. Likevel er det godt å ha en venstreback som er så komfortabel med ballen, og har en såpass god pasningsfot. Er nok Liverpools beste alternativ på venstreback per dags dato.

Dirk Kuyt 8 - Årsbeste fra nederlenderen i dag. Som alltid løper og jobber Dirk som en helt, og er også kreativ og god offensivt i dag. Det var fra høyrekanten Liverpool angrep mest. Scorer Liverpools første etter en corner, og spiller ellers rett og slett bare en meget god kamp på høyrekanten. Liverpools bestemann.

Xabi Alonso 7 - Alonso fikk mye rom på midten i dag, og dermed fikk han tid til å slå en haug med lekre pasninger som vil gjøre seg bra på en YouTube-skrytevideo. Likevel misser han på noen mottak i dag som kunne ført til farlige kontringer i mot, noe som kanskje kan skyldes den sleipe Anfield-matta. Alt i alt en god kamp av spanjolen.

Steven Gerrard 7 - Scorer sitt mål nummer 100 på prakfullt vis. En Gerrard spesial, hvor han banker et frispark til side for Isaksson. Kapteinen var veldig ivrig på å spille frem Torres i dag, og lykkes med det og flere andre gode fremspill ved flere anledninger. Scouseren var nok etter enkeltes smak litt vel offensiv i dag, og mot et bedre lag enn PSV kunne det fort ha straffet seg. Muligens passer Mascherano bedre som makker i 4-4-2 når Gerrard er så angrepsvillig som i kveld.

Albert Riera 6 - Riera ble litt anonym i dag, og i en kamp Liverpool dominerte slik som de gjorde hadde man kanskje forventet at venstrevingen ville være mer synlig fremover. Fikk ikke til allverden mot Jan Kromkamp, men viste frem god ballbehandling og arbeidsinnsats ved flere anledninger.

Robbie Keane 7 - Endelig satt scoringen for Keane, og The Kop fikk se irens mye omtalte målfeiring! Ønsker ballen hele tiden, og er flink til å bevege seg. Kanskje er han tidvis litt vel ivrig etter ballen, når han trekker helt ned på midtbanen for å møte. Viser også litt Dirk Kuyt-tendenser, hvor han er helt nede ved sekstenmeteren og takler en PSV-spiller, for så å bli med opp i angrep. Det er nok godt for Keane å endelig få sin første scoring.

Fernando Torres 7 - Stiller med nye sko i dag, og hadde han valgt et annet sett med knotter ville han muligens ha notert seg på scoringslista et par ganger. Sklir mange ganger i avgjørende situasjoner. Er involvert i alle tre målene. På det første kommer han til avslutningen som Isaksson må gi retur på, som Kuyt setter i mål. På det andre målet rykker han seg fint fri på kanten og slår et godt innlegg Keane sender videre i mål, og han er mannen som blir tatt så Liverpool får frisparket Gerrard setter i mål.

Yossi Benayoun - Var ikke særlig involvert på de drøye 20 minuttene han spilte.

Lucas Leiva - Fikk et par skuddmuligheter, men sendte den ene over og den andre via en forsvarer og ut.

Ryan Babel - Var livlig de ti minuttene han fikk. Var en tøff mann å stoppe for slitne PSV-bein. Det så ut til at han hadde pådratt seg en halvstygg skade, men kom seg heldigvis på beina.