Preston - Liverpool

Lør 03.01.09 kl 18.25 (FA-cup, 3.runde) - VS/VF/Kanal5/ITV1 / Tilskuere: 23.046 / Dommer: Martin Atkinson / Deepdale / Skrevet av: Arild Skjæveland
Spillervurdering: Frank H. Larsen

De røde tok seg videre til fjerde runde av FA cupen på Deepdale, etter en god førsteomgang og svak andre. Torres scoret i comebacket, men skader er et stort skår i gleden.

Chaplow (33)

Liverpool starter sesongens FA-cup med en kort tur til Preston. Rafael Benítez har bekreftet at Fernando Torres og Fabio Aurelio er tilbake etter skade, samt at Steven Gerrard skal spille denne kampen.

Vi følger oppgjøret også her på Liverpool.no, med rapporter og spillervurdering. Ønsker du å få tilsendt lagoppstilling og scoringvarsel på SMS, send LFC LIVE START til 2180.

Som annonsert så stiller Rafael Benítez et sterkt lag mot Preston i FA-cupens 3. runde, men kanskje sterkere enn forventet. Manageren gjør fire endringer på laget fra Newcastle-kampen. Diego Cavalieri tar plass mellom stengene, mens Pepe Reina hviler på benken. Xabi Alonso erstatter Lucas Leiva sentralt på midtbanen. Ellers kommer Albert Riera og Robbie Keane inn for henholdsvis Yossi Benayoun og Dirk Kuyt. Fernando Torres er tilbake etter syv kampers skadefravær. Han tar plass på benken sammen med blant andre friskmeldte Fabio Aurelio og Martin Skrtel. Dirk Kuyt hviles, og er ikke med i dagens 18-mannstropp.

Neil Mellor spiller på topp for Preston. "The Lilywhites" gjør tre endringer. Chris Sedgwick inn på høyre for Barry Nicholson. Neil Mellor og Jon Parkin utgjør ny spissduo.

1. omgang:

1.min: Steven Gerrard og Robbie Keane tar avspark, og vi er i gang på Deepdale.

Rafael Benítez har tatt plass på Liverpools benk, for første gang siden nyresteinsoperasjonene i desember.

5.min: Daniel Agger gir bort et frispark på 25-30 meter. Skuddforsøket til Wallace er brukbart, og Cavalieri slår til corner. Reprisene viser at ballen hadde retning til side for mål.

De mange tilreisende fra Liverpool gir bra lyd fra seg på Bill Shankly Kop.

10.min: Vertene har spilt best de første 10 minuttene. De presser høyt, og tvinger Liverpool til å gjøre feil. Preston har hatt ballen en del, og vinner det meste av andreballer, men har likevel ikke klart å produsere de store sjansene. Liverpool har ikke skapt noe nevneverdig, og hjemmepublikummet piper på Steven Gerrard hver gang han har ballen. Det er nok noe kapteinen må bli vant med de neste månedene.

12.min:  Liverpool skaper kampens største sjanse! Riera dribler seg fint inn i feltet, og slår videre til Robbie Keane. Keane klarer ikke stokke beina i det han skal avslutte fra 8 meter, og ballen sklir av foten på iren.

13.min: Like etter snur Gerrard seg og banker ballen mot mål fra 18 meter. Lonergan klarer ikke holde skuddet, men får den såpass rett på seg at det aldri blir skikkelig farlig. Liverpool har tatt over kampen nå.

21.min: Chaplow kommer til skudd fra 20 meter. Han er lite presset, og kunne brukt lenger tid. Skuddet blir for løst og er keepermat for Cavalieri.

24.min:  0-1 RIERA! Ballen havner til Albert Riera på høyrekanten etter en corner. Spanjolen drar seg fri fra to mann og banker ballen opp i motsatt i hjørne med venstrefoten. Nydelig scoring, og Liverpool tar ledelsen på Deepdale!

29.min: Det er tydelig at Gerrard ønsker å komme på scoringslista i kveld. Han drar seg fint fri med en vakker vending, før han fyrer løs med venstrefoten. Skuddet seiler over mål, men det er neppe det siste skuddforsøket fra kapteinen i denne kampen.

31.min: Ryan Babel får ballen inne i feltet, og er i bra scroingsposisjon. Dessverre bommer nederlenderen på ballen i det han skal banke den mot mål. Den første halvtimen har vist at Ryan Babel nok sliter litt med selvtilliten om dagen.

33.min:  Richard Chaplow kommer alt for sent inn i Xabi Alonso, og treffer spanjolen med en stygg stempling. Alonso blir liggende nede med smerter, men kommer seg heldigvis på bena og ser ut til å løpe det av seg.

36.min: Agger går på et fint offensivt raid, og kommer seg etterhvert i skuddposisjon. Skuddet blir blokkert til corner.

38.min:  Xabi Alonso viser sin klasse med en vakker ballen med venstrefoten inn til Robbie Keane. Keane drar seg fri, men setter avslutninge rett på Prestons målvakt. Ny stor sjanse for Keane, selv om det muligens burde vært avblåst for offside.

45.min:  Enda en kjempesjanse for Keane! Steven Gerrard slår et praktfullt innlegg fra venstre mot Robbie Keane. Det er helt perfekt slått, og omtrent ferdigscoret, men iren setter ballen tilside for mål fra tremeter.

45.min:  Og igjen får Liverpool en stor sjanse! Steven Gerrard gjør nok en gang et glimrende forarbeid, og ballen havner igjen hos Robbie Keane. Liverpools nummer 7 har tydeligvis ikke selvtillit, og tør ikke avslutte denne gang, selv om han burde. Han ruller heller videre til Albert Riera på fem meter, men forsøket til spanjolen blir blokkert.

45.min:  Xabi Alonso pådrar seg en skade da han muligens noe unødvendig går inn i en duell. Han trenger hjelp for å forlate banen, og forhåpentligvis er det ikke alvorlig for spanjolen. Det så ikke bra ut.

Etter at Preston startet best de første 10 minuttene, tok Liverpool etterhvert helt over kampen. Preston-spillerne ble løpende mellom, og klarte ikke henge med på tempoet. Divisjonsforskjellen er tidvis veldig tydelig, og at gjestene leder til pause er fullt fortjent. Den burde dog vært langt større, og dersom Robbie Keane hadde satt sine 100% sjanser i kveld ville det stått 3 eller 4-0 til pause. Så langt har iren sløst fælt, på det som ser ut til å være de enkleste scoringsmuligheter. Steven Gerrard ser ikke ut til å la seg påvirke av pipekonserten fra hjemmepublikummet, og viser at han er i kjempeform. Målet til Albert Riera var praktfullt, og spanjolen har vært aktiv fremover på banen i denne omgangen. Xabi Alonso pådro seg en skade på overtid i førsteomgangen, og måtte ha hjelp til å forlate banen. Et fryktelig kjedelig tidspunkt å bli skadet på, og han vil nok bli erstattet av Lucas Leiva i andreomgangen. Liverpool har fyrt av 10 skudd i denne førsteomgangen, og det vil være meget overraskende dersom det står seg 0-1 i denne kampen...

2. omgang:

45.min:  Xabi Alonso kan ikke fortsette, og Lucas Leiva erstatter spanjolen. Skaden Alonso pådro seg så ut til å være oppe på fotbladet, og det blir spekulert i om at det kan ha vært metatarsalen enda en gang. Vi får nok ikke svar på hva som feiler midtbaneeleganten før etter kampslutt på Deepdale.

45.min: Preston sparker i gang andreomgangen. Fernando Torres er nå i oppvarming!

47.min: Robbie Keane får en ny sjanse når han møter på første stolpe. Avslutningen er svak, men gir Lievrpool en corner. Reprisene viser at Keane helt klart var i offside.

48.min:  På den påfølgende corneren får Daniel Agger gå opp helt upresset i feltet. Headingen er dessverre alt for svak, og går tilside for mål. Bra sjanse for dansken.

56.min:  Callum Davidson har pådratt seg en skade, og kan ikke fortsette. Han blir erstattet av Eddie Nolan.

57.min: Javier Mascherano prøver seg med et skudd fra langt hold. Skuddet kommer overraskende, og er godt, men seiler en halvmeter over krysset.

59.min: Steven Gerrard forsøker å legge ballen i motsatt kryss fra 25 meter, men klarer ikke løfte ballen nok, så den blir enkel å stoppe for Lonergan.

60.min:  Gerrard er nærmere når han forsøker seg i nærmeste kryss! Lucas spiller frem Babel, som forserer og legger til rette for Steven Gerrard. Kapteinen sikter mot det høyre krysset, men Lonergan får slått til corner. Bra mulighet for de røde.

62.min: Albert Riera gjør en bra prestasjon på venstrekanten. Han drar seg fri, før han banker ballen inn foran mål. Dessverre får ingen røde en fot på ballen.

62.min: Prestons toppscorer, Neil Mellor, blir erstattet av spisskollega Elliott.

63.min: Preston er i himmelen når de tror St. Ledger har utlignet. Linjemannen har imidlertid vært oppe med flagget og annulert scoringen, fordi Parkin holder igjen Carragher med begge hender.

65.min: Nok en gang får Gerrard en sjanse! Ryan Babel gjør en god prestasjon på høyrekanten, og slår et godt innlegg inn i boksen. Der venter Stevie G, som header til side for mål.

67.min: Preston er inne i sin beste periode av kampen og har ballen mye nå.

Alonso hinker inn på benken med en stor beskyttelsesskinne på foten. Her er det muligens snakk om en alvorlig skade... Samtidig gjør Fernando Torres seg klar for å komme inn til sitt comeback.

73.min:  Fernando Torres kommer inn for Robbie Keane, og gjør dermed sitt etterlengtede comeback!

75.min: Preston får en brukbar sjanse, etter et frispark på venstrekanten. Frisparket blir slått hardt inn foran mål, og treffer til slutt en Preston-spiller. Liverpool har marginene på sin side, og Cavalieri har ingen problemer med å stoppe forsøket - som kunne endt opp hvor som helst. Preston har tatt helt over de siste ti minuttene, og presser på voldsomt samtidig som de vinner det som er av andreballer.

77.min:  Javier Mascherano ser ut til å ha pådratt seg en liten strekk, etter en situasjon der han drar seg fri og skyter over mål. Argentineren hinker litt, men har ikke gitt noen signaler til benken om at han behøver behandling eller skifte.

81.min:  Preston gjør sitt siste bytte. Ut går Richard Chaplow, og inn kommer Barry Nicholson.

83.min:  Javier Mascherano må også gi seg, og blir erstattet av Fabio Aurelio. Argentineren hinker av banen, så det er ser ut som at Liverpools midtbanepar begge har pådratt seg skader i kveld. Dermed avslutter de røde denne kampen med Steven Gerrard og Lucas Leiva sentralt på midten, mens Riera går over på høyre, Aurelio tar venstrekanten, mens Babel og Torres spiller på topp.

86.min: Steven Gerrard prøver seg igjen fra 18 meter. Skuddet er hardt og lavt, men går midt på Lonergan midt i mål.

90.min: Dommer Atkinson har lagt til tre minutter av kampen.

90.min:  TORRES 0-2! Liverpool kontrer i kampens siste minutt, og Steven Gerrard og Torres kommer helt alene med Lonergan. Gerrard holder på ballen, venter ut keeper, og gir den til Torres på åpent mål. Spanjolen gjør ingen feil, og scorer sitt enkleste mål i rødt så langt.

Liverpool gjorde ikke mer enn de måtte i den andre omgangen, og det ble nervøst i de siste 45 minuttene. Selv om de røde også i andreomgang hadde de største mulighetene, var det jevnt over ganske svakt det de røde presterte. Preston kunne fort ha utlignet, men et håpløst valg av Parkin - hvor han holder igjen en Carragher som aldri ville nådd ballen og forhindet scoringen, ødelegger for hjemmelaget. Gerrard kunne ha scoret flere mål selv i kveld, men viser hvor uegoistisk og hvilken stor spiller han er når han heller spiller Torres på blankt mål enn å selv komme på scoringslista. Det ble en dyr seier for de røde, ettersom både Xabi Alonso og Javier Mascherano pådro seg skader. Det kan bety at Steven Gerrard må ned på sentral midtbane, sammen med Lucas Leiva, noe som helt klart vil være en hindring for et rødt maskineri som har fungert utmerket de siste kampene. Skaden til Xabi Alonso virker svært alvorlig, og det at han kommer inn på banen igjen med en beskyttelsesskinne på foten betyr muligens et benbrudd for spanjolen. BBC hevdet i pausen at metatarsalen hans røk, og skulle det stemme vil Liverpool måtte klare seg uten sin nummer 14 i flere måneder. Dette vil vi nok få vite mer om utover kvelden. Utrolig trist for en spiller som har vært stor denne vinteren. Javier Mascherano så ut til å pådra seg en strekk, og det er uvisst hvor alvorlig den i såfall vil være. Liverpool er videre til fjerde runde etter å ha overbevist i førsteomgang, men ha spilt svakt i andreomgang, hvor de ikke tok ut mer enn de trengte.

Spillervurdering:

Cavalieri 6 - Godkjent inntrykk. To bra redninger, men er også på bærtur i 1.omgang. Solid feltarbeid. Plukker ballen fast ved et par anledninger, men også bra utboksninger

Carragher 6 - Med offensivt i oppbyggingen av spillet. Noen bra oppspill. Bra kontroll defensivt i 1.omgang, men sliter mer med fotrappe Wallace etter pause. Svak sekser.

Hyypiä 6 - Blir ikke satt på særlige prøver. Bra kontroll i luftrommet. Noen upresise oppspill. Noe småslurv. Greie brytninger.

Agger 6 - Slipper enkelt en Preston-spiller gjennom i 1.omgang. Tyr da til ulovlige midler. Ellers bra kontroll. Kommer også til avslutninger. Bra klareringer.

Insua 6 - Spiller en kamp på det jevne. Trygg med ballen. Ikke ofte på offensive løp. Enkelte problemer defensivt. Noen ganger på etterskudd.

Alonso 7 - Viser flott blikk for spillet. Har gode forsøk på gjennomspill. Er flink til å opprettholde tempo i Liverpools spill. Må ut med fotskade i pausen.

Mascherano 5 - Uryddig opptreden. Mange dårlige ballinnvolveringer. Få offensive bidrag. Gjør en grei jobb defensivt.  Byttes ut med antydning til strekk.

Babel 5 - Ser ut til å mangle selvtillit. Våger sjelden å utfordre. Upresise avleveringer. Skuffende lite med i det offensive spillet. Bør komme til flere avslutninger.

Gerrard 7 - Lykkes ikke med alt han prøver på, men meget aktiv i lagets oppbyggende angrepsspill. Tilløp til flere lovende kombinasjoner med Keane. Kommer til flere gode avslutningsforsøk. To målgivende pasninger. Liverpools beste.

Riera 7 - Har noen enkle ballmist, men står for kampens prestasjon da han kommer fri fra to spillere og skyter praktfullt i mål. Har også flere fine forseringer.

Keane 6 - Kommer på mange gode løp og ofte i scoringsposisjon, men avslutningene er for svake. Misbruker fire sjanser.

Lucas 6 - Kommer inn ved pause. Finner enkle løsninger, men blir ikke like kreativ som Alonso. Jobber godt.

Torres - Tilbake etter syv kamper på sidelinjen. Blir byttet inn i det 73.minutt. Kroner comebacket med å score 2-0-målet tre minutter på overtid.

Aurelio -  Inn i det 83.minutt. Spilte på venstre flanke uten å markere seg.