Tottenham - Liverpool

Lør 01.11.08 kl 18.30 (Premier League) - C+Sport1&2/Setanta / Tilskuere: 36.183 / Dommer: Phil Dowd / White Hart Lane / Skrevet av: Raymond Halvorsen
Spillervurdering: Frank H. Larsen

Etter et sjansesløseri av en annen verden har bare Liverpool seg selv å takke for at de ble sendt ned fra tabelltopp på overtid. Carragher scoret selvmål.

Carragher (67)

Tottenham-Liverpool har avspark klokken 18.30. Kampen sendes direkte på Canal+ Sport 1 i Norge og Danmark, samt på Canal+ Sport 2. Vi følger oppgjøret også her på Liverpool.no, med rapporter og spillervurdering. Ønsker du å få tilsendt lagoppstilling og scoringvarsel på SMS, send LFC LIVE START til 2180.

Robbie Keane starter mot gamle lagkamerater. Fernando Torres ikke spilleklar. Rafael Benítez gjør hele fem endringer på laget fra Portsmouth-kampen. Inn kommer Agger, Dossena, Mascherano, Riera og Keane. Ut og til benken går Hyypiä, Aurelio, Lucas og Babel. Pennant ikke med i 18-mannstroppen. Nabil El Zhar på benken.

Det er likevel kun én endring på laget fra 1-0-seieren mot Chelsea: Dossena inn for Aurelio.

Harry Redknapp gjør tre endringer fra laget som spilte 4-4 mot Arsenal. Ledley King inn for Alan Hutton, Jamie O'Hara erstatter Gareth Bale på venstre midtbane og Darren Bent kommer inn på topp for Roman Pavlyuchenko. Rett før kampstart måtte også Jermaine Jenas melde avbud grunnet skade, og Didier Zokora har kommet inn fra start. Gunther h har blitt plassert på benken.

1. omgang:

1. min:
Kampen er igang!

3. min: Tottenham - Liverpool 0-1 Kuyt. Robbie Keane gir inn til Kuyt som stormer fremover i boksen etter et kast. Fra nærmest død vinkel smeller han ballen utagbart over Gomes. En fantastisk prestasjon!

4. min: Liverpool vinner en corner som Zokora klarerer.

5. min: Kuyt leker på høyrekanten og får frispark når han blir holdt. Den blir lagt inn og Gomes får problemer i duellen med Agger, hvilket resulterer i en corner.

6. min: Enorm sjanse for Liverpool, som kjører på innledningsvis! Gerrard smeller corneren in og Darren Bent setter ballen rett i egen stolpe. Hjemmelaget er heldige som ikke er ute av kampen etter snaue fem minutter!

8. min: Riera gir flott til Dossena som er alene på venstrekanten, men innlegget får King klarert like foran Robbie Keane, som sniffer på lengste stolpe.

11. min: Tottenham har i det minste klart å få tak i ballen nå, og triller litt rundt for å roe ned spillet.

12. min: Fantastisk keeperarbeid av Reina. Bent får en farlig løpeball mot hjørnet av sekstenmeteren, men i det Carragher taper løpeduellen stormer Reina ut og tar ballen, før han sklir med den i fanget, uten å holde den, over linja og klarerer til innkast.

16. min: Riera, som har vært positiv så langt, får ikke frispark når han blir holdt kraftig på venstrekanten, men får likevel lagt inn. Etter noe om og men får Keane kranglet ballen inn i feltet via hurtig flikk-flakk-spill, men den kommer for raskt på Gerrard som ikke får trøkk i skuddet fra tolv meter.

21. min: Javier Mascherano med en frekk takling, men de røde får ikke kontret.

25. min: Det er regn og kraftig vind på White Hart Lane.

29. min: Det er for øyeblikket mye stillestående midtbanekjemping og lite som skjer foran målene.

29. min: Snakk om sola! Gerrard tar ned ballen og dribler av fem Tottenham-spillere før han fyrer av, men kapteinen får ikke godt nok treff.

30. min: Riera får med seg ballen og har mye rom, men prøver å komme seg forbi Woodgate, dog uten å greie dette.

31. min: Venstrekanten kommer tilbake og setter inn en ordentlig takling bakfra på Modric, og er heldig som slipper unna gult kort. Bentley setter frisparket himmelhøyt over fra 30 meter.

35. min: Keane og Gerrard blir litt alene "up front", og kombinasjonene rytes ofte opp av Tottenham-spillerne. At Keane blir buet på hver gang han er nær ballen hjelper heller ikke på humøret.

36. min: Det er bare å ta av seg hatten for en knallhard og perfekt takling bakfra av Alonso, men Gerrard greier ikke videreformidle ballen.

37. min: Dossena får lagt fint inn, og Keane får ballen etter at det klareres. Han vender av en spiller før han fyrer av med venstrefoten fra 20 meter, men skuddet blir blokkert.

40. min: Corluka finter seg fri på høyre og legger inn med venstre. Ballen treffer Agger i kroppen og går ut til corner, mens hjemmelaget uberettiget skriker etter straffe. Hjørnesparket klareres.

41. min: Modric smeller til fra 20 meter, men Reina er årvåken og redder godt. Fin mulighet.

44. min: Arbeloa feller Zokora. Det er glissent i London nå.

45. min: Dossena får atter lagt inn, men det klareres igjen. Alonso prøver seg på nedfallsfrukten, men blir forstyrret i skuddøyeblikket.

45. min: Ett minutt er lagt til på WHL.

45. min: Fantastisk takling av Arbeloa.

45. min: Dowd gir Gerrard gult kort for en hard takling på Woodgate i Tottenhams sekstenmeter. Greit nok.

Liverpool tok umiddelbart kommandoen og scoret etter kun tre minutter etter en fantastisk Kuyt-avslutning. Deretter satte Bent ballen i egen stolpe, men etter dette så har det vært mye kjemping på midtbanen i regnet og vinden på White Hart Lane, og tempoet har falt betraktelig. Liverpool har nektet hjemmelaget rom og har lykkes med dette så langt. Harry Redknapp må dra noe opp av hatten om det skal bli poeng i kveld, for Spurs har nesten ikke skapt noe som helst.

2. omgang:

46. min:
Andre omgang er igang i London. Hutton og Pavlyuchenko starter andre omgang til fordel for Assou-Ekotto og O'Hara. Corluka har gått over på venstrebacken for Tottenham, som nå spiller 4-4-2.

49. min: Pavlyuchenko meier ned Carragher og slipper unna med tilsnakk. Rart med tanke på at taklingen minst var av likt kaliber som den Gerrard fikk gult kort for.

50. min: I aliminiumen fra Gerrard! Kuyt forserer fremover og går forbi to mann, før han prøver seg på skudd. Returen går til Gerrard som smeller til fra seksten meter. Ballen treffer King i armen, før den spretter til Gomes som med nød og neppe får slått ballen i stolpen. Liverpool snytt for straffe og i stanga for andre gang i kampen..

51. min: Tottenham kontrer og får et corner, men den header King utenfor. Deretter takler Bentley Dossena stygt, men slipper merkelig nok unna gult kort.

53. min: Kuyt lurer Corluka og blir felt. Frisparket svinges inn til Agger, som via Woodgate header utenfor. Liverpool får ikke corner.

54. min: I tverrligger fra Gerrard! Gomes slurver og Keane gir til Gerrard, som fra skrått hold og setter ballen på oversiden av tverrligger fra 20 meter. Stor sjanse!

55. min: Enda en stor sjanse for Liverpool. Kuyt skyter like utenfor. Enveiskjøring her ute nå.

57. min: Kanonsjanse! Keane holdes hardt, og får endelig frispark. Gerrard skyter ballen inn og Alonso header ballen en snau halvmeter utenfor. Helt utrolig at Liverpool ikke har punktert dette for lenge siden, og nå må man passe på at det ikke kommer en smell i form av et ufortjent hjemmemål.

59. min: Ballen vil ikke i mål! Arbeloa legger inn, og Keane prøver seg på brasse. Den faller til Gerrard, som setter ballen like utenfor fra seksten meter. Stor sjanse. Det burde stått 0-5 nå.

63. min: Keane og Riera spiller seg gjennom, rundt og inn i forsvaret til Tottenham, men det ender med at hjemmelaget får frispark etter holding. Like i forkant burde Keane fyrt av fra god posisjon istedenfor å nøle.

64. min. Alonso klemmer til fra 25 meter, men treffer ikke ordentlig.

66. min: Robbie Keane takker for seg etter nok en målløs kamp. Det høres pipekonsert, men de aller fleste på WHL reiser seg og klapper den tidligere Spurs-kapteinen av banen. Inn kommer Ryan Babel.

67. min: Alonso feller Bentley, men Carragher får gult kort av dommer Dowd for å ha spent ned en spiller som ikke deltok i spillet.

69. min: Tottenham kjører på nå. Alonso må klarere til corner.

69. min: Tottenham - Liverpool 1-1 Carragher (selvmål 69). Corneren header Carragher rett i eget nett, utagbart bak Reina. Holder resultatet seg er det tidenes ran i Premier League. Målet måtte bare komme etter spolerte sjanser av en annen verden.

72. min: Tottenham har overtatt spillet nå. Liverpool har bare seg selv å takke når de har misbrukt så enormt mange sjanser at kampen burde vært punktert og vel så det for lenge siden.

75. min: Ledley King løper rett i Reina når han skal sparke ut ballen og pådrar seg et vel fortjent gult kort.

76. min: Rett og slett en deprimerende fase av kampen. Hurtige Lennon kommer inn for Modric, og de røde sliter også med å skape noe konstruktivt offensivt.

77. min: Kuyt skyter utenfor fra god posisjon.

78. min: Rafa setter innpå Benayoun i håp om flere målsjanser, og det til fordel for en sliten, men god Riera.

80. min: Nå er det bare ti minutter igjen for et slitent Liverpool-lag. Pavlyuchenko når såvidt ikke frem på et Huddlestone-innlegg, og nå kan kampen gå hvilken som helst vei.

81. min: Dossena selger seg på venstrekanten, og Bentley får lagt inn. Reina misser når han skal bokse i duell med Bent, men heldigvis setter Pavlyuchenko ballen utenfor nærmest åpent mål. Der slipper de røde unna med skrekken, men det skulle bare mangle med tanke på hvor mange mål Tottenham egentlig skulle hatt imot seg.

85. min: Liverpool har nogenlunde kontroll og prøver å skape ting og tang offensivt, men får ikke den nødvendige siste pasningen for at rom skal åpne seg. Babel blir for alene på topp.

88. min: Lennon får igjen et ufortjent frispark. Dette virker å ebbe ut i uavgjort.

90. min: Hjemmelaget er fornøyd med uavgjort og drøyer ut tiden nå.

90. min: Tottenham - Liverpool 2-1 Pavlyuchenko (90). Liverpool greier ikke å forsvare seg og russeren prikker inn ballen fra fem meter etter at Bent får snappet opp returen fra et Bentley-skudd. Helt utrolig bittert.

90. min: Liverpool får corner, men Gerrard legger den for langt.

90. min: Reina header ut ballen og kampen er over.

Kamprapport:
De mest dekkende ordene av andre omgang i denne kampen er ukvemsord i fleng som ikke kan stå på trykk. Liverpool burde ledet 5-0 etter 60 minutter, men hjemmelaget ble reddet av stolpen tre ganger. Deretter setter Carragher ballen i eget nett på merkelig vis, før de røde var demotiverte og følgte ikke med i svingene. Rafa gjorde en stor tabbe ved å sette Babel innpå for Keane, for nederlenderen kunne ikke holde på ballen og dermed fikk Spurs sende flere mann fremover. Dette er ran på høylys dag i Premier League. Tidenes ran, rett og slett, og de røde kan bare takke seg selv for at de lengre ikke leder ligaen. Udugelighet, udugelighet og atter udugelighet er den eneste grunnen i det som endte som en bitter kveld og vill nedtur for alle Liverpool-fans. Det er nettopp slikt som kan avgjøre og ødelegge for et eventuelt ligagull.

Spillervurdering:

Reina  7 - God inngripen før pause. Kommer ut og tar ballen foran føttene på en Tottenham-spiller. God redning på skuddet fra Modric. Ikke heldig med en utboksing etter pause. Kan ikke lastes for scoringene.

Arbeloa 6 - Kommer til et par bra innlegg. Også fine taklinger. Blir for ujevn.

Carragher 6 - Hadde noen fine brytninger og inngripener, men er meget uheldig og header ballen i eget mål.

Agger 6 - Har stort sett kontroll, men er ikke våken på returen da Tottenham setter inn vinnermålet.

Dossena 6 - Kommer til innlegg flere ganger før pause. Ofte upresist. Mindre offensiv i andre omgang. Selger seg defensivt ved et par anledninger.

Alonso 7 - Jobber bra defensivt. Har også én god mulighet til å score. En del fine pasninger, men også noe slurv.

Mascherano 7 - Stopper flere Tottenham-angrep. Burde vært enda mer involvert.

Kuyt 8 - Kjempescoring av Kuyt. Jobber godt utover i kampen. Kommer til flere avslutninger. Sentral i flere gode oppbygninger. Liverpools beste.

Gerrard 7 - Gerrard har to skudd i stolpen. Har også flere brukbare avslutninger.

Keane 7 - Angrepsspillet svekket etter byttet. Han var viktig i oppbyggingen av flere angrep, blant annet ved scoringen. Noe anspent i sitt spill.

Riera 6 - Viser en del flotte detaljer. Blir mer og mer borte utover i kampen. Blir byttet ut i det 78. minutt.

Babel - Kommer inn for Keane i det 66. minutt. Lite involvert. Ikke venn med ballen.