Wisla Krakow - Liverpool

Lør 19.07.08 kl 18.00 (Pre-season) - Five/liverpoolfc.tv / Tilskuere: 6 000 / Dommer: / Stadé St-Leonard (Freiburg, Sveits) / Skrevet av: Frank H. Larsen

Voronin sendte Liverpool i ledelsen etter seks minutter, men Wisla utlignet i det 12. minutt. De røde hevet seg etter pause, men kunne ikke få inn seiersmålet. Svak debut av Dossena.

Cebanu

Liverpool er fortsatt tidlig i sine forberedelser til neste sesong, noe som gjør at flere av nøkkelspillerne fortsatt ikke er skikkelig i gang etter sommerens landslagsspill. Derfor fremdeles et noe reservepreget lag.

Andrea Dossena får sin debut etter at den internasjonale klareringen kom i orden i går. Sammenlignet med startoppstillingen mot Luzern, så gjør Rafa tre endringer. Ut går Degen, Insúa og Pacheco. Inn kommer Darby, Dossena og Babel. Martin, Hobbs og Pennant er nye spillere på benken. Degen er ikke blant innbytterne, uvisst av hvilken årsak, mens Steven Gerrard og Steve Finnan er skadet.

1.min: Carragher header ballen upresset ut til corner. På corneren får Wisla headet mot mål, men Cavalieri plukker enkelt på målstreken.

Liverpool går ut i en slags 4-4-1-1-formasjon med Voronin hengende bak Babel.

5. min: Corner til Wisla. Liverpool får klarert. De røde prøver på en kontring, men ballen blir brutt på midtbanen.

6. min  Voronin: Benayoun kommer fri på høyrekanten. Ballen legges inn i midten. Der kommer Voronin på et fin løp. han setter ballen rett på keeper, men kan plassere returen sikkert i mål.

8. min: Frispark til Wisla fra 30 meter. Ballen blokkeres i muren. Wisla kommer på høyre, men ny corner til Wisla. Corneren blir headet ut, men rett til en Wisla-angriper. Skuddet til side for mål.

9. min : Babel blir taklet bakfra ti meter inn på Wislas banehalvdel. Babel blir liggende nede, men kommer seg opp.

11. min:  Løst skudd fra 25 minutter går rett i klypene på Cavalieri.

12. min  Jirsak: Wisla kombinerer nydelig på Liverpools venstre side. Dossena blir overspilt. agger må ut på backen. Wisla får lagt ballen tilbake inn i feltet. Ballen settes i mål lavt nede for Cavalieri.

16. min: Carragher spiller tilbake til Cavalieri, men keeperens klarering er elendig. Ballen faller ned til en Wisla-spiller, men Liverpool får ryddet opp.

20. min: Babel får ballen inn i 16-meteren. Skuddet blir blokkert til corner, som er resultatløs.

21. min: Farlig opprulling fra Wisla. Ballen spilles opp til 16-meterstreken og legges inn i 16-meteren. Skudd like over målet til Cavalieri.

22. min: Voronin kommer alene med keeper, men keeper får en hånd på det lave skuddet. Ballen går ut til corner. Igjen resultatløs.

25. min: Agger header en langball ut til corner. Polakk rager høyest, men en løs heading plukkes enkelt av Cavalieri.

26. min: Fine kombinasjoner av Voronin, Leto, Babel og Benayoun, men ebber ut med en langball inn i motstanderens felt. Keeper plukker enkelt.

27. min: Wisla er på vei igjennom, men Plessis får en tå på ballen. Ny corner. Litt klabb og babb før ballen blir klarert.

29. min: Leto med feilpasning. Wisla kan rulle opp. Darby sover på innlegget. skuddet går til corner.

30. min: Wisla har ballen i mål, men blir annullert feilaktig for offside. En Liverpool-spiller ligger innenfor.

33. min: Tilsnakk av dommeren til Leto fordi han sparket bort ballen da Wisla fikk frispark.

35. min: Wisla ruller opp på Liverpools venstre side. Innlegget blir klarert av Darby.

36. min: Dossena gir bort frispark ute på venstre ved 16-meterstreken. Frisparket skrus i stolpen, men heldigvis ingen på returen.

39. min: Fine kombinasjoner av Wisla foran Liverpools 16-meter, men Agger får til slutt klarert.

40. min: Leto på vei igjennom, men blir felt. Dommeren vinker bare spillet videre.

41. min: Plessis spiller en langball til Voronin. Voronin spiller til Babel, som er hårfint offside innenfor 16-meteren.

43. min: Babel spiller en stikker til Lucas. Brasilianeren vil være alene igjennom, men dommeren blåser av for offside. Igjen hårfint, kanskje feil.

45+2. min: Wisla legger inn fra Liverpools venstre, men ballen blir klarert.

PAUSE

Liverpool er heldige som holder uavgjort til pause. Wisla har fått et mål feilaktig annullert for offside og hatt et skudd i stolpen. Polakkene ser ut til å være i best kampform av de to lagene, De røde har nesten ikke hatt noen sjanser, men Voronin har kanskje vært Liverpools beste i 1. omgang. Rafas mannskap sliter defensivt. Det blir for dårlig press på ballfører, og Wisla har kommet til flere sjanser. Andrea Dossen har hatt en svak debut. De fleste farligheten har kommet som følge av for dårlig forsvarsspil på hans side.

2.omgang:

46. min :Liverpool har gjort flere bytter i pausen. Laget i 2.omgang: Cavalieri; Darby, Skrtel, Hyypiä (kaptein), Dossena; Pennant, Spearing, Mascherano, Aurelio; Benayoun, Voronin.

49. min: Rolig innledning. Spillet har foregått mellom 16-meterne.

51. min: Dossena overspilt. Innlegg, men Hyypiä får klarert.

54. min: Voronin fører ballen inne på Wislas banehalvdel. Ukraineren fyrer løs fra 20 meter. Men keeper gir en ufarlig retur.

58. min : Langball fra Pennant finner Aurelio. Han slir inn. Benayoun møter ballen nydelig. Ballen er på vei inn i mål, men en Wisla-forsvarer får klarert like før streken.

59. min: Liverpool inn i Wislas 16-meter igjen. Pennant slår inn, men ebber ut.

63. min: Pacheco inn for Benayoun. Og Insúa for Dossena.

64. min: Aurelio prøver å drible innenfor Wislas 16-meter, men blir taklet.

68.min: Insua dribler av et par mann før av han fyrer av et skudd sentralt i banen. Keeper redder imidlertid enkelt.

69. min: Aurelio prøver åtre igjennom til Voronin, men pasning blir brutt.

71. min: Martin inn for Cavalieri. Kuyt inn for Voronin. Hobbs inn for Darby. Wisla gjør også et bytte.

72. min: Pacheco rives ned 17 meter fra mål. Frispark fra høyrekanten går rett på keeper fra Aurelio.

74. min: To bytter fra Wisla.

75. min: Hobbs kaster til Pacheco. Sobolowski får en fot på innlegget. Klareringen går nærme målet, men utenfor. Resultatløs corner.

77. min: Pennant spiller Kuyt igjen. Avslutningen til nederlenderen går utenfor.

79.min: Nytt bytte fra Wisla.

83. min: Kuyt spiller ut til Pennant. Penant avanserer ned til dødlinja, men innlegget blir blokkert.

84. min: Bytte fra Wisla.

85. min: "Nydelig" tofotstakling bakfra fra Skrtel!

87. min: Stikker til Insua. Argentineren har kroppskontakt med Wisla-spiller, men faller for lett innenfor 16-meteren til å få straffe.

88. min: Pacheco spiller til Kuyt som skyter fra 16-meteren. Wisla-keeperen må strekek seg for å redde.

90. min: Pacheco og Kuyt forsøker å kombinere fint, men baller ruller til slutt utover dødlinjen til målspark.

91. min: Pennant legger inn, men påfølgende skudd blir blokkert.

92. min: Insua gir bort ballen. Wisla kan avansere på høyresiden, men avslutningen fra 10 meter stryker utenfor bortre stolpe.

93. min: Dommeren blåser av kampen.

SLUTT

Voronin og Jirsak med tidlige scoringer i en kamp hvor Wisla var best i 1.omgang og Liverpool FC i 2.omgang. En langt bedre 2. omgang reddet en del av inntrykket fra denne kampen. Etter pause demmet de øde mye bedre opp for Wislas kantspill, og man fikk selv bedre flyt i pasningsspillet fremover. Samtidig klarte man å produsere flere sjanser. Dessverre klarte man ikke å sette spikeren i kista. Nærmest kom Benayoun da ballen ble klarert omtrent på streken etter 58 minutter. Pennant var svært toneangivende på høyrekanten. Skrtel og Hyypiä utgjorde et solid stopperpar, mens Mascherano og Spearing klarte seg bra på midtbanen. Aurelio kom til et par fine innlegg. Kuyt var frisk de 20 minuttene han fikk spille. Pacheco var igjen meget positiv. Dossena fikk spille 63 minutter og hadde en svak debut. Til sammen benyttet Rafa 22 spillere, og det ble en grei gjennomføring spillerne.