Aston Villa - Liverpool

Tir 29.12.09 kl 20.45 (Premier League) - C+Sport1/Sky / Tilskuere: 42,788 / Dommer: Lee Probert / Villa Park / Skrevet av: Arild Skjæveland
Spillervurdering: Torbjørn Flatin

Det var en jevn og god fotballkamp i vanskelige spilleforhold på Villa Park i kveld. De røde tok en utrolig viktig trepoenger etter Torres-scoring på overtid.

Dunne (41)Lucas (43)

Dersom du ønsker lagoppstilling og scoringsvarsel sendt direkte til din mobil - Prøv denne linken.

Litt overraskende for noen starter Alberto Aquilani sin andre kamp på fire dager, mens Dirk Kuyt som forventet kommer inn fra start igjen. Fabio Aurelio er dermed plassert på benken. Røyksignaler om at Andrea Dossena ville spille var falsk alarm, da den transferlinkede italieneren ikke en gang er med blant reservene.

Hos Aston Villa kommer John Carew inn for en syk Emile Heskey, mens Nigel Reo-Coker erstatter suspenderte Ashley Young.

Forøvrig snør det nå ganske tett på Villa Park. Kun Torres, Aquilani, Lucas og Insua har gått for langermet drakt i desemberkulda på Villa Park.

1. omgang:
1. min: Aquilani og Torres sparker i gang oppgjøret på Villa Park!

2. min: Villa står høyt, får lempet ballen inn i feltet og får et tidlig hjørnespark. Vertene er bra på dødball, så Liverpool bør ikke være for rause med å gi bort dødballer.

3. min: Det snør veldig tett. Villa har holdt ballen på Liverpools banehalvdel i hele kampen så langt.

6. min: Liverpool får et hjørnespark som etterhvert havner ute hos Gerrard igjen. Han går innover i feltet og forsøker skru ballen i lengste hjørnet. Ballen blir blokkert, og det er ikke mye om å gjøre at både Torres og Benayoun får til en avslutning etterpå.

8. min: Milner faller i en duell med Insua, og Villa får frispark i en glimrende innleggsposisjon.

10. min: Liverpool får en nestensjanse når Aquilani snapper ballen og starter en kontring. Det blir såpass trangt at man aldri kommer til avslutning, men det kunne fort blitt farlig.

14. min: Villa kommer til heading på bakre stolpe på et hjørnespark, men Reina gjør en god jobb med å gjøre seg stor - blokkerer headingen.

15. min: Liverpool får et frispark på 30 meter når Aquilani slår tunnell og blir tatt på en Villa-spiller. Gerrard forsøker seg på skudd på frisparket - det går innom en mann og ut til corner.

17. min: Kampens første skikkelige sjanse! Insua slår en kjempeball til Torres. Han tar den ned, avventer til Gerrard er klar, og gir videre til kapteinen. Han forsøker seg på et skudd som ser ut til å overraske Friedel, som så vidt får fistet over.

18. min: Etter den påfølgende corneren kommer Benayoun til et skudd. Ingen problemer for Friedel. Gode takter fra gjestene nå!

20. min: Benayoun har forsøkt seg med flere fremspill mot Torres nå. Alle litt unøyaktige, men det er ikke mye om å gjøre!

22. min: John Carew halter. Delfounso er mannen som kan komme inn dersom nordmannen må gi seg, ettersom Heskey allerede er skadet.

24. min: Milner skyter fra distanse. Reina redder uten problemer.

26. min: Benayoun blir taklet sent av Luke Young, og Liverpool får frispark i perfekt frisparksposisjon for et høyreben.

27. min: Liverpool med en meget kreativ innøvd frisparksvariant. Carew får blokkert Gerrards skudd til corner.

29. min: Reo-Coker med en flott ball inn mot Petrov. Villa-kapteinen tar den med seg på brystet og forsøker seg på en brasse. Skuddet går til side for mål.

30. min: Glen Johnson forsøker seg på en håpløs avdribling av Carew i farlig område. Nordmannen får holdt han unna og sikret laget sitt en corner. Håpløst forsvarspill.

31. min: På corneren kommer kampens desidert største sjanse! Downing får ballen helt umarkert på bakre stolpe. Den tidligere Boro-vingen får kjempetreff på volleyen sin, og det er et under at Reina får reddet ut til corner. Kjempesjanse, og en redning som kan bli en YouTube-klassiker.

33. min: Carragher klarerer på midtbanen, og det er ikke langt unna at ballen dupper inn bak Friedel! Til slutt havner den på nettaket. Det ville vært litt av en scoring.

36. min: Torres kommer til heading inne i feltet etter en del klabb og babb. Han får ikke skikkelig trøkk på headingen, og Friedel holder forsøket.

37. min: Liverpool blir snytt for et soleklart straffespark! Dunne deiser inn i Kuyt etter at han har sparket fra seg ballen inne i feltet, og det er helt utrolig at man ikke blir tildelt et straffespark!

41. min: Richard Dunne får gult kort når han er alt for sent ute mot Lucas. Brasilianeren ligger nede med smerter etter den stygge taklingen.

43. min: Lucas er for sent oppe i Agbonlahor og blir Liverpools første i dommerens bok.

44. min: Gerrard forsøker seg med en stikker mot Torres etter et flott Liverpool-angrep. Spanjolen når ikke frem før Friedel. Flott spill fra gjestene.

45. min: Fjerdedommer annonserer ett minutt tillegg i denne førsteomgangen.

45+1. min: Cuellar med en håpløs tilbakeheading som Torres er nær med å nå! Dessverre var Friedel våken nok til å nå ballen i tide.

Det har vært en ganske jevn og brukbar førsteomgang under vanskelige spilleforhold på Villa Park. Begge lag har hatt hver sin store sjanse, men man må vel kunne si at hjemmelagets var den største. Bedre spillemessig enn hva som var tilfellet mot Wolves i forrige kamp. Det er tydelig at været spiller litt inn på hva som foregår ute på gresset, og enkelte rare treff på den sleipe ballen har vi sett. De tilreisende fra Liverpool ble snytt for et soleklart straffespark da Dirk Kuyt ble tatt inne i boksen, men Lee Probert vinket spillet videre. Alt i alt en brukbar førsteomgang mot en god motstander i Birmingham.

2. omgang:
45. min: Andreomgang er i gang.

50. min: Det er veldig glatt og dårlig føre, så begge lag sliter med å holde ballen i laget.

51. min: Reina sliter med underlaget og får stor pipekonsert når han bruker et par minutt på å skifte sko før et utspill.

54. min: En av knottene på skoen til Reina var brukket.

60. min: Liverpool står høyt en periode, men klarer ikke spille seg til noen avslutninger.

62. min: Cuellar med en stygg sen takling mot kneet til Gerrard. Han slipper faktisk unna det gule kortet, ettersom det er hans første forseelse, men det skal ikke bety noen ting. Gerrard har uansett nå sjansen i brukbar frisparksposisjon fra 25 meter.

63. min: Aquilani forsøker seg! Det er et brukbart skuddforsøk, men seiler en halvmeter over Friedels mål. Italienerens første skuddforsøk i Liverpool-trøye. Det blir nok ikke det siste.

70. min: Aston Villa kontrer, og det ser ut til at Carragher har kontroll helt til han faller i duellen med lynkjappe Agbonlahor. Han kommer alene med Reina som nok en gang redder strålende!

70. min: John Carew er milimetre fra å heade ballen i lengste hjørnet på den påfølgende corneren. Nå er Villa nære.

72. min: Reo-Coker har spilt ferdig, og inn kommer Albrighton.

73. min: Villa roper på straffespark når Insua header ballen i sin egen arm. Den kunne nok blitt gitt, og dermed kan vi skrive 1-1 også i den statistikken.

74. min: Villa er inne i en farlig god periode av kampen nå.

75. min: Ryan Babel blir Liverpools første bytte. Nederlenderen gjør seg klar på sidelinjen.

78. min: Alberto Aquilani har spilt ferdig for dagen. Ryan Babel kommer som nevnt inn det siste kvarteret. Da skal nok Gerrard trekkes ned på midten med Lucas.

80. min: Downing går ut. Inn kommer Steve Sidwell.

81. min: Insua kommer til et godt innlegg som Babel bare skal heade inn! Dessverre bommer nederlenderen på ballen, men den burde han absolutt ha prestert bedre på.

85. min: Det er ganske nervøst på Villa Park nå. Ingen av lagene vil tape denne kampen, og Liverpool har for øyeblikket ballen og et visst overtak.

86. min: Johnson takler Agbonlahor og blir selv skadet. Engelskmannen holder seg til kneet og har tydelig store smerter. Martin Skrtel gjør seg klar for å erstatte Johnson.

87. min: Vi kan forvente oss en del tilleggstid etter alle byttene og skotrøbbelet til Reina i starten.

88. min: Agbonlahor kommer seg til et skudd som Reina har god kontroll på.

89. min: Johnson hinker i garderoben og blir erstattet av Skrtel.

90. min: Skrtel markerer seg med negativt fortegn umiddelbart, da han sparker ned Milner på kanten av 16-meteren og gir Villa en fantastisk innleggsmulighet på frispark. Han er heldig som ikke får se det gule kortet der - noe som også ville betydd at han fikk sitt femte og måtte ha sonet en kamp.

90. min: Fjerdedommer viser fire tilleggsminutter.

90+1. min: Villa har etablert et godt press mot Liverpool nå i sluttfasen, og de helhvite tilreisende har mer enn nok med å forsvare seg.

90+3. min: Torres får ballen fra en motspiller, går inn i boksen og setter den helt inne med stolpen for Friedel. En fantastisk viktig og flott scoring, og dermed er Fernando den Liverpool-spilleren som raskest når femti scoringer. Nå må dette bare holde inn!

90+5. min: Benítez gjør sitt siste bytte. Han tar ut Benayoun og setter inn Fabio Aurelio. Det tar helt av i Liverpools tribuneseksjon for øyeblikket.

90+5. min: Linjedommer gjør den klassiske feilen med å automatisk dømme i mot laget som forsøker å hale ut tiden nede ved cornerflagget. Dermed får Villa en siste sjanse til å banke ballen opp på Liverpools banehalvdel

Liverpool tok en helt uhyre sterk og viktig borteseier på Villa Park i kveld. I en jevn og god kamp der begge lag ble snytt for straffespark, begge lag hadde sine målsjanser (Villa hadde nok de aller største), og man fikk se ganske god fotball forholdene tatt i betraktning, var det Liverpool som til slutt stakk av med alle de tre poengene. Klokken viste det 93. spilleminutt da ballen havnet hos spilleren Villa fryktet aller mest, Fernando Torres. Spanjolen var iskald og plasserte ballen helt inne ved stolperoten, og ble dermed den Liverpool-spilleren som raskest nådde 50 mål i ligaen. Det er nesten ingenting som føles bedre enn å vinne en viktig fotballkamp på overtid, men et lite skår i gleden er kneskaden til Glen Johnson. Dermed har Liverpool vunnet to fotballkamper på rad for første gang siden september. Det føles godt.

SPILLERVURDERING:

Pepe Reina 7 - I en kamp med få sjanser, hadde Villa likevel et par feite og Pepe ble matchvinner like mye som Torres på topp, ikke minst da han reagerte lynraskt på skuddet fra Downing i 1.omgang. Liverpools beste.

Glen Johnson 5 - Har ikke vært i form etter skadeoppholdet, og hadde alt for stor feilprosent i pasningspillet i dag.

Jamie Carragher 7 - Bunnsolid gjennom det meste av kampen, helt til han tapte en løpsduell med kvikke Agbonlahor.

Daniel Agger 7 - Midtforsvaret gjorde totalt sett en god kamp, og Daniel vant sine fleste dueller og hadde også enkelte lekre fremspill.

Emiliano Insua 6 - Viste til tider godt driv og fighterhjerte. Han greide seg også brukbart de gangene han måtte duellere mot svære Dunne på dødball, men har som regel en eller to glipp i løpet av en kamp.

Lucas 7 - Trives i en kamp som denne og hadde sin del av æren for at Liverpool eide ballen på midtbanen i nokså lange perioder, med gode gjenvinninger og fornuftig pasningsspill.

Alberto Aquilani 5 - Legger opp til et stort spill med teknikk og konstruktive pasninger, men har ikke vendt seg til tempoet i Premier League og ble ineffektiv mot et bra lag som Villa.

Dirk Kuyt 6 - Vinner sin del av dueller, gir seg aldri og var ikke uventet delaktig i målet på overtid, men mangler fortsatt sprut og presisjon i sitt spill.

Steven Gerrard 6 - Stevie G hadde et godt skudd tidlig i kampen, men ble etter hvert nokså mye av og på og satte ikke så mye preg på kampen som en kunne håpe.

Yossi Benayoun 5 - Yossi har hatt en god sesong, og det er godt å ha en som alltid ser etter en kreativ løsning, men dette ble en kamp han aldri kom skikkelig inn i.

Fernando Torres 7 - Gjorde ikke allverden i 90 minutter, men samtidig så man hvor mye han var fryktet av midtstopperne til Villa hvor Cuellar bl.a. bare beinet ballen til corner ved en anledning da han så spanjolen over skulderen. Får et gedigent pluss for scoringen.

Ryan Babel - Huskes vel best for å ha misset Liverpools største sjanse da han ikke fikk hodet på et godt overlegg fra Insua.

Martin Skrtel - Hadde en klønete takling like før slutt, rett utenfor straffefeltet som høyreback, men slapp med skrekken.

Fabio Aurelio - Byttet inn på overtid for å dra ut tid.