Espanyol-Liverpool

03.08.09 (Pre-Season) - / Tilskuere: / Dommer: Xavier Fernandez / Nuevo Estadio de Cornellà-El Prat. / Skrevet av:

Mascherano

Liverpool skal møte Espanyol i åpningskampen på katalanernes nye storstue Nuevo Estadio de Cornellà-El Prat. Oppgjøret er en del av avtalen som brakte Albert Riera til Anfield.

Et tilnærmet toppet lag hvor Mikel San José spiller ved siden av Carra i et midtforsvar hvor Skrtel og Agger er ute med skader. Xabi Alonso og Andrea Dossena er satt opp på benken, men uvisst om de transferlinkede er aktuelle for spill.

Høytidelig stemning på et fullsatt nytt stadion før avspark.

Xabi Alonso sitter skiftet klar til kamp på benken.

1.min: Sterke løp fra Benayoun og Johnson gjør at sistnevnte nesten kommer til med et skudd like innenfor 16-meteren.

2.min: Entusiastisk publikum og entusiastisk hjemmelag som går rett i angrep og spilleren med det sterke navnet Ivan Alonso Vallejo skyter lavt fra 18 meter, men uten store problemer for Reina.

7.min: Glen Johnson mister ballen og gjør så en klønete felling. Frisparket slår Luis Garcia (nei, ikke han Luis!) inn i feltet, men det blir avblåst for offside.

8.min: Liverpool får frispark utenfor hjørnet av straffefeltet. Gerrard slår hardt inn mot mål, og Torres blir avblåst for angrep på keeper.

11.min: Corner til Espanyol da Insua bryter en cross. Reina er på en aldri så liten skovtur og Carra header til et nytt hjørnespark som blir resultatløst.

Hjemmelaget har startet i et høyt tempo, og det har blitt ganske hektisk uten at noen av lagene har greid å få til særlig med spill.

18.min:  Kanonskudd av Steven Gerrard fra drøyt 20 meter som smeller i tverrliggeren.

19.min:  1-0 LUIS GARCIA - Ballen spilles inn mot feltet, hvor to av hjemmelagets spillere står i klar offside. Det er imidlertid Garcia som får tak i ballen og nydelig glir gjennom Liverpools midtforsvar før han avslutter presist med venstrebeinet nede ved stolperoten.

26.min:
  Gult kort til Pareja.

27.min:  Liverpool får frispark like utenfor 16-meteren da Torres blir felt. Lucas triller ballen til siden og Gerrard treffer igjen aluminiumen klokkerent, denne gang stolpen!

30.min:  Nydelig angrep da Torres spiller fram Benayoun med en veggpasning, men israeleren tar en touch for mye foran mål.

34.min:  Lucas i boka da han kommer altfor sent inn i en takling.

36.min: Tilsynelatende ufarlig langskudd fra Luis Garcia, men Pepe Reina virker å komme i ubalanse og redder til slutt med beinet.

38.min:  Jamie Carragher har en dårlig touch og meier med Garcia da han skal "rette opp".

40.min: Torres felles utenfor straffefeltet, dommeren lar imidlertid ballen gå til Glen Johnson som skyter vilt og høyt over.

42.min:  Mascherano får også gult.

42.min:  Espanyol tror de har scoret da Tamudo glir pent forbi San José og dunker ballen opp i motsatt kryss. Linjemannen har imidlertid vinket og dommeren annulerer. Reprisen viser at det skulle ha vært 2-0.

45.min: Gerrard skyter, men får ikke ordentlig klem på skuddet som går utenfor.

Espanyol skal være to uker kortere enn Liverpool i treningsarbeidet, men slik virket det ikke i åpningsminuttene da det var høy energi fra hjemmelaget både på banen og tribunen. Det nye taket løftet seg nesten da spanjolene helt greit tok ledelsen etter snaut 20 minutter. Da hadde man også løpt fra seg mye og Liverpool overtok initiativet. Steven Gerrard hadde treff i stengene på hver side av scoringen, men ellers slet gjestene med å spille seg til sjanser. Hvis man hadde angrep var det gjerne gjennom Benayoun på venstresiden, mens vi synes Lucas og Gerrard har vært bra sentralt. Espanyol fant ny energi mot slutten av omgangen, og fikk nok feilaktig annulert en scoring av Tamudo. San Jose hang ikke helt med, slik det også var på 1-0 målet, og den unge spanjolen har nok ikke styrket sine aksjer etter denne omgangen.

2.omgang:

46.min:  Degen, Dossena. Spearing og Babel inn for Johnson, Insua, Mascherano og Benayoun.

48.min: Carra blir avblåst for hands, og er nok ikke så langt unna sitt andre gule. Pepe slår greit frisparket til corner.

51.min: Liverpool får to raske corner, men uten at det blir farligheter ut av det.

54.min: Ivan Alonso kommer bak San Jose på et langt fremspill, men når ikke helt frem.

57.min: En av innbytterne til Espanyol, Callejon, skyter høyt over.

59.min: Degen holder seg oppe etter et innkast ute på høyresiden, men hans skudd fra spiss vinkel inne i feltet blir blokkert.

60.min:  Corominas og Sahar for Pareja og Vallejo hos Valencia.

62.min:
  2-0 BEN SAHAR - Philipp Degen er i sin egen verden da han får en stikker på innsiden av seg og innbytter Saha kan løpe igjennom og score med sine første berøringer i kampen da han setter ballen til side for Reina.

70.min:
  Plessis, Riera, Voronin og Ngog inn for Lucas, Kuyt, Gerrard og Torres.

78.min: Ngog finner seg rom inne i feltet på et langt fremspill, men mister balansen da han skal ta ned det høye overlegget. Lite har skjedd foran målene de siste minuttene.

83.min:  Kelly inn for Carragher.

84.min:  Xabi Alonso får noen minutter for Jay Spearing.

87.min:  3-0 BEN SAHAR - San Jose gir bort ballen, Liverpools forsvar er ute og sykler, og da Reina redder ett skudd fra inne i feltet er Sahar på plass og setter ballen i nettet.

89.min:
 Innbytter Sahar er nære ekte hattrick da Degen spiller han onside og han runder Pepe Reina. Forsøket fra skrått hold blir imidlertid reddet på streken av San José.

Liverpool skulle ødelegge åpningsfesten for Espanyol på deres nye stadion, men slik ble det aldri. I en frisk 1.omgang var det jevnt, men vertene hadde to baller i nettet og de fra Merseyside to i stengene, selv om altså Espanyol fikk et av forsøkene annulert. Mange bytter syntes å bidra til en mer rotete 2.omgang, men 2-0 etter slett forsvarspill bare økte selvtilliten og stemningen hos lillebroren i Barcelona. Et bra spansk lag begynte å holde ballen i laget, viste overraskende mye energi tidlig i deres pre-season, og Liverpool ble etterhvert utkjempet og langt på vei utspilt. Det var ikke hva manager Rafael Benitez og han vil trolig sitte igjen med flere spørsmålstegn enn svar etter denne kampen. Mikel San José var den eneste av utespilleren som var på banen i 90 minutter, men det blir nok en stund til det skjer igjen etter at han var negativt involvert i to av baklengsmålene og den feilaktige annuleringen. Ellers vil man prøve å lese at Xabi Alonso kom inn som innbytter, men bare for sju minutter. Om midtbanespilleren er med til Oslo eller ikke, man vil forvente bedre enn dette på Bislett.