Liverpool - Blackburn

Lør 11.04.09 kl 13.45 (Premier League) - C+Sport1/Sky / Tilskuere: 43 466 / Dommer: Mike Riley / Anfield / Skrevet av: Tor Sandø
Spillervurdering: Frank H. Larsen

Liverpool vant 4-0 over Blackburn etter to mål av Torres, ett av Agger og ett av N'Gog. Med dette leder de røde ligaen og setter press på United og Chelsea.

Andrews (33)

Liverpool jager Manchester United i toppen av Premier League, og dermed er tre nye poeng hjemme på Anfield mot Blackburn et "must". De helrøde ligger ett poeng bak United med en kamp mer spilt og to mål bedre måscore og har Chelsea tre poeng bak seg. Bare seier holder hjemme mot Blackburn, som akkurat rekker å bli ferdig når Uniteds bortekamp mot Sunderland og Chelseas hjemmekamp mot Bolton sparkes i gang.

Vi følger oppgjøret her på Liverpool.no, med fortløpende kampreferat, rapporter og spillervurdering. Ønsker du å få tilsendt lagoppstilling og scoringvarsel på SMS, send LFC LIVE START til 2180.

Steven Gerrard har ikke blitt erklært kampklar, og sitter på benken fra start. Yossi Benayoun erstatter Liverpool-kapteinen. Rafael Benítez har valgt å gi tillit til Daniel Agger, Emiliano Insua og Javier Mascherano etter 1-3-tapet på Stamford Bridge. Lucas Leiva og Martin Skrtel er plassert på benken.

Morten Gamst Pedersen og Roque Santa Cruz har ikke blitt friskmeldt for Blackburn. Bortelaget spiller ikke med en eneste spiss fra start. Den høyreiste midtstopperen Christopher Samba skal spille spiss. Benni McCarthy er blant innbytterne. Manager Sam Allardyce legger opp til et defensivt spillemønster på Anfield i dag.

Sky News melder at det skal avholdes ett minutts stillhet før kampstart til minne om de 96 som mistet livet på Hillsborough for snart 20 år siden.

You`ll Never Walk Alone runger nå utover Anfield. Med det minuttet med stillhet som nå kommer, har den sangen en spesiell betydning i ettermiddag.

Tidligere Liverpool-spiller Stephen Warnock (nå Blackburn-kaptein) går fram til The Kop og legger ned en krans der tallet "96" er skrevet. En fin gest fra Rovers.

Mike Riley har blåst i fløyta, minuttet med stillhet til minne om de 96 som mistet sine liv på Hillsborough for snart 20 år siden. Vi er klar for avspark. Blackburn skal sparke det hele i gang. LFC starter med The Kop i ryggen.

2. min.: Liverpool får en første føling med Blackburns oppskrift i ettermiddag, nemlig høye baller mot Samba. Carragher får headet unna.

3. min.: Alonso med en langpasning til Arbeloa på høyresiden. Liverpool får sin første corner.

4. min.: Etter et Liverpool-angrep som stoppet i et overbefolket Rovers-forsvar, kontrer bortelaget, men Reina er ute og klarerer.

5. min.:  1-0; Fernando Torres legger ned en lang pasning fra Carragher, lurer av Blackburns midtstoppere og med kirurgisk presisjon setter han ballen over Robinson og i mål.

7. min.:  Agger stopper et Blackburn-angrep ureglementert og blir belønnet med gult kort. Daniel mener det er skulder mot skulder, men Riley er ikke enig. Blackburn får frispark og sin første corner.

9. min.: Liverpool har kotroll over kampen nå og triller ball på Liverpool-vis. Bortelaget presses høyt.

11. min.: God stemning i finværet på Anfield.

12. min.: Godt Liverpool-angrep med gode kombinasjoner mellom Kuyt, Torres og Riera. Liverpool får en corner, som det ikke blir noe av. Alle elleve blå-hvite er fra 25 meter og inn.

14. min.: Igjen bra kombinasjonsspill, som ender med et Torres-skudd fem meter til venstre for Robinson.

16. min.:  Bra Liverpool-mulighet. Et Blackburn-angrep brytes, Mascherano holder seg på beina når han blir tatt, får skutt, ballen går i beina til Torres som på tilnærmet åpent mål skyter høyt over. Sannsynligvis hadde Javier fått straffespark hvis han hadde falt.

20. min.: Riera blir tatt av Dunn åtte meter fra dødlinja på Liverpools venstreside. Alonso skyter inn til Riera som fister ballen videre med brystkassa til Arbeloa. Hands, sier Riley.

22. min.: Blackburn forsøker å sette i gang et angrep, men det er røde spillere overalt. Liverpool kombinerer, men Kuyt skyter utenfor.

24. min.: Alonso legger et nytt frispark, denne gang fra høyre side. Til Agger på motsatt side. Dansken får headet, men i klypene til Paul Robinson.

25. min.: Nelsen blir liggende etter å ha kollidert med egen keeper. Torres var også involvert, men får kommet seg unna før sammenstøtet mellom keeper og midtstopper. Midtstopperen kommer seg på beina etter litt behandling.

27. min.:  Glimrende Liverpool-angrep. Insua fører opp på venstresiden, får slått et bra innlegg. Kuyt møter med hodet, men ballen går rett på Robinson. Benayoun skyter returen over. Nå burde Liverpool ha ledet langt klarere.

30. min.: Agger lar ballen gå inn til Reina, som får bokset i duell med høyreiste Samba. Reina mener Agger burde ha fått avklart den tidligere.

31. min.: Halvtimen passeres med hardt Liverpool-press. Denne gangen er det Mascherano som får avsluttet et angrep med et skudd som går rett på Robinson. Liverpool har nå hatt fem skudd mot mål, mot Blackburns null.

33. min.:  Andrews tar Riera og får gult kort.

33. min.:  2-0; Torres scorer sitt ellevte ligamål for sesongen. Spanjolen møter frisparket fra Alonso med hodet etter å ha gått på et kjempeløp og lurt av Blackburns Mokoena. Ballen går i mål fra sju meter. Benitez smiler!

37. min.:  Kuyt header like over etter et nytt glimrende innlegg fra Insua.

38. min.: Torres fører opp og har med seg Kuyt. Spanjolen velger å gå, forsøker å nå Riera, men mislykkes.

40. min.: Dunn får skutt, Reina velger å slenge seg med hele sin lengde, men har full kontroll. Liverpool leder 11-1 i målsjanser.

41. min.: Blackburn forsøker å presse Liverpool-forsvaret høyt, men lykkes dårlig.

45. min.: Det er 2-2 i corner når Dunn legger inn fra Liverpools høyre side. Men Insua header ut fra nærmeste stolpe. Kontringen når nesten Kuyt, men Robinson er offensiv og griper inn. 2 minutter er lagt til.

Liverpool leder 2-0, men kunne meget vel ha fått både en og to scoringer til i første omgang på dobbeltsjanser fra Kuyt/Benayoun og Torres/Mascherano. Blackburn la opp til en defensiv spillestil og stilte uten en eneste angriper i startelleveren. Opplegget fikk en ripe i lakken med det samme da et aggressivt Liverpool tok ledelsen etter et fantastisk framspill fra Carragher til Torres, som lurer Blackburn-forsvaret og keeper Robinson og legger ballen på van Basten-vis i mål. Samme mann øker ledelsen etter 33 minutter da superspissen vår møter et glimrende frispark fra Alonso på hodet. Liverpool har hatt gode muligheter av både Mascherano, Kuyt og Torres i tillegg til målene, men har hatt alt av spill. Insua har vært frisk på venstresiden i forsvaret og har kommet fram og lagt mange perler av noen innlegg. Mascherano og Alonso har styrt midtbanen, Kuyt har løpt sine kilometer og Torres er den spissen i verdensklasse som ekspederer ballene i mål. Blackburn har vært så tannløse som man blir når man spiller uten en eneste angriper i elleveren. Sam Allardyce kom for å få ett poeng, men har nok nok med å dra tilbake til Lancashire med æren i behold etter møtet med de helrøde. Liverpool kunne ikke ha markert minnet om de 96 døde fra Hillsborough på en bedre måte.

46. min.:  Unggutten Aaron Doran erstatter Mokoena hos Blackburn og tar plass på bortelagets høyre kant. Spissen McCarthy blir sittende på benken for Rovers.

46. min.: Riera fyrer løs mot Robinson, men ballen går utenfor.

48. min.: Dunn får frispark, legger inn, men ballen går utover Liverpools dødlinje.

49. min.: Godt Liverpool-angrep. Torres flikker ballen inn i midten og lurer av midtstopperne, Riera får ballen på venstresiden, men skyter via et Blackburn-bein og til corner.

51. min.: Alonso skyter mot mål, via et Blackburn-bein og såvidt foran Torres. Ballen går til corner nummer fire for hjemmelaget. Liverpool har startet andre omgang der de slapp.

53. min.: Riera skyter mot Blackburn-målet fra 24 meters holdt. Spanjolen treffer ikke godt og ballen går utenfor.

55. min.: Javier Mascherano har bestemt seg for å vinne igjen ballen etter å ha tapt den. Argentineren er farlig nær ved å ta beina til Blackburn-forsvareren på første forsøk, men gjenvinner ballen på det andre. Ballen spilles mot Blackburn-målet, men uten at det blir særlig farlig.

57. min.: Kuyt skyter høyt over fra 17 meter. Halvsjanse. Han kunne ha spilt Benayoun igjennom, men nederlenderen valgte å skyte selv.

59. min.: Agger fyrer av, men sleiver langt utenfor.

59. min.:  Dunn går ut og erstattes av chilenske Villanueva.

62. min.: Ballen er innom flere Liverpool-spillere. Arbeloa legger inn og Andrews header inn til egen keeper.

63. min.: Riera vil ha corner etter å ha fyrt av mot Blackburn-målet. Reprisen viser helt klart at Albert hadde rett. Riley peker mot Robinson.

66. min.: Liverpool kontrollerer fortsatt ballen og har de fleste sjansene. Blackburn har nok med å få klarert, men kommer seg ikke så høyt på banen at det er farlig foran Reina.

67. min.:  Australske Grella kommer inn for Tugay for Blackburn.

69. min.: Samba er på løp etter å ha blitt spilt gjennom. Flagget er oppe.

70. min.: Alonso er førster i alt og tar på ny oppstilling på frispark på Liverpools høyreside. Ballen treffer et blå-hvitt hode og ikke et rødt.

71. min.: Blackburn er på sjelden visitt innenfor Reinas 16-meter. Høyreiste Samba får headet mot mål, men Reina har kontroll og tar ballen foran andre Blackburn-spillere som er på løp.

72. min.: Igjen et godt innlegg fra Insua. Torres treffer ikke med hodet og Kuyt holder på å nå den, men blir blåst på for å ha dyttet en Blackburn-spiller.

73. min.: Bra kombinasjon mellom Kuyt, Mascherano og Riera. Riera blir forstyrret av Andrews og faller.

74. min.:  Benitez har begynt å tenke på Chelsea-kampen og bytter ut Torres. El Zhar kommer inn.

75. min.: Villanueva skyter et skudd like over Liverpools mål.

75. min.:  Alonso får et korrekt idømt gult kort etter å ha tatt Doran.

76. min.:  Sambo får skutt fra liggende posisjon. Reina strekker seg og tar ballen i fast grep.

79. min.: Benayoun løper igjennom på venstresiden, blir tatt, men Riley vinker ballen videre.

79. min.: Liverpool får frispark etter at Mascherano blir sparket brystet av Grella. Argentineren er raskt på beina igjen.

80. min.:  Mascherano skyter via en Blackburn-forsvarer og til corner etter å ha fått ballen fra El Zhar rett foran Blackburns keeper.

81. min.:  Kuyt header mot mål, men Blackburn får avklart.

83. min.:  3-0; Daniel Agger. Vi har sett den før og nå kom den igjen. Agger fyrer løs med venstreslegga foran The Kop. Ballen går opp mot Robinsons høyre kryss. Stor jubel på Anfield i en god rød periode.

85. min.:  N'Gog tar plass i front, mens Kuyt spaserer ut og setter seg på benken.

87. min.: Lucas leiva tar plass inne på Anfields grønne gress. Alonso går av etter en ny god kamp for de røde.

88. min.: Treacy får avsluttet et Blackburn-angrep, men alt for løst til å true Reina i sin 200. kamp.

89. min.: Benayoun skyter etter god innsats innenfor Blackburns 16-meter. Ballen går via en forsvarer og til corner.

90. min.:  4-0; N'Gog. Innbytter-show på Anfield. Carragher legger inn, via Lucas Leivas hode fra Liverpools venstreside. Ballen går til motsatt side der N'Gog enkelt videreekspederer ballen i mål. Det er lagt til tre minutter på Anfield.

90. min.: + 3 min.: slutt.

Liverpool slo Blackburn 4-0 etter overbevisende spill, leder Premier League og setter press på Manchester United og Chelsea før deres kamper mot henholdsvis Sunderland og Bolton senere i ettermiddag. De røde var aldri truet mot et Blackburn-lag som ikke hadde med seg en eneste angriper i startelleveren og som lot McCarthy sitte på benken i samfulle 90 minutter. Etter to mål av Torres og et par gode sjanser i første omgang, giret Liverpool ned et hakk i andre omgang. Laget hadde ballen mest og kontrollerte det meste også i finaleomgangen, men uten at de spilte seg fram til de store målsjansene. Andre omgang bød på et gledelig gjensyn med venstreslegga til Daniel Agger og når N'Gog fastsatte sluttresultatet til 4-0 så er alle røde fornøyde. I tillegg til tre poeng som var det eneste vi kunne godta i kampen om ligagull, så går nå tankene til Chelsea-kampen kommende tirsdag. Gerrard ble sittende på benken hele kampen, mens de spillerne som spilte slo tilbake fra en svak forestilling sist onsdag og viste at de er form. Noe som gjør at selvtilliten er god, både til ligaavslutningen og ikke minst til returkampen mot Chelsea tirsdag. Seieren over Blackburn var en lagseier. Spillere som Carragher, Agger, Insua, Alonso, Mascherano, Kuyt, Benayoun og ikke minst to-målsscorer Torres framhevet seg.

Spillervurdering:

Reina 6 - Holder nullen i sin 200.kamp. Trenger kun å gjøre to redninger hele kampen, begge på svake avslutninger. Virker ikke å ha helt kontroll på et par utboksinger, men kommer heldigvis helskinnet fra det. Ellers godkjente inngripener.

Arbeloa 6 - Blir sjelden utfordret på sin side. Grei kontroll på Treacy. Ligger for høyt på et gjennomspill da Blackburn har sin beste avslutning i kampen. Noe involvert offensivt.

Carragher 8 - Dagens kaptein har god kontroll på høyreiste Samba. Gode klareringer. Slår flere gode pasninger. Involvert i to av målene. Flott målgivende til Torres og bra oppspill til Lucas. Også noe med fremover.

Agger 7 - Sliter litt i begynnelsen med dårlig kommunikasjon med Reina. Spiller seg opp. Takler og klarerer bra. Med på flere flotte angrep. Fantastisk scoring fra langt hold.

Insua 7 - Begynner litt rufsete, men spiller seg opp. Kommer til mange bra innlegg. Har fullstendig kontroll på uerfarne Doran etter pause.

Benayoun 7 - Jobber knallhardt, og er imponerende god som ballvinner. Flere gode involveringer offensivt. Kunne ha scoret på slutten.

Alonso 7 - Strør om seg med gode pasninger. Nydelig frisparksinnlegg til Torres' andre scoring. Jobber bra defensivt. Faller noe etter pause. Pådrar seg et noe unødvendig gult kort.

Mascherano 8 - God og aggressiv. Kommer på flere offensive løp, og er nær scoring. Har også et bra langskudd. Flere sugende defensive løp. Gode taklinger. Knallhard jobbing kampen igjennom.

Riera 8 - Svært aktiv ute på venstrekanten. Skaper flere farligheter ved å komme til mange innlegg. Kunne også ha scoret med en heading som blir reddet på streken.

Kuyt 7 - Jobber godt. Løper mye. Svært sentral i det oppbyggende spillet. Involvert i en rekke fine kombinasjoner. Burde ha scoret selv før pause.

Torres 9 - For et fantastisk åpningmål - løp, medtak, vending og avslutning. Flott løp og timing ved andrescoringen også. Aktiv i flere angrep. Kvikker opp med et par fine tekniske detaljer. Liverpools beste.

El Zhar - Kommer inn for  Torres et kvarter før slutt. Kunne ha scoret, men leverer også et par brukbare innlegg.

N'Gog - Erstatter Kuyt i det 85.minutt. Nok tid til å tegne seg på scoringslista.

Lucas - Inn for Alonso tre minutter før slutt. Header nydelig frem til N'Gog ved den siste scoringen.