Liverpool - Everton

Man 19.01.09 kl 21.00 (Premier League) - C+Sport1/Setanta / Tilskuere: 44.382 / Dommer: Howard Webb / Anfield / Skrevet av: Frank H. Larsen
Spillervurdering: Raymond Halvorsen

Liverpool skuslet bort muligheten til å ta over tabelledelsen. Gerrard sendte de røde i ledelsen etter 68. min. Forsøkte å kontrollere kampen inn, men en Cahill utlignet tre minutter før slutt.

Arteta (52)

Det er klart for det første av to lokaloppgjør mot Everton på under en uke. I dag er det viktige ligapoeng det skal kjempes om.

Vi følger oppgjøret også her på Liverpool.no, med rapporter og spillervurdering. Ønsker du å få tilsendt lagoppstilling og scoringvarsel på SMS, send LFC LIVE START til 2180.

Rafael Benítez gjør totalt tre endringer på laget som spilte målløst mot Stoke. Fernando Torres starter sin første kamp for Liverpool siden han ble skadet mot Marseille 26.november. Han får Robbie Keane som makker på topp.  Xabi Alonso er tilbake etter å mistet oppgjøret på Britannia Stadium på grunn av skade. Benayoun, Lucas og Mascherano er henvist til benken. Rafa har valgt å gi fornyet tillit til Carragher på høyrebacken, mens en friskmeldt Alvaro Arbeloa er blant de syv innbytterne. Agger er heller ikke denne gang i 18-mannstroppen.

Liverpool vant målvalget, og angriper mot Anfield Road End i første omgang.

1.OMGANG

1.min: Anichebe vinner en hodeduell med Hyypiä. Nigerianieren skyter fra langt hold. Reina må strekke seg for å redde avslutningen, men aldri særlig fare på ferde.

2.min: Corner til Everton. Reina bokser ut. Ballen inn i feltet igjen. Lescott rygger in i Reina. Frispark til keeper.

3.min: Alonso lemper inn i 16-meteren, men altfor upresist. Ballen havner på Anfield Road End.

4.min: Reina plukker greit et frisparksinnlegg.

5.min: Neville går for tøft inn i ryggen på Gerrard i en hodeduell. Frispark. Howard bokser unna.

6.min: Keane slår inn, men Everton får avverget.

7.min: Osman får lagt inn. Skrtel klarerer.

8.min: Aurelio prøver å komme forbi på venstrekanten omtrent nede ved dødlinjen, men blir stoppet av to blå.

9.min: Langball fra Alonso i retning Riera. Ballen over sidelinjen nede ved cornerflagget.

10..min. Torres blir taklet av ren Everton-spiller på 20 meter.

10.min: Lescott legger Alonso i bakken på 25-30 meter. Gerrard slår ballen inn.  Ballen klareres på 16-meteren.

11.min: Arteta takler Gerrard. For tøft. Frispark og tilsnakk fra dommer Webb. Gerrard slår inn fra kanten av 16-meteren. Ballen havner hos Kuyt på fem meter. Baines får klarert avslutningen til Kuyt.

13.min: Lescott ligger nede etter en duell med Torres. Webb dropper ballen.

14.min: Riera vinner ballen. Får slått inn, men Lescott kommer foran Keane. Klarerer til innkast. Riera pådrar seg frispark ved Evertons 16-meter.

Rafael Benítez sitter på sin vanlige plass på benken i dag.

15.min: Torres får en smell i hodet. Blir liggende nede, men kommer fort opp.

16.min: Cahill lemper inn. For lang. Ball ut til målspark.

18.min: Skrtel skjermen ballen elegant ut over dødlinjen.

20.min: Strålende ball fra Alonso mot Riera. Riera forsøker å stoppe ballen, men klarer det ikke. Da han løper etter, rekker han ikke ballen før den ruller over dødlinjen.

21.min: Par tøffe dueller på kort tid. Neville hopper rett på Kuyt, men Everton-kapteinen skader seg selv. Frispark til Liverpool ved midtsirkelen.

22.min: Dirk Kuyt stusser ned på frisparket, men Howard plukker.

22.min: Jagielka forhindrer Torres i å komme seg fri.

23.min: Jagielka takler Keane bakfra. Frispark. Ballen gjennom til Riera som løper inn i 16-meteren, men Everton får taklet.

24.min: Hyypiä nøler på et gjennomspill. Cahill snapper ballen, og får lagt inn. Men ingen blå til å ta seg av innlegget.

25.min: Torres leker seg på høyrekanten med et par blå. Får lagt videre til Riera, blir taklet. Keane snapper, men skuddet avverges.

26.min: Innlegg fra Everton. Cahill vinner hodeduell. Reina må strekke seg og slå til corner. Kampens farligste sjanse.

27.min: Pienaar hoftetakler Torres på midtstreken. Gult kort.

28.min: Nydelig gjennomspill fra Hyypiä. Torres løper fra Jagielka som forstyrrer litt. Torres venter ut keeper. Ballen sklir av foten, og avslutningen går i stolpen og utenfor.

31.min: Cahill prøver seg på en Alonso-spesial fra midtbanen, men ballen går langt til side for mål.

Regner/sludder godt på Anfield nå.

33.min: Riera slår for hardt gjennom til Torres. Ballen utover dødlinjen.

35.min: Hibbert slår inn fra høyre i retning Tim Cahill. Reina glipper ballen, men klarer å plukke den opp igjen.

36.min: Anichebe forsøker å finne en stillestående Cahill. Klarering til corner. Reina trøbler litt igjen. Ballen går over på motsatt side, men Kuyt klarerer.

39.min: Sleivspark av Robbie Keane. Ballen slås inn i egen 16-meter, men Reina plukker.

40.min: Alonso og Anichebe skaller sammen, Begge blir liggende og må ha behandling. Begge kommer inn minuttet senere.

42.min: Osman vinner ballen fra Alonso. Skyter fra lang hold, men Reina redder enkelt.

43.min: Skrtel mister ballen. Everton får etablert angrep. Hibbert slår inn, men Gerrard blokkerer til corner. Artetas corner heades unna.

44.min: Hibbert spiller ballen til Riera. Riera fyrer straks av fra 20 meter mellom andre blå spillere. Skuddet like til side for mål.

Tilleggstid: 2 min.

45+1.min: Skrtel rasende på Cahill etter at australieren drar ned slovaken. Webb må holde spillerne fra hverandre. Det hele roer seg.

PAUSE

En meget jevn affære på Anfield i regnværet så langt. Hvert lag har hatt én meget kvalifisert sjanse hver. Torres var igjennom alene med Howard, men avslutningen gikk i stolpen og utenfor. Cahill var nærmest for gjestene. Reina måtte strekke seg og slå til corner på hans heading. I tillegg hadde Riera hadde et godt skudd. Ellers har første omgang blitt preget av mange frispark. Aldri i overkant stygt, men tøft som det ofte er i et lokaloppgjør. Benítez er nok minst fornøyd av managerne med det som har blitt vist. Evertons gode forsvarsspill gjør det vanskelig for de røde å komme til sjanser. Lite skjer inenfor 16-meterne.

2.OMGANG

46.min: Nå sludder det tett på Anfield. Ingen bytter i pausen. Liverpool angriper mot The Kop.

46.min: Carragher spill vegg med Gerrard. Høyrebackens innlegg havner bak mål.

47.min: Pienaar ut til Baines. Reina må kaste seg ut, nesten i beina på Anichebe.

48.min: Torres vil ha straffe da han dyttes overrende av Jagielka. Webb vinker spillet videre.

49.min: Nydelig fremspill av Alonso til Aurelio. Hibbert takler Aurelio innenfor 16-meteren.

51.min: Arteta legger ned Gerrard. Frisparket klareres.

52.min: Baines legger inn igjen. Cahill kaster seg frem, men Reina redder.

53.min: Skrtel pådrar seg frispark i duell med Cahill.

Dessverre brudd hos Telenor, så vår SMS-tjeneste er dessverre noe forsinket.

55.min: Torres slår inn. Lescott høyt oppe med armen, men får corner. Hjørnesparket klareres.

56.min: Riera legger inn. Skrtel legger til Gerrard som skyter. Howard redder. Hyypiä ikke kjapp nok på returen. Baines får klarert.

58.min. Torres og Gerrard forsøker å løpe igjen. Torres blir taklet og tråkker av seg skoen.

59.min: Carragher slår Kuyt. Pienaar takler vågalt innefor 16-meteren. Til corner. Klarert. Ballen inn igjen, men Baines klarerer til ny corner. Ballen klareres igjen. Gerrard slår inn. Ny corner. Resultatløs.

62.min: Torres skyter fra 20 meter. Avslutningen over mål.

63.min: Nesten umulig ball fra Gerrard. Høyt gjennomspill mot Keane. Howard plukker enkelt.

64.min: Pienaar kommer til dødlinjen. Får slått inn. Skrtel klarerer til innkast.

65.min: Riera slår inn mot Kuyt. Everton klarerer nok engang.

66.min: Rafa forbereder først bytte. Yossi Benayoun skal inn. Sannynligvis for Robbie Keane.

67.min: Benayoun for Keane.

68.min: Anichebe runder Skrtel. Spissen kommer foran, går overrende, men Webb vinker spillet videre.

68.min 1-0: GERRARD. Liverpool slår kontra direkte. Riera spiller på tvers til Gerrard. Kapteinen fyrer løs fra 25 meter. Markkryperen fyker inn i venstre hjørnet.

72.min: Kuyt slår inn i retning Benayoun. Neville header tilbake til Howard.

76.min: Innlegg inn i midten. Carragher header unna.

78.min: Langt innkast fra Neville. Skrtel klarerer.

79.min: Liverpool drar tempoet ned. Forsøker å få tiden til å gå.

80.min. Kuyt vinner ballen. Videre til Torres. Spanjolen forsøker å brøyte seg igjennom Evertons forsvar, men blir taklet.

81.min: Benítez ute på sidelinjen for å gi direktiver.

81.min: Benayoun lager unødvendig frispark ute ved sidelinjen, seksten meter fra dødlinjen. Arteta slår inn. Ballen treffer skulderen på Cahill. Litt armbruk fra Skrtel. Everton lemper tilbake, men ballen over dødlinjen.

84.min: Osman skyter hardt fra 16 meter, men i keeperhøyde for Reina.

85.min: Benayoun jobber godt defensivt. Ballen slås i Baines og ut til målspark.

85.min: Lucas for Torres.

87.min 1-1 CAHILL: Anichebe forsøker å gå forbi Benayoun nede ved dødlinjen. Israeleren legger ham ned. Frispark. Hard ball inn. Cahill får stå umarkert på tre meter og heade ballen i mål. Skrtel markerer ingen!

89.min: Babel in for Riera.

90.min: Liverpool snytt for frispark i farlig posisjon da Hibbert handser.

Mengder av Liverpool-supportere forlater Anfield før kampen er slutt.

90+2.min: Lucas knallhardt inn i en takling da Baines skal klarere.

SLUTT

Sluttrapport: Liverpool skuslet bort muligheten til å ta over tabelledelsen fra Manchester United. Gerrard sendte de røde i ledelsen etter 68.min, og deretter forsøkte laget å kontrollere hjem seieren. Det viste seg ikke å være et lurt taktisk trekk. Man blir knallhardt straffet da Tim Cahill umarkert får heade ballen i mål fra tre meter med kun tre minutter igjen på kampuret. Dermed 1-1 og ytterligere to tapte poeng. Andre omgang var i grunn en tam affære. Lagene produserte enda færre sjanser etter pause. Hjemmelaget hadde kun én kvalifisert sjanse i tillegg til målet. Sørgelig å se at Liverpool ikke våger å satse mer for å få den andre scoringen. De valgte heller å trille ball i backrekken. Slikt kan fort straffes i kampen om ligagullet. Nå ligger Liverpool og Manchester United med 47 poeng, men de røde djevlene har bedre målforskjell og én kamp mindre spilt.

Spillervurdering

José Reina 7
- Gjør et par-tre habile redninger på gode sjanser til bortelaget. I tillegg er spanjolen offensiv og god i feltet. Noe småpirk, men kommer fra situasjonene uten farligheter. Kan ikke gjøre noe med målet, og av mangel på andre alternativer er han Liverpools bestemann.

Jamie Carragher 5 - Det er ikke tvil om at scouseren er engasjert, men det blir for få offensive bidrag, i tillegg til at han sliter med hurtige Pienaar. Fin pasning til Kuyt.

Martin Skrtel 5 - Lar Evertons angripere stikke forbi seg noen ganger. Slovaken råsterk og en god mann å ha i de bakre rekker i slike knokkelkamper, helt til slutten, der han må ta på seg skylden for at Everton utligner når Cahill slippes.

Sami Hyypiä 6 - I enkelte situasjoner surrer finnen uvanlig mye. Har en del feil, men er som vanlig konge i lufta med sin autoritet. Kanon stikker til Torres, hvor det burde stått 1-0. Svak sekser.

Fábio Aurélio 6 - Best i de bakre rekker. Gjør ingen store tabber, og spiller på det trygge. Fint å ha brasilianeren tilbake igjen. Godt tilslag.

Dirk Kuyt 5 - Nederlenderen stopper alt for mye opp og det blir lite flyt i spillet. Jobber hardt, men det hjelper ikke så lenge det ikke kommer noe konstruktivt ut av det.

Xabi Alonso 6 - Prøver i alle fall å ta litt ansvar på midtbanen, men lykkes ikke helt. Får lite tid og bommer på en del pasninger. Uvanlig svakt av spanjolen. Svak sekser.

Steven Gerrard 6 - Er tankene til kapteinen mer på rettsaken 23. januar enn lokalderbyet? Foruten den fantasiske scoringen er det langt under pari av scouseren.

Albert Riera 6 - Har et friskt skudd rett før pause, og jobber ellers godt og slår tidlige innlegg. Burde kanskje klarert Everton-frisparket som førte til utligningen. Godkjent.

Robbie Keane 4 - Noen vil si at iren tross alt ikke får mye ballkontakt, men det tyder på at han ikke er bevegelig nok. Blir for treig i vendingene, og jobbingen hjelper dessverre ikke noe som helst.

Fernando Torres 6 - Blir alt for alene på topp, men det er overraskende hvor mange hodedueller spanjolen vinner. Litt optimistisk til tider. Burde scoret på Hyypiäs fremspill. Fine tekniske detaljer.

Yossi Benayoun - Bemerker seg i alle fall ikke positivt. Er mannen bak det håpløse taklingsforsøket som gir Everton frisparket som ble foranledningen til utligningen.

Ryan Babel - Er knapt nok nær ballen de få minuttene han er på banen.

Lucas Leiva - Pådrar seg et par frispark i sluttminuttene. Ellers ingenting.