Liverpool - Everton

Søn 25.01.09 kl 17.00 (FA-cup, 4.runde) - VS/VF/Kanal5/Setanta / Tilskuere: 43 524 / Dommer: Steve Bennett / Anfield / Skrevet av: Einar Kvande
Spillervurdering: Arild Skjæveland

1-1 for andre gang på under en uke mellom Liverpool og Everton. De røde hadde et markant overtak i banespill gjennom hele kampen, så det er nok i Everton-leiren man jubler høyest i kveld.

Pienaar (77)

Liverpool møter Everton for andre gang på en uke. Denne gang kjempes det om avansement til 5. runde i FA-cupen.

Vi følger oppgjøret her på Liverpool.no, med rapporter og spillervurdering. Ønsker du å få tilsendt lagoppstilling og scoringvarsel på SMS, send LFC LIVE START til 2180.

Setanta Sports melder at Evertons Mikel Arteta har pådratt seg en ribbeinskade på trening, og følgelig ikke kommer til å spille dagens kamp.

Javier Mascherano er tilbake i Liverpools startoppstilling etter å ha stått over ligakampen mot Everton. Totalt har Benitez gjort fire forandringer på laget fra den kampen. Blant annet har han skiftet ut begge sidebackene. Det betyr at Alvaro Arbeloa spiller sin første kamp siden skaden han pådro seg før jul, mens Andrea Dossena får tillit på venstrebacken foran Fabio Aurelio. Jamie Carragher er trukket inn i midtforsvaret, og Sami Hyypiä er henvist til innbytterbenken. Ryan Babel kommer inn for Albert Riera på venstreflanken. Det er også verdt å merke seg at verken Daniel Agger eller Robbie Keane er å finne på innbytterbenken. Det ryktes at Robbie Keane skal ha forlatt Anfield i sinne etter at han fant ut at han ikke var i troppen, men dette er ikke bekreftede opplysninger.

Rafael Benitez ble intervjuet av Setanta Sports før kampstart, og bekreftet at Keane ikke var skadet, og at han bare ikke kom med i troppen. På spørsmål om han trodde at Keane hadde en fremtid på Anfield svarte manageren ja.

"You'll Never Walk Alone" runger over Anfield, trass i at det sitter 6000 blå supportere i Anfield Road End og prøve å overdøve den røde hærskare.

1.min: Liverpool har vunnet myntkastet, og Gerrard og Torres tar avspark mot Anfield Road End.

1.min: Xabi Alonso avslutter med en volley fra langt hold allerede etter 21 sekunder. Ballen spretter et par meter utenfor.

2.min: Liverpool har tatt initiativet i kampen, og Torres legger et farlig innlegg. Det hele ender imidlertid med utspark fra Tim Howard.

5.min: Steve Pienaar går overende i feltet til Liverpool, men dommer Steve Bennett vinker spillet videre når sør-afrikaneren roper på straffe.

8.min: Torres stusser videre til Gerrard, men kapteinen lykkes ikke når han skal skjære inn i feltet, og ballen triller over dødlinja til utspark.

8.min:  Tim Cahill får gult kort for viljehands i en duell med Martin Skrtel.

11.min: Fernando Torres vinner kampens første corner.

12.min:  Jamie Carragher drar seg inn i feltet med en flott finte, og fyrer løs fra 13-14 meter. Ballen smeller i nettveggen. Kampens første brukbare sjanse.

16.min: Liverpool har etablert et klart overtak så langt i kampen. Ryan Babel med en håpløs avslutning fra skrått hold, som går til innkast på motsatt side.

20.min: Ryan Babel vinner kampens andre corner for Liverpool. Resultatløs.

26.min: Martin Skrtel lager Evertons første corner. Litt unødvendig.

27.min:  0-1 Lescott. Everton tar ledelsen mot spillets gang. Corneren blir slått inn i feltet. Cahill får heade fritt mot mål, og Lescott stusser ballen videre i nettet fra kloss hold. Dette etter at Liverpool har dominert stort frem til nå.

29.min: Skrtel lager enda en corner. Denne gangen får Liverpool frispark inne i feltet.

33.min: Dossena skaffer Liverpool enda et hjørnespark. Igjen uten tellende resultat.

34.min:  Alonso får det gule kortet etter å ha taklet Pienaar.

37.min: Dossena kommer inn i feltet og forsøker et skudd. Det går i en annen spiller og triller inn til Howard.

43.min: Mascherano med et skuddforsøk fra distanse som blir headet til corner. Everton får klarert hjørnesparket.

45.min: Liverpool broderer seg nok en gang inn i feltet, men Gerrards avslutning fra Torres sitt innlegg går utenfor. To minutter er lagt til i første omgang.

45+2: En avslutning fra Dossena skaper panikk i Everton-forsvaret. Liverpool presser hardt.

45+2:  Carragher får gult kort for å ha klaget på at Tim Howard haler ut tiden når han går i garderoben til pause. Stopperens fjerde gule for sesongen.

Liverpool har dominert banespillet totalt i første omgang, men Everton har ligget dypt og kompakt og har nektet vertene rom å spille i. Dermed har de røde ikke klart å skape noen opplagte scoringssjanser. Everton var nesten ikke over midtbanen i samfulle 45 minutter, men klarer likevel å score omgangens eneste mål. Og nok en gang skjer det på en corner. Og igjen er det Tim Cahill som lurer seg inn bak Liverpool-forsvaret og får fritt leide til å heade mot mål. Et par meter fra målstreken står Lescott og styrer ballen forbi en sjanseløs Reina med hodet.

46.min: Everton tar avspark mot Anfield Road End.

47.min: Liverpool med omgangens første angrep, men Torres når ikke frem til Arbeloas innlegg.

49.min: Liverpool spiller ballen over sidelinja på grunn av at Anichebe ligger nede med hva som synes å være en kneskade. Selvforskyldt når han sparker beinet i bakken på et fremspill.

53.min: Steven Gerrard med et fikst volleyforsøk, men ballen går over.

54.min:  1-1 Gerrard. Fernando Torres med et strålende hælspark som spiller fri Gerrard. Kapteinen kommer litt skrått på mål, men dundrer ballen i mål lavt ved nærmeste stolpe fra 12-13 meter. Ikke helt patent keeperspill av Tim Howard.

56.min: Et fremspill finner Kuyt alene inne i feltet, men Howard kan lett plukke hollenderens løse stuss.

56.min:  Cahill sparker Skrtel i ansiktet i en duell. Uforskyldt.

57.min:  Kjempesjanse når Torres legger ballen tilbake til Gerrard i feltet. Kapteinen fyrer av fra 7-8 meters hold, men Everton får berget til corner. Corneren blir resultatløs.

60.min: Dirk Kuyt vinner en corner. Liverpool presser hardt nå. Alonso header hjørnesparket tre meter utenfor.

66.min: Alonso med en langpasning i retning Torres, som har bakrom. Men pasningen blir litt for hardt og lang, og triller over dødlinja.

71.min:  Victor Anichebe går ut for Eveton, og inn kommer unge Dan Gosling.

74.min: Gerrard fører ball og legger hardt inn fra siden. Innlegget blir imidlertid for nær mål, og Howard redder.

75.min:   Albert Riera kommer inn for Ryan Babel. For Everton går Segundo Castillo ut, og unge Jack Rodwell kommer inn.

77.min:  Pienaar får det gule kortet, etter å ha lagt Skrtel i bakken.

80.min:  Dirk Kuyt får en kjempesjanse på en flott pasning fra Gerrard. Fra 10 meters hold setter han imidlertid ballen svakt rett i klypene på Howard.

81.min:  Ny enorm Liverpool-sjanse. Gerrard kommer til dødlinja og legger hardt og lavt inn til Torres. Avslutningen blir imidlertid blokkert av en Everton-spiller så å si på streken.

83.min: Dossena med et farlig innlegg fra venstre, som de blå med nød og neppe får klarert.

86.min: Dossena med et susende lavt skudd fra meget langt hold. Howard holder i fast grep.

87.min: Hibbert feller Riera, men Liverpool får corner og ikke straffe. Corneren får Howard bokset unna.

90.min: Steve Bennett har lagt til tre minutter.

90+1.min: Steven Gerrard header et Arbeloa-innlegg tre meter utenfor.

90+2.min:  Gerrard sliter med krampe, men kommer seg på beina igjen.

Det blir omkamp på Goodison Park om halvannen uke, etter at Merseyside-naboene spilte 1-1 for andre gang denne uken på Anfield. Liverpool var som i første omgang totalt overlegne i banespill også etter pause, og nå fikk man også uttelling. Målet kom ved kaptein Gerrard, etter et fantastisk fremspill av Fernando Torres. De røde hadde sjanser til å avgjøre kampen etter at de utlignet, men hadde ikke marginene på sin side. Dermed blir det en ekstra kamp å spille i et fra før tett program. Omkampen spilles på Goodison Park onsdag 4.februar, med avspark klokken 21.00.

Spillervurdering:
Pepe Reina 6 -
Sjanseløs på målet, og har ellers omtrent ingenting å gjøre. Virker trygg, og har noen brukbare oppspill. Godkjent av målvakten.

Alvaro Arbeloa 6 - Har lite å stri med defensivt, men er litt passiv når han skal involvere seg fremover i banen,. Noe feig i situasjoner der han har mulighet til å slå et innlegg.

Jamie Carragher 7 - Håndterer det lille Everton prøver seg på uten nevneverdige problemer, og viser som alltid en god innstilling hvor han er meget sulten på seier mot de blå naboene. Er også nærmest scoring i førsteomgangen av samtlige Liverpool-spillere, når han viser fine ferdigheter og fyrer av et skudd inne i feltet.

Martin Skrtel 7 - Kan muligens få litt kritikk hvor hvordan han oppfører seg på målet, men gjør ellers en solid kamp i midtforsvaret. Virket ikke rusten som på mandag, er trygg i pasningsspillet, og er flink på å bryte foran motstanderen.

Andrea Dossena 6 - Blir ikke utfordret av Anichebe på sin side. Forsøker flere ganger å bli med fremover, men avleveringene er rett og slett for svake. Virker til å slå litt inn og håpe på det beste, men involverer seg i det minste fremover.

Javier Mascherano 7 - Snapper opp veldig mange andreballer, og jobber utrettelig. Vinner det meste av det som er av dueller, og spiller på det trygge. Argentineren har slitt med formen de siste månedene, og dette var en forbedring.

Xabi Alonso 7 - Styrer midtbanen, og er meget dyktig i pasningsspillet. Hovedgrunnen til Liverpools totaldominans i banespillet, men må få trekk for hvordan Cahill får gå opp og heade når blånesene tar ledelsen.

Dirk Kuyt 5 - Som alltid løper nederlenderen utrettelig, men likevel blir ikke dette helt godt nok, og den svake førstetouchen hans ødelegger et par ganger for mye. Burde også ha gitt Liverpool ledelsen etter å ha blitt spilt frem av Stevie G i andreomgang.

Steven Gerrard 7 - Kapteinen har ballen mye i dag, og selv om man sliter med å skape sjanser i den første omgangen, kom dette seg veldig etter hvilen. Scorer et flott mål (selv om Howard muligens burde tatt den), og skaper flere sjanser i perioden etter. Er god i posisjonen like bak Torres. Liverpools beste.

Ryan Babel 4 - Virker rett og slett litt umotivert. Har alle de fysiske forutsetningene for å være en god fotballspiller, men virker til å mangle "fotballhodet" og motivasjonen. Trekker seg fra duellene, har stort sett kun svake involveringer offensivt, og kommer verken til sjanser eller innlegg.

Fernando Torres 6 - Får lite rom mot et Everton-lag som lå meget lavt. Får lite å jobbe med, men gjør en strålende prestasjon når han spiller frem Steven Gerrard på scoringen. Klarer å spille hele kampen, og nærmer seg matchform etter sitt lange skadefravær.

Albert Riera - Spiller for lite til å få karakter, men gjør det langt bedre enn mannen han erstatter. Mangler farten, men er flink med ballen, og får slått noen gode innlegg. Positivt innhopp.