Liverpool - Lyon

Tir 20.10.09 kl 20.45 (Champions League, gruppespill) - ViasatFotball/TV6/3+/Sky / Tilskuere: 41 562 / Dommer: Alberto Undiano Mallenco (Spania) / Anfield / Skrevet av: Tor Sandø
Spillervurdering: Einar Kvande

Liverpool er i trøbbel i Champions League etter å ha tapt 2-1 hjemme for Lyon. Gerrard måtte gå ut etter 25 minutter og en av kampens lyspunkter, Kelly hinket ut et kvarter før slutt.

Revelliere (90)

Etter å ha tapt borte mot Fiorentina i den andre gruppespillkampen i Champions League, er det uhyre viktig at Liverpool tar tre poeng hjemme mot Lyon.

Dersom du ønsker å få lagoppstilling og scoringsvarsel sendt direkte til din mobiltelefon, gå inn på denne linken for å se hvordan.

Martin Kelly får meget overraskende sin Anfield-debut mot Lyon i kveld, etter at Glen Johnson har pådratt seg en skade. Rafael Benitez gjør fem endringer på laget i forhold til Sunderland-kampen. Foruten Johnson er Aurelio, Spearing, Babel og Skrtel satt ut av laget. Inn har kommet Insua, Gerrard, Mascherano, N'Gog og altså Kelly.

Lyon kommer fra 0-2 hjemme for Sochaux i fransk Ligue 1. Der manglet Lyon spillere som Gouvou og Källström, som er tilbake i førsteelleveren i kveld. Lagene har ikke møtt hverandre i Europacupen tidligere. Liverpool har vunnet ni av elleve hjemmekamper mot fransk motstand i Europacupene.

Nå kommer meldingen fra Sky Sports News om at Glen Johnson har pådratt seg en lyskeskade som gjør ham uaktuell til denne kampen. Rafael Benitez håper og tror han er tilbake til søndagens kamp mot Manchester United. Johnson erstattes av 19 år gamle Martin Kelly, som var utlånt til Huddersfield Town i League One i fjor. Her gjorde den Bolton-fødte unggutten en god jobb, med sju kamper og ett mål. Nå venter hans største oppgave hittil i fotballkarrieren.

Lyon leder Champions League-gruppa og det er viktig at Liverpool reiser seg etter tapet mot Fiorentina.

1. min.: Liverpool begynner med ballen. Vi er i gang. Det er som vanlig god stemning på Anfield.

1. min.: Kelly er en av de første som får ballkontakt og gjør sine saker godt i en duell med en Lyon-spiller.

3. min.: N´Gog er på løp, er først på ballen, tas men får ikke frispark.

3. min.: Bra Liverpool-angrep som avsluttes med et Gerrard-skudd. Ballen går via et Lyon-bein og i nettveggen. Mål i Ungarn. Debrecen leder 1-0 over Fiorentina.

5. min.: Cissokho er raskere enn Kelly og får lagt inn. Reina er først på ballen.

6. min.: Resolutt forsvarsspil av Agger som skyter ballen til innkast foran Gouvou.

7. min.: Toulalan skyter fra nærmere 40 meter. Høyt over og til side for mål. Utlikning i Ungarn.

8. min.: Gressmatta på Anfield framstår som meget god. Ingen lag som har tatt tak i kampen foreløpig.

9. min.: Kuyt legger inn fra høyre. Ballen går inn til keeper i stedet for til en rødkledt.

10. min.: Kuyt gjør en god defensiv jobb og avlaster Kelly når Lyon ruller opp. Källström får skutt fra 22 meter, men det blir ikke spesielt farlig. Lyon har initiativet på midten nå.

11. min.:  Lisandro får et glimrende legg fra Cisokho på Lyons venstreside. Fra kort hold gjør Reina en feberredning på en heading fra Lisandro. Fiorentina har snudd kampen i Ungarn.

14. min.: Gode kombinasjoner fra Lyons offensive spillere. Liverpools forsvarsspillere blir løpende imellom, men det kommer ikke til noen farlige sjanser.

15. min.:  Alle Liverpool-supporere jubler for ledermålet til Kuyt. Reprisen viser at nederlenderen dytter forsvareren før han header ballen i mål. Godt Liverpool-angrep. Litt mer innsats fra hjemmelaget nå.

18. min.: Källström får en ny skuddmulighet. Ballen går til side for mål. Tydelig at beskjeden er at Lyon-spillerne skal skyte når de får muligheten til det.

20. min.: To brukbare Liverpool-angrep. Først er Kuyt for sent ute. Ballen går inn til keeper. Så er N´Gog i offside.

20. min.:  Agger og Gouvou går i duell. Begge bommer på ballen og treffer hverandres hoder. Begge kommer seg i spill igjen ganske raskt. 3-1 til Fiorentina.

22. min.: Mer initiativ på midten for Liverpool nå.

23. min.: Insua er på grensen til gult kort når han river i trøya til Gouvou. Rafa gir sine instruksjoner til Aurelio. Mye som tyder på at det er Insua som skal ut.

24. min.: Lisandro blir liggende etter at Agger treffer foten hans da han klarerer. Brasilianeren kommer raskt opp igjen.

24. min.: Insua hinker. Tydelig at en brasilianer snart vil erstatte en argentiner.

25. min.:  Så var det Gerrard og ikke Insua som skulle ut. Insua hinker, men det er Gerrard som spaserer ut. Han erstattes av Aurelio. Så var ikke Steven frisk nok til å starte likevel. Forhåpentligvis er han tilbake i søndagens kamp mot Manchester United.

28. min.: Carragher har overtatt kapteinsbindet fra Gerrard.

30. min.: Kuyt fyrer av fra nesten 30 meter. Ufarlig. Benitez fekter og gir sine informasjoner til spillerne. Mye som må gjøres annerledes med Gerrard ute. Debrecen-Fiorentina 2-3.

32. min.:   Cris faller, feller Kuyt med hodet (!) og blir liggende etter å ha fått et nederlandsk kne i hodet. Ser alvorlig ut.

34. min.: Etter to minutters behandling, går en omtåkete Cris ut av banen. Aurelio tar frispark. Ballen går inn til keeper.

36. min.:  N´Gog skyter på volley. Ballen går rett på keeper. Bra innsats fra Liverpools spillere i et overbefolket fransk forsvar. Debrecen-Fiorentina 2-4.

37. min.: Sky Sports melder at Liverpool har tatt Steven Gerrard av banen "for sikkerhets skyld". Det så verre ut enn det var, meldes det.

38. min.: Igjen fyrer Lyon av. Pjanic skudd fra 37 meter går inn til en upresset Reina.

39. min.:  Insua bommer på en markering. Källström treffer Gouvou, men franskmannen treffer ikke ballen.

39. min.: Cris er tilbake på banen, men det spørs om det ikke blir et bytte i pausen.

41. min.:  1-0. Benayoun. Kelly spiller fram Aurelio. Brasilianeren skyter inn, Kelly bommer på ballen, men Benayoun viser at han er i god form, viser hvor kald han kan være og skyter midt i målet.

43. min.:  Skaden til Cris er så alvorlig som først antatt. Han bæres ut og blir erstattet av Gonalons.

44. min.:  Lisandro får en sjanse etter en tabbe av Insua.

45. min.:  Kjempeheading av Aurelio fra kort hold. På mirakuløst vis får keeper Lloris hånda på ballen.

45. min. + 2 min.: Det er lagt til tre minutter. Mascherano styrer midten, Benayoun har fått opp speeden og Aurelio skyter over. Kampen lever.

45. min. + 3 min.:  N´Gog får gult kort for armbruk mot Toulalan.

Pauserapport
En begivenhetsrik omgang på Anfield. Begge lag har hatt sine sjanser, men ledelsen til Liverpool er det lite å si på. Hjemmelaget avsluttet omgangen bra og Benayoun avsluttet et godt angrep med å gi laget ledelsen ved å sette ballen midt i målet. Aurelio burde ha økt ledelsen, men Lloris fikk hånda på ballen. Også Reina har gjort en feberredning. Gerrard fikk kjenning til lyskeskaden og gikk ut etter 25 minutters spill. Rapportene i ettertid er imidlertid at Liverpool ikke tok noen sjanser med sin kaptein og derfor lot han få hvile for at han skal kunne bli klar til søndagens viktige ligakamp mot Manchester United. Sidebackene Kelly og Insua er unge og urutinerte, og var to av usikkerhetsmomentene i dagens førsteellever. Kelly har spilt godt og bidratt offensivt, mens argentinske Insua har hatt mer problemer med sin ving. Lyon har satset mye på langskudd de første 45 minuttene, men uten at de har gitt uttelling. Aurelio har vært sentral og god i sitt innhopp for Gerrard.

46. min.: Lisandro og Lyon har tatt avspark.

47. min.: Lyon har flyttet opp laget. Agger må gi hjørnespark ganske så upresset. Lyons første corner. Liverpool har fire.

47. min.: Lyon vil ha hands da ballen søker hånda til Insua. Den spanske dommeren vinker spillet videre. Har initiativet nå, Lyon.

48. min.: God kombinasjon mellom N´Gog og Kuyt. Franskmannen avblåses uforståelig i duell med sine landsmenn i forsvaret til Lyon.

50. min.: Godt skudd av Revelliere på kanten av 16-meteren. Ballen stiger så mye at den går over Liverpools mål.

52. min.: Liverpool biter seg fast på Lyons banehalvdel nå. Kuyt, Aurelio og Benyaoun er løpsvillig og stresser motstanderne.

54. min.: Godt overlegg fra Carragher. N´Gog er sterk og lurer av Lyons forsvar, men kommer seg ikke til den store farligheten.

55. min.:  Korrekt gult kort til Gouvou da han tar Insua. Frispark fra dødlinja på Lyons høyre side.

56. min.:  Bra Benayoun-mulighet. Kuyt legger inn og Yossi header. Ballen går like over.

57. min.: Farlighet fra Lyon, men blåses av med tre-fire spillere i offside.

58. min.:  Fantastisk mulighet av N´Gog. Glimrende innlegg fra Kelly, treffer N´Gog som får tatt ned, men treffer ikke ballen ordentlig. Ballen triller utenfor.

59. min.: Lyon svarer. Innlegg fra høyre, men Macoun får ikke noe ut av headen fra godt hold.

60. min.: Rafa vil ha tidlige innlegg og får det fra både Kelly og Insua. Denne gangen er det Kelly som finner Kuyts hode. Lloris slenger seg og får slått ballen utenfor.

61. min.:  Gomis erstatter Ederson for Lyon.

64. min.: Litt avventende fra begge lag nå. En periode med flere feilpasninger for Liverpools del.

66. min.: Lyon kommer med mange spillere, men igjen er det Kelly som markerer seg på en glimrende måte. Martin er i ferd med å stå fram i denne kampen.

67. min.:  Innsvinger på frispark fra Lyon. Mascherano header ballen til corner. Ballen stryker stolpen.

68. min.: Benayoun og hele den røde delen av Anfield roper på frispark da Benayoun blir tatt. Benitez sin landsmann med fløyta vinker spillet videre.

70. min.: Igjen godt fransk-nederlandsk samspill i Liverpools angrep. Kuyt kommer for sent. Lloris har full kontroll.

70. min.: Anfield-publikummet jubler for sin nye yndling da Kelly avverger en corner, slenger seg og sparker ballen til innkast i stedet. Kjempekamp for Kelly så langt.

71. min.: Godt Lyon-angrep. Ballen slås 45, men Mascherano har gjort et godt løp og avverger.

72. min.:  1-1. Lyon utlikner. Reina slår en corner bak i feltet, gjør en dobbeltredning, men innbytter Gonalons header ballen inn.

74. min.:  Kelly pådro seg en skade da han slengte seg etter Lyons scoring, og blir byttet med Skrtel.

77. min.: Lyon har fått blod på tann og jager et ledermål. Liverpool sliter mer med å få flyt i angrepsspillet sitt.

79. min.:  Pjanic er nede, men kommer seg opp igjen. Voronin og Babel har varmet opp en stund, men Benitez ser ikke ut som han vil bytte.

81. min.: Ni minutter igjen, men fortsatt løper offensive spillere seg varme på sidelinja.

82. min.: Godt oppspill av Lucas, men N´Gog er ikke helt med på notene. Liverpool får ballen tilbake. Kuyt legger inn, men Lloris snapper ballen.

83. min.: Voronin tar av seg treningsdrakten etter å ha løpt siden pause. Venter på at ballen skal gå ut. Insua legger inn. Kuyt får headet, men for svakt.

85. min.:  Benayoun løper ut, Voronin inn. Anfield-publikummet piper.

86. min.:  Delgado inn, Lisandro ut for Lyon.

86. min.:  Skrtel får en kjempemulighet til å score, men skyter ballen høyt over.

89. min.: Liverpool vil ha frispark på tilbakespill, men spanjolen vinker spillet korrekt videre. Debrecen-Fiorentina 3-4.

90. min.:  Revelliere tar Insua og får et korrekt gult kort tildelt. Det er lagt til tre minutter.

90. min.:  Mascherano skyter. To Liverpool-spillere står klare til å score, men venter forgjeves på returen.

90. min.:  1-2. Argentinske Delgado skyter ballen i mål etter et godt Lyon-angrep. Overlegget kommer fra høyre, et tafatt Liverpool-forsvar lar ballen gå forbi dem.

90. min.+ 3 min.: Dommeren blåser av. Liverpool har tapt sin fjerde kamp på rad. En skuffende kamp av Liverpool, der flyten manglet.

Svært skuffende med en ny kamp med null poeng i Champions League. Lyon vant en fortjent seier på Anfield i kveld. Franskmennene sto høyt mot et Liverpool-lag som mangler selvtillit og flyt og som attpåtil mangler flere sentrale spillere. Torres og Johnson er ute med hver sin lyskestrekk og fikk selskap av Gerrard som fikk kjenning til skaden i starten av kampen. Unggutten Martin Kelly var en av kampens få lyspunkter, men også han måtte ut med skade. Liverpool hadde flere gode perioder, med Mascherano og Lucas som i perioder greide å få initiativet over midtbanen. Men periodene var for få. Både N´Gog og Kuyt hadde også sine lyse perioder, men alt i alt preger et rødt lag fullstendig uten selvtillit tingenes tilstand på Anfield for tiden. I tillegg til Kelly, får også Aurelio og målscorer Benayoun godkjent etter innsatsen. Nå må Liverpool snarest komme seg ovenpå igjen, først hjemme mot Manchester United kommende søndag. Avgjørende periode for Liverpool. Kampen mot United må vinnes skal de hevde seg i Premier League, mens Lyon i Frankrike venter i neste Champions League-runde. Også her er bare tre poeng godt nok.

SPILLERVURDERING

Jose Reina 7 - Gjør en meget god redning på en heading etter 10 minutters spill, og gjør også to meget gode blokkeringer i forkant av 1-1. Kan ikke lastes for målene.

Martin Kelly 7  - Kampens store beholdning for hjemmelaget. Etter at gjestene får slått et par gode innlegg fra hans side tidlig i matchen, spiller 19-åringen seg stort opp. Et aktivum offensivt, og solid backspill defensivt. Veldig synd at han skadet seg da han prøvde å forhindre utligningsmålet. Liverpools beste.

Jamie Carragher 4 - Sliter mot kjappe spisser, men greier stort sett å rydde unna så lenge han spiller stopper. Går ut på backplass når Kelly går ut, og er villig med fremover. Men sover utilgivelig og slipper markering når Delgado får sette inn gjestenes seiersmål på overtid.

Daniel Agger 5 - Virker fortsatt litt rusten, men prøver å gjøre ting enkelt med kontante klareringer. Slår en del feilpasninger. Hadde bra skuddforsøk like før slutt.

Emiliano Insua 3 - Hadde store problemer defensivt i denne matchen. Slet med hurtigheten til Gouvou. Hadde problemer med både plassering og markering. Seiersmålet kom etter det ble gitt alt for mye rom på hans side.

Javier Mascherano 5  - Gjør en grei ryddejobb, men virker fortsatt å være et stykke unna nivået han holdt i fjor.

Lucas Leiva 5 - Løper mye, men mangler litt pondus. Slår noen gode stikkere, og jobber iherdig også på defensiven, men klarer ikke ta kommandoen over midtbanen.

Dirk Kuyt 5 - Har en heading i nettet, men blir avblåst for dytting i forkant av scoringen. Starter på høyre, men blir flyttet inn i midten etter at Gerrard må ut. Får et par muligheter, uten å lykkes. Nærmest var han på en god heading i andre omgang.

Yossi Benayoun 6 - Er den som klarer å holde på ballen fremover på banen, og kombinerer fint med spillerne rundt seg. Var den mest kreative av de røde i dag, og scorer også et fint mål.

David N'Gog 4 - Er sterk i kroppen, men klarer likevel ikke å holde godt nok på fremspillene. Misbruker to kjempesjanser som kunne og burde ha gitt Liverpool tellende resultat.

Fabio Aurelio 5  - Kom inn for en skadet Steven Gerrard etter 25 minutter. Var veldig frisk og toneangivende resten av omgangen, og var uheldig som ikke scoret med en kjempeheading like før pause. Legger det knallharde innlegget som skifter retning i en Lyon-spiller i forkant av Benayouns scoring. Blir mer og mer anonym utover i andre omgang.

Steven Gerrard - Foruten et skudd som gikk i nettveggen tidlig i kampen, var det tydelig at kapteinen var preget av lyskeskaden som har plaget ham den siste halvannen uken. Ble tidlig byttet ut i håp om at han skal bli friskmeldt til søndagens kamp mot Man Utd.

Martin Skrtel - kom inn da Martin Kelly ble skadet i forbindelse med Lyons første scoring. Virket veldig usikker i enkelte situasjoner, og pasningene satt ikke som de skulle. Fikk en kjempesjanse etter en corner like før slutt, men blåste ballen høyt opp på tribunen.

Andriy Voronin - kom inn for Benayoun med drøye fem minutter igjen å spille. Lykkes ikke i særlig grad med de involveringene han hadde.