Liverpool - Man Utd

Søn 25.10.09 kl 15.00 (Premier League) - C+Sport1/Sky / Tilskuere: 44 188 / Dommer: Andre Marriner / Anfield / Skrevet av: Raymond Flåstøyl Halvorsen
Spillervurdering: Tor Sandø

Liverpool vant fortjent hjemme mot tittelrivalene etter scoringer av Fernando Torres og innbytter David Ngog. Vidic og Mascherano ble utvist mot slutten. For en måte å slutte tapsrekka!

MascheranoVidic

Dersom du ønsker å få lagoppstilling og scoringsvarsel sendt direkte til din mobiltelefon, gå inn på denne linken for å se hvordan.

Steven Gerrard er ute, mens Glen Johnson og Fernando Torres starter. Insua og Aurelio på venstresiden. Rafa har altså valgt en litt forsiktig oppstilling for å demme opp for Valencia på høyresiden til Man U, men samtidig ryktes det at han vil benytte kreative Yossi Benayoun bak en forhåpentligvis frisk Torres på topp.

Alex Ferguson satser på sine rutinerte karer med John O'Shea på høyrebacken og også Paul Scholes og Ryan Giggs. Ikke uventet er Wayne Rooney klar sammen med Berbatov på topp.

Flere tusen masjerte i demonstrasjon mot Hicks og Gillett foran kampen i dag. Ikke overraskende kastes det over hundre badeballer inn på banen, menage av dem kommer fra The Kop! Banemannskapet har sin fulle hyre med å fjerne badeballene, som har spredd seg som en farsott etter Darren Bents mål i forrige ligakamp!

You'll Never Walk Alone runger ut over Anfield, og det er stor stemning på Anfield!

1. min: Dimitar Berbatov og Wayne Rooney sparker i gang oppgjøret, og bortelaget angriper mot The Kop i første omgang.

3. min: Wayne Rooney scorer for Manchester United, men avblåses korrekt for å være en snau meter i offside.

* Tom Hicks og George Gillett sitter side om side på Anfield i dag.

5. min: Kuyt og Benayoun kombinerer fint. Sistnevnte gir ballen til Lucas, som fyrer av fra langt hold. Det går utenfor, og brasilianeren kunne forsert lengre da han hadde mye rom. Ballen er innom en United-spiller, og de røde får hjørnespark.

6. min: Aurélio må vente med å ta corneren, da det hagler med badeballer fra de tilreisende supporterne. Når han etter hvert får tatt den, header Torres til side for mål.

7. min: Benayoun vinner en duell mot Vidic, men får ikke lagt tilstrekkelig godt nok inn.

11. min: Insúa legger inn fra venstre, og Torres tar det lange innlegget ned på høyresiden. Trekker ut i feltet og prøver å fyre av, men skuddet blokkeres.

12. min: Torres snubler i seg selv, men får frispark. God innleggsposisjon.

14. min: Lucas er god, og vinner ballen fra Evra nede ved cornerflagget på egen banehalvdel.

15. min: Torres drar seg innover i banen i full fart. Evra klipper ned spissen, og mottar et fortjent gult kort. Frispark fra god posisjon!

16. min: Fantastisk frispark fra Aurélio, som setter den nesten helt opp i krysset! Van Der Sar får såvidt reddet når han strekker seg så lang han er. På returen fra meget skrått hold er Kuyt først, men keeperen reddet igjen. De røde får lagt inn på nytt, men Torres bommer på sitt forsøk. Man Utd får så klarert til corner når det stormer rundt målet deres.

17. min: Corneren redder van der Sar.

18. min: Ny supersjanse til de røde! Scholes mister ballen og Lucas plukker opp. Gir til Kuyt til høyre som såvidt er onside, og nederlenderen får avsluttet fra meget god posisjon. Ballen triller skrått utenfor, og Torres får heller ikke kastet seg frem på bakre stolpe. Nå hadde definitivt Liverpool fortjent å lede!

21. min: Manchester United på offensiven. Valencia får ballen på høyresiden og legger godt inn. Rooney vinner duellen 8 meter fra mål, men Reina er raskt nede og redder det gode forsøket.

24. min: Vidic går i Torres hardt bakfra, og spanjolen får frispark.

25. min: Mascherano fyrer av fra 30 meter - utenfor.

27. min: Berbatov avblåses for offside.

29. min: Giggs prøver å legge inn, men det går utenfor.

* Bortelaget her et knapt overtak på balleinnehavet så langt. Det røde presset har avtatt sterkt, og Man Utd ligger nå og kontrollerer. Dette virker ikke Rafael Benítez fornøyd med på sidelinjen.

33. min: Carrick stormer inn i feltet, og Carragher kaster seg ned i en knallhard takling. Treffer såvidt ballen, og meier ned United-spilleren. Risikofullt av stopperen, som virker frisk og pigg så langt.

35. min: Et par gode involveringer av Mascherano, som bryter to angrep fra bortelaget.

36. min: God mulighet! Aurélio setter i gang et angrep der Benayoun får ballen på høyrekanten. Legger inn til Aurélio, som kommer på et friskt løp, og får heade fra syv-åtte meter! Godt plassert, men får ikke nok kraft, og van der Sar slenger seg godt og redder.

37. min: Gult kort til Berbatov for å ha hindret en Liverpool-spiller. Billig...

38. min: Benayoun kommer seg fri på høyrekanten, men innlegget går over alle.

40. min: Berbatov drar fint med seg ballen, og kommer seg nesten fri foran Reina. Carragher får imidlertid klarert slik at Reina snapper ballen.

41. min: Johnson smeller et innlegg langt utenfor.

* Unison pipekonsert når Gary Neville begynner å varme opp.

42. min: Benayoun får seg en smell i bakhodet, og må ha behandling.

44. min: Torres mot Vidic i duell. Spanjolen skaffer et hjørnespark, som ikke resulterer i noe. Deretter får Insúa lagt inn, men van der Sar plukker.

45. min: Berbatov river såpass hardt i trøya til Kuyt at han får en flenge nedover kraven. Nederlenderen er misfornøyd med at han ikke får straffe.

* I velkjent stil står sutrekoppen Alex Ferguson konstant og plaprer til fjerdedommeren over alt det han er misfornøyd med.

* Det legges til to minutter i andre omgang.

Pauserapport
Det har vært en omgang med forrykende tempo, og de røde har hatt gode muligheter til å ta ledelsen, samtidig som hjemmelaget har hatt god kontroll defensivt ved de fleste anledninger. Benítez' menn kommer med mange mann når de først bestemmer seg for å presse på, og dette har brakt suksess så langt. Det har også vært et par straffesituasjoner som vil bli diskutert, uten at noen av dem har fremstått som klare. De røde har fremstått best så langt, og fortsetter dette presset skal en ikke se bort ifra at Liverpool kan gå av banen med tre poeng. Dog skal man se opp for Manchester United kontringsstyrke og avslutteregenskaper, så alt er helt åpent foran andre omgang. Ved siden av George Gillett sitter den norske forretningsmannen Christian Eidem, som var med i det norske konsortiumet som bød på de røde i 2006.

46. min: Torres og Benayoun sparker i gang andre omgang, hvor de røde angriper mot The Kop.

50. min: Liverpool sløser og sløser. Torres vinner ballen og gir til Benayoun, som merkelig nok ikke fyrer av fra meget god posisjon, 20 meter fra mål. Gir ut til Kuyt, som også kan skyte, men han prøver å legge inn. Håpløst spill, der det virker som Liverpool må prike ballen inn fra fem meter istedenfor å prøve å skyte fra gode posisjoner.

52. min: Torres får frispark når han legges ned av Vidic. Aurélio legger inn og Agger stusser bakover. Lærkula havner imidlertid for høyt, men uansett var tre Liverpool-spillere i offside om de hadde nådd ballen.

54. min: Torres får ballen, og nøler litt da han tror han er i offside. Drar seg litt mye ut mot høyresiden, og innlegget er ikke til annet enn å rive seg i håret av.

56. min: Rooney skaffer United frispark i meget farlig posisjon. Engelskmennen oppsøker situasjonen med Lucas, og skaffer Uniited denne muligheten.

57. min: Giggs legger inn, men Berbatov avblåses for offside. Torres gjerde uansett en meget god innsats der han fikk headet ballen vekk akkurat i tide.

60. min: Mascherano skitakler til seg ballen i duell mot Valencia, men linjedommeren vinker som om det skulle vært 17. mai, og gir et tvilsomt frispark til gjestene.

61. min: United legger inn, og Carrick header mot mål. Skriker etter hands, men ballen treffer Johnsons edlere deler, ikke hånda.

62. min: Vidic løper inn i Reina når han skal kaste ut, men ender med å få spanjolens hånd i bakhodet selv, og blir liggende. Serberen får som fortjent i den duellen.

63. min: Torres sparkes ned, og Marriner, som står fem meter ifra, presterer å ikke dømme frispark. Helt ufattelig.

63. min: Deretter blåser dommeren frispark til Rooney når Carragher er først på ballen i en takling.

65. min: Liverpool - Manchester United 1-0, Torres. Kuyt får ballen på midten, og gir til Benayoun, som spiller gjennom til Torres. Spanjolen løper i fra Ferdinand, holder ham unna, og setter ballen forbi van der Sar fra noe skrått hold. Anfield eksloderer!

67. min: Lucas gir bort et frispark i farlig posisjon. Farlig.

68. min: Rooney smeller forsøket fra 25 meter rett i muren.

70. min: Benayoun stormer fremover, og gir til Lucas Leiva. Dirk Kuyt får etter hvert ballen, men skuddet blokkeres. Merkelig nok får ikke de røde corner.

70. min: Et heltent hjemmelag stormer fremover på ny, og Mascherano lader kanonen fra 30 meter. Skuddet treffer en United-spiller, og denne gangen får Liverpool corner. Nedfallsfrukten fra den snapper Lucas opp, men setter den gode muligheten fra ti meter over.

* "Where were you in Istanbul" synger hjemmelaget når Michael Owen er i oppvarming.

72. min: Gult kort til Mascherano når han pådrar seg et frispark. Det innleggsforsøket fra Giggs plukker Reina enkelt ned.

74. min: Dobbeltbytte. Michael Owen og Nani kommer inn for Berbatov og Scholes. Stor pipekonsert på banen når førstnevnte kommer inn.

75. min: Gult kort til Vidic for en felling på Torres.

76. min: God redning av Reina. Nani får muligheten fra tolv meter, men spanjolen plasserer seg godt og redder forsøket. Farlig.

77. min: Rooney med skuddforsøk, men Carragher klarerer. Deretter er han opp i ryggen på Michael Owen, og klarerer i det spissen skal vende opp. Herlig krigersk innstilling!

79. min: Benayoun tar ned ballen på fantastisk vis og drar seg inn i boksen. I stedet for å skyte fra meget god posisjon skal han prøve å dra seg inn i banen. Merkelig manøver av israeleren på den gode muligheten.

81. min: Fernando Torres tas av banen til fordel for David Ngog. Merkelig bytte, da Manchester United blir kvitt trusselen om verdens beste spiss på topp. Må være medisinske grunner til at spanjolen tas av banen, men han ser ikke skadet ut.

84. min: Enorm mulighet for Valencia. Owen får dratt ballen inn til Valencia, som fyrer av i tverrligger fra skrått hold. Der er hjemmelaget heldige!

87. min: Michael Owen spilles på vei gjennom, og Jamie Carragher er lur og drar ned spissen, som hadde kommet alene gjennom. Gult kort til Carragher der, som er heldig som får være på banen fortsatt.

88. min: Nani setter frisparket rett på Reina, som holder ballen og forhindrer retur.

89. min: For tredje gang på rad mot Liverpool vises Nemanja Vidic av banen. Kuyt er på vei alene gjennom på midtbanen, og Vidic river han ned. Får sitt andre gule kort, og får dermed se det røde.

90. min: Det legges til utrolige fem minutter. Hvor i all verden har dommeren hentet disse minuttene fra?

92. min: Rooney header utenfor.

92. min: Benayoun går av banen, Skrtel kommer inn de siste minuttene.

93. min: Rooney får frispark når Liverpool har muligheten til å kontre.

94. min: Rødt kort til Mascherano, som også får sitt andre gule. Feier ned van der Sar.

95. min: Kuyt og Carragher kjemper som helter og forhindrer farlige United-kontringer.

96. min: Liverpool - Manchester United 2-0, Ngog. Kuyt er god på høyrekantene, og gir til Lucas. To mot en gir han videre til Ngog, som alene med van der Sar setter ballen nede i høyre hjørne. Anfield eksploderer, og blant annet Tom Hicks hopper og danser i gledesrus.

Kampen blåses av etter 96 minutter og 59 sekunder!

Kamprapport
For en kamp, for en gledesrus og for en måte å gjøre slutt på tapsrekka! De røde, med Jamie Carragher i front, kjempet som helter gjennom hele kampen, og en fantastisk avslutning av Fernando Torres ble tungen på vektskålen etter en drøy time. Deretter fikk David Ngog æren av å sende Anfield til himmels etter at Manchester United hadde presset hardt. En følte aldri at seieren var sikker før det sto 2-0 på måltavla. En typisk toppkamp med høy intensitet og to utvisninger, begge korrekte av dommeren Marriner. Nå er de røde bare fire poeng bak Manchester United på tabellen, og seks poeng bak Chelsea. Nå er Benítez' menn tilbake i tittelkampen, og nå skal det feires og festes til langt på natt etter en orgasmisk deilig seier over de argeste rivalene.

Spillervurdering
Reina 7 - Spanjolen gikk i lange perioder uten noe spesielt å gjøre. Spilte bak et forsvar som var mer i orden enn hva tilfellet har vært i det siste. Tok vare på det lille som kom gjennom forsvaret. Hadde mer å gjøre i andre enn i første omgang.

Johnson  7 - Høyreforsvareren bidro lite offensivt, men var god defensivt. Hadde noen avgjørende taklinger da United presset på mot slutten. Bra kamp av Glen som sammen med resten av forsvarskvartetten leverte årsbeste da det gjaldt som mest.

Carragher 8 - Carra har slitt i høst, men dette var igjen Jamie som vi kjenner ham. Her sto han fram med glimrende innsats og taklinger det luktet svidd av. Var aldri langt unna Berbatov og senere Owen. Felte tidligere lagkamerat Owen som bakerste mann mot slutten, og fikk et gulkort med skjær av oransje.

Agger 7 - Det Carra mangler av tempo får Liverpool-forsvaret av danske Agger. Daniel beholdt roen i mange situasjoner der United satte inn sin offensiv i andre omgang. Rafas oppskrift var defensiv trygghet som grunnlag for seier og sto som hele forsvaret fram da Liverpool skulle snu den vonde trenden fra de siste kampene.

Insua 6 - Det var stilt spørsmålstegn til Liverpools venstreside før kampen og spørsmålstegnet er det grunn til å stille fremdeles. Argentineren slet både defensivt og offensivt og lot Valencia få vel mye alburom. Fikk avlastning av Mascherano i andre.

Mascherano 8 - Rafa var ute etter en spiller som kunne stå fram og styre midtbanen og fikk det i Javier. Kampens gigant som styrte midtbanen fra begynnelsen til han fikk sitt andre gule kort da han taklet Van der Sar mot slutten. Lite å si på utvisningen da han tok en tidlig dusj, som Uniteds Vidic. Liverpools beste i hard kamp med flere andre.

Lucas 7 - Brasilianeren har mange kritikere, og heller ikke denne gang var dette en kamp han preget akkurat. Lucas har mye ballkontakt, men dessverre er ikke valgene like gode alltid. En svak sjuer for Lucas denne gang.

Kuyt 8 - Løper atter en gang et par 10 000-metere i front for Liverpool. Legger ned et enormt arbeid gjennom samfulle 96 minutter. Dersom han ikke hadde hatt et problem med sin førsteberøring, kunne også nederlenderen ha havnet på scoringslista.

Benayoun 8 - Ny god kamp av formspilleren Yossi. Med sin slepne teknikk og styrke skapte israelitten stadig mer trøbbel for Uniteds høyreside. Pasningen på Torres-scoringen er nesten alene verdt åtteren han får.

Aurelio 7 - Kunne raskt ha vært tomålsscorer i første omgang. En kjemperedning fra Van der Sar skilte ham fra scoring på frispark fra langt hold og bare uflaks hindret en heading fra å gå inn. Var aktiv i første, litt mer borte i andre omgang.

Torres 8 - Spanjolen sto fram som den verdensklassespissen han er i denne kampen. Hadde det vrient mot Vidic og Ferdinand, men gjorde sistnevnte til statist da han ga laget ledelsen. Byttet ut for NGog ti minutter før slutt.

NGog - Den ene målscoreren erstattet den andre. Fikk æren av å sette den siste spikeren i kista for United da han lurte United-forsvaret og satte ballen forbi Van der Sar. Seks minutter var gått av overtida og Anfield eksploderte.

Skrtel - Fikk drøyt fire overtidsminutter for Benayoun da Liverpool trengte muskler i midtforsvaret for å stå i mot United-presset.