Liverpool - Stoke

Ons 19.08.09 kl 21.00 (Premier League) - Canal+Sport1 / Tilskuere: 44 318 / Dommer: Peter Walton / Anfield / Skrevet av: Einar Kvande
Spillervurdering: Arild Skjæveland

Liverpool viste seg som minst ett nummer for store for Stoke, og vant hele 4-0 på Anfield. Samtidig tapte Manchester United 1-0 i Burnley!

Whitehead (12)

Liverpool er vertskap for Stoke City i sin første hjemmekamp for sesongen. En motstander som man kun klarte uavgjort mot i fjor.

Ønsker du lagoppstilling og scoringsvarsel sendt direkte til din mobil? Prøv denne linken.

Martin Skrtel har ikke blitt friskmeldt etter at han pådro seg brist i kjeven under kampen mot Tottenham, og Daniel Ayala spiller fra start for første gang i en offisiell Liverpool-kamp i slovakens fravær. Ellers er Yossi Benayoun inn for Ryan Babel den eneste andre forandringen i startoppstillingen i forhold til kampen på White Hart Lane.

1.min: Stoke i helsvart tar avspark mot The Kop.

2.min: Benayoun trer igjennom en fin ball til Gerrard, men Liverpool blir stoppet på drøye 16 meter.

3.min: Gerrard på raid langs dødlinja. Stoke får ikke klarert skikkelig, og Lucas Leiva dundrer til fra 17 meter. Skuddet er hardt, men går rett på Sørensen. Kampens første sjanse å skrive hjem om.

4.min: 1-0 TORRES. Lucas og Gerrard kombinerer fint, og kapteinen legger 45 grader ut til Torres, som setter ballen relativt enkelt midt i mål fra 11 meters hold.

9.min: Stoke med sitt første lange innkast for kvelden. Ballen havner ut i returrom, og et godt skudd går via en Liverpool-rygg og til corner. Hjørnesparket klarer ikke gjestene å utnytte.

10.min: Torres vinner et frispark i farlig posisjon, i en duell med Delap. Gerrard velger å legge inn i stedet for å skyte, og det hele renner ut i sanden.

12.min: Whitehead får gult kort for en stygg takling på Mascherano. Argentineren ligger nede en stund, men kommer seg på beina igjen.

15.min: Liverpool har ballen mye inne på Stokes halvdel, men Mascherano slår en alt for høy ball i retning Johnson, og gjestene får innkast.

18,min: Glen Johnson blir spilt fint fri på høyrekanten, men innlegget er alt for dårlig. Der sløste høyrebacken bort en god mulighet når han ikke vinklet ballen ut i feltet.

19.min: Reina bokser unna et Stoke-frispark.

20.min: Stoke får et billig frispark utenfor hjørnet av 16-meteren, etter en angivelig forseelse av Insua. Frisparktrekket til gjestene lykkes ikke.

21.min: Torres legger inn fra høyre, og Insua får en eventyrlig mulighet til å øke til 2-0 når han får komme umarkert inn på bakre stolpe. Ballen spretter i bakken og en drøy halvmeter til side for stolpen.

24.min: Delap med sitt tredje lange innkast for kvelden. Ayala stusser ballen farlig bakover. Heldigvis går den rett i fanget på Reina.

25.min: Gerrard med en upresis pasning til Kuyt. Innkast til gjestene.

26.min: Insua kommer til dødlinja, men velger å skyte knallhardt mot fremre stolpe når han heller burde ha lagt tilbake ut i feltet. Sørensen tar hånd om skuddet.

28.min: Reina fomler et Delap-innkast, men klarer å få tak i ballen på andre forsøk.

29.min: Ayala får litt tidsnød i en situasjon der han trodde han hadde god tid, og beiner ballen ut til innkast når han blir presset. Det lange innkastet til Delap stusser Beattie 4-5 meter til side for mål.

30.min: Johnson avslutter i steget på an klarering fra Faye. Ballen triller halvannen meter utenfor høyre stolperot.

31.min: Faye filmer seg til et frispark i god posisjon, i en duell med Lucas. En Stoke-spiller i offside på innsvingeren, når Liverpool-forsvaret rykker ut.

33.min: Stoke får et nytt frispark i farlig posisjon. Igjen ender det hele med avblåsning for offside.

35.min: Stoke får et nytt billig frispark inne på Liverpools halvdel, etter en situasjon der Mascherano var innblandet.

37.min: Kuyt vinner et frispark midt inne på Stokes halvdel. Torres avslutter med hodet, men får ingen kraft bak ballen, og Sørensen fanger ballen lett. Spissen header sammen med Shawcross, og blør kraftig fra et kutt i panna. Må ut og sy.

38.min: Veldig stille fra hjemmepublikum, og Stoke-fansen utsynger de røde på tribunene med nidviser.

39.min: Kuyt vinner en corner nede ved dødlinja på høyresiden.

41.min: Johnson felles ved dødlinja like utenfor 16-meteren. Frispark i farlig posisjon for hjemmelaget, men det får de røde ingenting ut av.

42.min: Benayoun med en flott takling på egen banehalvdel. Torres kommer inn på banen igjen etter de nødvendige sting i pannebrasken.

43.min: Lucas felles stygt like utenfor feltet, men Liverpool har fordel av ballen og Kuyt avslutter med et svakt skudd fra drøye 16 meter som Sørensen redder enkelt.

44.min: Torres dribler seg inn i feltet, og skyter via Shawcross. Corner til vertene. Denne blir ryddet unna til enda et hjørnespark.

45.min: 2-0 JOHNSON. Kuyts heading på Gerrards corner blir reddet så å si på streken. Ballen spretter opp foran Johnson, som saksesparker ballen kontant i mål fra kloss hold.

45+2: Liverpool vinner en corner, men Whelan header unna.

Pauserapport: Et tent Liverpool-lag var lynhurtig ut av startblokkene, og særlig virket trioen Lucas, Gerrard og Torres å være på hugget. Man måtte ikke vente lenge på tellende resultat, og Torres kunne bokføre sin første scoring for sesongen bare fire minutter ut i kampen, da han avsluttet fra 11 meters hold på Gerrards fine pasning. Etter scoringen virket det som hjemmelaget tok foten litt av gasspedalen, men de røde var likevel det førende laget. Gjestene hadde imidlertid en rekke farlige lange innkast fra Delap, og Liverpool ga også bort en rekke unødvendige frispark i farlig posisjon. Heldigvis ble ikke disse utnyttet, og mot slutten av omgangen ga hjemmelaget mer gass igjen. Det resulterte i en flott scoring av Johnson like før pause. Hans første for klubben. På et spektakulært saksespark fra kloss hold. I forsvarsrekka har veteranen Carragher og tenåringen Ayala klart seg bra.

46.min: Liverpool tar avspark mot The Kop.

46.min: Stoke får nytt innkast i farlig posisjon. Et innkast Liverpool egentlig skulle hatt. På kastet vinner gjestene en corner, og deretter en ny corner fra motsatt side. Deretter en tredje corner.

48.min: Fantastisk redning av Reina på Delaps brennharde skudd fra 14 meter. Ballen har retning hjørnet, men Reina er der og får slått ballen unna. Stokes klart største sjanse i kampen.

48.min: Stoke vinner en ny corner. Reina fanger ballen.

51.min: Gjestene spiller seg frem til en ny farlig sjanse på et innlegg fra høyre. Johnson får såvidt ryddet unna til corner. Gjestene har åpnet andre omgang best.

52.min: Insua på et flott raid på venstreflanken, men innlegget treffer en Stoke-forsvarer og når aldri medspillerne inne i feltet.

54.min: Gerrard med et godt skudd fra 20 meter som Sørensen må gi retur på. Dessverre treffer ikke Kuyt ballen skikkelig på returen, når han er alene med Stoke-keeperen, og Sørensen kan enkelt fange ballen.

55.min: Johnson har vært god i kveld, og vinner enda en corner. Stoke får klarert hjørnesparket.

57.min: Johnson finner Kuyt på vei mot dødlinja med en nydelig stikker, men ingen er inne i feltet til å ta imot det harde og lave innlegget til nederlenderen.

59.min: Mascherano finner med en nydelig stikker til Benayoun, men israeleren taper løpeduellen med Shawcross.

59.min: Benayoun finner Torres inne i feltet, men spanjolen er ikke i balanse på avslutningen fra 13-14 meter, og Sørensen plukker ballen greit.

60.min: Johnson storspiller, trekker seg inn i feltet og avslutter mot nærmeste stolpe. Sørensen slår til corner.

61.min: Kuyt med en litt for tam avslutning på hjørnesparket.

62.min: Dobbeltbytte av Stoke. Fuller inn for Beattie og Lawrence inn for Cresswell.

63.min: Kuyt på vei inn i feltet, men innlegget når ikke frem til Torres.

65.min: Torres skaffer Liverpool lagets sjuende corner for kvelden. Benayouns hjørnespark heades unna.

66.min: Stoke uhyre nære å score selvmål ved Shawcross på Kuyts innlegg. Sørensen må strekke seg så lang han er og fiste stussen til corner. Liverpool presser på nå.

68.min: Benayoun nær ved å lykkes når han forsøker å tråkle seg inn i feltet, men blir stoppet på 16-meterstreken.

69.min: Benayon med et relativt ufarlig skuddforsøk fra hjørnet av 16-meteren. Høyt over og utenfor.

69.min: Stoke gjør sitt siste bytte. Whitehead ut, Pugh inn.

71.min: Insua med et håpløst innleggsforsøk bak mål på Kuyts fine fremspill.

74.min: Gerrard med en nydelig stikker til Benayoun, men Sørensen kommer ut og snapper ballen like foran beina på israeleren.

75.min: Farlig Delap-kast, men Liverpool får klarert.

76.min: Torres vinner en corner.

78.min: 3-0 KUYT. Hvem sier at fotball ikke er kunst? Kaptein Gerrard drar seg fri med en fantastisk piruett på et fremspill, og legger inn fra dødlinja. Kuyt har bare å styre ballen over streken fra veldig kort hold. En scoring som gjerne kan rammes inn og henges på veggen!

81.min: Lucas vinner Liverpools tiende corner for kvelden.

Burnley har slått Manchester United 1-0!

82.min: Dobbeltbytte Liverpool. Gerrard byttes ut. Voronin inn. Kuyt takker også for seg, Riera inn.

83.min: Johnson kommer fri på høyreflanken, men sparker ballen ukonsentrert over dødlinja.

84.min: Bra jobbet defensivt av Lucas, men Stoke får prøve seg på et nytt langt innkast.

85.min: Torres byttes ut. N'Gog inn.

86.min: Innbytter N'Gog løper med ball i beina, og vinner en corner.

87.min: Kjempepasning av Johnson, som Vornin tar ned meget fint 16 meter fra mål, men Sørensen får reddet ukrainerens skuddforsøk.

90.min: Mascherano slår en feilpasning, men en iherdig jobbende Lucas løper opp argentinerens feil. God jobbet defensivt av brasilianeren!

90.min: Tre minutter er lagt til.

90+1.min: Stoke får en siste innleggsmulighet på frispark. Liverpool header unna.

90+4.min: 4-0 N'GOG. Johnson med nok et nydelig raid på høyreflanken. Kommer til dødlinja og legger inn via et Stoke-bein. Sørensen får en hånd på ballen før innbytter N'Gog stanger ballen i mål via undersiden av tverrliggeren fra kloss hold. Scoringen kom i aller siste sekund av overtiden.

Sluttrapport: Liverpool viste seg som minst etter nummer for store for Stoke, og vant hele 4-0 på Anfield. Gjestene yppet seg de første 5-6 minuttene av andre omgang, men deretter var det stort sett enveiskjøring. Steven Gerrard gjør en piruett med ballen vi ikke har sett maken til i forkant av 3-0 scoringen, og Glen Johnson demonstrerte hvilken fantastisk tilvekst han er for de røde i kveld med en scoring like før pause og en flott assist i kampens siste sekund.

Spillervurdering:
Pepe Reina 7
- Gjør en strålende redning på et skuddforsøk fra Rory Delap. Utenom det ikke mer enn feltarbeid på Stokes mange dødballer å konsentrere seg om. Det håndterer han fint!

Glen Johnson 9 - Høyrebacken imponerer stort når han for første gang tar på seg den røde trøya for ligakamp på Anfield. Stødig bakover, god i kombinasjonsspillet, fantastiske raid fremover, en strålende scoring, en meget god assist - og med litt hell kunne det blitt mer. Av med hatten - Liverpool beste i kveld.

Jamie Carragher 7 - Er bra i duellspillet, og må ta mye ansvar der bak når han har en såpass urutinert makker som Ayala. Har full kontroll på James Beattie på topp for gjestene.

Daniel Ayala 6 - Blir kastet inn og må spille mot fysisk robuste og dødballsterke Stoke. Spiller på det sikre, og håndterer arbeidsoppgavene sine bra. Er litt feig når det kommer til å sende ballen fra seg, men det skyldes den manglende rutinen og nervøsiteten. Godkjent!

Emiliano Insua 7 - Den lille argentineren klarer seg bra på venstrebacken i Fabio Aurelios skadefravær. Spiller på det trygge defensivt, og er villig med fremover i banen. Det er lenge siden man har sett de røde spille med så angrepsvillige backer som i dag. Kunne ha fått en scoring.

Javier Mascherano 7 - Javier løper og kjemper i samtlige minutter. Virker å nærme seg formen, og var langt bedre i pasningsspillet i dag enn mot Tottenham.

Lucas Leiva 8 - Den tidligere Gremio-spilleren gjør en av sine beste kamper i helrødt. Virker skikkelig tent, og vinner utrolig mange dueller på midtbanen. I dag stemmer det også med avleveringene, og så aktiv og sikker ser vi gjerne Lucas oftere. Får noen unødvendige frispark i mot seg i førsteomgang, men det er mer en overaktiv pipeblåsers feil enn Lucas sin.

Dirk Kuyt 7 - Kombinerer bra med Glen Johnson på høyresiden. Er litt uheldig med touchen til tider - spesielt når det er trangt rundt han, men så er det heller ikke stilkarakter som skal gis. Mange gode involveringer, veldig bra innsats, og en fin scoring. Det burde vært to.

Steven Gerrard 8 - Kapteinen står for to assists i dag. Det han gjør før scoringen til Dirk Kuyt er kunst, og forarbeidet til Torres sin 1-0 scoring var også av høy klasse. I dag virket kapteinen skikkelig spillelysten. Var synlig og søkte ball til enhver tid. En enorm forbedring fra søndagens kamp.

Yossi Benayoun 7 - Yossi virket noe rusten i starten, men spilte seg opp utover i kampen. Vandret mye med ball, og Stoke-forsvaret klarte aldri bli klok på hva som ville bli israelerens neste trekk. Kombinerer fint med sine angrepspartnere.

Fernando Torres 7 - Fernando åpnet målkontoen i dag, men er fremdeles ikke helt på det nivået hvor han er verdens desidert beste spiss. Spanjolen har litt å gå på. Jobber i dag, og er veldig tent, men sliter litt med balltouchen av og til. Kunne fort hatt en assist, dersom Insua hadde tatt vare på sjansen sin. Syveren er svak

Albert Riera - Kommer inn når kampen er avgjort, og utmerker seg ikke med annet enn balltrilling på midten.

Andriy Voronin - Spiller nesten ti minutter, og kommer seg til en skuddmulighet da han på vakkert vis tar ned en langpasning fra Glen Johnson, og fyrer av gårde.

David NGog - Spiller de siste fem minuttene for Fernando Torres, og utmerker seg med eit raid som ordner corner, og en scoring på et flott innlegg fra Johnson. Effektivt innhopp!