Liverpool - Wigan

Ons 16.12.09 kl 21.00 (Premier League) - C+SportExtra / Tilskuere: 41 116 / Dommer: Phil Dowd / Anfield / Skrevet av: Einar Kvande
Spillervurdering: Arild Skjæveland

Liverpool skapte en rekke sjanser og vant fortjent 2-1, men måtte gjennom et par nervøse sluttminutter etter at Wigan reduserte på overtid.

Thomas (85)

Liverpool er inne i en hektisk periode med ligakamper, hvor det gjelder å sanke flest mulig poeng for å henge med i kampen om den viktige fjerdeplassen. Wigan gjester Anfield etter å ha klart 2-2 i Stoke.

Dersom du ønsker lagoppstilling og scoringsvarsel sendt direkte til din mobil - Prøv denne linken.

Rafael Benitez tar ingen sjanser med helsen til Fernando Torres, og begynner med spanjolen på benken mot Wigan. David N'Gog spiller dermed på topp. Glen Johnson har ikke rukket å bli skadefri etter smellen han fikk mot Arsenal, og Jamie Carragher vikarierer på høyrebacken. Det betyr et midtforsvar bestående av Skrtel og Agger. Emiliano Insua har også kommet inn på laget i forhold til Arsenal-kampen, mens Lucas er satt på benken.

Liverpoolfc.tv spekulerer i at Liverpool kommer til å spille 4-4-2 i kveld, med Benayoun på høyre flanke og Aurelio på venstre, og da altså Gerrard og Mascherano på den sentrale midtbanen. Det vil altså si at Dirk Kuyt utgjør angrepet sammen med N'Gog.

1.min: Wigan tar avspark mot The Kop. Liverpool går ut i 4-4-2 med Gerrard og Mascherano sentralt på midtbanen.

4.min: Agger fører ball inn på Wigans banehalvdel, og fyrer av et langskudd i kjent stil. Fem meter utenfor.

6.min. Liverpool skaper sitt første gode angrep, etter at Kuyt og Benayoun kombinerer fint ute til høyre. Kuyts innlegg ender på bakre stolpe, der Aurelio ikke får skikkelig klem på sitt avslutningsforsøk.

8.min: Nytt brukbart Liverpool-angrep, og Carragher kommer opp fra backen og vinner en corner.

8.min: Liverpool får flere gode sjanser inne i feltet etter den korte corneren, og Kuyts avslutning blir klarert en meter fra målstreken.

9.min: 1-0 N'GOG. Aurelio legger et meget godt innlegg fra høyre etter å ha vært ute å slått en corner, og N'Gog stusser lærkula over en utrusende Kirkland og inn i nettmaskene.

11.min: Wigan på sin første visitt foran Reina, men Scharners heading går rett i fanget på spanjolen.

12.min: Boyce kolliderer med egen keeper på et langt oppspill i retning N'Gog. Kirkland må ha behandling. Stopp i spillet i et par minutter før Kirkland finner ut at han er i stand til å fortsette.

14.min: Wigan med et farlig innlegg fra Liverpools høyreside. Ingen blåhvite når heldigvis ballen.

16,min: N'Gog med et flott innlegg til Kuyt, som treffer godt. Meget god reaksjonsredning av Kirkland, som får slått nederlenderens skudd fra kloss hold til corner.

19.min: Gerrard legger ned en Diame midt på banen, og medisinmannen må i aksjon på nytt.

22.min: Gerrard takles stygt midt på banen, men Liverpool har fordel av ballen og Kuyt vinner en corner.

24.min: Kirkland har problemer med høye innlegg, og Benayoun får en kjempesjanse. Wigan får imidlertid klarert.

27.min: Gomez med et skudd fra drøye 20 meter som går midt på Pepe Reina. Situasjonen oppstår etter en misforståelse av de røde midt på banen, som gjør at de mister ballen.

31.min: Carragher kommer opp på høyre og slår et innlegg inn i feltet. Wigans klarering treffer Kuyt i hodet og går ut over dødlinja.

33.min: Gerrard spilles fri av Benayoun. Kapteinen drar seg inn i feltet, men innlegget er for dårlig.

36.min: Mascherano får en knallhard klarering rett i ansiktet, og må ta telling. En skikkelig knock-out.

42.min: Wigan gir bort en unødvendig corner. Kirkland fanger innsvingeren fra Gerrard uten problemer.

43.min: Aurelio med et godt innlegg i retning Benayoun. Israeleren når dessverre ikke helt opp når han er helt alene på bakre stolpe.

44.min: N'Gog er først på ballen inne i Wigan-feltet, og er bare ti centimeter unna å øke til 2-0 når hans skudd fra skrått hold går like utenfor bortre stolpe.

45.min: 4 minutter er lagt til på grunn av alle skadene. Wigan får et meget billig frispark like utenfor hjørnet av 16-meteren, for det som så ut som en helt grei klarering av Mascherano. Kuyt klarerer det svake frisparket med hodet.

Liverpool åpnet kampen klart best, og tok fortjent nok en tidlig ledelse på Aurelios flotte innlegg som N'Gog stusset over en utrusende Kirkland. De røde har hatt flere muligheter til å få det viktige andremålet, da først og fremst ved Kuyt, Benayoun og N'Gog. Man sitter liksom med følelsen av at de røde trenger en scoring til, for Wigan er ikke ufarlige på kontringer, og Liverpools forsvar virker av og til usikkert. Javier Mascherano har dominert midtbanen i første omgang, og har spilt meget godt de første 45 minuttene. Yossi Benayoun får også godkjent.

46.min: Liverpool setter i gang de siste 45 minuttene, og spiller mot The Kop. Ingen bytter i pausen, selv om Torres har varmet iherdig opp.

49.min: Et skudd fra Gomez forandrer retning i en Liverpool-forsvarer og er nær å ende i beina på Rodallega. Reina er heldigvis våken.

50.min: Benayoun er nær ved å komme først på et innlegg mot bakre stolpe. Liverpool vinner en corner.

50.min: Reina må gi en retur på et skudd fra N'Zogbia, men fanger raskt ballen igjen før Rodallega unødvendig braser inn i kroppen på spanjolen.

51.min: Kirkland gjør en fantastisk redning når han slår Kuyts gode skudd fra kloss hold over. Godt innlegg av N'Gog. Utrolig nær scoring der.

53.min: Et høyt innlegg fra venstre treffer hånda til en Wigan-forsvarer. The Kop roper på straffe, men får det ikke.

57.min: Gerrard spiller fri Kuyt. Nederlenderen forserer inn i feltet, og finner N'Gog foran mål. Forsøket blir blokkert av Boyce.

58.min: Wigan-bytte. Midtbanespilleren Diame ut og spissen Scotland inn. Dermed legger gjestene om til 4-4-2.

60.min: Gerrard legger inn fra venstre, men N'Gog når ikke frem til ballen på bakre stolpe.

61.min: Liverpool gjør et bytte. Lucas inn for Aurelio. Liverpool legger om til 4-2-3-1.

63.min: Scotland med et relativt tannløst skuddforsøk som Reina kontrollerer på utsiden av stolpen.

64.min: Torres kommer inn for N'Gog, og får dermed sin kamp nummer 100 for Liverpool.

65.min: Agger klarer utrolig nok å bomme på ballen på en god Gerrard-corner. Fire meter fra mål og fullstendig upresset burde dansken ha scoret.

66.min. Kirkland fomler på en corner, men fanger ballen igjen.

74.min: Wigan får et frispark ute ved sidelinja midt inne på Liverpools halvdel. Reina kommer ut, men treffer ikke skikkelig når han skal bokse. Scotland treffer tverrliggeren i krysset og over, for så og si blank goal fra fem meters hold. Enorm sjanse til bortelaget.

75.min: Kirkaland på bærtur på et Gerrard-innlegg. Liverpool får sin ellevte corner for kvelden. Wigan har ingen.

76.min: Mascherano prøver å stoppe en Wigan-kontring, og sklir når han skal takle. Blir belønnet med gult kort.

78.min: Frisparksituasjonen ender med en god sjanse for Wigan, men headingen mot mål treffer Gerrard. Nervøst på Anfield nå.

79.min: 2-0 TORRES. En lang klarering og Torres har fri vei mot mål. Spanjolen runder Kirkland, men treffer ikke ballen skikkelig når han skal sette den i tomt mål. En forsvarer kommer tilbake, men etter litt klabb og babb beholder Torres roen og putter ballen over streken.

81.min: Benayoun ut, Aquilani inn.

82.min: Wigan bytter. Gomez ut, Koumas inn.

85.min: Thomas med en takling bakfra på Aquilani. Dowd stopper kampen for å gi gult kort, men burde strengt tatt dømt fordel til Liverpool som var i ferd med å dra opp et godt angrep.

87.min: Med ryggen mot mål vipper Aquilani opp ballen til seg selv, og forsøker seg på en brasse fra kloss hold. Forsøket blir imidlertid for løst, og Kirkland fanger ballen.

88.min: Gerrard med et elendig frispark-forsøk fra distanse. Ballen ender høyt oppe på The Kop.

90.min: Liverpool presser på og vinner en corner, etter en situasjon der Gerrard burde ha gitt til Torres. 4 minutter er lagt til.

90+1.min: Skrtel på et godt løp inn i feltet, men ballen er såvidt over dødlinja før han får lagt inn til Agger.

90+2.min: 2-1 N'ZOGBIA. Wigans N'Zogbia går på tvers gjennom feltet foran hele Liverpools forsvarsrekke, som er merkelig passive. Han sender ballen tilbake i motsatt hjørne bak Reina fra 12 meters hold.

Liverpool skapte en rekke sjanser og vant 2-1, men måtte gjennom et par nervøse sluttminutter etter at Wigan reduserte på overtid. Strengt tatt burde Liverpool ha vært langt ute av syne for gjestene på det tidspunkt, men sjanseløsingen bidro til at det ble unødvendig spennende helt mot tampen. De røde leverer ingen god kamp mot et svakt Wigan-lag. Rytmen i spillet er liksom ikke tilstede, og man sliter altså med å avgjøre kampen. Men det ble seier til slutt. En fortjent seier, og ikke minst kjærkommen.

Spillervurdering:
Pepe Reina 6 - Klurer det til i feltet og er heldig med at Scotland setter ballen i tverrliggeren på stillingen 1-0. Har utenom det lite å gjøre.

Jamie Carragher 6 - Det er tydelig at dette ikke er Carras favorittposisjon. Får stort sett klarert unna det som kommer, men har enkelte problemer med farten på Wigans venstreside.

Martin Skrtel 6 - Skrtel har ikke vært helt på det nivået man forventer av han denne sesongen, men i dag gjør han en grei jobb. Gir Wigans enslige spiss lite rom, og er flink med å bryte fremfor. Får trekk for litt slurv.

Daniel Agger 6 - Ser langt mer komfortabel ut når han har Carragher som sin partner enn Skrtel. Er litt på etterskudd, og burde også helt klart ha scoret på corneren i andreomgang.

Emiliano Insua 6 - Emiliano er fremdeles litt slurvete bakover og i pasningsspillet - men var bra en-mot-en i kveld. Har også flere fine offensive bidrag, og argentineren gir ikke opp en eneste ball - noe han ofte belønnes for.

Dirk Kuyt 6 - Det har vært en rar sesong for nederlenderen så langt. Som vanlig er innsatsen god, men i år har ikke touchene satt. Litt bedring i dag, og han kunne også ha scoret et par om det ikke var for glitrende målvaktsprestasjoner fra Kirkland.

Javier Mascherano 8 - Argentineren var fantastisk i førsteomgang, og slet i filler hele Wigan-midtbanen. Er også bra i andre, og krigeren er mye involvert i dag. Er litt uheldig med enkelte pasninger, men det gir ikke karaktertrekk. Liverpools  beste i kveld.

Fabio Aurelio 6 - Aurelio klarte seg bra i en uvant rolle. Får gang på gang vist frem sin gode pasningsfot. Har assist på målet til NGog, og kunne fort hatt flere. Er litt treg, men blir ikke avslørt på farten i den timen han spiller i kveld. Sekseren er sterk.

Yossi Benayoun 7 - Benayoun har heller ikke vært på sitt beste de siste ukene, og mot Arsenal lyktes han ikke mot noe som helst. I kveld var han mer til å kjenne igjen, og dragningene og de kreative løsningene lykkes han langt bedre med. Kunne fort ha scoret.

Steven Gerrard 6 - Steven er enda en som har slitt med formen etter sitt skadeavbrekk, og selv om han viser frem flotte detaljer en gang i blant er ikke dette en spiler i form. Mangler skarpheten, og kanskje er den tidlige stygge taklingen mot han noe som satte han litt ut.

David NGog 7 - Franskmannen blir bedre og bedre med tilliten, og imponerer i dag. Er modig når han gir Liverpools ledelsen, spiller stort sett ballen i tide, går på gode løp og kunne fort ha scoret flere. Han er ingen Fernando Torres, men det får være måte på hvem man skal måtte sammenlignes med.

Lucas Leiva
- Erstatter Aurelio og spiller nesten en halvtime. Gjør en god ryddejobb på midten - men det var merkbart at man mistet pasningsferdighetene til hans landsmann etter byttet.

Fernando Torres - Er tydelig spillesugen og involvert med en gang han blir byttet inn. Scoret et mål, og er forhåpentligvis snart frisk nok til å spille hver kamp.

Alberto Aquilani - Får nesten ti minutter i dag. Vil hele tiden være involvert, og selv om man ser italieneren innehar ferdigheter er han ikke helt samspilt med sine lagkamerater enda. Kreativt og flott avslutningsforsøk inne i boksen.