Lyn - Liverpool

Ons 05.08.09 kl 19.00 (Pre-season) - TV2/Liverpoolfc.tv / Tilskuere: 14.800 / Dommer: Brage Sandmoen / Bislett / Skrevet av: Arild Skjæveland

Liverpool gjestet igjen Norge og Oslo, og spilte sin nest siste pre-seasonkamp foran 09/10-sesongen. Kampen endte med 2-0 seier.

M. Dahm (71)

Et forventet helrødt Bislett tar i mot Liverpool til den nest siste pre-season kampen, og følgelig gjester fra Merseyside som vil stille med alle sine beste tilgjengelige spillere.

Vi følger oppgjøret her på Liverpool.no, med fortløpende kampreferat og rapporter. Ønsker du å få tilsendt lagoppstilling og scoringvarsel på SMS, send LFC LIVE til 2180.

Rafael Benítez har satt sine største stjerner på benken, og har gitt en del unggutter og reserver sjansen fra start mot Lyn på Bislett i dag. Det er dog ingen tvil om at vi får se mange bytter, og at storkanonene også får vist seg litt frem foran et fullsatt Bislett. Dirk Kuyt tar rollen som kaptein, og Cavalieri står mellom stengene ettersom Pepe Reina er igjen på Merseyside av ukjent grunn.

You'll never walk alone har runget over et Bislett er et hav av rødt i kveld. Liverpool spiller med sine nye hvite Champions League-bortedrakt for første gang i dag.

1. omgang:

1.min: Andriy Voronin og Ryan Babel sparker i gang kveldens kamp på Bislett.

1. min: Glen Johnson tar et godt initiativ og stormer fremover. Ballen havner til slutt hos Voronin, som har en slurvete avslutning som går innom en mann og utenfor fra 16 meter.

3. min: Angan kommer fri på kanten, og fyrer i vei et skudd mot Cavalieri som forventer innlegg. Den brasilianske målvakten får slått til corner.

11. min: Lite å melde om de siste minuttene. Ingen sjanser til noen av lagene, og kampen er preget av mye balltrilling, og feilpasninger.

12. min: Dirk Kuyt forsøker seg fra langt hold, men skuddet går innom en Lyn-spiller og ut til hjørnespark.

16. min: Jay Spearing drar med seg ballen og sender i vei et godt skudd mot lengste hjørnet. Et godt forsøk, men en liten meter til side for Lyn-målet. Kampens største sjanse så langt.

18. min: Dirk Kuyt forsøker å lure ballen ned i lengste hjørnet etter et svakt slått frispark av Babel. Ballen går  en meter på feil side, og Liverpool får hjørnespark.

20. min: Knudsen med en god sjanse. Han får ballen inne i feltet, og forsøker å skru den bort i lengste hjørne. Cavalieri får slått til corner.

21. min: Like etter skyter Ihugba fra over 30 meter. Skuddet har retning helt oppe mot krysset, og Cavalieri må ut i full strekk.

21. min: Liverpool går rett i angrep, med Babe og NGog. Franskmannen ruller mot Spearing for å sette han på åpent mål, men pasningen er upresis, og Spearing rekker ikke bort før det er for sent og blir klarert.

25. min: Dossena forsøker seg fra 30 meter. Det er bra trøkk i skuddet, men det går noen meter over mål. Det er en veldig skuddvillig gjeng utpå Bislett-matta i dag - men presisjonen har ikke vært all verden.

27. min: Lucas sender i vei en suser fra 20 meter. Skuddet har bra fart og retning mot krysset, men Lacey får slått til hjørnespark.

27. min: Dagens største sjanse. Glen Johnson slår en presis ball inn mot Martin Kelly som har blitt igjen oppe etter en corner. Han får avslutte inne i boksen, men mister balansen og Lacey gjør en god redning.

30. min: Babel med en lekker flikk gjennom til seg selv - men Lacey er våken og får snappet før nederlenderen får avsluttet. De røde på tribunen gir bra med lyd fra seg i kveld!

32. min: Gerrard og co er i oppvarmng.

36. min: Et flott angrep av Liverpool. Bra kombinasjonsspill mellom Voronin, NGog og Kuyt. Det ender med at Voronin kommer gjennom og forsøker seg på en lobb fra kort hold. Den blir litt for høy, og går over målet til Lacey.

37. min: Knudtzon avanserer med ball, og slår gjennom til Berget. Unggutten avslutter direkte og setter ballen i stanga! Kampens største sjanse.

42. min: Voronin forsøker seg på en herlig chip fra 17 meter. Lacey får så vidt tuppet den over tverrleggeren.

44. min: Andriy Voronin 0-1! Ryan Babel finter bort Lyn-backen og rykker ned mot dødlinja. Derfra slår han et flott innlegg som Andriy Voronin stuper inn.

Det har vært en litt småkjedelig pre-seasonkamp på Bislett, hvor begge lag har kommet seg til noen halvsjanser. Feilprosenten er høy og tempoet lavt fra begge lag, og det er veldig treningskampmodus. Begge lag har skutt mye, uten at presisjonen har vært særlig bra. Enkelte småpene detaljer og et flott mål fra Voronin er beholdningen for et helrødt Bislett i kveld. Stemningen i solen på tribunen virker bra, og man håper vel at Benítez kaster utpå noen av sine storkanoner i andre omgang. Spearing, Lucas, Johnson, Kuyt og Babel skal visstnok forlate kampen i pausen i følge ubekreftede meldinger. Degen, Plessis, Benayoun, Riera og Mascherano er spillerne som ser ut til å komme innpå.

2. omgang:

45. min: Degen, Mascherano, Plessis, Riera og Benayoun har kommet inn for Johnson, Lucas, Spearing, Kuyt og Babel. For Lyn har Kim Holmen og Nilsson kommet inn for Stefanutto og Knudsen.

45. min: Vi er i gang med andreomgang.

52. min: Javier Mascherano har overtatt kapteinsbindet fra Dirk Kuyt, og er lagets kaptein i denne andreomgangen.

59. min: 0-2 David NGog!  Mascherano slår en strålende langpasning til Andrea Dossena. Han tar med seg ballen og slår et flott innlegg til NGog som setter ballen i nettet på direkten. Flott scoring!

60. min: Knudtzon gjør en fin enkeltmannsprestasjon, og avslutter til side for mål.

62. min: Det blir livlig på Bislett når Andriy Voronin og David NGog forlater banen og Steven Gerrard og Fernando Torres kommer inn! Også Daniel Ayala og Emiliano Insua kommer inn, for San Jose og Dossena. Knudtzon går også ut, inn med Dahm.

64. min: Angan pådrar seg gult kort for munnbruk.

68. min: Ihugba går ut, inn kommer van der Burgt.

69. min: Det har vært langt færre avslutninger i denne andreomgangen enn det var i første. Spillemessig har det sett temmelig likt ut så langt.

71. min: Mads Dahm mister ballen til Degen og må klippe ned sveitseren. Dermed har Liverpool frispark fra like utenfor 16. meteren. Dahm får gult kort for taklingen.

73. min: Lyn gjør enda et bytte. Ut går målvakt Lacey, inn kommer Petursson.

75. min: Martin Kelly tester skuddfoten fra ca 16 meter. Han forsøker å legge ballen i høyre hjørnet, men misser med en en halvmeter.

78. min: Yossi Benayoun drar noen finter og skyter fra 18 meter. Rett på Petursson.

79. min: Liverpool gjør enda et bytte. Ut går Cavalieri, inn med Gulacsi.

80. min: Lyn gjør også noen bytter til. Ut går Berget, Simonsen og Angan, inn med Kjeldner, Tamandi og Webb.

83. min: Albert Riera sliter med smerter leggen etter et angrep og ber om behandling.

84. min: Det er 14,800 tilskuere på Bislett i kveld. Jamie Carragher gjør seg klar for å komme inn og bli Liverpools siste bytte for kvelden.

86. min: Albert Riera må gi seg etter skaden han pådro seg, og i følge Tv2s kommentatorer skal det være snakk om en mulig strekkskade. Inn kommer Jamie Carragher, og dermed har Liverpool gjort alle byttene sine. Riera forlater Bislett på båre!

88. min: Liverpool med et flott angrep som avsluttes med at Benayoun forsøker seg på en chip som seiler over Petursson i Lyn-målet.

- Når klokka tikker mot 90 minutter synges You'll never walk alone på Bislett.

Det er ikke mye man husker etter denne kampen, men så er det vel heller ikke i treningskampene man forventer all verden til fyrverkeri. Etterhvert kastet Rafa utpå sine største stjerner - men det var nok bare det å få se dem som var beholdningen for de 14,800 på tribunen, for spillemessig var dette et lag som så ut til fremdeles være i feriemodus. Ut fra denne kampen blir det umulig å tippe første elleveren for møtet med Spurs. Vi får nok flere svar i treningskampen mot Atletico Madrid til helgen. Fryktelig irriterende med Albert Riera sin skade, som så alvorlig ut. Spanjolen måtte forlate Bislett på båre, og vi får nok vite mer om skaden utover kvelden eller morgentimene i morgen.