Reading-Liverpool

Lør 02.01.10 kl 18.15 (FA-cup, 3.runde) - ViasatFotball/ViasatFotboll/ 6eren/ITV1 / Tilskuere: 23 656 / Dommer: Martin Atkinson / Madejski Stadium / Skrevet av: Tor Sandø
Spillervurdering: Einar Kvande

Det blir omkamp i 3. runde i FA-cupen for Liverpool. Reading tok ledelsen ved Church, før Gerrard utliknet. Begge målene kom i første omgang.

Insua (23)

3.runde i FA-Cupen, og Liverpool tar turen til Reading. Et lag som ligger langt nede på tabellen i The Championship.

Dersom du ønsker lagoppstilling og scoringsvarsel sendt direkte til din mobil - Prøv denne linken.

Både Steven Gerrard og Fernando Torres er i Liverpools startoppstilling på Madejski Stadium. Det kan tyde på at de røde går ut i en 4-4-2-formasjon med N'Gog og Torres på topp.

Vi merker oss at Daniel Agger verken er på banen eller benken. Unge Stephen Darby får en sjelden sjanse til å vise seg frem på høyrebacken i Glen Johnsons skadefravær, mens Martin Skrtel erstatter Agger i midtforsvaret.

Rafael Benitez gjøre fire forandringer på laget i forhold til det mannskapet som startet mot Aston Villa. Alberto Aquilani og Yossi Benayoun er nemlig henvist til innbytterbenken, mens Fabio Aurelio er tilbake i startoppstillingen.

Hjemmelaget gjør ikke så store forandringer i forhold til sin siste kamp. Matt Mills og Jem Karacan er tilbake på laget i steden for Alex Pearce og skadede Marek Matejovsky. Shane Long henvises til benken av Simon Church. Church blir da trolig partner til Grzegorz Rasiak på topp. Jay Tabb er på vei tilbake fra skade, og starter på benken. Det betyr at Brynjar Gunnarsson fortsetter på høyrebacken.

Sist Liverpool var på Madejski Stadium var 8. desember i 2007. Også da begynte kampen kvart over seks. Den gang endte kampen 1-3. Drøyt to år senere møtes lagene igjen. Forhåpentligvis med et annet resultat. Senere samme sesong vant Liverpool 2-1, og Reading rykket senere ned fra Premier League.

1. min.: Liverpool har avspark. Vi er i gang på Madejski Stadium.

1. min.: Etter 15 sekunder blir Lucas liggende etter å ha fått en støvel i ansiktet. Brasilianeren kommer seg opp og får frispark nær midtstreken.

2. min.: Hardt underlag i Reading. Vinterlig flere steder på øyriket nå.

3. min.: Bra stemning på Madejski. Reina har fått kjenne på ballen, men ingen farlighet foran Liverpool-keeperen.

4. min.: Kuyt fører opp på høyresiden. Lurer av sin oppasser, finner Torres. Kombinasjon mellom Torres og Gerrard, men uten at noen av dem får skutt. Liverpool-supporterne lar høre fra seg på tribunen.

6. min.: Spillet har bølget fram og tilbake. Ingen av lagene har satt noe grep på kampen.

7. min.: Aurelio får et langt overlegg til sin venstreside. Brasilianeren mener å legge inn, men det blir en mellomting mellom det og skudd og ballen går gjennom feltet og til side for mål.

8. min.: Darby spiller sin andre kamp for sesongen. Pådrar seg et frispark da han vinner ballen og skal til å spille fri Kuyt.

10. min.: En periode hvor Reading har ballen mest og prøver å komme seg igjennom Liverpools forsvar. Men uten å lykkes.

11. min.: Sigurdsson finner Church med et langt overlegg fra Readings høyreside. Den walisiske landslagsspilleren er offside i det han skal fyre av.

13. min.: Kuyt spilles igjennom, men er alt for treg med å spille fra seg ballen. Reading-forsvaret får tid til å komme tilbake og det som kunne blitt en bra Liverpool-sjanse, renner ut i sanden.

14. min.: Reading har en ball i nettet, men Atkinson blåser korrekt for angrep på keeper og offside. Reading har frispark fra venstresiden, høyt inn i feltet som Reina må i feltet for å bokse. En Reading-spiller header ballen inn i Liverpools felt igjen. Og der er to blå-hvite i offside.

16. min.: På gyngende grunn Liverpools forsvar nå. Rasiak og Gunnarsson ødelegger for hverandre ved å gå etter samme ball. Kunne blitt en farlig mulighet fra Championship-laget.

17. min.: Fin detalj fra Torres når han l urer bort en Reading-spiller ved å vippe ballen over ham og ta ballen igjen. Han skyter ballen opp, Federici går etter ballen og sklir ballen ut av sin 16-meter. Atkinson dømmer korrekt keeperhands, men keeperen slipper kort.

18. min.: Aurelio slår ballen inn i feltet, men et hardt kjempende Royals-forsvar holder ballen bort fra keeperen sin.

19. min.:  NGog skyter utenfor fra kort hold. Liverpools største sjanse så langt.

23. min.:  Insua får gult kort etter hardhendt behandling av McAnuff.

24. min.: 1-0;  CHURCH: Insua lager et frispark helt ute ved sidelinja. Ballen slås på bakre stolpe, der Rasiak sender den inn foran mål, og Church dytter den i mål fra en meters hold. Liverpool-spillerne mener at ballen har vært over dødlinjen, men tar feil.

28. min.: Kampen vipper nå, men uten de helt store sjansene. Både Gerrard og Kuyt har ballkontakt, men møter hardt kjempende motspillerne som ønsker å forsvare ledelsen lengst mulig.

29. min.: Reina får bokset ballen ut av eget felt etter et innlegg fra Readings venstre side.

32. min.: Torres header ballen til side for mål etter en crosser fra Kuyt.

33. min.: Liverpool har hatt ballen mye etter Reading-målet, men har ikke klart å spille seg fram til de store sjansene.

34. min.: Torres prøver å gjøre alt på egen hånd, men må gi seg for overmakten, før det kommer til noen farlighet.

34. min.: Liverpool jobber hardt for en utlikning. Både Torres, Kuyt og Gerrard forsøker seg, men lykkes ikke helt fram.

36. min.: 1-1;   GERRARD: Gerrard får ballen fra Insua og spiller en ball inn i Reading-feltet. Kuyt når ikke ballen, men forstyrrer keeperen såpass at ballen går i hjørnet. Liverpool har utliknet.

38. min.: Liverpool opptrer med atskillig mer selvtillit nå, etter utlikningen. Kuyt sin crosser når Gerrard, men ballen går utenfor.

39. min.: Corner til Reading, men en våken Reina bokser ballen.

42. min.: Liverpool har trykket, men Reading jobber for livet for å holde Liverpool fra målet.

46. min.: Det er lagt til to minutter.

47. min.: Torres lurer av et par Reading-forsvarere, men får frispark før han rekker å legge inn fra Readings høyre side.

Ett mål til hvert av lagene i første omgang. Lite skjedde første halvdel av omgangen, før Madejski Stadium eksploderte da Church bare hadde å chippe ballen over målstreken da Rasiak holdt et langt overlegg inne. Liverpool kom seg fra sjokket, tok grep i kampen og fikk til et par gode sjanser. Tolv minutter etter Reading-målet, fikk Gerrard ballen fra Insua. Kapteinen skjøt ballen mot mål. Kuyt forstyrret keeper såpass at ballen gikk i mål. Greit med uavgjort så langt i en omgang der Liverpool har hatt ballen mest, mens Reading har kjempet på beste Championship-vis for å holde et antatt bedre lag bort fra egen keeper. Reina kunne lite gjøre med målet, og har hatt et par brukbare inngripener.

46. min.: Reading har tatt avspark.

47. min.:   McAnuff får behandling, men kommer seg på beina.

48. min.: Brukbar Reading-sjanse, men Reinas inngripen stopper brått hjemmefansens forhåpninger om et ledermål.

50. min.: Torres er på måljakt, men Reading-keeperen kommer først.

52. min.: En Reading-forsvarer header ballen inn til keeper. Men tilbakespillet er upresist. Federici får kontroll, før Kuyt kommer.

54. min.:  Brukbar Reading-sjanse fra Cisse. Men Reina får hendene på skuddet.

58. min.: Stillingskrig på Madejski nå. Faktisk har Reading hatt presset de siste minuttene. Liverpool må jobbe hardt for avansement i dag. De rødes fans har tatt kontroll på tribuneplass igjen.

62. min.: Kuyt kommer på høyre side, men et svakt innlegg finner ikke Torres som er på løp mot bakerste stolpe.

63. min.: God stemning i Reading, der Liverpool-supporterne gjør sitt for å oppildne sine spillere.

64. min.:  Godt jobbet av Readings stjerne-skudd, Church. Han får lagt inn fra høyresiden, ballen går foran Reina, som slenger seg. Han når ikke ballen og det gjør heller ikke Cisse som er på vei inn i feltet.

66. min.: Torres er på full fart opp langs høyresiden, men innlegget når ingen.

68. min.:  Federici blir liggende etter å ha løpt for å skyte ballen ut av banen foran Torres. Han har vært plaget etter overtråkket, men nå tar han seg også til baksiden av låret.

68. min.:  Keeper Federici hinker ut og erstattes av Hamer. Aqulani erstatter NGog for Liverpool. Franskmannen har hatt problemer med å komme seg inn i angrepsspillet til Liverpool i dag.

71. min.: Liverpool styrer kampen nå. Men Reading står opp med ti hardt kjempende utespillere.

73. min.: Aquilani har tatt plass sentralt hos Liverpool. Han pådrar seg et frispark. Reading slår langt inn, men Liverpools midtstoppere får headet ballen i sikkerhet.

74. min.:  Howard kommer inn for Cisse. Howard scoret vinnermålet den gang Barnsley slo ut Liverpool fra FA-cupen for noen sesonger siden. La oss ikke håpe det gjentar seg.

76. min.: Gerrard når nesten ballen på et Torres-innlegg. Ballen går til corner. Corneren slås inn foran Reading-keeperen. Dommeren blåser på det han mener er angrep på keeper.

77. min.:  Begynner å bli mange slitne Reading-spillere nå. Long erstatter Rasiak i angrep for å bøte noe på dette.

78. min.: Torres-show på hjørnet av 16-meteren. I kamp med tre Reading-forsvarere trikser spanjolen rundt, men overmakten blir for stor. Han får heller ingen corner.

80. min.:  Aurelio går ut, Benayoun kommer inn for Liverpool.

81. min.: Torres spilles igjennom, men når akkurat ikke ballen.

82. min.: Benayoun har gitt Liverpool mer bevegelighet offensivt, men de røde har problemer med å komme seg til de store sjansene.

83. min.:  Karacan blir liggende etter å ha vært i kamp med Torres om ballen.

86. min.: Reina slipper med skrekken da en Reading-angriper får lobbet ballen over ham fra død vinkel. Ballen går utenfor.

86. min.: Torres blir liggende etter hardhendt behandling fra Ingimarsson. Han rister på hodet og kommer seg opp.

87. min.: Reading er i angrep, men får ikke fred fra hardt kjempende Liverpool-forsvarere. Et innlegg hvor flere Reading-spillere var på løp, tar Reina seg av.

88. min.: Reading har bitt seg fast på Liverpools banehalvdel. Lukter omkamp nå. Darby gir corner. Reading får lagt inn fra venstre, men Reina slår igjen ballen presset fra både mot- og medspillere.

90. min.:   Matthew Mills får gult kort etter å ha dyttet Torres.

92. min.:  Torres får headet fra kort hold. Men ballen går over. Torres kommer seg ikke over ballen. Det er lagt til fire minutter.

95. min.: Liverpool får corner helt på slutten, men innlegget er ikke høyt nok. Atkinson ser på klokka og blåser av. Lagene må møtes igjen til retur på Anfield 13. januar.

Ingen stor kamp for Liverpools del i 3. runde i FA-cupen. Greit med omkamp etter at både Liverpool og hjemmelaget Reading hadde sine muligheter til å avansere. Torres hadde en kjempesjanse noen minutter før slutt, men kom ikke over ballen og fikk headet i mål. Reading tok ledelsen etter 24 minutter etter god jobb av Rasiak, som fant Church helt inne ved Liverpools mållinje. Liverpool jaktet en utlikning og lyktes da Gerrard la en hard ball mot mål. Kuyt forstyrret nok til at ballen gikk inn. Reading var godt organiserte og dette fant ikke Liverpool ut av. Både Kuyt, Torres og Gerrard jobbet for å komme seg til muligheter for LFC i andre omgang. Noen ble det, men ikke gode nok til å overliste Federici og senere Hamer. Liverpool og Reading må møtes igjen til returkamp på Anfield 13. januar.

SPILLERVURDERING

Jose Reina 6 - Bokset mye i dag, og gjorde ingen feil når han ble satt på prøver. Har også en bra redning på et knallhardt skudd i andre omgang. Flink til sette spillet raskt i gang.

Stephen Darby 5 - Virket litt usikker i startfasen av kampen, og var litt passiv i forbindelse med Readings mål. Spiller seg opp utover i kampen, men klarerer mye uten å orientere seg hvor han har medspillerne, noe som medfører at Reading lett gjenvinner ballen.

Jamie Carragher 6 - Gjør en veldig viktig inngripen når han avskjærer et godt Reading-angrep etter et kvarters spill. Er kontant i forsvarsspillet, og spiller en god kamp. Liverpools beste.

Martin Skrtel 4 - Er meget passiv på Readings scoring, og følger ikke med når Church lurer seg inn foran ham. Virker rusten, og ruser i flere situasjoner der han burde ha vist mer tålmodighet.

Emiliano Insua 5 - Bedre offensivt enn defensivt. Er positivt involvert i angrepet som fører til Liverpools mål, og får også bokført en assist. Men spesielt i andre omgang blir han rundingsbøye i flere situasjoner, og Reading kommer til flere innlegg på argentinerens side.

Dirk Kuyt 6 - Liverpools beste spiller de første 45 minuttene, hvor han gang på gang kommer fri på sin kant og får lagt gode innlegg. Vi ser mye mindre til nederlenderen etter pause, hvor han også ødelegger en meget god overgangsmulighet med å slå ballen for langt foran seg.

Steven Gerrard 5 - Kapteinen starter kampen i en sentral midtbanerolle, men lykkes ikke med så mye utenom scoringen. Klarer aldri å vinne kampen på midtbanen, pasningene sitter ikke som de skal, og mister til tider ballen alt for lett.

Lucas Leiva 6 - Gjør en grei ryddejobb, og i første omgang slår han også flere gode fremspill. Men er ikke helt på hugget i forbindelse med Readings scoring. Synker noe i kvalitet de siste 45 minuttene.

Fabio Aurelio 4 - Er villig med fremover i startfasen av kampen, men blir mer og mer usynlig utover i kampen, og sliter veldig når han skal hjelpe Insua på defensvien.

David N'Gog 5 - Gjør et par flotte medtak med brystet, og går rett på mål når han får sjansen. Har et godt skuddforsøk i første omgang. Men vi ser mindre og mindre til franskmannen utover i kampen, og det kom ikke som noen bombe at han ble byttet ut.

Fernando Torres 6 - Er alltid en trussel når oppspillene kommer i hans retning, og er uhyre nær å bli matchvinner på overtid. Demonstrerer et par fine tekniske detaljer, og har også et par farlige headinger.

Alberto Aquilani - kom inn for N'Gog etter 68 minutter. Ble aldri komfortabel med Readings hissige press av ballfører, noe som resulterte i flere ballmist.

Yossi Benayoun - Kom inn for Aurelio etter 80 minutter, og hadde et par viktige bidrag defensivt. Offensivt så vi lite til israeleren det kvarteret han fikk med effektiv spilletid.