Birmingham - Liverpool

Søn 04.04.10 kl 16.00 (Premier League) - C+Sport1 / Tilskuere: 27 909 / Dommer: Martin Atkinson / St. Andrews / Skrevet av: Arild Skjæveland
Spillervurdering: Frank H. Larsen

Liverpool har rett til å føle at man har tapt to, heller enn å ha vunnet ett, i kampen om fjerdeplassen, som nå virker ganske umulig. Store sjanser, men liten uttelling på St. Andrews.

Lucas (41)

Liverpools tredje siste bortekamp for sesongen spilles på St Andrews, og det er svært viktig at tre poeng blir med hjem til Merseyside nå som kampen om fjerdeplassen hardner til.

Dersom du ønsker lagoppstilling og scoringsvarsel sendt direkte til din mobil - Prøv denne linken.

Rafael Benítez varslet at det kunne bli forandringer på laget etter kraftprøven mot Benfica, og han gjør tre endringer. Sotirios Kyrgiakos, Yossi Benayoun og Maxi Rodriguez erstatter Daniel Agger, Javier Mascherano og Ryan Babel. Alberto Aquilani er tilbake fra ankelskade og sitter på benken. Uttaket betyr at Steven Gerrard spiller sammen med Lucas Leiva sentralt på midtbanen.

Tidligere Liverpool-spiller Gregory Vignal sitter på benken for Birmingham.

Dominic King i Liverpool Echo melder på twitter at det ikke er særlig gode spilleforhold på St. Andrews. Banen er våt og tung etter mye regnvær og vanning av gressmatta før kamp.

1. omgang:

1. min: Birmingham sparker i gang kampen.

3. min: Maxi Rodriguez kommer til et brukbart innlegg fra kanten, men Benayoun når ikke opp i duellen og Birmingham får klarert.

5. min: Birmingham slår et frispark inn i boksen og Reina må bokse for å få klarert. Like etter blir Bowyer felt og vertene får et nytt frispark i innleggsposisjon. Denne gang holder Reina greitt.

7. min: Maxi Rodriguez slår en vidunderlig ball gjennom til Torres som ikke er offside. Spanjolen tok ballen med seg på kassen, men stoppet opp i det de fleste trodde han skulle fyre av fra 15 meter.

15. min: Dirk Kuyt skyter fra 18 meter. Skuddet hans går innom en mann, og Hart har ingen problemer med å holde ballen.

16. min: Fernando Torres blir taklet bakfra, og Liverpool får frispark i brukbar innleggsposisjon. Innlegget fra Gerrard blir klarert.

20. min: Liverpool blir muligens snytt for straffespark når Dirk Kuyt header rett i armen på en Birmingham-spiller etter en corner. Ballen kom brått på, og armen søkte ikke ball, men ved første øyekast så det helt klart ut som noe man kunne blåst straffespark for.

25. min: Kyrgiakos halter og sliter etter en duell med James McFadden. Det ser ut til at grekeren kan fortsette.

30. min: Den første halvtimen har vært ganske kjedelig, og ingen av lagene har skapt noe som helst av målsjanser den første tredjedelen av oppgjøret.

31. min. Torres forsøker seg på et skudd fra 20 meter. Han står i ro og forsøker curle ballen opp i lengste hjørnet, men forsøket går over, og Joe Hart ville nok tatt den om den gikk innenfor.

33. min: Roger Johnson er denne gang den som sparker ned Torres bakfra. Han slipper unna det gule kortet, men får en advarsel fra Atkinson.

35. min: Maxi Rodriguez i stolpen! Kampens første store sjanse. Liverpool kontrer, og Fernando Torres slår ballen inn i feltet. Der banker Maxi til på direkten og ballen går i tverrleggeren! Sjansen kom etter en helt suveren i gangsetning av Pepe Reina.

38. min: Pepe Reina når ikke opp når han går ut i feltet på en corner. Ballen treffer ryggen til Roger Johnson går over. Den kunne ha havnet hvor som helst. Hjemmelagets beste sjanse.

40. min: Birmingham får en sjanse til å kontre når Lucas surrer bort ballen på midten. Emiliano Insua tar ingen sjanse, og klarerer til corner før Pepe Reina.

41. min: Lucas Leiva får gult kort for holding.

42. min: Dann må bruke ulovlige midler for å stoppe Torres ved kanten av sekstenmeteren, og er heldig som slipper det gule kortet. Liverpool har frispark i glitrende innleggsposisjon.

43. min: Frisparket blir headet unna.

45. min: Det blir meldt om ett minutts tillegg.

Det har vært en sjansefattig førsteomgang, med ganske lavt tempo. Birmingham har måttet bruke ulovlige midler for å stoppe Torres en rekke ganger i denne førsteomgangen, men de røde har ikke klart å utnytte frisparkene rundt hjemmelagets sekstenmeter. Kampens eneste skikkelig store sjanse kom da Fernando Torres slo et praktfullt innlegg som Maxi Rodriguez satte i tverrleggeren. Kampen tok seg litt opp de siste ti minuttene av omgangen, og vi får håpe på scoring i den andre omgangen, for selv om Birmingham har en god hjemmestatistikk skal de røde helt klart være i stand til å ta med seg tre poeng herfra.

2. omgang:

45. min: Torres og Gerrard sparker i gang den andre omgangen.

47. min: 0-1 GERRARD! Glen Johnson sleivsparker ballen ut til Gerrard i feltet etter en corner. Kapteinen drar seg fri og legger den ned i hjørnet. Flott scoring av kapteinen, som scorer sitt første mål på bortebane i ligaen siden august!

51. min: Lucas blir tatt på 30 meter, og Fahey blir den andre i dommerens bok. Gerrard kan skyte herfra!

52. min: Lucas triller til Stevie G, som skyter svakt utenfor.

56. min: Ridgewell 1-1. Rystende forsvarsspill av de røde. Det blir slått et innlegg på bakre stolpe, hvor Ridgewell får komme inn helt alene og sette inn 1-1. Hvor var forsvaret? Reina var sjanseløs. Det kan ha sett ut som offside, men vi fikk aldri noen gode TV-bilder på situasjonen.

65. min: Hele St. Andrews blir overrasket når Rafael Benítez gjør sitt første bytte og tar ut Torres. Selv spilleren så helt sjokkert ut over den avgjørelsen. Da skal han spares til kampen på torsdag, og David NGog kommer inn.

68. min: David NGog med en svær sjanse! Glen Johnson slår et flott innoverskrudd innlegg som David NGog får hodet på. Joe Hart var på vei feil vei og ville ikke hatt sjanse om ballen gikk innenfor stolpene. Like utenfor!

69. min: Lee Boywer får en gedigen sjanse! Et nydelig innlegg finner Lee Boywer helt umarkert på bakre stolpe (som på 1-1 målet!), men Lee Boywer treffer ikke skikkelig på ballen når han upresset får sjansen fra 5 meter!

71. min: Glen Johnson tar ballen med seg inn i feltet, og legger over til Kuyt på bakre stolpe. Nederlenderens heading går til side for mål. Backen kunne og burde kanskje ha skutt selv der.

71. min: Ryan Babel kommer inn for Yossi Benayoun.

73. min: Enorm sjanse til David NGog! Maxi Rodriguez gjør en glimrende jobb og kjemper tilbake ballen høyt oppe på Birminghams banehalvdel. Kuyt tar med seg ballen, gir inn til Maxi, som igjen finn David NGog. Franskmannen brenner til fra 10 meter, men setter ballen like til side for mål. Der burde han send Liverpool tilbake i ledelsen.

74. min: Ryan Babel går på et strålende raid, og Craig Gardner må felle han bafra. Gult til Gardner og frispark til Liverpool i brukbar posisjon.

78. min: Helten fra Birminghams forrige kamp mot Arsenal kommer inn. Kevin Phillips entrer banen når James McFadden går av.

81. min: Rafa gjør sitt siste bytte. Dirk Kuyt går av og Alberto Aquilani kommer inn.

83. min: Stor mulighet! NGog gjør en god jobb og legger tilbake til Maxi Rodriguez som kommer stormende inn i feltet. Han skal banke ballen i mål fra 8 meter, men treffer Alberto Aquilani! Den sjansen skal han sette!

86. min: Liverpool presser vertene nå. Gerrard står på 16 meteren og forsøker å legge ballen i krysset. Ballen går over.

87. min: Igjen brenner Maxi en kjempemulighet! Hart må gi retur etter forsøket til NGog, men argentinerens forsøk på hel volley fra 10 meter mot det nesten åpne målet går over!

89. min: Emiliano Insua skader seg i det han skal avslutte fra langt hold etter en corner. Det kan se ut til at han sparker nedi bakken, men han må likevel fortsette ettersom Rafa har brukt opp byttene sine.

90. min: Glen Johnson slår et strålende innlegg, som NGog nesten kommer opp på. Babel snapper opp ballen på bakre stolpe og skyter i nettveggen. Der burde han nok ha sentret til bedre plasserte lagkamerater.

90. min: Det er lagt til tre minutter.

90+1. min: Steven Gerrard slår en nydelig pasning til David NGog, som tar den med seg og kommer alene med Hart. Under press blir avslutningen svak, og går rett på Hart. 100 prosentsjanse som han burde ha scoret på!

Liverpool klarte ikke å vinne kampen de måtte vinne, dersom en skulle henge med Tottenham og Manchester City i kampen om fjerdeplassen. Etter at det kun ble ett poeng i dag virker det nesten umulig å få til, når man er tre poeng bak Tottenham og fire bak Manchester City - som begge har en kamp til gode. Mange ble nok overrasket over at Rafa valgte å ta ut Torres allerede etter 65 minutter, og det virket ikke som at spanjolen var skadet. De røde skapte dog langt mer etter at David NGog kom på banen. Både han og Maxi Rodriguez sover nok dårlig i natt etter å ha brent gedigne sjanser. Sove godt bør heller ikke forsvaret gjøre, for forsvarsarbeidet på vertenes utligning var forferdelig - og det kunne fort ha skjedd igjen litt senere i kampen, selv om målet muligens var offside. Alt i alt veldig skuffende at man ikke klarer å ta tre poeng, og Birmingham-marerittet til Rafa i ligasammenheng fortsetter...

Spillervurdering

Reina 6 - Har en helt grei kamp. Har stort sett kontroll på de mulighetene Birmingham skaper. Kan gjøre lite med scoringen, men målscoreren kommer overraskende alene. Er det god nok kommunikasjon med backrekka? Bra igangsetting.

Johnson 5 - Har flere gode offensive bidrag.  Får tilfeldigvis en målgivende. Defensivt er fortsatt en del å rette på. Inntrykket er at han må ta et stort ansvar for scoringen i mot der han lå altfor langt inn i midten.

Carragher 5 - Kjemper godt og får klarert mange baller som kommer inn i straffefeltet. Virker ikke som samarbeidet med Kyrgiakos fungerer optimalt, og det skaper noe usikkerhet.

Kyrgiakos 5 - Jobber også bra og får ryddet unna. Mer slurv enn midtstopperkollegaen. Til tider noe usikkert spill.

Insua 4 - Meget ustabil. Gjør til tider en god sikringsjobb for Carragher og Kyrgiakos. Flere gode brytninger. Lager unødvendige frispark. Er ikke på plass ved flere farlige Birmingham-situasjoner. Få offensive involveringer.

Gerrard 6 - En fantastisk scoring. Har flere gode fremspill, men også håpløse avleveringer. Styrer Liverpools offensive spill. Slår brukbare dødballer. Liverpools beste.

Lucas 4 - Svak kamp. Mange ballmist. Flere feilpasninger. Pådrar seg også gult kort. Kommer bedre inn i kampen i 2.omgang.

Benayoun 4 - Blir for veik og for lett. Mange pasninger bakover. Langt fra det offensive drivet som vi ser på hans beste. Blir byttet ut.

Kuyt 5 - Jobber bra og er involvert i noen fine kombinasjoner. Ellers forholdsvis anonym.

Rodriguez 6 - Liverpool mest positive i 1.omgang. Har en kjempesjanse i 1.omgang, og ytterlige to gode muligheter etter pause. Bra involvert i det offensive spillet. Må også ta ansvar for scoringen i mot.

Torres 5 - Får tøff behandling av Birminghams forsvarspillere. Blir meget ensom på topp i 1.omgang. Klarer sjelden å komme til avslutninger. Blir overraskende byttet ut da Liverpool må ha mål. Blir imidlertid sittende på benken med en ispose på kneet.

Ngog - Kommer inn i det 65.minutt for Torres. Birmingham-fansen buet mot ham hver gang han var nær ballen pga episoden som medførte straffespark i det motsatte oppgjøret, men virket å bli tent av det. Holdt på å snu kampen. Har tre kjempestore sjanser han burde ha scoret på.

Babel - Byttet inn i det 71.minutt. Noe involvert. Har en avslutning i nettveggen.