Manchester Utd - Liverpool

Søn 21.03.10 kl 14.30 (Premier League) - C+Sport1/Sky / Tilskuere: 75.216 / Dommer: Howard Webb / Old Trafford / Skrevet av: Torbjørn Flatin
Spillervurdering: Ole-Johannes Engdal

Liverpool fikk et tidlig ledermål ved Torres, før Rooney utlignet med et kontroversielt straffespark. Park avgjorde for hjemmelaget i 2.omgang.

Torres

Dersom du ønsker lagoppstilling og scoringsvarsel sendt direkte til din mobil - Prøv denne linken.

Ingen store overraskelser i laguttaket til Rafael Benitez. Den mer rutinert og trolig vurdert som mer pålitelige Maxi Rodriguez kommer inn fra start i steden for Ryan Babel. Sannsynlig for å være ute til venstre, og hjelpe Insua mot Valencia hos hjemmelaget. Alberto Aquilani er tilbake etter sykdom og på benken.

Hos vertene synes man også å stille nokså forsiktig med Wayne Rooney på topp og Berbatov på benken, sammen med veteranene Scholes og Giggs.

Lettskyet og mildt i Manchester.

1.omgang:

Liverpool tar avspark i hva som nå er strålende solskinn.

5.min:  0-1 TORRES - Torres vinner ballen nokså lett på midten, Gerrard spiller ut til Kuyt som slår et nydelig innlegg inn mot straffemerket. Fernando Torres rager som en laks på vei til gyting og stanger vakkert inn åpningsmålet.

8.min: Rooney prøver seg fra drøyt 20 meter, men aldri særlig farlig og et par meter utenfor.

9.min: Liverpool får kampens første corner, og Kuyt spiller i neste trekk tilbake til Gerrard i utmerket posisjon. Nederlenderen blir imidlertid avblåst for offside.

10.min: Mascherano gjør en felling like utenfor 16-meteren av Valencia, men dommer Webb dømmer straffe(!)

10.min:  Mascherano får gult.

12.min:  1-1 ROONEY straffe - Reina gjør først en glimrende redning nede til sin venstreside, men Rooney er heldig og får mulighet til å sette inn returen.

Benitez og Ferguson i hissig diskusjon nede ved sidelinja. Rafa mener trolig at United ikke skulle hatt straffe, men en vil anta at Ferguson påstår at Mascherano burde vært utvist. Det koker på Old Trafford!

Reprisene viser at det var flere innenfor Valencia og at gult til Mascherano var korrekt.

18.min: Et pent innlegg fra Liverpool involvert bl.a. Maxi og Gerrard, ender med at Stevie G nesten finner Torres men pasningen blir akkurat litt for hard.

22.min: Corner til Liverpool. Lucas får hodet på ballen, men den poler opp og van der Sar snapper foran luggen til Torres.

23.min:  Valencia utfordrer Insua for første gang, får lagt inn og finner Park, men headingen går en liten meter utenfor.

25.min:  Billig gult til Fernando Torres da han er litt sen mot Park, men spissen har tydelig vært høyt spent helt fra avspark.

28.min: Hjemmelaget har en liten periode med press mot Liverpools 16-meter, men det siste innlegget fra deres venstreside blir akkurat litt for langt inn for tåspissen til Rooney og går inn til Reina.

29.min: Nani får avansere til 20 meter, skyter hardt, og Reina slår ballen til corner. Det lave skuddet ville gått akkurat på utsiden av mål, men hjørnesparket blir uansett resultatløst.

32.min: Nani slår mot bortre stolpe. men Pepe plukker lett ned ballen.

34.min: Nytt innlegg fra Uniteds venstreside mot bortre stolpe, men Insua header iskaldt tilbake til Pepe Reina.

40.min: Dypt innlegg fra Evra, lille Park får hodet på ballen i kampen med Agger, men headingen blir for løs og upresis.

42.min: Mascherano kjemper med Park, og United får frispark sentralt midt inne på Liverpools halvdel. United sløser imidlertid med dødballen.

44.min: Kuyt finner Torres i en ytre høyre posisjon, Nando kommer seg rundt Vidic men innlegget blir for nærme mål og van der Sar tar seg av det.

To minutter er lagt til.

45+2.min: Rooney får flere sjanser på kanten av straffefeltet, men dommeren lar han likevel få frisparet da Liverpool erobrer ballen.

45+2.min:  Carragher blir dermed tredjemann fra Liverpool i dommerens bok.

45+2.min: Reina tar frispark til Rooney i fast grep.

Etter fem minutter hvor lagene hadde følt hverandre på tennene, eksploderte Liverpool-seksjonen da Fernando Torres vakkert headet inn en cross fra Dirk Kuyt. Kampen tente til, ikke minst da hjemmelaget fikk straffe etter at Valencia ble felt like utenfor straffefeltet av Mascherano, men falt innenfor. En fryktet rødt til Mascherano, selv om det ville ha vært feil da Liverpool hadde forsvarere på innsiden. Wayne Rooney sørget for at før kvarteret var gått hadde kampens to store profiler scoret hvert sitt mål, selv om Pepe Reina var uheldig som først reddet straffesparket glimrende før returen ble satt inn. Den neste halvtimen ble noe mer som et sjakkparti, hvor ingen av lagene tok store sjanser. United har slått en del lange innlegg, spesielt fra sin venstreside, men Liverpool har håndtert det uten særlige problemer. Da frykter en nok mer at Valencia skal utfordre Insua på motsatt side. I motsatt ende har ikke Liverpool kommet til sjanser, men en føler hele tiden at midtforsvaret er mildt sagt engstelige for Fernando Torres. Sentrale spillere som Torres, Mascherano og Carragher har fått gult kort, og spesielt Fernando virket veldig høyt spent fra starten av. Det vil kreve stor disiplin fra Liverpool etter pause, og hvis man holder tett bakover vil en forvente at det etter hvert blir mer plass framover til kontringer.

46.min:
Liverpool får et tidlig frispark inne på halvdelen til Man U, men Gerrard slår svak i forsvarsmuren. Vertene prøver å kontre via sin venstreside, men forsvaret foran Reina får klarert.

51.min:  Park forserer opp til Liverpools 16-meteren, men får ikke klem på skuddet med venstrebeinet og ballen går rett i fanget på Reina.

53.min: Neville slår dypt fra høyre. Reina virker litt bekymret for innlegget som nok var ment inn i feltet, men ssom seiler noen centimetere over og utenfor det bortre krysset.

60.min:  2-1 PARK - Fletcher greier å slå et langt og presist innlegg nesten helt ute fra sidelinja på Liverpools venstreside, og Park kommer bakfra og stupheader inn ledermålet.

62.min:
Maxi Rodriguez får behandling etter et høy støvel fra Gary Neville.

64.min:  Booking for Valencia.

66.min: Agger finner ingen å spille til, og prøver seg fra nesten 30 meter. Høyt over.

Maxi har fått en solid bandasje for kuttet i hodet.

73.min:  Vidic får gult for å ha smelt inn i ryggen på Torres.

73.min:  Aquilani inn for Kuyt.

76.min:  Babel inn for Maxi Rodriguez.

Babel har gått inn på venstrekanten, Aquilani ligger bak Torres, mens Gerrard synes å ha en nokså fri rolle litt ute til høyre.

79.min:  Giggs inn for Nani hos Man U.

84.min:  Benayoun inn for Lucas - Liverpools siste bytte.

86.min:  Rooney finner litt plass inne i feltet, men drar skuddet utenfor den nærmeste stolpen.

87.min:  Scholes inn for Park.

90.min:  Torres får feiltreff akkurat på straffemerket, da ballen synes å treffe selve merke og sprette, mens Benayoun ikke får noe drag på headingen fra kort hold da ballen kommer ned. Stor sjanse!

Fem minutter er lagt til.

En kan hevde at Man U viste Liverpool stor respekt som spilte med tre sentrale midtbanespillere, og tydelig hadde planer om å etablere spill og komme ned på sidene ved Nani og Valencia for å slå inn til Rooney og andre spillere som kom bakfra. Det fungerte bra for Liverpool en time. Torres scoret et tidlig og flott ledermål og Rafa Benitez vil neppe være fornøyd med at hjemmelaget fikk et av sine straffespark da Mascherano noe unødvendig felte Valencia, men rett på utsiden av feltet. Da Fletcher traff skikkelig med en cross, og United hadde fått flere spillere inn i boksen, kunne Ji Sung Park stupheade inn 2-1. Når Liverpool var kommet under og skulle slå tilbake hadde man ikke ideer og skyts til å snu kampen. Tre offensive innbytter fungerte ikke da verken Aquilani, Babel eller Benayoun greide å sette preg på hendelsene, selv om sistnevnte hadde muligheten til å stjele et poeng i det 90. minutt. Alt i alt var hjemmelaget hakket over, selv om dette totalt sett var en nokså sjansefattig kamp. Nå vil Rafa og hans mannskap ha kniven på strupen i forhold til 4.plassen, og kan måtte vinne sine sju siste ligakamper.

SPILLERVURDERING:

Reina 6 - Sisteskansen får ikke så veldig mye å jobbe med i dag. United scorer på sine sjanser, og Reina kan ikke klandres for noen av målene. På straffesparket til Rooney redder han glimrende, men returen er han sjanseløs på.

Insua 6 - Argentineren er stort sett god defensivt i dag, selv om han slipper Valencia forbi seg ved et par anledninger. Insua er med oppover i banen, men dessverre ender ikke de offensive løpene hans i noe særlig. Blir vanskelig for argentineren å utfordre offensivt mot United som lå kompakt.

Carragher 7 - En god kamp av midstopperkjempen. Han viser virkelig at han vil vinne kampen. Carragher går hardt inn i alle dueller, og taper knapt en eneste. Han har også god kontroll på Wayne Rooney, som ikke kommer til mange sjanser utenom målet sitt. Liverpools beste spiller i dag.

Agger 6 - Dansken gjør en solid jobb sammen med Carragher i midtforsvaret i dag. Er god i duellspillet, og spiller på det trygge i forsvaret. På situasjonen før straffesparket til United var han veldig passiv, Agger kunne helt klart ha gjort noe for å hindre at Valencia fikk gå så lett inn i sekstenmeteren.

Johnson 6 - Sammen med backrekka gjør Glen Johnson en god defensiv jobb i dag. Han spiller på det sikre og har god kontroll på Nani. I situasjonen der United putter på til 2-1 lar han dessverre Park gå, og sør-koreaneren fikk heade ballen lett forbi Reina. Skulle gjerne sett at høyrebacken var tøffere i den duellen.

Rodriguez  6  - Maxi Rodriguez jobber mye og er med i mange dueller på midtbanen i dag. Må konsentrere seg mye om å støtte Insua på venstrekanten og blir lite med fremover på banen. Defensivt bra av Rodriguez, men offensivt blir det litt for tynt. En svak 6'er Blir byttet ut med Babel i det 76. minutt.

Mascherano 6 - Sammen med Lucas gjør han det vanskelig for Man Utd. å angripe. Som vanlig jobber argentineren heroisk og legger ingenting i mellom i duellene. Veldig klønete av Mascherano å gi straffespark minutter etter at Torres har scoret. Kunne gitt seg med holdingen lenge før han gjorde.

Lucas 7 - Gjør en fin jobb sammen med Mascherano sentralt på midtbanen i dag. Jobber godt og stopper mange United-angrep. Gjør en bedre kamp enn sin midtbanekollega Javier i dag. Blir byttet ut med Benayoun i det 84. minutt.

Kuyt 6 - Man kan ikke si noe på innsatsen til nederlenderen, han gir seg aldri. På 0-1 scoringen blir han sendt fint gjennom av Gerrard, og legger inn et flott innlegg til Torres. Dessverre blir det litt for svakt offensivt av Kuyt også, i likhet med de andre angrepsspillerne. Blir byttet ut med Aquilani i det 73. minutt.

Gerrard 5 - Kapteinen er usedvanlig slapp og defensiv i dagens oppgjør. Det så ikke ut som at Gerrard var skikkelig innstilt på et derby i dag. Sender også en del feilpasninger. Pluss for det fine gjennomspillet til Kuyt i forkant av 0-1 målet.

Torres 6 - Gjør absolutt alt riktig på 0-1 scoringen. Lurer tre United-spillere bort, og går opp og header den kontant i nota. Godt at han fortsetter å score mål. Etter scoringen så vi ikke så mye til spanjolen, United-forsvaret pakket han godt inn. Blir ganske mye borte i 2.omgangen, og virker veldig sutrete. Burde helt klart ha scoret i sluttminuttene, da han fikk en fin ball inn i feltet. En dårlig touch ødelegger.

Aquilani - Kommer inn for Kuyt i det 73. minutt. Får ikke så veldig god tid på å vise seg fram i dag italieneren, og får ikke gjort så mye i løpet av de minuttene han får heller. Han møter god motstand på midtbanen, og det er ikke så lett å komme inn og sette preg på det i sluttminuttene.

Babel - Nederlenderen kommer inn for Rodriguez i det 76. minutt. Han får ikke mange minuttene å vise seg fram på, men Babel prøver godt. Dessverre så får han ikke utrettet allverdens mot et godt organisert United-lag.

Benayoun - Israeleren kommer innpå for Lucas i det 84. minutt. På de drøyt ti minuttene han får spille, får han ikke utrettet noe særlig. United spilte god defensivt, og gjorde det vanskelig for han. Får for liten tid til å vise seg skikkelig fram i dette oppgjøret. Kunne ha scoret 2-2 på en stor sjanse helt på slutten.