Stoke - Liverpool

Lør 16.01.10 kl 13.45 (Premier League) - C+Sport1/Sky / Tilskuere: 27 247 / Dommer: Lee Mason / Britannia Stadium / Skrevet av: Arild Skjæveland
Spillervurdering: Frank H. Larsen

Det ble kun ett poeng på Britannia Stadium, etter at Liverpool igjen slapp inn mål helt mot slutten. To scoringer etter dødball. Liverpool ufattlig nære tre poeng på overtid.

Reina (90+4)

Liverpool reiser til Britannia Stadium i et forsøk på kapre viktige ligapoeng mot Stoke.

Dersom du ønsker lagoppstilling og scoringsvarsel sendt direkte til din mobil -
Prøv denne linken.

Rafael Benítez gjør seks endringer på det laget som startet mot Reading i midtuken. Pepe Reina er friskmeldt av en ryggskade, og tar plass mellom stengene. Javier Mascherano kommer inn på sentral midtbane etter suspensjon. Aurelio tar plass på venstrekanten på midtbanen. Skrtel og Kyrgiakos kommer inn i midtforsvaret. Enten tar Degen eller Carragher høyrebacken. Ngog og Kuyt i offensive roller. Aquilani henvist til benken. Om Rafa velger 3-5-2 eller 4-2-3-1 gjenstår å se.

Nyervervelsen Maxi Rodriguez sitter på benken. Albert Riera tilbake fra skade. Sky News melder at i tillegg til Fernando Torres, Steven Gerrard og Yossi Benayoun så er også Daniel Agger skadet. På Stoke blir det et gjensyn med Salif Diao.

Liverpool spiller i sine sorte drakter i dag.

1. omgang
1. min: Stoke tar avspark, og vi er i gang på Britannia Stadium. You'll never walk alone runger fra de tilreisende fra Merseyside.

3. min: Stoke vinner en corner. Dødballer er noe Stoke ikke bør få for mange av på Liverpools banehalvdel.

7. min: Lucas gir bort et frispark i farlig posisjon for Stoke. Liverpool har ikke lykkes i å skape noe fremover i starten av denne kampen, og Stoke har vært det førende laget uten at de har kommet til de store sjansene.

9. min: At Skrtel er langt unna fjorårsformen er helt tydelig. Først feilberegner han fullstendig et langt oppspill, og like etter stresses han fælt når han får ballen og bare måker den ut til et innkast som Reina så vidt får slått unna.

12. min: Rory Delap har til nå tatt fem innkast - 3 på Liverpools banehalvden, og samtlige ganger har det gått lang tid på tørking av ball og sikting. Blir det tillegg i tid for dette denne sesongen?

14. min: Liverpool kontrer, og Degen slår en fin ball over til Aurelio. Han banker ballen inn i boksen på hel volley, men ballen går innom en Stoke-spiller og inn til Sørensen.

16. min: Lucas vinner duellen når et langt oppspill blir spilt opp i boksen. Han forsøker seg på et skudd som blir blokkert, men burde nok ha spilt til Degen som var helt alene stormende inn i boksen fra høyrekanten.

19. min: Lucas får en god skuddmulighet når han upresset får ballen på 16. meteren. Skuddet går rett i blokka, og brasilianeren burde nok ha fått til noe bedre der.

22. min: Liverpools angrepsspill så langt har kun handlet om å banke ballen opp på NGog. Franskmannen har tatt store steg denne sesongen, men rollen som oppspillspunkt er han milevis fra å håndtere - mot store sterke Stoke-forsvarere.

23. min: To Stoke-spillere sliter med skade. Faye må sannsynligvis gi seg, mens også innkastsguru Rory Delap sliter med en skade i leggen.

24. min: Lawrence kommer inn for Delap. Da mister Stoke et av sine fremste angrepsvåpen.

25. min: Lucas og Degen kombinerer fint, og Lucas ser ut til å bli tatt av Higginbotham. Dommer Mason gir heller Lucas det gule kortet for filming! Flere dommere ville ha dømt straffespark i den situasjonen. Det var forøvrig en meget flott detalj av Degen med hælen som nesten sendte brasilianeren gjennom.

26. min: Wilkinson kommer inn for den skadde Stoke-kapteinen Faye.

31. min: Selv om Delap nå har gått ut, så bruker Stoke likevel et halvt minutt på hvert innkast - både med Higginbotham og Diao.

38. min: Lite å melde de siste minuttene. Det er stort sett kriging og upresise pasninger som skjer utpå der nå. Offensivt har kanskje Degen ha vært Liverpools friskeste spiller, og selv om sveitseren kan kritiseres for mye, er han nok den som har best driv med ballen av de helsorte utpå der i dag.

45. min: Mason har lagt til 3 minutter av denne førsteomgangen. Det er nok for skadene og byttene, men ville han tatt tidsløsingen på dødballene med i beregningen burde det nok ha vært mer.

45+3. min: Degen blir tatt av Higginbotham, og de røde får frispark i god innleggspoisjon i det siste tilleggsminuttet. Frisparket fra Aurelio er brukbart slått, men Stoke får klarert.

Førsteomgangen har vært som man ville forventet etter Stoke Citys fotballfilosofi og de tilreisende fra Merseysides lagoppstilling. Det har vært mye kriging, mange dueller og lite finspill på Britannia i denne førsteomgangen. Begge lag har vært tannløse fremover, men det skal sies at Liverpools forsvarere har vært godt forberedt på duellene til Stoke. Kyrgiakos har fått vist sin hodestyrke, så bakover har det vært stort sett bra, selv om Reina slet innledningsvis med noen innkast. Sannsynligvis ble Liverpool også snytt for straffe, da Mason markerte seg med å gi Lucas det gule kortet etter 25 minutter. NGog får lite støtte på topp, og er ikke noe oppspillspunkt, så etterhvert må nok Liverpool gjøre et offensivt bytte, enten med Riera, Pacheco, Maxi eller Aquilani - som kan skape noe fremover.

2. omgang:
45. min: Lucas og NGog sparker i gang andre omgang.

50. min: Mascherano lager frispark i livsfarlig skuddposisjon når han er litt for sent ute i en hodeduell. Frisparket går via muren og utenfor til corner.

52. min: Fire minutter gikk med av spilletiden på tre dødballer for Stoke. Et innkast, et frispark og et hjørnespark. Den eneste grunnen til at de skal få bruke så lang tid på dødballene må være at de ikke er i ledelsen og dermed har grunn til å sløse med tiden?

54. min: Kyrgiakos blør fra øyenbrynet, og slippes ikke inn på banen igjen før blodet er borte. Grekeren har klart seg bra i duellene i dag.

55. min: Tuncay tar ballen vakkert ned inne i boksen, og skyter fra skrå vinkel. Skuddforsøket blir en mellomting av skudd og innlegg, og Lawrence når ikke frem. Det er Stoke som styrer det som skjer på Britannia Stadium for øyeblikket.

56. min: Kuyt sender en lang ball opp på Degen, som igjen blir tatt sent av Higginbotham. Dermed har Liverpool igjen frispark i god innleggsposisjon, som på overtid i førsteomgang. Samme mann skal slå frisparket.

57. min: 0-1 KYRGIAKOS! Frisparket er slått knallhardt innoverskrudd mot Sørensen. Dansken får ikke kontroll, og grekeren Kyrgiakos kriger ballen inn i mål. En scoring man nok er vant med å se på Britannia Stadium, men da med de rødhvite som målscorere.

60. min: NGog ligger nede med smerter i skulderen etter en duell med Huth, og må ha behandling. Stoke-publikum piper og mener franskmennen haler ut tiden. Noe ironisk, fra den kanten.

61. min: Shawcross stusser bakover i feltet og Tuncay får en målsjanse. Han kommer ikke skikkelig over ballen, og headingen hans går over målet.

62. min: Wilkinson går for hardt i kroppen på NGog, og Liverpool har frispark i lik posisjon som målet kom fra - fra motstatt side. Lucas skal slå innlegget denne gang.

63. min: Pullis gjør klar sitt siste bytte. Det er Ricardo Fuller som skal inn. En spiller som kan skape noe offensivt for vertene.

66. min: Fuller kommer inn for Sidibe. Dermed har Stoke brukt opp sine bytter for dagen.

67. min: Etherington hinker og sliter tydeligvis etter en duell med Lucas. Stoke har som kjent nettopp brukt opp sine bytter.

68. min: Nå er det Tuncay som ligger nede og får behandling. Tyrkeren skallet med Lucas i en hodeduell.

74. min: Salif Diao river ned Lucas Leiva, og blir så rasende når han får frispark i mot at han blir Stokes førstemann i boka.

75. min: Stoke sin største sjanse i kampen. Et godt slått hjørnespark møtes av Fuller på første stolpe. Han får til en heading på mål, som går rett på Reina.

75. min: Samtidig står debutant Maxi Rodriguez klar til å bli Liverpools første bytte for dagen.

78. min: Philipp Degen går ut, og inn kommer nysigneringen Maxi Rodriguez.

80. min: Stoke presser, og banker ballen inn i Liverpools boks gang på gang. Reina vil gjerne se at laget løfter seg høyere opp i banen.

85. min: Rafa forbereder sitt neste bytte. Nå er det Aquilani som gjør seg klar.

88. min: David NGog går ut, og inn kommer Alberto Aquilani. Da går nok Kuyt opp som enslig spiss de siste minuttene.

88. min: Stoke har vunnet veldig mange cornere og innkast de siste minuttene. Omtrent samtlige spillere på banen befinner seg inne i Liverpools 16 meter.

90. min: I det siste spilleminutt slås corner nummer ni inn i Liverpools boks. Higginbotham header ballen videre og Huth kan sende ballen i nettet fra en meter.

90. min: Dommer Mason har lagt til fem minutter.

90+1. min: Stoke går rett i angrep og vinner et frispark på 16. meteren!

90+1 .min: Frisparket går rett i muren.

90+4. min: Pepe Reina får gult kort for å sparke bort ballen etter at han ikke har nådd å unngå et hjørnespark. En riktig avgjørelse av spanjolen, slik at Stoke ikke rekker å ta hjørnesparket mot tomt mål.

90+6. min: Liverpool spiller seg til en ufattlig sjanse når de kontrer i kampens siste minutt. Kuyt stupheader et vakkert innlegg fra Aurelio i stolpen! I år har man rett og slett ikke marginene med seg.

Nok en gang slipper Liverpool inn helt mot slutten, og dermed blir det ikke seier i dag heller. Liverpool holdt bra unna for rugbyfotballen til Stoke i nesten nitti minutter, men så glapp det. Liverpool hadde gjort leksa si og var meget bra i duellspillet når Stoke gang på gang lempet ballen inn i boksen, men dessverre holdt det ikke helt inn. Liverpool skapte ikke mye, og stilte med stort sett defensivt anlagte spillere fra start, og den spilleplanen fungerte lenge. De tilreisende skapte kampens desidert største sjanse da Kuyt headet i stolpen seks minutter på overtid. Det oppsummerer vel stort sett 2009/10-sesongen for Liverpool, hvor alt går skeis om dagen.

Spillervurdering:

Reina 7 - Begynner med to usikre inngripener ved to dødballer i mot, men spiller seg kraftig opp. Flere strålende utboksinger. Gjør også en god redning. Kan lite gjøre ved utligningen.

Carragher 5 - Sliter med farten til Etherington. Er ukomfortabel på backplass, men dagens kaptein kjemper tappert. Gir ikke ved dørene. Greier å forhindre flere cornere.

Skrtel 6 - Starter svært nærmest med to feilbedømminger. Jobber seg bra opp og har stort sett kontroll sammen med Kyrgiakos. Knallhard i duellene.

Kyrgiakos 7 - Sjef i midtforsvaret. Har god kontroll på Fuller og Sidibe. Vinner omtrent det som er hodedueller. Scorer sitt første mål for LFC da han kriger inn ledermålet. Liverpools beste.

Insua 5 - Scoringen i mot kommer på bakre stolpe. Har også en markeringsvikt, og er nær ved å sette ballen i eget mål da han skal klarere. Enkelte brukbare forseringer fremover.

Lucas 6 - Godkjent kamp. Jobber bra. Har enkelte gode løp fremover, og forsøker også med et par lure pasninger. Har også noen avslutningsforsøk. Kunne fort fått et straffespart, men dommeren markerer seg ved å gi gult kort for filming.

Mascherano 5 - Fint å ha midtbaneterrieren tilbake i en slik kamp mot Stoke. Pådrar seg flere frispark. Har noen brukbare fremspill, men blir mye på tvers.

Degen 4 - Høyrebacken spiller på kanten i sin andre ligakamp fra start. Ikke spesielt årvåken Mister ball. Har noen positive løp i 1.omgang, men blir svært borte utover i kampen. Byttes ut med Rodriguez.

Aurelio 6 - Godkjent kamp av brasilianeren på venstrekanten. Slår et flott frispark som Kyrgiakos kjemper videre i mål. Har også innlegget som Kuyt header i stolpen. Ellers er ikke alle avleveringene av like god kvalitet.

Kuyt 4 - Fungerer ikke for nederlenderen om dagen. Blir liggende svært dypt, og dermed lite samspill med N'Gog. Kommer ikke til sin rett. Blir for anonym, men dukker opp og header ballen i stolpen fem minutter på overtid. Kunne blitt den store helten.

Ngog 4 - Blir lite effektiv, men får også lite støtte. Intet oppspillspunkt. Taper de fleste hodeduellene. Mister ballen får lett. Greit han får hvile da tre minutter gjensto.

Rodriguez - Inn i det 78.minutt. Lite involvert.

Aquilani - Erstatter Ngog tre minutter før slutt.