Unirea Urziceni - Liverpool

Tor 25.02.10 kl 19.00 (Europa League, 1/16-finale, 2.kamp) - ViasatFotball/TV3Puls(o)/ ESPN / Tilskuere: 25 000 / Dommer: Stefan Johannesson (SWE) / Stadionul Steaua / Skrevet av: Tor Sandø
Spillervurdering: Einar Kvande

Liverpool vant 3-1 i Romania og 4-1 sammenlagt og er klar for åttendedelsfinale i Europaligaen. Mascherano, Babel og Gerrard scoret målene. Skrtel båret av banen med skade.

Mascherano (62)

De røde har 1-0 å gå på fra hjemmekampen, når det skal avgjøres hvem som går til 1/8 finalene i Europa League.

Dersom du ønsker lagoppstilling og scoringsvarsel sendt direkte til din mobil - Prøv denne linken.

Unirea er tvunget til å gjøre en forandring på sitt lag i forhold til startoppstillingen på Anfield. Den argentinske venstrebacken Brandan må stå over grunnet det gule kortet han pådro seg i den første kampen. Erstatter er Bordeanu. De ti andre som startet på Anfield har fått fornyet tillit av manager Roni Levy.

For Liverpool starter Yossi Benayoun sin første kamp siden 13.januar. På motsatt flanke får Ryan Babel starte sin andre kamp på rad.

Fra det første møtet med rumenerne er Aurelio, Aquilani og Kuyt henvist til innbytterbenken, mens Riera ikke en gang er med i kamptroppen. Ifølge Liverpoolfc.tv var ikke spanjolen med på flyet til Romania i det hele tatt. Kan det skyldes en ny skade? Erstattere er Insua og Lucas i tillegg til Benayoun og Babel.

1. min.: Kampens svenske dommer har blåst i fløyta. Hjemmelaget med avspark.

3. min.: Halvsjanse for Unirea. Skudd fra utkanten av 16-meteren. Blir aldri farlig.

4. min.:  Den første målsjansen kommer fra Liverpool og Gerrard. Skudd fra 16 meter. Unireas litauiske keeper får slått den til siden.

8. min.: Liverpool har hatt ballen mest, men Gerrards sjanse er fortsatt den eneste.

13. min.: Liverpool holder ballen i laget. Men fortsatt ikke de store sjansene som kan noteres. Bortsett fra Gerrard sin da.

19. min.:  1-0. I stedet for en oppskriftsmessig Liverpool-ledelse, er det Unirea som tar ledelsen. Bruno Fernandes vinner en duell med Insua og kan heade rumernerne i ledelsen. Ballen går inn i midten av Liverpools mål. Igjen kommer et mål i mot på dødball og Liverpool straffes for soneforsvarsspillet. Vi er like langt.

20. min.:  En Unirea-spiller blir liggende nede etter et møte med Babels albue.

20. min.:  Babel får gult kort for albuen han satte i Unirea-spilleren, som blir liggende nede med smerter i hodet. Kommer seg opp.

22. min.:  Galamaz ser ut til å ha tråkket over, men får beskjed om å fortsette. Forsøker å løpe skaden av seg.

25. min.: Unirea er farlige når de utfordrer Liverpool-forsvaret. Utfordringene blir å holde dem unna.

27. min.:  Galamaz er så skadet at han må bytte. Mehmedovic kommer inn.

30. min.:  1-1. Klabb og babb foran keeper. Ballen går ut til Mascherano som kliner til fra 23 meter. Ballen går inn til høyre for Unirea-keeperen. Kjempemål, hardt og godt plassert. Ngog unngår såvidt ballen før den går inn.

32. min.:  Bruno Fernandes får gult kort, sannsynligvis for kjeftbruk.

34. min.: Liverpool styrer alt nå. Unirea må ha to mål for avansement, og det ser det ikke ut til at de får.

36. min.: Unirea får sin fjerde corner etter klabb og babb ved 16-meter. En Unirea-spiller skyter via en Liverpool-forsvarer.

37. min.:  Insua er nære ved å bryste ballen i eget nett etter corneren. Ballen går heldigvis utenfor. Ny corner for Unirea. Reina bokser ballen ut.

38. min.:  Ny Unirea-corner da Reina kaster seg i hele sin lengde og slår et godt plassert skudd til hjørnespark. Unirea kjemper hardt for et ledermål nå. Liverpool-forsvaret er på gyngende grunn.

40. min.: Liverpool-reservene er i oppvarming.

41. min.:  1-2. Babel. Reservene får se at en umarkert Babel viderebefordrer et godt slått Gerrard-frispark i mål fra få meter. Ballen heades fra en Unirea-spiller bak i feltet, via en annen hjemmeforsvarer og til Babel som scorer sikkert. Liverpool har snudd kampen. Nederlenderen får en fot på ballen og skyter den godt plassert i høyre hjørne for keeper.

43. min.: Unirea forsøker å kvittere med et langskudd, men ballen går høyt over.

45. min.: Det er lagt til tre minutter. Dommeren legger til for skader.

45. min. + 2 min.:  Frunza blir liggende nede etter et hardt møte med Carragher.

45. min.: + 3 min.: Unirea forsøker febrilsk å utlikne. Skuddet fra Paduretu går heldigvis utenfor Reinas mål.

Liverpool kan gå i garderoben med en fortjent 2-1-ledelse. Unirea tok ledelsen etter 19 minutter fra en av mange farlige cornere som hjemmelaget har hatt i første omgang. Igjen kommer et baklengsmål på dødball, og igjen er markeringen mangelfull. Benitez får nok en ny dose med kritikk for dette nå. Etter kalddusjen tok Liverpool mer og mer over, og det var fortjent da Mascherano etter en knapp halvtime utliknet på en kanonskudd fra 23 meter. Det var mange spillere innenfor 16-meteren, men Javiers kanonkule gikk oppe til høyre for Unirea-keeperen. Ryan Babel har vært særdeles positiv i første omgang og kunne gi bortelaget en fortjent borteledelse fra kort hold, fire minutter før sidebytte. Liverpool har frispark fra høyre, slås inn på bakerste, en Unirea-forsvarer header den i beina til en umarkert Babel, som skyter i høyre hjørne. Spent på fortsettelsen nå, men avansementet bør være klar og første hindring mot finalen i Hamburg i mai er unnagjort om drøye 55 minutter.

46. min.: Liverpool har avspark i et regnfylt Romania. Matta på Stadionul Steaua er grønn, men tung.

47. min.: Liverpool-fansen holder pusten da Skrtel er i nærkontakt med en Unirea-spiller som faller. Svensken i blått vinker spillet videre.

49. min.: Unirea er i angrep. Rumenerne er gode med ballen. Innlegget kommer like ved Reinas venstre stolpe, spissen header tilbake til en kollega som skyter. Men assistentdommeren er oppe med flagget.

50. min.: Liverpool kontrollerer spillet. Lagdelene ligger godt i forhold til hverandre.

51. min.:  Gerrard skyter fra kanten av 16-meteren. Unirea-keeperen slenger seg, men ballen går utenfor.

53. min.: Stefan Johansson blåser hands etter at en Unirea-forsvarer blir liggende. Reprisen viser at handsen var klar og at elleve Unirea-spillere og et tusentalls hjemmefans tar feil når de protesterer.

54. min.:  Ny Gerrard-sjanse. Keeperen får kontroll.

54. min.:  Litt ampert nå. Arlauskis får gult kort etter å ha protestert da Babel får et frispark. Dommeren kaller spillerne til seg for å få ned kjeftbruken.

57. min.:  1-3. Gerrard skyter ballen knallhardt og uttakbart for keeper. Benayoun skjærer gjennom feltet og får slått ballen til Steven som knaller til foran to Unirea-forsvarere. Liverpool leder sammenlagt 4-1 og møter Lille eller Fenerbache i neste runde.

61. min.:  Mascherano pådrar seg et unødvendig gult kort etter hard behandling av en hjemmeforsvarer.

62. min.:
 Kelly erstatter Carragher.

63. min.:  Skrtel blir liggende og har det kjempevondt etter å ha gått hardt inn i takling på innbytter Semedo. Må ha behandling, mens Gerrard diskuterer med dommeren og Rafa ser seg om etter innbytte-alternativer.

63. min.:  Rafa bestemmer seg for Kyrgiakos når ankelskaden til Skrtel er så alvorlig at han ikke kan fortsette. Forhåpentligvis er det ikke brudd.

66. min.: Unirea får en mulighet, men skuddet som kommer går langt utenfor.

68. min.: Innbytter Semedo har vært et uromoment for et litt vaklevorent Liverpool-forsvar nå.

70. min.: Ngog får et gjennomspill fra Gerrard, men i kamp mot to midtstoppere mislykkes Ngog, som vi ikke har sett alt for mye til så langt.

71. min.: Liverpool har fortsatt ballen mest og de gangene Unirea tar tak i ballen, så er Liverpool flinke til å komme på rett side. Men Unirea er kjappe og har vist at de kan angripe.

73. min.: Nytt fint gjennomspill fra Gerrard etter at Liverpool har vunnet tilbake ballen mot et bevegelig Unirea. Gjennomspillet fra Steven blir for langt for Ngog.

74. min.: Semedo fortsetter å skape problemer for Liverpools forsvarsfirer. Insua tar mannen og ikke ballen og pådrar seg frispark nede ved cornerflagget. Frisparket går inn til Reina som har full kontroll over situasjonen.

76. min.: Gerrard forsøker å vinne ballen, men spilleren går i bakken og dommeren dømmer frispark til Unirea på egen banehalvdel.

77. min.:  Torres blir sittende på reservebenken ut kampen da Liverpool gjør sitt tredje og siste bytte. Aurelio inn, Benayoun ut. Aurelio på venstre side, Babel på høyre nå.

81. min.: Tempoet har roet seg noe nå. Rumenerne kjemper fortsatt, men sliter med å få tak i ballen mot et Liverpool som er flinke til å holde ballen i laget.

82. min.: Unirea har mange spillere på egen 16-meter da Liverpool begynner å spille five-a-side. Til slutt blir overmakten for stor. Men hjemmelaget sliter med å komme seg til målsjanser.

84. min.: Unirea viser at de har spillere som kan holde på ballen de også, men Agger får headet ballen ut.

85. min.: Fortsatt triller Liverpool ball og lar hjemmespillerne løpe i mellom.

86. min.:  Kjempesjanse for Unirea og Bilasco som får skutt i kamp med Insua. Reina er lynkjapt nede på skuddet fra få meter. Godt innlegg fra Unireas venstre side og inn til Bilasco.

88. min.: Unirea har hatt sine scoringssjanser, men likevel er det fortjent at Liverpool vinner kampen.

89. min.: Semedo er på løp. Pasningen blir for lang for spilleren som har vært god den knappe halvtimen han har spilt.

90. min.:  Gerrard har en sjanse til å øke da han kommer på løp og får skutt med høyrefoten, men keeper redder.

90. min.: Det er lagt til tre minutter i denne omgangen også.

90. min. + 2 min.: Hjemmepublikummet applauderer når bortefansen begynner å synge You`ll Never Walk Alone. Fin gest fra rumenerne i byen som ligger seks mil nordøst for hovedstaden Bucuresti.

90. min. + 3. min.:  Lucas Leiva er nær ved å få skrudd ballen forbi keeper fra langt hold. Keeper slår til corner. En corner som knapt rekker å bli tatt.

Liverpool vinner fortjent 3-1 på bortebane, 4-1 sammenlagt, etter mål av Mascherano, Babel og Gerrard. Unirea scoret først, men Liverpool mistet aldri troen på at dette kunne gå. Bra kamp av Liverpool som møtte et lag som er vanskelig å spille mot, som ligger med mange spillere bak og som tar godt vare på sjansene. Liverpool sto godt, var bevegelige og lot ballen gjøre arbeidet. Spesielt imponerte midtbanespillerne med godt spill gjennom samfulle 90 minutter. Spesielt var Gerrard, Mascherano og også Babel god for bortelaget. Rafa lot Torres sitte på benken, men de spillerne som var der tok godt vare på avansementsmuligheten og var i realiteten aldri truet. Eneste bekymring er skaden til Skrtel og hva som gjorde at Riera ikke fikk være med til Romania. Laget er dermed klare for videre spill mot Lille eller Fenerbache (som blir klart om et par timer).

SPILLERVURDERING

Jose Reina 7 - Varter opp med to kanonredninger. En allerede etter åtte minutter, og en bare drøye fem minutter før slutt. Sliter litt i lufta på Unireas mange cornere.

Jamie Carragher 6  - Slår et godt innlegg i forkant av Mascheranos utligningsmål, og er den i backrekka som kommer best fra det defensivt. Blir byttet ut etter drøye timen, trolig for å spares til søndagens kamp mot Blackburn.

Martin Skrtel 5 - Lager flere unødige frispark, og ruver ikke i luftrommet på dødballer slik han bør gjøre. Blir båret av banen med det som tilsynelatende var en alvorlig fotskade, etter å ha gått knallhardt inn i en duell.

Daniel Agger 5 - I likhet med kollega Skrtel sliter Agger med å få kontroll over luftrommet på rumenernes dødballer. Viktig og god takling på Onofras etter 17.minutter, og er god til å bryte foran motstanderne.

Emiliano Insua 4 - Er den som er nærmest Fernandes når portugiseren får stange inn 1-0 til hjemmelaget, og er nær ved å score selvmål etter en annen farlig corner i første omgang. Svake klareringer.

Javier Mascherano 7  - Scorer et vakkert mål på en suser fra 23 meter, og midtbanedynamoen er fortsatt i god form og gjør en enorm ryddejobb.

Lucas Leiva 6 - Er god til å bryte foran motstanderen ved flere anledninger, og er ganske effektiv som ballfordeler i denne kampen. Godt skuddforsøk på overtid.

Yossi Benayoun 6 - Er fortsatt rusten etter et lang skadeopphold, men hadde et flott raid og målgivende pasning på Gerrards 3-1 scoring. Blir byttet ut til fordel for Fabio Aurelio tolv minutter før full tid.

Steven Gerrard 7 - Kapteinen var involvert i det meste av offensive forsøk i kveld. Slo an tonen med et bra skudd allerede etter tre minutter. Deretter header han ballen inn i feltet igjen før Unirea klarerer dårlig i forkant av Mascheranos utligning. Slår frisparket i forkant av Babels 2-1 mål, og scorer selv det tredje. Liverpools beste.

Ryan Babel 7 - Meget positiv kamp av nederlenderen, som er mye involvert i det som skjer fremover på banen. Fint nedtak før han dunker inn 2-1 fra kloss hold.

David N'Gog 4 - Virker meget tam og anonym i denne kampen. Blir godt pakket inn av Unireas midtstoppere..

Martin Kelly - kom inn for Carragher etter 62 minutter, og gjør en grei innsats både defensivt og offensivt.

Sotirios Kyrgiakos - kom inn for en skadet Skrtel etter 66 minutter. På det tidspunkt hadde kampen blitt en transportetappe for Liverpool, og grekeren klarte seg greit.

Fabio Aurelio - kom inn for Benayoun tolv minutter før slutt, og var med på å transportere ball mot slutten.