Bolton - Liverpool

3-1)

21.01.2012 /Premier League /Reebok Stadium / Tilskuere: 26 854 / Dommer: Kevin Friend

Skrevet av Tor Sandø

En forferdelig svak forestilling av Liverpool. Bolton ville mest og vant fullt fortjent kampen. Hjemmelaget sjokkåpnet etter fire minutter og et sovende Liverpool-forsvar lot Bolton lede både 1-0 og 2-0. Bellamy reduserte etter en knapp halvtime og 2-1 ble pauseresultatet. Så skulle Liverpool ut og snu kampen til andre omgang, men var aldri i nærheten. Igjen presterte forsvaret langt under pari da Steinsson scoret 3-1. Bortelaget hang ikke sammen, og det svake forsvarsspillet spredte seg også til en midtbane som lot Bolton få sjanse på sjanse. Offensivt presset Liverpool-spillerne bakrommet for dårlig og gikk ikke helhjertet nok i duellene. Unntaket var Daniel Agger som skjøt knallhardt i tverrliggeren. Der Liverpool kunne korte inn på tetgruppen i Premier League, så virker de lengre unna topp fire enn på lenge.

90:To og et halvt minutt på overtid blåser Friend av kampen.

90:Kuyt får gult kort etter å ha tatt M. Davies.

90:Tiden går og Liverpool har vanskeligheter med å spille seg ut av egen banehalvdel.

90:Eagles bytter med Tuncay på overtid.

90:Det er lagt til to minutter.

90:Duell mellom Wheater og Carroll. Andy burde ha fått frispark, men får det ikke.

89:M. Davies tar frispark på kanten av Liverpools 16-meter. Ballen går til Eagles som får skutt. Ballen går over. Igjen tafatt forsvarsspill.

88:N`Gog bytter med Kevin Davies og klappes av banen.

88:Duell mellom N`Gog og Agger/Kuyt. Bolton får frispark.

87:Ny ball i retning Carroll. Wheater har ingen problemer med å vinne ballen. Liverpool lykkes med lite.

86:Gerrard forsøker å sette i gang et angrep. Han prøver å spille vegg med Carroll, men får aldri ballen tilbake. Han resignerer.

85:Begynner å haste med en redusering nå.

84:Petrov tar corner, men den blir resultatløs.

84:Eagles gjør hva han vil med Liverpools forsvar nå. Han spiller seg enkelt igjennom midtbanen, skyter fra kanten av 16-meteren og like utenfor.

81:Eagles skyter etter pasning fra Petrov. Bulgareren slår en tunnel på Johnson og setter fart. Han spiller inn til Eagles som skyter mot Liverpools mål. Ballen går utenfor.

80:Gerrard vinner ballen på midten. Johnson er på løp, men pasningen er for upresis til at Glen får tak i den.

79:Gerrard går på løp mot Boltons mål. Overmakten blir for stor og kapteinen mister ballen.

78:Bellamy skyter fra rundt 20 meter. Skuddet er greit nok, men det spørs om Craig burde ha spilt fri Kuyt i stedet.

78:Eagles spiller igjennom Reo-Coker, men Reina får tak i ballen.

77:Kuyt, Bellamy og Carroll presser Boltons spillere, men sliter med å få tak i ballen.

76:Kuyt blåses av for offside. Bra gjennomspill, men nederlenderen står i offside og vinden tar ballen.

75:Ikke bare forsvaret det er verdt å sette fingeren på for de røde. Boltons spillere baner seg også enkelt vei gjennom Liverpools midtbane.

74:Ricketts tar frispark på egen banehalvdel etter at Skrtel har tatt N`Gog.

73:Bolton får frispark da Reo-Coker tar Gerrard. Ikke bare Stevie G. som river seg i håret.

72:Statistikken viser at Bolton har hatt ballen dobbelt så mye som Liverpool. Det burde vært omvendt.

72:Godt kombinasjonsspill setter igjen Liverpools for dagen vaklevorne forsvar under press. Men ballen går inn til keeper.

71:Agger skyter fra nesten 30 meter. Ingen presser dansken. Daniel har skuddfot og bruker den. Ballen går knallhardt i tverrliggeren.

70:Eagles får skutt. Merkelig hvor tamt og passivt Liverpool-forsvaret er. Skuddet er heldigvis særlig godt.

70:Johnson og Henderson roter det til. Men Reo-Cokers skudd skremmer ingen.

69:Halvspilt finaleomgang passeres. Liverpool forsøker å få tak i ballen, men lykkes ikke.

68:Innlegg fra Johnson, klabb og babb innenfor 16-meteren, før Carroll får skutt. Ballen går høyt over.

67:Bellamy skyter fra sin venstreside. Ballen går via Kuyt og i Knight og til corner.

66:N`Gog får skutt fra drøyt 20 meter. Ballen går utenfor.

64:Charlie Adam bytter med Stewart Downing. Dobbeltbytte som Dalglish håper skal gi flere målsjanser.

64:Maxi Rodriguez bytter med Dirk Kuyt.

63:Eagles tar frisparket, men denne gang får Liverpool-forsvaret klarert.

62:Enrique får gult kort etter å ha tatt Eagles. Ingen god kveld for spanjolen så langt.

62:Petrov tar to cornere etter hverandre. Etter den siste kontrer Liverpool, men det går for sent.

61:Hawaii i Liverpool-forsvaret da de igjen settes under press. N`Gog vinner en duell med Skrtel og Agger. Johnson får akkurat gitt til corner før ballen går til Petrov.

60:Gerrard tar corner fra venstre. Ballen går relativt uproblematisk inn til Bogdan.

59:Gerrard fører opp på venstresiden. Innlegget blir tatt av en Bolton-forsvarer. Liverpool forsøker igjen og Knight gir til corner.

58:Store problemer med å klarere, Liverpool-forsvaret. Både Petrov, N`Gog og Eagles har gode arbeidsforhold.

58:Maxi pådrar seg frispark på midten av banen da han handser.

56:Adam skyter, men Boltons ungarske keeper har ingen problemer med å ta ballen.

56:Sjenerende vind på Reebok Stadium.

55:Liverpool er på Boltons banehalvdel, men er litt for slurvete i pasningsspillet.

53:Liverpool forsøker febrilsk å slå tilbake. I stedet for utlikning, så jager de nå på for å hente opp en tomålsledelse.

51:Igjen kan det settes visse spørsmålstegn ved forsvarsspillet for de røde. Wheater fikk heade ned og Steinsson fikk stå alene og score.

50:3-1! Steinsson scorer etter heading fra Wheater. Petrov legger corner. Ballen går til bakerste stang der Wheater header ned til Steinsson som scorer. Enrique når ikke fram.

49:Liverpool er under press fra hjemmelaget.

49:Agger legger tilbake til Reina nærmest i blinde. Reina får tak i ballen foran to Bolton-angripere. Kunne blitt farlig.

48:Ikke Johnsons kamp foreløpig. Helt upresset fomler han ballen over sidelinjen.

47:Nytt Liverpool-angrep. Carroll blir tatt. Adam fører opp, men Steinsson får tak i ballen.

47:Carroll vinner igjen en duell med Knight. Bellamy når nesten ballen.

46:Bolton angriper, men denne gang er forsvaret representert ved Johnson med på notene.

46:Liverpools Carroll og Bellamy sparker andre omgang i gang.

Bellamys scoring etter 37 minutter er beholdningen sett med røde øyne i første omgang. Hjemmelaget sjokkåpnet etter fire minutter. Liverpools forsvar sov da Davies scoret. Liverpool forsøkte å riste av seg sjokket og hadde noen spede forsøk, men etter en knapp halvtime skjedde det igjen. Det ellers så solide Liverpool-forvsvaret sov igjen da Eagles løp inn i 16-meteren. Han ga videre til Bolton-kaptein Reo-Coker som hadde lagt både Agger og Skrtel bak seg. Alene med Reina gjorde han ingen feil. Liverpools redusering etter 37 minutter var etter læreboka. Adam vant en duell, la videre til Carroll som vant en duell og headet videre til Bellamy som var på løp. Craig løp alene mot Boltons keeper og scoret. Liverpool har en jobb å gjøre for å få med seg poengene fra svakt plasserte Bolton. Men da må både forsvaret skjerpe seg og spillerne jobbe mer med å vinne andreballene.

45:Petrov tar frispark fra 24 meter etter at Adam taklet N`Gog. Bulgareren får slått over muren, men Reina redder. Friend blåser av to minutter og 40 sekunder på overtid.

45:Bellamy tar corner fra venstre. Ballen går helt inn til Bogdan.

45:Gerrard skyter fra kort hold. Bogdan slår ballen til corner.

45:Glimrende langpasning fra Gerrard til Bellamy, som igjen er på løp. Innlegget er for langt, men Liverpool-spillerne får tak i ballen.

45:Det er lagt til to minutter.

45:Bolton angriper igjen. Litt klabb og babb innenfor 16-meteren. Angrepet ender med at Reina får tak i jobben.

44:Bellamy er igjen på løp. Han forsøker så godt han kan å være på linje med Bolton-forsvaret, men assistentdommeren vinker.

42:Johnson mister ballen i farlig posisjon. Petrov og Davies fosser fram, men det blir ingen farlighet.

41:Bellamy fosser fram på venstre. Skuddet blir både fra spiss vinkel og alt for slapt.

41:Gerrard og Steinsson er i duell. Ballen går utover sidelinjen på Liverpools halvdel. Bolton vil ha corner, Friend dømmer femmeter.

40:Carroll er flink til å vinne duellene på midten. Problemet er at medspillerne ikke er så flinke til å følge opp med å vinne andreballene.

38:Mer å juble for for de tilreisende Liverpool-tilhengerne nå.

37:2-1! Liverpool svarer. Adam vinner på egem halvdel. Ballen går videre til Carroll som vinner en duell og får gitt videre til Bellamy som er på løp. Han løper forbi Knight og gjør ingen feil alene med Bogdan.

35:Bellamy skyter hardt fra kort hold, men den unge Bolton-keeperen har kontroll.

34:Dalglish protesterer etter en duell mellom Enrique og Eagles. Friend blåser fordel Bolton, noe King Kenny protesterer på. Reprisen viser at ballen har vært ute.

34:Carroll er på løp på venstresiden. Han får lagt inn til Maxi, som ikke får skutt.

33:Liverpools spillere triller ball, men hjemmelaget presser de røde tilbake.

32:Bellamy tar corner. Igjen er serven god. Ballen går foran Boltons keeper, men ingen i rødt får tak i ballen.

31:Liverpool har gjort flere forsøk på å svare på 2-0-ledelsen til hjemmelaget.

29:2-0! Reo-Coker scorer etter innlegg fra Eagles. Eagles setter fart fra høyre. Han får upresset lagt videre til Reo-Coker, som kommer alene med Reina og scorer. Igjen står Liverpool-forsvaret og sover.

28:Adam tar frispark etter at Wheater har tatt Carroll for hardt. Ballen går ned ved straffesparkmerket. Liverpool-spillerne roper på straffespark da Knight handser. Friend lar fløyta være.

27:Carroll går i duell med de høyreiste midtstopperne til Bolton. Problemet er at ingen av Andys lagkamerater er på løp i bakrommet.

25:Petrov tar corner fra venstre. Ballen går over alt og alle.

25:Bolton angriper. Davies får lagt til N`Gog. Johnson gir til corner.

23:Bra langpasning fra Gerrard til Carroll. Andy header mot målet, Bogdan redder, men assistentdommeren har vinket av for offside. Liverpool litt mer med nå.

22:Maxi er tilbake og vinner i ballen. Flere røde som beveger seg.

21:Gerrard tar frispark like utenfor Boltons 16-meter. Svakt frispark som Boltons forsvar ikke har store problemer med å få tak i.

21:Kjempepasning fra Adam da Bellamy er på løp. Knight får akkurat en fot på ballen.

20:Tar seg god tid ved dødballene Bolton.

19:Bellamy tar ballen fra Knight. Friend blåser etter at Boltons midtstopper går i bakken. Bellamy protesterer til ingen nytte.

18:Henderson skyter fra 20 meter og vi kan registrere Liverpools første sjanse. Bogdan har få problemer med å holde ballen.

18:Petrov fører opp på venstresiden til Bolton. Ballen går kontrollert inn til Reina.

17:Ballen går fra mann til mann, men da Adam skal legge en kortpasning til Enrique går ballen utenfor. Stemmer ikke helt for Liverpool for øyeblikket.

16:Bolton-kaptein Reo-Coker tar frispark noen centimeter inne på Liverpools banehalvdel. Ballen går inn til Reina.

15:Blir løpende mye imellom Liverpool-spillerne nå.

14:Bellamy tar corner. Innlegget er bra, men Ricketts får hodet på ballen.

14:Godt innlegg fra Henderson fra Liverpools høyre side. Carroll når nesten ballen.

13:Enrique forsøker seg på et offensivt løp, men mister ballen.

13:Kombinasjonsspill fra Bolton. Ballen havner hos N`Gog som ikke får til et skikkelig skudd. Ballen går utenfor.

12:Bolton fortsetter å legge press på de røde.

11:Reina skyter ballen til Maxi, men argentineren handser innenfor 16-meteren.

10:Petrov tar frispark etter at Gerrard har pådratt seg frispark. Ballen går inn til Reina.

9:Brukbar mulighet av Bellamy. Craig kommer løpende mot Boltons keeper. Waliseren forsøker et innlegg, men keeperen snapper ballen.

8:Eagles skyter etter forferdelig forsvarsspill av Enrique. Jose har full kontroll over ballen, men begynner å gå mot eget mål. Eagles snapper ballen og skyter mot Reinas mål. Ballen triller langs streken og utenfor, uten at noen Bolton-spillere får tak i ballen.

7:Petrov tar frispark etter at Adam felte Eagles.

6:Vindete i Bolton viser flagrende cornerflagg.

5:Adam tar frispark etter at Agger ble tatt. Liverpool forsøker å komme seg etter sjokket fra hjemmelaget.

4:1-0! Davies scorer etter veldig passivt forsvarsspill. Han får gå alene inn i 16-meteren og skyter ballen i hjørnet, til høyre for Reina.

3:Reinar er for første gang nær ballen. Han blir presset av N`Gog. Men aldri farlig.

3:Enrique tar frispark på egen banehalvdel etter å ha blitt tatt selv.

2:Bogdan er for første gang borti ballen da Seinsson header ballen tilbake til ungareren.

1:Første duell mellom de tidligere lagkameratene N`Gog og Skrtel vinnes av Liverpools midtstopper.

1:Friend har blåst i fløyta. Bolton har avspark.

0:Kevin Friend er dagens dommer på Reebok Stadium. Friend, som kom i fokus da han viste ut Spearing i Liverpools bortemøte med Fulham før jul.

Agger, Maxi, Bellamy og Carroll er tilbake fra start mot Bolton på Reebok Stadium. Dette i en oppstilling som røper at Kenny Dalglish ikke har tenkt langsiktig med kommende kamper mot lag fra Manchester, men satser hardt på tre ligapoeng.

Hos vertene starter David NGog mot gamle lagkamerater, mens Kevin Davies sitter på benken.

Vurdert av Torbjørn Flatin

Reina 7Kan ikke klandres for noen av baklengsmålene og var våken og med gode utspill, og hadde også en meget kvalifisert redning etter frispark.
Johnson 5I likhet med forsvaret generelt virket han slurvete og usikker. Kom for sent inn i mange dueller og viste seg uvanlig lite fram offensivt.
Skrtel 5Balansen på midtbanen er ikke bra defensivt med Lucas og Spearing ute og midtforsvaret fikk uvanlig mange løp rett mot seg. Slovaken greide å håndtere det bare sånn passe og virket nølende ved den første scoringen.
Agger 6Greide ikke å samle et forsvar som var langt mer usikkert enn vanlig. Får et plusspoeng for noen gode forseringer og en susende skudd i tverrliggeren.
Enrique 5En av de store skuffelsene i dag. Begynte sløvt hvor han lot motspillere komme lett forbi seg et par ganger i åpningsminuttene og fikk en overraskende stri tørn mot Eagles.
Henderson 6Viste energi og hadde noen bra innlegg fra høyrekanten før pause, men greide aldri å sette sitt preg på dette oppgjøret.
Gerrard 6Kapteinen kan skylde på at han er på vei tilbake fra et langt skadeopphold, men virket et par solide gir under sitt beste i dag. Er heller ikke noe naturlig anker til å dekke opp for Adam.
Adam 4Veldig svak før pause, synes vi. Tung og treg, slet med å finne posisjonen, og i dag var også selvtilliten i pasningsspillet borte.
Rodriguez 5Har evnen til å komme i posisjoner foran mål, men dette ble stort sett for puslete og tamt. Maxi er sjelden mannen du tar med i krigen.
Bellamy Liverpools beste7Ypperlig før pause hvor han viste initiativ, driv og scoret. Kom aldri i gang på samme måte etter pause, men gjorde likevel nok til å være Liverpools beste.
Carroll 5Hadde noen bra fremspill tidlig i kampen, og var nest sist på scoringen, men vi skulle så gjerne sett at han var farlig foran mål. Det var han aldri.
Downing 0Hadde i hvert fall et par positive initiativ framover, i siste halvdel av 2.omgang hvor Liverpool skapte fint lite totalt.
Kuyt 0Kom inn som høyrekant og kom aldri særlig med i spillet.