Mikel(38)
Suarez(83)
Agger(45)

Skrevet av Tor Sandø

Skuffende cupfinaletap for Chelsea i en kamp der Liverpool spilte en sterk annen omgang.

Chelsea tok ledelsen etter dårlig forsvarsspill i første omgang. Mata tar ballen fra Spearing, sentrer til ramires som lurer Enrique og skyter ballen til venstre for Reina.

Liverpool ble et nummer for små i første omgang og greide ikke å legge press på de blå. Derfor håpet alle på at Carroll ville komme inn i pausen.

Det gjorde han ikke. I stedet var det Chelsea som tok initiativet og etter sju minutter scoret Drogba etter framspill fra Lampard.

Da forsto Dalglish at noe måtte gjøres. Etter 55 minutter entret Carroll banen for Spearing og fra da av ble det nesten bare Liverpool kampen ut. Målet alle røde ventet på kom ved nettopp Carroll etter 64 minutter og hadde en rekke sjanser til å avgjøre. Størst var sjansen som kom etter 82 minutter. Carroll treffer ballen glimrende med hodet, Cech er inne i målet og bokser ut. Reprisen gir ikke noe klart svar på om ballen var inne.

Liverpool hadde nok fortjent ekstraomganger, men fikk ikke det. Chelsea er årets FA-cupmestere.

90:Dowd blåser av rundt ett minutt over de fem tilmålte minuttene. Chelsea er cupmestere.

90:Liverpool har innkast på egen banehalvdel.

90:Overtiden er over og Chelsea har ballen. Lampard går mot hjørneflagget.

90:Lampard skyter fra 24 meter. Reina har kontroll.

90:Ett minutt igjen av overtiden da Drogba tar telling og Chelsea får rispark fra drøyt 20 meter.

90:Cech bruker ett minutt på utsparket.

90:Enrique forsøker seg, mister ballen til Drogba. Chelsea klarerer.

90:Halve overtiden er gått. Carroll spiller fra Suarez, men Luis er ikke helt med på den. Ballen triller inn til Cech.

90:To minutt av overtiden er gått. Liverpool styrer og pøser på med baller foran Cech.

90:Carroll fyrer av. Ballen går innover i 16-meteren. Chelsea klarerer. Nerve nå.

90:Reina har knapt vært nær ballen i andre omgang.

90:Det er lagt til fem minutter.

90:Byttet tok ett minutt. Dowd signaliserer at det er notert.

90:Mata bytter med Malouda.

90:Downing tar corner nummer tre. Den blir kort. Det skytes og Kalou får ballen i seg. Rop om straffespark er nytteløse.

89:Downing tar corner. Igjen er det en forsvarer som får tak i ballen.

89:Downing tar corner, men denne gang greier ikke de røde å få tak i ballen.

88:Gerrard tar frispark. Ballen går via en Chelsea-spiller og ut.

87:Carroll tas av Mikel å kanten av 16-meteren. Frispark.

86:Enrique legger inn og treffer Kalou i hånda. Ballen går til corner.

86:Drogba spiller bort ballen, men får ikke gult kort.

84:Hånda til Cech er godt inne, men det dømmes altså ikke mål.

84:Liverpool forsøker å komme seg til flere sjanser nå.

83:Suarez får gult kort for kjefting på dommer og assistentdommer.

82:Liverpool føler seg bortdømt. Carroll header ballen. Spørs om hele ballen er inne. Reprisen gir ikke noe godt svar.

81:Henderson skyter fra 16 meter. Ballen går over.

80:Vi går inn i siste ti minutter og trenger et mål til for å få ekstraomganger.

80:Første Kuyt-berøring ender med et rødt innkast.

79:Downing får et langt overlegg. Han vil ha hands på Kalou, men Dowd dømmer ikke og Chelsea har ballen.

78:Bellamy bytter med Kuyt.

78:Drogba hinker ut. Muligens Torres inn da.

77:Drogba er skadet. Tar seg til lysken etter en duell med Henderson.

77:Ramires bytter med Meireles.

76:Carroll header like over etter innlegg fra Bellamy.

76:Downing får til et nytt innlegg fra venstre. Adressen er god, men ingen er helt framme.

75:Innlegg fra venstre. Carroll kommer i hundre og slår Bellamy og tre Chelsea-spillere i hodeduell. Ballen går over.

74:Styrer kampen Liverpool nå.

73:Bellamy tar en kort corner. Liverpool er på hugget, men lykkes ikke å komme til en skikkelig avslutning.

73:Suarez skyter fra 16-17 meter. Cech slår ballen til corner.

72:Henderson spilles fri på venstre. Ballen sleives over målet til Chelsea.

71:Suarez spilles igjennom. Hadde ikke Luis vært offside har han vært på blank goal.

71:Innbyttet av Carroll har gitt mer offensivt driv i Liverpool.

70:Carroll header tilbake til Gerrard som kommer i hundre. Ballen skytes høyt over.

70:Pasningene til Gerrard sitter også nå.

69:Downing er på løp. Det ender med at han dytter Ivanovic. Frispark.

68:Suarez er inne i boksen og lykkes nesten med en dragning.

68:God stemning blant den røde delen av Wembley nå. Endelig noe å juble for.

67:Johnson fyrer av. Ballen går utenfor.

66:Bellamy kjemper knallhardt for å komme seg til en avslutning. Han lykkes nesten.

64:1-2! Andy Carroll scorer fra kort hold etter at Stewart Downing kjempet til seg ballen ute på venstresiden. Kampen lever.

63:Suarez spiller fra Downing, men igjen blir angrepet brutt i fødselen.

62:Lampard skyter fra 30 meter. Ikke ufarlig. Ballen går like utenfor.

62:Drogba tar telling etter en duell med Suarez. Chelsea-spilleren får frispark.

61:Dette er heller ikke Suarez sin dag så langt. Han forsøker seg på en dragning, men han er langt fra å lykkes med den.

60:Enrique kommer på venstre. Innlegget er bra, men ingen røde er der de skal være. Foran mål.

59:Chelsea er farlige. Kalou kommer denne gang. Han velger å skyte i stedet for å gi ballen til venstre eller høyre. Ballen går utenfor.

59:Johnson forsøker å spille fri Bellamy. Den lykkes han ikke bra med.

58:Første oppsillet til Carroll viser hvilken fysisk styrke han har og Liverpool savnet de første 55 minuttene av denne kampen.

56:Kalou er skadet står i knestående. Må ha behandling.

55:Mata kommer på ny i angrep. Reina har igjen kontroll.

55:Enrique sliter veldig på sin venstreside i forsvaret. Dette gjelder både defensivt og offensivt.

55:Spearing bytter med Carroll. Spørs om det byttet burde kommet før.

54:Drogba på tokt igjen. Reina har kontroll på ballen denne gang.

52:0-2! Lampard finner Drogba, somfra åtte-ni meter løfter blikket og skyter i hjørnet til venstre for Reina. Igjen svakt defensivt spill av Spearing som alt for lett mister ballen til Lampard.

51:Godt innlegg fra venstre. Henderson er på bakerste og får hodet på ballen, men det er ikke nok trykk.

51:Gerrard er på vei gjennom. Spiller ballen forbi og løper igjennom selv. Han blir tatt, men Dowd vinker spillet videre. Godt forsøk og initiativet fra Steven.

49:Lampard tar corner. Knallhard duell mellom Terry og Skrtel gir fordel de røde i form av et frispark.

49:Cole ut på venstre igjen. Johnson gir til corner.

48:Duell mellom Drogba og Johnson. Drogba får frispark.

48:Bellamy tar corner. Den er svak og brytes lett av en blåkledt forsvarer.

47:Johnson forsøker å tre ballen mellom Cole og Ramires. Han får corner.

47:Cole er frampå. Reina bryter foran Drogba.

46:Liverpool-fansen oppildner spillerne til innsats nå.

46:Ingen bytter. 4-4-2 på Liverpool nå. Henderson er flyttet ut på høyresiden.

46:Liverpool har hatt avspark. Andre omgang er i gang.

Chelsea leder fortjent 1-0 ved pause etter scoring av Ramires etter elleve minutter. Verlken Spearing, som mistet ballen til Mata, og Enrique, som lot seg lure av Ramires, gjorde en spesielt god defensiv jobb ved målet. Heller ikke Reina, som satte seg ned og slo ballen i hjørnet. Chelsea har hatt god kontroll gjennom størstedelen av første omgang og Liverpool har slitt med å spille seg gjennom forsvaret deres. De røde har skapt lite og har lidd under mangelen på et oppspillpunkt ved siden av Suarez, som har slitt med å komme seg med i spillet. Bellamy var nærmest på et volleyskudd.

Det spørs om dette vil føre til at Dalglish nå vil bytte inn Carroll tidlig i andre omgang. Greier ikke de røde å skape flere sjanser foran Cech, så kan dette bli en vanskelig andre omgang for Liverpool.

45:Dowd blåser til pause.

45:Gerrard forsøker å tre igjennom Suarez, men Chelsea bryter.

45:Det er lagt til ett minutt.

45:Agger får gult kort etter takling på Mikel.

44:Ballen går fra Liverpool-spiller til Liverpool-spiller på egen halvdel nå.

43:Kamp mellom Enrique og Ramires. Brasilianeren går ned og får frispark.

41:Suarez header mot Chelsea-målet. Ballen går utenfor. Igjen gode tendenser for de røde.

40:Bellamy tar corner. Ballen går høyt foran Cech. Tsjekkeren bokser ballen ut, men de røde er ikke nok på hugget.

39:Drogba skyter. Chelsea kontrer og Drogba ser ikke annen løsning enn å skyte. Like utenfor.

39:Gerrard er oppe igjen og tar frispark, men det blir ingenting av.

38:Mikel får gult kort etter at Dowd har snakket med Gerrard.

37:Gerrard er skadet etter å ha blitt tatt av Mikel.

36:Gerrard tar frispark. Ballen går høyt til Bellamy. Dowd dømmer offside på Skrtel.

35:Kalou takler Johnson. Frispark.

35:Liverpools angrepsspill fungerer ikke på samme måte. Chelseas spillere gjør det vanskelig for de røde.

34:Chelsea har flyt i angrepet sitt. Drogba er på vei igjennom, men Liverpool bryter og ballen går til innkast.

33:Mata tar frispark. Innsvingeren blir tatt hånd om av rødkledte.

32:Enrique takler Ramires. Dowd dømmer frispark. Brasilianeren ligger litt, men er oppe igjen.

31:Spearing ser Gerrard gå på løp, men når ballen kommer har løpet stanset.

30:Blir mest støttepasninger for Liverpool nå.

29:Lampard får avsluttet et Chelsea-angrep med et skudd, men skuddet går langt utenfor.

28:Drogba får en pasning langt på venstresiden, men mister den før han får kontroll.

27:Igjen tendenser i Liverpool-angrepet da Henderson bryter. Ballen ender opp hos Enrique som etterhvert mister den.

26:Chelsea kontrer og Kalou skyter høyt over.

26:Tendenser da Agger starter og avslutter et Liverpool-angrep. Men han får ikke skutt skikkelig etter det lange løpet.

25:Drogba fosser fram på Liverpools høyreside. Johnson er med på notene.

24:Kalou på vei gjennom Liverpool-forsvaret. Han går forbi noen, men Skrtel får en fot på ballen.

23:Chelsea har kontroll og initiativet i kampen nå.

22:Reprisen av Chelseas mål viser at Reina nok burde tatt den. Han slår ballen inn i hjørnet.

21:Liverpool sliter med å etablere spill på Chelseas halvdel. Suarez finner Bellamy, men Craig blir vinket av for offside.

19:Gerrard vil ha frispark da han blir tatt. Dowd er ikke enig.

18:Høy og lang ball fra Ivanovic. Ballen går inn til Reina.

17:Downing får et langt oppspill, men Terry bryter foran.

16:Reina ser ut til å ha kontroll på en høy ball fra Ramires. Han slipper ballen ned, men griper den igjen.

15:Suarez forsøker seg med en frekkis fra midtbanen da han ser at Cech er langt ute. Han lykkes ikke med lobben.

14:Bellamy skyter. Liverpool forsøker febrilsk å kvittere raskt. Skuddet er bra, men Chelsea-forsvaret rydder unna.

11:0-1! Ramires scorer etter innlegg fra Mata. Mata finner Ramires på Liverpools venstreside. Enrique går på, men blir rundet. Brasilianeren scorer i Reinas korthjørne.

10:Bellamy forsøker seg på et løp ut på høyresiden, men førsteberøringen er for hard.

9:Suarez får et framspill. Terry bryter med et høyt spark. Spillet går videre.

8:Åtte minutter gikk før Cech fikk være borti ballen.

7:Kombinasjonsspill mellom Drogba og Kalou. Liverpool-forsvaret bryter.

7:Johnson blir tatt like utenfor Chelseas 16-meter. Alle røde roper, men Dowd vinker spillet videre.

6:Stillingskrig er det som preger kampen.

5:Mye fram og tilbake så langt.

5:Gerrard fører framover, men blir taklet av Drogba.

3:Johnson kaster til Bellamy, men Ramires er våken og bryter. Men Chelsea greier ikke å etablere spill på Liverpools banehalvdel.

3:Ivanovic spiller fri Mata, men Skrtel takler spanjolen.

2:Liverpool forsøker å komme seg pp langs venstre, men blir brutt.

1:Drogba har kampens første skudd på mål. Ballen går klart over.

1:Chelsea lar ballen gå seg i mellom bak, før det kommer en lang ball på Drogba.

1:Chelsea har avspark. FA-cupfinalen 2012 er i gang.

0:Stor stemning på Wembley rett før kampen begynner.

0:Blackpool- og Leeds-legende Jimmy Armfield hilser nå på spillerne.

Liverpool og Chelsea møtes for å spille FA-cupfinalen på Wembley. Dette blir lagenes tredje møte denne sesongen, hvor Liverpool har vunnet begge - som for øvrig ble spilt på Stamford Bridge. Merseyside-klubben har vunnet fire av de fem siste mot de blå. De har aldri spilt mot hverandre på Wembley tidligere, men sist Chelsea og Liverool møtte hverandre på nøytral bane ble det rød 2-1-seier på Millennium Stadium i Community Shield-kampen i 2006.

Begge lag kommer fra hvert sitt tap. De røde gikk på en smell hjemme mot Fulham, som vant sin første kamp på Anfield noensinne, mens Papiss Demba Cisse og Newcastle slo Chelsea 2-0 på Stamford Bridge.

Luis Suarez, Steven Gerrard og Pepe Reina er noen av spillerne som er tilbake etter å ha stått over mot Fulham på tirsdag. Glen Johnson, Martin Skrtel, Daniel Agger og Jose Enrique utgjør forsvarsrekken. Jordan Henderson, Jay Spearing, Stewart Downing, Craig Bellamy og Steven Gerrard skal rokkere på midten, mens Luis Suarez er på topp.

Andy Carroll har fått benkplass sammen med Maxi Rodriguez, Dirk Kuyt, Jamie Carragher, Doni, Jonjo Shelvey og Martin Kelly.

Fernando Torres er ikke med fra start på Chelsea-laget, som består av Cech, Bosingwa, Ivanovic, Terry, Cole, Mikel, Lampard, Ramires, Mata, Kalou og Drogba.

Vurdert av Marius Rabben

Reina 5Ikke den beste kampen til spanjolen. Burde nok tatt den tidlige 0-1-scoringen til Ramires. Kunne ikke gjøre like mye med 0-2. Slo ellers flere presise utspill, og hadde noen gode innvolveringer.
Johnson 7Forsvarer godt og bryter gjennomspill flere ganger. Veldig bra med offensivt i andre omgang, og er med på å skape et solid press på Chelsea. Blir litt baktung i returløpene.
Skrtel 6Sliter litt i hodeduellene mot Drogba, men er solid i taklinger. Får en utrolig sjanse etter pause, men bommer på den første berøringen.
Agger 5Bestemmer mye i forsvaret, men blir litt tam i duellene etter å ha fått gult kort for en takling på Mikel. Taper også de fleste hodeduellene mot Drogba, men er som vanlig rolig med ballen i beina. Blir litt usynlig i andre omgang.
Enrique 3Taper duellen mot Ramires på 0-1, og sliter generelt med farten til brasilianeren. Sender i vei flere feilpasninger, men tar seg smått opp etter hvilen.
Henderson 4Spiller ingen god førsteomgang, men tar seg opp etter pause. God til å rydde på midtbanen, og er god til å holde på ballen. Få, men svake avslutninger.
Spearing 3Åpner med en glimrende langpasning og holder Mata i sjakk et par minutter. Deretter er det full stopp, på flere måter. Jay sliter med å la ballen gå hurtig, og virker ikke å ha tatt innover seg at det er finale. Kommer på etterskudd i flere dueller, og det lignet mye på prestasjonen mot Fulham.
Bellamy 5Virker litt sløv i enkelte situasjoner. Viser glimt at det vi vet han kan, og er nær scoring i første omgang. Allikevel ikke en strålende kamp av waliseren. Byttes ut i det 78. minutt.
Downing 4Ser ikke ut som ballbehandlingen sitter i dag. Sliter med å kombinere med Enrique, og kommer ellers til få innlegg. Tør sjelden å utfordre, og står heller litt i veien når det angripes.
Gerrard 7Kapteinen opptrer som lederen i laget. Han er veldig bevegelig fra avspark, styrer tempoet i spillet og takler steinhardt. Får ikke nok hjelp og støtte, og sliter følgelig litt med å kombinere med flere lagkamerater.
Suarez 6Stresser Chelsea-forsvaret nok til å ikke kunne bygge opp spillet bakfra. Blir dog veldig isolert med ballen i beina, og sliter med å trenge seg igjennom på sitt karakteristiske vis. Får friere tøyler etter Carroll-byttet, og er veldig nær en målgivende. God kamp, men på langt nær den beste i Liverpool-trøya.
Carroll Liverpools beste8Gir laget et voldsomt løft når han kommer inn i det 55. minutt. Binder opp tre-fire forsvarsspillere hele tida, og strekker backrekka til de blå. Scorer etter kort tid på banen, og er så nær det går an å bli ved å score to. Nær sagt alle ballberøringene til Andy går riktig vei i dag. Strålende innhopp.
Kuyt 0Kommer inn når det gjenstår tolv minutter, men markerer seg ikke nevneverdig. Løper og sliter, men får ikke så mange baller å jobbe med.