Doni() ()
Enrique() ()
Henderson(52)

Skrevet av Arild Skjæveland

Luis Suarez var kampens store spiller i den timen han spilte, og var involvert i alle de tre scoringene for Liverpool. Da Kenny Dalglish tok han av etter en time slapp lagkameratene seg lenger ned, og Exeter fikk se mer til ballen og skapte flere sjanser. Scoringen deres kom etter at en rusten Martin Skrtel ga bort et klønete straffespark. Selv om Liverpool dominerte og burde ha vunnet kampen mer, sier det mer om Exeter enn om hvordan gjestene fra Merseyside spilte. Flere spillere man normalt forventer høyere standard fra spilte under pari. Det viktigste var uansett avansement, men et skår i den gleden er det at Raul Meireles måtte ut med en skulderskade midtveis i første omgang.

90:Tre minutter på overtid. Andy Carroll skyter rett på keeper.

90:Ett minutt på overtid nå. Exeter ser farligere ut enn Liverpool for øyeblikket.

90:Dommer har lagt til tre minutter.

89:Jones får ballen gjennom muren, men til side for mål. Det så ut til at Pepe Reina uansett hadde kontroll.

89:Exeter får frispark i god posisjon når Flanagan avblåses for hands. Dette er skuddhold.

88:Stewart Downing forsøker å lobbe over Krysiak, men forsøket er svakt.

85:Liverpool har vært langt svakere etter at Luis Suarez gikk av, og sliter med å produsere målsjanser.

80:Nardiello tar straffen selv og setter den hardt midt i mål.

79:Martin Skrtel stikker ut foten og feller Nardiello. Exeter får et helt riktig idømt straffespark. Klønete av stopperen.

77:Liverpool gjør sitt siste bytte. Charlie Adam har spilt ferdig, og blir erstattet av Jonjo Shelvey.

77: Coles bytter med Nicholls.

70:Stewart Downing skjærer inn fra høyrekanten og skyter mot nærmeste hjørne. Et godt forsøk av sommerkjøpet.

66:Innbytter McNish forsøker seg på halv volley. Et godt forsøk, men Pepe Reina er fint nede og holder skuddet.

65: Shephard bytter med McNish.

62:Henderson forsøker seg relativt upresset på halvspretten fra 16 meter, men forsøket er svakt. Han har ikke vært helt heldig med andreomgangen sin så langt den tidligere Sunderland-spilleren.

60:Her kan det bli mange flere mål. Liverpool får en god kontringssjanse med Henderson og Carroll, men innlegget fra førstnevnte er alt for svakt, og den store Geordien har rett til å være sint.

59:Et mål og to målgivende var alt Luis Suarez rakk i dag. Kenny Dalglish tar angriperen av banen og setter inn Luis Suarez.

58:En flott scoring av Carroll! Luis Suarez er igjen involvert, da han slår en tunnell og stormer fremover. Han får gitt ballen til Carroll, som stopper den og banker den i mål bak Krysiak. Sesongens første fulltreffer i obligatorisk kamp for Carroll.

56:Andy Carroll holder seg til kneet etter en duell og halter litt. Man kan se at det høyre kneet allerede er teipet. Det ser ut til å gå bra med den store spissen.

55:Liverpool kontrer. Henderson slår til Suarez som stormer inn i feltet. Det første innleggsforsøket får han tilbake, men det andre når frem til Maxi Rodriguez som scorer sitt 12. mål i Liverpool-drakta.

52:Jordan Henderson får gult kort for filming, da han drar seg inn i boksen og legger seg i det han runder en forsvarer.

46:Kjempesjanse for hjemmelaget! Nardiello jakter et langt oppspill, Reina kommer ut, men lobben til spissen er ikke bra nok og Danny Wilson kan komfortabelt ta ned ballen før den rekker mål.

45:Liverpool sparker i gang andre omgang. Ingen av lagene har gjort bytter i pausen.

Liverpool leder komfortabelt 1-0, og har som forventet vært det klart beste laget på St. James Park, uten at det har vært veldig overbevisende. Liverpool har sløst med sjansene, og kunne fort ha ledet mer. Det kunne man også ha forventet med dagens lagoppstilling. Luis Suarez virker veldig frisk og på hugget, og har nå scoret i tre kamper på rad. Andy Carroll har også vært bra etter at han kom inn for en skadet Raul Meireles, som gikk av banen med en vond skulder da han landet feil etter en takling. Dersom Liverpool er mer effektive i den andre omgang kan de vinne dette med komforable sifre. Exeter ser foreløpig ikke ut til å være en trussel.

45:Ett minutt på overtid får Suarez en kjempemulighet inne i feltet. Maxi spiller han inn i feltet, han drar av en mann og forsøker å chippe i lengste hjørne. Ballen går over mål.

45:Dommer har lagt til tre minutter førsteomgangen.

45:Det regner mye i Exeter nå.

44:Godt angrep av Exeter, men Pepe Reina kommer ut i tide og snapper opp fremspillet foran hjemmelagets spisser.

36:Sammarbeidet mellom Carroll og Suarez har vært bra i kvarteret etter den store spissen kom inn. Denne gang får han gitt til Charlie Adam, som får en ypperlig skuddmulighet fra 18 meter. Han sender ballen litt svakt til side for mål. Der forventer man at skotten skal i det minste teste keeper.

34:Suarez gjør en strålende jobb og kommer seg ned og får lagt inn. Innlegget er hardt og godt, men Maxi treffer ikke ballen. God sjanse.

34:Liverpool får frispark i brukbar posisjon etter at Carroll blir tatt.

32:Golbourne tester skuddfoten fra langt hold. Godt forsøk, men til side for mål.

28:Liverpool nærmer seg tosifret antall cornere denne halvtimen, og det har vært småfarlig hver gang.

26: Bauza bytter med Koehane. Angriperen så ut til å pådra seg en strekkskade.

23:Luis Suarez scorer på feilpasning. Henderson slår et høyt innlegg som keeper fomler ut i feltet. Der står Luis Suarez og banker ballen lavt i mål gjennom klynga. Dermed har han scoret i tre kamper på rad for Liverpool.

21:Raul Meireles bytter med Andy Carroll.

21:Raul Meireles går rett i garderoben. Andy Carroll gjør seg klar til å komme inn.

20:Raul Meireles ligger nede med smerter i skuldera etter å ha landet stygt etter en god Exeter-takling.

16:Exeter med avslutning på mål. Et frispark blir slått og Coles header ballen videre. Reina har kontroll.

15:Pepe Reina er dagens kaptein. Dette er bare hans andre ligacupkamp i karrieren. Den første kom mot Reading for fem år siden. Mange er overrasket over at det er han og ikke Doni som står i dag.

14:Suarez snapper opp ballen og skyter fra 18 meter. Via Coles og utenfor til corner for Liverpool.

11:Til tross for mye ballbesittelse i starten har ikke Liverpool skapt noen store sjanser så langt.

3:Skrtel får en sjanse på corner. Ballen blir slått langt bak i feltet, og Skrtel får avsluttet direkte med venstrefoten. Til side for mål. Exeter har knapt vært borti ballen til nå.

1:Exeter sparker i gang kampen. Liverpool spiller i helsvarte drakter.

Kenny Dalglish jakter i kveld sin seier nummer 200 som manager for Liverpool alle turneringer inkludert, og har valgt et overraskende sterkt lag for å ikke unngå en reprise på fjorårssesongen, da de røde røk ut hjemme for Northampton i tredje runde av Carling Cup.

Martin Skrtel er tilbake fra sin skade, og Danny Wilson får sine første minutter for sesongen. Maxi og Meireles får en sjanse fra start, men mest overraskende er det kanskje at Luis Suarez starter kampen på St. James Park. Det gikk mange rykter om at Raheem Sterling kom til å bli involvert i kveldens kamp, men Dalglish har valgt å stole på rutinerte herrer fremover i banen.

Vurdert av Håvard Sæle

Reina 6Var stødig og god. Forstyrret Daniel Nardiello da han kom igjennom tidlig i 2. omgang. Fanget et ufarlig langskudd i samme omgang, men måtte kapitulere da nevnte Nardiello fikk sjansen fra krittmerket.
Flanagan 5Virket usikker. Utrygg med ball – spesielt før pause. Vokste utover i oppgjøret, og hadde stort sett kontroll på sin side. Bidro dog lite offensivt, og trekkes også for et par klønete involveringer.
Skrtel 5laget straffesparket. Virket kamprusten, og foretok noen underlige valg. Stort forbedringspotensial.
Wilson 7Beviste at han nok er best som midtstopper. Rolig med ballen, solid i duellspillet og dyktig i oppspillsfasen. Hang med da Nardiello løftet ballen over Reina tidlig i 2. omgang. Leste spillet ypperlig. God kamp.
Robinson 6Hadde kontroll på sin side. Ble satt på få prøver, men gjorde heller ingen nevneverdige feil. Spilte på det trygge, men kunne kanskje bidratt i større grad offensivt.
Spearing 7Patruljerte midtbanen og nektet Exeter rom. Slo knapt en eneste feilpasning – spilte på det enkle og kontrollerte området rundt midtsirkelen. Dominerte nærkampene langs bakken.
Adam 6Leverte blandet drops. Misbrukte en god mulighet før sidebyttet – og slurvet også med ballen i bena. Spilte seg opp. Fikk hvile det siste kvarteret.
Henderson 6Pådro seg gult kort for filming. Assisterte 1-0-scoringen, men innleggene holdt variabel kvalitet. Varierte i prestasjonene – var best før pause. Fin stikker til Suarez før 2-0-målet. Svak i sluttfasen av kampen. Har mye å gå på, men var likevel involvert i de to første scoringene.
Rodriguez 6Scoret 2-0-målet. Best da Liverpool var gode. Dyktig til å kombinere med spillerne rundt seg, men forsvant og ble usynlig i perioder av kampen.
Meireles 0Markerte seg med et par fine involveringer og herlige berøringer før han måtte ut med skade midtveis i 1. omgang. Krysser fingrene for at skulderskaden ikke er alvorlig.
Suarez Liverpools beste8Var innblandet i det meste. Sendte Liverpool i føringen med en utsøkt volley. Assisterte Rodríguez' 2-0-scoring, og var også nest sist da Andy Carroll ordnet 3-0. Konstant uromoment som terroriserte Exeter-forsvaret. Byttet ut halvtimen før slutt. Liverpools beste.
Carroll 7Fikk 70 minutter fordi Raúl Meireles måtte ut med skade. Virket rusten innledningsvis, men hevet seg betraktelig. Dundret inn 3-0-scoringen på vakkert vis. Var god etter målet, men kunne satt Exeter-forsvaret på enda større prøver i luftrommet.
Downing 6Spilte en halvtime som Suárez-erstatter. Livlig med ballen i bena, men varierende kvalitet på avleveringene. Overlistet nesten Artur Krysiak med en lur avslutning fra spiss vinkel. Ugrei å støte på én-mot-én defensivt, men sluttproduktet ble aldri det helt store.
Shelvey 0Kom inn for Charlie Adam det siste kvarteret. Var med og kontrollerte inn seieren. Viste frem pasningsfoten ved et par anledninger, men rakk ikke å markere seg i nevneverdig stor grad.