Miquel() ()
Gervinho(74) ()
Vermaelen(63)

Skrevet av Einar Kvande

Arsenal raner til seg tre svært ufortjente poeng på Anfield, takket være effektive Robin van Persie. Liverpool dominerte stort gjennom hele kampen, og hadde fortjent å vinne. Hjemmelaget sløste med sjansene også etter pause, selv om de ikke produserte like mange store målsjanser som før pause. Nærmest var Martin Kelly, som bommet på ballen for åpent mål. Avgjørelsen faller på overtid, når van Persie lurer seg inn bak Liverpool-forsvaret og setter ballen i mål ved fremste stolpe på volley. Svakt keeperspill av Reina ved scoringen. Målvakten burde ha dekket fremste stolpe på en avslutning fra så skrått hold. Sesongens første hjemmetap for Liverpool, til tross for at de spilte en svært bra kamp. Etter dette tapet blir det vanskelig å ta den viktige fjerdeplassen.

90:Oxlade-Chamberlain skyter utenfor høyre kryss fra distanse seks minutter på overtid.

90:Jay Spearing bytter med Andy Carroll.

90: van Persie bredsider ballen i nærmeste hjørne på volley fra skrå vinkel, etter å ha ligget helt på offsidegrensa. Svakt av Reina.

90:Åtte minutter er lagt til etter skaden til Arteta.

88:Stewart Downing bytter med Craig Bellamy.

83:Ny corner til Liverpool, men gjestene får frispark.

82:Jordan Henderson skyter på volley fra en posisjon inne i feltet. Via Gibbs og til corner.

81: Diaby bytter med Oxlade-Chamberlain. Innbytteren har tydeligvis fått en kjenning med skaden han har slitt med.

79: Walcott header på et innlegg fra Rosicky, men Reina fanger lett.

77:Charlie Adam skyter på volley etter massivt Liverpool-press. Ballen går noen meter utenfor.

75:Liverpool presser på nå. Kuyt legger inn fra høyre, men Arsenal får igjen ryddet unna.

75:Stewart Downing legger inn i retning Suarez, men Arsenals keeper får såvidt berget. Stor sjanse!

74: Benayoun bytter med Gervinho.

72: Sagna må ha behandling på en skade.

71: Walcott skyter fra kloss hold og Pepe Reina gjør en fantastisk redning. Sjansen oppstår etter at Kelly sover, og slipper inn en mann bak seg.

69:Martin Kelly bommer på ballen for åpent mål på en meters hold etter et fantastisk innlegg fra høyre fra Kuyt.

69:Arsenals keeper må gi corner i duell med Skrtel. Arsenal får ryddet unna.

69:Svakt frispark av Adam, som ikke passerer første Arsenal-forsvarer.

68:Downing vinner et frispark i gunstig posisjon utenfor hjørnet av 16-meteren.

66:Skummelt når ballen går på tvers av Liverpool-feltet uten at noen er borti den.

64:Downing med et godt innlegg i retning Kuyt, men Vermaelen får en fot på ballen.

63: Vermaelen får gult kort etter å ha taklet Suarez stygt bakfra.

62: Vermaelen får behandling etter å ha fått en smell i ryggen.

61:Martin Skrtel header mot mål på et innlegg, og Arsenals keeper får såvidt slått ballen unna foran beina på Kelly.

60:Suarez skaffer Liverpool en corner.

59:Walcott skyter høyt opp på tribunen fra distanse, etter et hurtig Arsenal-angrep.

58:Suarez og Downing spiller vegg inne i feltet, men ballen går over dødlinja til slutt.

54:Innbytter Diaby drar seg fri utenfor Liverpools straffefelt og sender i vei et lavt langskudd. Reina er med på notene.

53: Arteta bytter med Diaby. Arteta bæres av banen med surstoffmanske etter å blitt behandlet i lang tid.

48: Arteta må ha behandling etter å ha fått en smell i hodet i et sammenstøt med Henderson.

46:Suarez kommer fri, men må avslutte fra skrått hold når han ikke har noen med inne i feltet. Ballen i nettveggen.

46:Liverpool tar avspark mot The Kop.

Liverpool har dominert stort i første omgang. De har misbrukt et straffespark og har hatt to avslutninger i stolpen. Likevel står det 1-1, etter at Arsenal scoret på sin eneste sjanse i omgangen. Dirk Kuyt bommet på sitt andre straffespark for sesongen, og klarte heller ikke å score på returen. Dermed har Liverpool misbrukt hele seks straffespark denne sesongen. Bare minutter etterpå gjør Arsenal selvmål på et innlegg fra høyre fra Henderson. Godt forarbeid av Downing. Van Persie fornekter seg imidlertid ikke, og header ballen i mål på Arsenals eneste sjanse i omgangen. Både Suarez og Kuyt har hatt avslutninger i stolpen, og Henderson har også misbrukt en kjempesjanse.

45:Dirk Kuyt styrer ballen i stolpen etter et godt innlegg fra venstre. Meget stor sjanse for vertene i omgangens siste sekunder.

45:Brukbart innlegg fra høyre, men Kuyt når ikke helt frem.

45:To minutter er lagt til i første omgang.

44:Charlie Adam prøver å drible seg gjennom sentralt, men blir stoppet like utenfor 16-meteren.

41:Kelly med et lavt innlegg, men kun Suarez av røde inne i feltet, og Arsenal får slått unna.

40:Skrtel header over på hjørnesparket.

40:Luis Suarez tråkler seg inn i feltet og avslutter lavt. Szczesny får såvidt en hånd på ballen, og slår til corner.

33:Enda en corner for vertene. Igjen rydder Arsenal unna.

32:Ny Liverpool-corner. Den blir for lang, og Sagna header unna.

31: van Persie scorer etter innlegg fra Sagna. Glitrende innlegg fra sistnevnte, og van Persie kommer seg foran Carragher på fremste stolpe og header ballen kontant i mål fra kloss hold.

25:Luis Suarez skyter i stolpen fra skrå vinkel på en vanvittig dobbeltsjanse, der Henderson først burde ha scoret etter å ha blitt frispilt av Kuyt. Meget bra angrep av vertene.

23: Koscielny scorer selvmål etter innlegg fra Henderson, på en flott Liverpool-kontring.

20:Ny corner til vertene. Denne blir også klarert.

19:Dirk Kuyt bommer på straffe. Szczesny går riktig vei og redder nederlenderens straffespark, og får også slått returen til corner når han er kjapt oppe igjen og berger i motsatt hjørne.

17:Luis Suarez kombinerer med Kuyt og felles av Arsenals keeper. Straffe til Liverpool.

15:Stewart Downing kommer nesten fri på et gjennomspill, men en Arsenal-forsvarer får en tå på ballen rett før vingen skal avslutte fra kloss hold.

14:Henderson vinner ballen på midtbanen, og sammen med Suarez kontrer han og kommer to mot en. Men duoen blir for ubesluttsom i pasningsspillet, og Arsenal-forsvarerne kommer på rett side igjen og får ryddet opp.

13:Adams innoverskrudde corner går i nettveggen. Utspark for gjestene.

12:Suarez kriger seg løs i feltet, og vinner enda en corner.

11:Sagna med et helt håpløst skuddforsøk fra distanse.

10:Luis Suarez kommer alene med Arsenals keeper, men Szczesny kommer utenfor 16-meteren og får headet unna. Downing bommer regelrett på ballen når han skal forsøke å sette ballen i det tomme målet på volley.

9:Så er sola tilbake på Anfield etter regnskuren som kom rundt avspark.

8: Walcott avslutter fra skrått hold. Pepe Reina er dårlig plassert, og må gi en farlig retur. Men fanger den selv.

5:Enrique avskjærer Walcott på Arsenals første visitt i Liverpool-feltet.

3:Kelly header Adams hjørnespark et par meter utenfor. Backen blir presset og er i ubalanse på hodestøtet.

3:Suarez tvinger frem nok et hjørnespark for vertene.

1:Hjemmelaget får en corner allerede etter 24 sekunders spill. Sagna får ballen klarert ut av feltet.

1:Været har skiftet, og regnet høljer ned over Anfield. Gjestene fra London tar avspark mot The Kop.

En svært viktig kamp med tanke på Champions League-spill neste sesong. En kamp de røde ikke har råd til å tape, og aller helst bør vinne. Det er sju poeng opp til Arsenal før kampen, men The Gunners har spilt en kamp mer enn Liverpool.

Verken Glen Johnson eller Steven Gerrard har blitt erklært skadefrie, og spiller dermed ikke dagens kamp. Daniel Agger er som forventet ute. Inn på laget kommer dermed Jamie Carragher, Martin Kelly og Jay Spearing. Carragher blir dermed dagens kaptein. Dirk Kuyt er også foretrukket fra start fremfor Andy Carroll.

Robin van Persie og Thomas Vermaelen starter for Arsenal, selv om det i forkant av kampen ble spekulert i at duoen var usikkre med henholdsvis lyskeskade og ankelskade. The Gunners starter dermed med eksakt det samme laget som slo Tottenham 5-2 sist helg.

Steven Gerrard paraderer ligacuptrofeet ute på gressmatta før kampstart.

Vurdert av Håvard Sæle

Reina 5Sisteskansen hadde en uvanlig svak dag på jobben. Passiv i feltet før 1-1-scoringen, før han ikke maktet å dekke nærmeste hjørne da Robin van Persie avgjorde matchen. Får pluss for et par hurtige igangsettinger, men var ellers arbeidsledig.
Kelly 6Unggutten leverte en godkjent forestilling. Hadde god kontroll på Yossi Benayoun, men ble også satt på få prøver. Aktiv offensivt, men innleggskvaliteten var under forventet standard. Kombinerte dog fint med Henderson. Trekkes for å glippe i posisjoneringen ved et par anledninger.
Skrtel 7Slovaken var bestemann i forsvaret. Holdt stort sett van Persie i ørene, og var som vanlig kompromissløs i duellspillet. Dyktig i oppspillsfasen og tok fornuftige valg med ballen, men sovnet litt da van Persie fikk sette inn utligningsmålet.
Carragher 5Carra var delvis skyldig i begge baklengsmålene. Mistet van Persie før 1-1, og var ikke i nærheten da samme mann avgjorde kampen. Hadde for øvrig brukbar kontroll på Arsenal-angriperne, men overlot mye ansvar til stopperkollega Skrtel.
Enrique 7Venstrebacken hevet seg etter en svak forestilling i Ligacup-finalen. Spanjolen hadde god kontroll på Theo Walcott defensivt, og José Enrique var også toneangivende offensivt. Kombinerte fint med Downing, men innleggskvaliteten var lav. Tok også vel store sjanser med ballen på egen halvdel.
Henderson Liverpools beste8Får bestemannspremien i dag - først og fremst for en strålende førsteomgang. Var sentrum for hjemmelagets kombinasjonsspill, og Henderson var i nærheten da Liverpool skapte noe. Nest sist på selvmålet til Koscielny, men misbrukte selv en stor mulighet alene med Szczesny. Klok med ballen. Falt litt i kvalitet utover i andre omgang, men kombinerte likevel fint med blant andre Kelly, Kuyt og Suárez.
Spearing 7Ryddegutt på midtbanen, og Spearing gjorde jobben sin med bravur før sidebyttet. Nektet Arsenal-spillerne rom, og gjorde det enkelt da han selv hadde ballen. God også etter pause - selv om han trøblet litt da Arsenal satte opp tempoet. Får trekk for et par unødvendige balltap.
Adam 6Skotten varierer alltid i prestasjonene - i dag var han slurvete i pasningsspillet og uvøren defensivt. Vartet likevel opp med noen kremavleveringer med venstrelabben. Gjemte seg aldri bort, og distribuerte ballen fint i en periode før pause, men pasningskvaliteten var totalt sett for dårlig.
Downing 7Bygget videre på en god prestasjon mot Cardiff, og ga Arsenal-forsvaret hodebry. Ikke redd for å utfordre, og kom også til mange innlegg - spesielt før pause. Kombinerte strålende med spillerne rundt seg, og har utviklet et godt samarbeid med José Enrique. Forsvant litt i andre omgang, og var ikke like sentral som han var før hvilen.
Kuyt 7Nederlenderen løp utrettelig, og touchet satt også for ham. Viste seg frem med noen lekre flikker, og kombinerte fint med Luis Suárez. Men effektiviteten foran mål var usedvanlig svak. I tillegg til å misse straffespark og sløse vekk returen, traff han også stolpen på overtid av første omgang. Mye involvert - og gjorde mye riktig frem til han skulle avslutte.
Suarez 8Konstant torn i siden for Koscielny og Vermaelen. Stresset Arsenal-stopperne gjennom hele kampen, og spesielt Koscielny slet med å håndtere uruguayaneren. Var involvert i det meste, og kunne og burde scoret minst ett mål i dag. Rundlurte hele Arsenal-forsvaret inne i 16-meteren, men Szczesny stoppet det som ville vært en kandidat til årets mål. Traff stolpen i første omgang. Linket fint opp med spisskollega Dirk Kuyt.
Bellamy 032-åringen kom inn og fikk spille sluttminuttene - uten at han markerte seg nevneverdig.
Carroll 0Kenny kastet Carroll innpå etter at Arsenal tok ledelsen, men geordien rakk ikke å markere seg.