Liverpool - Man City

1-1)

27.11.2011 /Premier League /Anfield / Tilskuere: 45 071 / Dommer: Martin Atkinson

Skrevet av Tor Sandø

For en andreomgang av Liverpool. De styrte alt og hadde massevis av sjanser til å vinne denne kampen. Det gjorde de ikke. Andreomgangen ble av en eller annen merkelig grunn målløs og dermed ble det poengdeling mellom Liverpool og Englands beste lag. Suarez, Carroll, Agger, Skrtel, Downing og Enrique hadde masse sjanser, men landslagskeeper Hart var høyt og lavt og berget ett poeng for ligalederne. Liverpool har ingent grunn til å gå med senket hode etter denne kampen. Hjemmelaget var gode og anført av midtbanegeneral og banens ener, Lucas Leiva, og en meget god forsvarskvartett hadde ikke City de store sjansene i denne kampen. Igjen er det manglende effektivitet foran motstanderens mål som hindrer Liverpool tre poeng. Denne gang hadde de fortjent det. Hendelsesrik kamp, som endte uavgjort. Men Liverpool tapte ikke to poeng, men vant ett.

90:De tre minuttene er gått. Atkinson blåser av.

90:Carroll header, Hart strekker seg og Suarez får skutt. Hart er igjen med på notene og berger ett poeng for City.

90:Carroll header mot City-målet, men nikken blir ikke på langt nær hard nok.

90:Silva bytter med Kolo Toure for City

90:Det er lagt til tre minutter.

90:Carroll får gult kort etter hardhendt behandling av Kompany.

89:Silva skyter ballen, men Skrtel redder på streken. Dzeko tar Lucas Leiva i en løpsduell. Silva får spilt forbi Reina, men tre Liverpool-forsvarere står klare til å ta det som kommer.

88:Suarez blir spilt igjennom av Johnson og får skutt. Hart er nede og gir corner.

87:Elektrisk stemning på Anfield.

86:Milner får gult kort etter stempling av Enrique.

83:Kuyt ut, Carroll inn for Liverpool.

83:Skrtel er skadet etter å ha blitt slått av Balotelli, men er på beina etterhvert.

82:Anfield-publikummet jubler når Balotelli går av banen og får høre det av manager Mancini.

82:Balotelli blir utvist etter to gule kort etter en albue mot Skrtel. Italieneren fikk 17 minutter på banen og fikk høre det av Mancini på vei ut.

82: Aguero bytter med Dzeko.

81:Liverpool styrer alt nå. Henderson får et langt overlegg, men misser.

80:Liverpool opp og Liverpool i mente nå. Ny duell mellom Citys midtstoppere og Suarez inne i feltet. Suarez går i bakken, men ingen straffespark.

79:Balotelli lever farlig da en ny forseelse registrereres. Atkonson lar være å reagere.

78:Downing står på bakerste stolpe og skyter. Ballen går forbi Kuyt som kommer i hundre for å skyte ballen i mål. Ballen går utenfor. Liverpool fortjener et ledermål nå.

77:Skrtel skyter fra kort hold etter frispark fra Adam. Hart er med på det litt slappe skuddet.

76:Balotelli river ned Johnson og får fortjent gult kort.

76:Enrique skyter. Spanjolen fosser fram på sin venstreside og kommer i skuddposisjon. Ballen går utenfor.

75:Fortsatt stor neve i kampen.

74:Reina misser på en utrusning, men heldigvis er det ingen blåkledte til å ta vare på muligheten.

73:Adam tar corneren kjapt. Ballen går etterhvert inn i 16-meteren til City. Ballen går over sidelinjen til femmeter.

73:Johnson vinner en løpsduell med Chlichy, får lagt inn, men Clichy gir til corner.

72:Adam tar frisparket fort. Liverpool satser alt på et ledermål nå.

72:Den nte duellen mellom Kompany og Suarez. Denne gang får sør-amerikaneren frispark.

71:Komisk situasjon da Balotelli får et langt overlegg. Først sklir Skrtel og da italieneren skal løpe igjennom går også han i bakken.

70:Litt roligere nå. Liverpool-forsvaret spiller seg imellom, før Reina slår en langpasning.

68:Duell mellom Agger og Balotelli. Atkinson lar være å blåse, men Liverpool vinner ballen.

68:Suarez går igjen i gresset på Anfield. Atkinson lar være å dømme og Luis demonstrerer.

67:Agger header. Ballen går over.

67:Downing skyter knallhardt fra 16 meter. Hart tar fram en kjemperedning. Corner.

66:Ny duell mellom Suarez og Kompany. Denne gangen greier Luis å få til et corner.

66:Liverpool ligger kun med Suarez på topp. Uruguayaneren blir litt ensom innimellom.

65: Nasri bytter med Balotelli.

64:Lucas Leiva har spilt stort på Liverpools midtbane. Brasilianeren tar ballen fra Yaya Toure.

63:Biter godt fra seg Liverpool-spillerne nå.

63:Ny duell Reina/Aguero. Reina er først på ballen og får ovasjoner fra de røde på Anfield.

62:Suarez går i bakken. Kompany tar ballen og ikke mannen.

61:Hendelsesrikt nå. Clichy raser oppover, men Johnson klarerer. Godt forsvarsspill av Liverpool. Alle fire har vært våkne og brutt gode City-angrep.

60:Milner blåses av for hands og både han, lagkameratene og manager Mancini protesterer.

60:Silva tar corner. Men den blir resultatløs.

59:Godt City-angrep. Clichy legger inn fra Citys venstre side. Ballen går bak Liverpool-forsvaret og på bakerste stolpe. Enrique klarerer.

58:Suarez løper igjennom, får en krempasning å jobbe med, men han passerer Clichy samtidig med at han tar franskmannen med ulovlige midler.

57:Adam bryter, kjører framover, gir videre til Kuyt, som på ett-touch spiller Henderson igjennom. Unggutten er io offside.

56:Ballsikre City-spillere roer ned tempoet når de får tak i ballen. Liverpool-spillerne stresser for å få erobret ballen tilbake.

55:Richards er skadet og må ha behandling, men kommer seg på beina igjen. Også Aguero må stelles med. Begge ser ut til å kunne fortsette.

54:Richards og Aguero blir liggende, men Atkinson lar fløyta være. Downing raser oppover, får lagt inn, men ingen Liverpool-spillere får avsluttet.

53:Kuyt header et godt innlegg fra Downing. Nederlenderen treffer ikke skikkelig så det blir ikke den helt store farligheten.

51:Mye kjemping fra begge lagene nå.

48:Suarez er på løp, men får ikke lagt inn.

46:City har scoret et skremmende høyt antall mål i andre omgang. Nasri forsøker, men ballen går utenfor.

46:Henderson og Suarez står ved midtbanemerket. Det er 45 minutter igjen av denne kampen.

God omgang i høyt tempo på Anfield. Det står 1-1 ved pause og det gir et riktig bilde av kampforløpet så langt.  Liverpool har periodevis vært gode mot Englands i øyeblikket beste lag. Målene kom i løpet av to-tre hektiske minutter. Først nettet Kompany med skulderen da han slo Kuyt i en duell. Ballen går opp i høyre kryss og den lyseblå delen av Anfield kan juble. Det gikk ikke lenge før hjemmefansen også fikk noe å rope høyt for. Adam kommer på skuddhold, skyter fra litt over 20 meter. Lescott er på ballen og utmanøvrerer Hart som er på vei til den høyre side for å avverge skuddet til Adam. Reina kan være glad han fortsatt er på banen. Etter 17 minutter gjør han en glimrende redning på skuddet fra Aguero. Atkinson lar heldigvis spanjolen forbli på banen. Liverpool har jobbet godt og hardt for å hindre Citys kombinasjonsspill. Aguero hadde en kjempesjanse sekunder før pausesignalet lød, men vi er like langt på Anfield.

45:Ballen går til Aguero, som skyter fra kort hold. Reina er kjapt nede og avverger.

45:Liverpool forsøker å få avsluttet før pausesignalet lyder. Toure bryter.

45:Det er lagt til ett minutt.

45:Adam forsøker å tre ballen igjennom til Downing som er på løp. City-forsvaret stopper forsøket.

43:Adam må ta telling etter en knallhard duell med to City-spillere. Hardhausen er oppe igjen.

41:Yaya Toure skyter fra 20 meter. Ballen går utenfor med god margin.

40:Liverpool presser City høyt nå.

38:Johnson skyter med venstrefoten på kanten av 16-meteren. Ballen går utenfor. Liverpool styrer nå.

38:Adam skyter fra kort hold og ballen går like utenfor Harts mål. Stor sjanse for Liverpool da Citys forsvar var i ubalanse.

36:Milner vil ha corner etter en duell med Enrique. Linjedommeren vil det annerledes.

35:God stemning blant hjemmesupporterne nå.

34:Mye som skjer nå. Suarez kommer alene med tre City-forsvarere. Kompany går seirende ut av duellen.

33:1-1! Lescott scorer selvmål. Adam skyter fra over 20 meter. Hart er på vei til siden, men lescott er borti ballen, som skifter retning og går i mål.

31:Barry får gult kort etter å ha tatt Lucas Leiva.

31:0-1! Corner fra Silva. Kompany når ballen før Kuyt og skuldrer ballen opp i høyre kryss.

30:Ny spansk duell. Silva mot Enrique denne gang. Ballen går til corner.

30:Johnson forsøker å nå Suarez med en langpasning. Glen sleiver og ballen går over dødlinjen.

29:Adam tar en kort corner, men City får klarert.

28:Adam tar et kjapt frispark inne i Citys felt. Ballen går til corner.

28:Richards tar Downing som går i bakken. Frispark.

27:Liverpool får roet noe ned etter en hektisk periode.

26:Adam tar frispark halvveis inne på Citys banehalvdel. Frisparket er godt nok det, men Richards er høyest og får klarert.

25:Lescott feller Suarez, som går dramatisk i bakken. Klart frispark.

24:Silva tar frispark halvveis inne på Liverpools banehalvdel. Han legger inn og får senere avsluttet angrepet også. Skuddet går høyt over.

23:Igjen er Citys offensive spillere på god fart igjennom Liverpools forsvar. Til alt hell klarerer spillerne i rødt.

22:Aguero er igjen på løp. Men denne gang er han hårfint i offside.

22:Bølger fram og tilbake spillet nå. God stemning på tribunene.

21:Aguero er på løp igjennom Liverpool-forsvaret, finter bort Skrtel, men snubler da han skal spille inn i feltet. Kunne blitt en bra City-sjanse.

20:Suarez får ballen igjennom, men Kompany får avklart.

20:Liverpools forsvar og midtbane ligger kompakt nå, med Suarez på topp.

19:Reprisen viser at Reina handser når han stopper ballen utenfor egen 16-meter.

18:Suarez jobber godt mot aggressive City-stoppere. Luis får lagt ballen videre til Kuyt, men det blir ingenting ut av det.

17:Skummel tilbakepasning til Reina. Aguero når nesten ballen, men Pepe vinner den spansktalende duellen utenfor egen 16-meteren. Det kunne se ut som ballen spratt i armen til Pepe, men det dømmes heldigivis ikke.

16:Milner er skadet etter å ha gått knallhardt inn i Adam. Engelskmannen kommer seg opp igjen.

15:Glen Johnson er på et offensivt løp og får ballen fra Kuyt. Glen går forbi Citys venstreback, men får et dårlig touch og ballen går utenfor.

14:Suarez er skadet og tar seg til håndleddet, men reiser seg.

13:Kompany får gult kort. Suarez spiller ballen mellom beina på belgieren, men blir tatt.

13:City er farlige på gjennomspillene, men Liverpool-forsvaret er med påå notene.

12:Suarez vinner ballen tilbake og spiller en lang ball i retning av Downing som kommer i full fart på venstre. Ballen er for lang.

12:Lescott bryter ballen foran Suarez som vil ha frispark. Atkinson vinker spillet videre.

11:Richards går i bakken innenfor Liverpools 16-meter. Micah glir og skal ikke ha straffespark.

11:Nasri tar corner, denne gang fra høyre. Liverpool er først på ballen.

10:Liverpool snapper opp en feilpasning i retning Silva, men to trekk senere er det Liverpool som feiler.

9:City stresser Liverpool. Bortelaget lar ikke de røde bygge opp spillet på egen banehalvdel.

8:Adam tar frispark på egen banehalvdel etter en hands av Nasri.

6:Yaya Toure får etter hvert ballen og skyter. Ballen går over. City har ettermiddagens første sjanse.

6:Nasri tar corner. Ballen går på bakerste stolpe.

5:Silva er på løp, denne gang på Citys venstreside, men Johnson får avklart og spiller ballen over sidelinjen.

4:Milner får en langpasning på sin høyreside. Men Enrique er med på notene og klarerer.

3:Tilbakespill til City utenfor 16-meteren, men Hart når ballen før Henderson.

2:Adam forsøker å spille Downing igjennom, men lykkes ikke.

2:Det er Liverpool-spillerne som triller ball. Citys spillere løper igjennom.

1:City-spillerne presser Liverpool høyt fra start.

1:City har avsparket. Vi er i gang.

0:Et stille Anfield har markert to tragiske dødsfall. Nå er fotballsupporterne og spillerne klar for kamp.

0:Atkinson har hilst på kapteinene Kompany og Reina. Nå er alle spillerne samlet på midtbanen til ett minutts stillhet, til minne om Brad Jones lille sønn Luca og Gary Speed.

0:Spillerne hilser på hverandre og You`ll Never Walk Alone runger utover et fullsatt Anfield.

Den suverene serieleder Manchester City gjester Anfield. Roberto Mancinis menn er ubeseiret i årets Premier League, og har avgitt kun to poeng. Liverpool falt ned til sjuendeplass på tabellen etter gårsdagens kamper, og er 12 poeng bak City foran denne kampen.

Craig Bellamy har trukket seg fra troppen til dagens kamp, grunnet dødsfallet til den walisiske landslagssjefen Gary Speed.

Jordan Henderson og Stewart Downing er tilbake i startoppstillingen, mens Maxi Rodriguez er henvist til benken.

Fotball-søndagen har vært preget av det tragiske dødsfallet til Speed. Nå er det snart klart for kamp på Anfield. Med seier vil Liverpool være ni poeng bak City som leder.

Vurdert av Einar Kvande

Reina 8Er nesten viktigere utenfor straffefeltet enn innenfor i dagens kamp, da han ved hele tre anledninger er utenfor 16-meteren og gjør viktige inngripener. Meget god kamp av målvakten.
Johnson 7Hadde litt problemer med å demme opp på sin side i begynnelsen av kampen, men spilte seg bra opp og gjør en solid annenomgang. Har også et brukbart skuddforsøk på tampen av første omgang.
Skrtel 8Kjempekamp av slovaken, som leverer solid stopperspill i 90 minutter. Konge i lufta, og er også nær ved å få en tå på en ball som kunne ha gjort ham til matchvinner på tampen av kampen. Redder også et forsøk fra Silva på streken i sluttminuttene.
Agger 8Leverer i likhet med kollega Skrtel stopperspill av høy klasse. Setter omtrent ikke et bein feil. Har sammen med slovaken nærmest full kontroll på Kun Aguero.
Enrique 6Vi har sett spanjolen atskillig bedre enn i denne kampen. Pasningene blir ofte upresise, og i første omgang klarer han heller ikke å involvere seg nevneverdig i det offensive spillet. Setter Jose Reina i en meget vanskelig situasjon med et for løst tilbakespill tidlig i kampen, men blir reddet av sin landsmannen. Kommer mer inn i kampen de siste 45 minuttene, og har da flere offensive bidrag.
Henderson 5Veldig anonym før pause. Kommer mer med i spillet de siste 45 minuttene, men virker nervøs og uten selvtillit i avgjørende situasjoner, og gjør tidvis dårlige valg. Nøler blant annet når han får en kjempesjanse tidlig i annen omgang.
Leiva Liverpools beste9Banens gigant. Formelig eide midtbanen i denne kampen. Taklet så det suste, og slo pasninger i Alonso-klassen. Kommer virkelig til sin rett i slike kamper mot antatt sterk motstand.
Adam 7Står bak Liverpools scoring når hans langskudd skifter retning i Julan Lescotts fot. Har en kjempesjanse til å gi Liverpool ledelsen mot slutten av 1.omgang, men Hart redder til corner. Til tider upresise pasninger trekker ned, og også litt på etterskudd i returløpene enkelte ganger.
Downing 6Veik og upresis de første 45 minuttene. Også han spiller seg opp etter pause, og har et godt skuddforsøk som Hart redder midtveis i omgangen. Prøver også skuddfoten med et brukbart forsøk 12 minutter før full tid.
Kuyt 6Det 50.ligamålet lar vente på seg for Kuyt. Kunne fort ha blitt matchvinner i en klabb og babb-situasjon med Lescott nærmest på målstreken i sluttminuttene. Får også en brukbar sjanse tidlig i 2.omgang, men header da utenfor. Mister markering på Kompany i forkant av Citys mål.
Suarez 7Er et stadig uromoment for City-forsvaret, men får lite av dommer Atkinson i denne kampen. Slår en fenomenalt stikker til Kuyt i første omgang, som resulterer i en stor sjanse, og har også en brukbar avslutning i det 88.minutt.
Carroll 0Kommer inn for Dirk Kuyt i det 84.minutt, og kunne fort ha blitt matchvinner. Joe Hart gjør imidlertid en redning i ypperste verdensklasse på geordiens gode heading på overtid.