Pogba() ()
Keane() ()
Rafael(66)

Skrevet av Håvard Sæle

Du kunne ikke skrevet et bedre manuskript. Liverpool og Manchester United gikk mot omkamp, og kampen så ut til å være låst på 1-1. Så stusset Andy Carroll et langt oppspill fra Pepe Reina igjennom til Dirk Kuyt. Nederlenderen snek seg bak Patrice Evra og klinket kula i det nærmeste hjørnet bak David De Gea. Anfield gikk fullstendig bananas - og Luis Suárez, Lucas og Fábio Aurélio tok del i feiringen.

Det var ingen stor fotballkamp på Anfield. Liverpool åpnet førsteomgangen best, og fikk belønningen midtveis i omgangen. Daniel Agger stanget Steven Gerrards corner i nettmaskene, og vertene var i føringen. Manchester United svarte like før pause, da Ji-Sung park dunket ballen i nettet etter et innlegg fra Rafael.

Bortelaget var best i andre omgang, men Liverpool satte inn en enorm sluttspurt. Merseyside-vertene truet David De Gea i sluttminuttene, og fikk til slutt hull på byllen da Dirk Kuyt scoret sitt andre mål for sesongen.

90:Det er slutt på Anfield! Liverpool avanserer til femterunde på Manchester Uniteds bekostning.

90:Liverpool holder ballen nede ved Manchester Uniteds cornerflagg.

90:Tre minutter er lagt til. Anfield er i lykkerus.

90: Giggs bytter med Berbatov.

89:Enorm sjanse for Andy Carroll! Geordien stanger José Enriques innlegg i krysstverrliggeren, og Dirk Kuyt kommer først på returen. Nederlenderen treffer ikke rent, og ballen sniker seg en centimeter utenfor De Geas venstre stolpe.

88:LIVERPOOL - MANCHESTER UNITED 2-1 (Kuyt): Dirk Kuyt scorer sitt andre mål for sesongen. Foran The Kop, to minutter før slutt - mot Manchester United! Andy Carroll header et langt oppspill fra Pepe Reina igjennom til nederlenderen - Chris Smalling opphever offsiden - og Dirk Kuyt er alene med David De Gea. Han dunker ballen inn i det nærmeste hjørnet, og Anfield går fullstendig bananas!

87:Danny Welbeck skyter himmelhøyt over fra kanten av 16-meteren.

86:Pepe Reina er fint ute og header unna når Javier Hernández jager en håpefull ball i bakrom. Godt keeperspill av spanjolen - som også har sola midt i fleisen.

82:Stewart Downing kommer seg rundt på venstrekanten, og innlegget er godt. Dirk Kuyt rager høyest i feltet, men lysluggen kommer ikke skikkelig over ballen - og headingen går utenfor mål.

81:Vertene legger press på Manchester United, men gjestene rir av stormen - Dirk Kuyt skyter via en forsvarer og ballen humper inn til De Gea.

80:Liverpool kombinerer fint på bortelagets halvdel. Først får Charlie Adam avsluttet fra 13-14 meter, men skuddet går rett i United-blokka. Vertene vinner ballen tilbake, og Adam forsøker seg på nytt. Denne gangen går skuddet en snau halvmeter til side for mål.

79:Manchester United får frispark i farlig posisjon, men hjemmelaget klarerer. Ballen havner i returrom, men Michael Carrick får ikke klem på avslutningen. Skuddet går langt til side for mål.

76: Scholes bytter med Hernandez.

73:Dirk Kuyt slår inn fra venstre, men ballen går rett i klypene til David De Gea.

72:Steven Gerrard bytter med Craig Bellamy.

71:Steven Gerrard slår inn fra dypet, men David De Gea har god kontroll.

68:Michael Carrick prøver seg fra 20 meter, men Pepe Reina har god kontroll på avslutningen som går et stykke utenfor.

67:Steven Gerrard forsøker seg på direkteskudd, men David De Gea er bra med på notene. Spanjolen kaster seg fint ned til høyre og holder ballen.

66:Rafael går i kroppen på Stewart Downing og får gult kort.

64:David De Gea glipper et høyt overlegg fra venstre, og forærer Liverpool et hjørnespark. Corneren blir resultatløs.

63:Maxi Rodriguez bytter med Charlie Adam.

63:Jamie Carragher bytter med Dirk Kuyt.

58:Kjempesjanse for Danny Welbeck. Plutselig er United-spissen alene med Pepe Reina, og engelskmannen runder spanjolen. Martin Skrtel kommer seg imidlertid tilbake i situasjonen, og klarerer på mesterlig vis. Eminent forsvarsspill av slovaken!

57:Liverpool er nære ved å ta tilbake ledelsen. José Enrique slår inn, og Chris Smalling roter det skikkelig for seg selv. United-stopperen ramler, og lar Andy Carroll avslutte fra ti meter. Skuddet treffer armen til Smalling, og hjemmefansen roper på straffe. Mark Halsey sier nei - og det var trolig riktig.

56:Stewart Downing bryter en svak klarering fra David De Gea, lurer Patrice Evra og klinker kula inn foran mål - men United-forsvaret får klarert foran Gerrard og Carroll.

54:Maxi Rodríguez er sent inne i en duell og får frispark imot. Liverpool har åpnet omgangen svakt.

50:Ryan Giggs slår et glimrende innlegg fra venstre, men ingen United-spillere lukter foran mål - og José Enrique og Daniel Agger samarbeider om å renske unna i tolvte time.

46:Liverpool sparker i gang den andre omgangen.

Det står 1-1 etter en intens og jevnspilt første omgang på Anfield. Liverpool åpnet best og skapte to gode muligheter, men fikk seg en liten kalddusj da Antonio Valencia traff stolpen for Manchester United. Vertene svarte umiddelbart, og Daniel Agger stanget inn 1-0 på et hjørnespark fra Steven Gerrard like etter.

Manchester United overtok etter scoringen, men gjestene maktet ikke å true Pepe Reina i nevneverdig grad. De fikk likevel belønning for ballbesittelsen da Ji-Sung Park utlignet seks minutter før hvilen. 1-1 er et greit resultat ved pause - men ingen av lagene vil være fornøyd med uavgjort her. Åpent foran andre omgang.

45:Pause på Anfield.

45:Ett minutt er lagt til.

43:Stewart Downing kommer seg rundt på høyrekanten, men innlegget klareres av Chris Smalling.

39:LIVERPOOL - MANCHESTER UNITED 1-1 (Park): José Enrique taper en duell med Rafael, og brasilianeren får lagt inn foran mål. Der venter Ji-Sung Park, som dundrer ballen mellom beina på Martin Skrtel og i nærmeste hjørne.

37:Steven Gerrard svinger ballen inn fra høyre, og Andy Carroll er nære ved å få foten på kula - men den spretter inn til De Gea.

36:Andy Carroll er dypt nede i banen og vinner ballen på egen halvdel. Det er populært på The Kop.

30:Daniel Agger og Jordan Henderson er involvert i hver sin knallharde duell, og Mark Halsey benytter anledningen til å roe gemyttene litt. Det koker på Anfield nå.

27:Martin Kelly setter inn en susende takling på Ryan Giggs, og får applaus av hjemmefansen. Høyrebacken får seg samtidig en liten smell, men unggutten er i stand til å fortsette matchen.

23:Liverpool truer Manchester United med nok et hjørnespark, men denne gangen er De Gea med på notene og slår unna.

21:LIVERPOOL - MANCHESTER UNITED 1-0 (Daniel Agger): Liverpool tar ledelsen! Steven Gerrard slår et hjørnespark fra venstre. Det oppstår fullstendig kaos i borteforsvaret, og Daniel Agger knuser all motstand i luftrommet idet han stanger inn 1-0 bak David De Gea!

18:Antonio Valencia lurer både Jordan Henderson og Maxi Rodríguez, før han dunker kula klokkerent i stolpen fra snaut 20 meter. Nære 1-0 til gjestene!

15:Jamie Carragher setter punktum for et par tøffe - men rene - dueller på midtbanen idet han klipper ned Ji-Sung Park. Bursdagsbarnet er heldig som slipper unna det gule kortet.

11:Andy Carroll rager høyest i feltet på et overlegg fra høyre, men headingen blir for løs, og David De Gea plukker enkelt.

9:Jordan Henderson parkerer Rafael på Liverpools venstre side, før han finner landsmann Steven Gerrard inne i United-boksen. Kapteinen er imidlertid uheldig med førsteberøringen, og ballen spretter ufarlig inn til De Gea.

8:Gjestene med sin første sjanse for dagen. Antonio Valencia runder José Enrique og slår inn - ballen brystes ned til Ryan Giggs, som skyter knallhardt rett på Reina fra 16 meter.

7:Stewart Downing slår en skrekkelig støttepasning i beina til Antonio Valencia, men Daniel Agger rydder unna innlegget fra ecuadorianeren.

4:Maxi Rodríguez får kampens første sjanse. Steven Gerrard dytter ballen til argentineren, som lader kanonen fra 20 meter. Skuddet er hardt og relativt godt plassert, men United-keeper David De Gea er ute i full strekk og slår til corner.

2:Elektrisk stemning på Anfield. Patrice Evra har - som ventet - fått en het mottakelse av hjemmefansen.

1:You'll Never Walk Alone har runget over Anfield, og Manchester United tar avspark.

Liverpool og Manchester United møtes i 4. runde av FA-cupen. Liverpool har aldri tapt en FA-cupkamp på Anfield under Kenny Dalglish. I de 14 tidligere kampene har det blitt 10 seirer og fire uavgjorte. Liverpool har trukket United 12 ganger i FA-c upen, men gått seirende ut ved kun tre anledninger (hjemme i 1898, borte i 1921 og hjemme i 2006).

Liverpool må klare seg uten Luis Suarez (karantene) og Lucas Leiva (kne). Jay Spearing er ikke tilbake fra hamstringskade.

Jamie Carragher, Andy Carroll, Martin Kelly og Maxi Rodriguez kommer inn på laget. Glen Johnson, Charlie Adam, Dirk Kuyt og Craig Bellamy er henvist til benken. Det er uvisst om Kenny Dalglish velger å starte med Carragher som stopper eller på sentral midtbane.

Patrice Evra starter for Manchester United. Wayne Rooney er ikke med.

Vurdert av Frank H. Larsen

Reina 7God kamp. Agerer sweeper på et farlig gjennomspill, og har gode igangsettinger. Er tredje sist på Liverpools vinnermål. Sikker i feltet.
Kelly 7Jobber hardt og har bra kontroll på sin side. Noe også involvert offensivt.
Skrtel 8Solid stopperspill av slovaken. Vinner det som er i luftrommet. Har god kontroll. Kanskje noe uoppmerksom ved baklengsmålet.
Carragher 5Bursdagsbarnet spiller i en uvant ankerrolle på midtbanen. Det blir mye løping for 34-åringen, og sliter noe med sideforskyvningen. Kommer på etterskudd noen ganger. Tas ut etter en drøy time.
Agger 8Herlig scoring av midtstopperen. Rydder godt unna defensivt. Tar også med seg ballen fremover i angrep ved et par anledninger.
Enrique 5Formsvikt hos den vanligvis solide venstrebacken. Blir kraftig lundlurt i forkant av baklengsmålet. Har også andre slurvefeil.
Henderson 6Hobber ufortrødent på midtbanen. Enkelte gode involveringer. Ellers relativt anonym.
Gerrard 7Står for målgivende fra corner. Er en drivkraft på midtbanen, men har enkelte upressede feil. Blir byttet ut 17 minutter før slutt.
Downing 6Finner seg langt bedre til rette når han bytter over til venstre, men stort sett er sluttproduktet for tynt.
Rodriguez 5Sliter med å finne seg til rette. Blir for tynt av argentineren som ofte går inn i problemer. Heldig som slipper med kort for en takling med knottene. Ofres for å få inn annen offensiv styrke.
Carroll Liverpools beste8Utmerket kamp av spissen. God i luftrommet. Binder opp motstanderens stoppere. God «sperre» når Agger header inn 1-0. Nydelig stuss til Kuyts vinnermål. Kunen ha punktert til 3-1, men skuddet går i tverrligger.
Bellamy 0Inn for Gerrard i det 72. minutt. Er som vanlig uforutsigbar.
Kuyt 0Kommer inn for Carragher og blir den store helten med sitt vinnermål i det 88. minutt.