Parker(54) ()
Mancini() ()
Adeyemi(84)

Skrevet av Einar Kvande

Oldham tok ledelsen i kampen, men ble et nummer for små mot Liverpool i annen omgang. De røde stoppet ikke før det stod 5-1 på resultattavla. Innbytterne Carroll og Downing med de to siste scoringene. Forøvrig Downings aller første mål for Liverpool. Liverpool åpnet annen omgang med å skape en rekke sjanser, men spillet falt deretter litt i kvalitet. I det Oldham begynte å få fotfeste i kampen igjen gjorde imidlertid Shelvey LIverpools tredje mål, og dermed gikk lufta ut av Oldham-ballongen.

90:Stewart Downing scorer på retur når keeper Cisak bokser et Flanagan-skudd fra skrått hold ut i feltet. På overtid av overtiden gjør innbytteren sitt første mål for Liverpool.

90:Andy Carroll header like over på et godt innlegg fra Downing fire minutter på overtid. Der burde geordien gjort sitt andre mål for kvelden.

89:Bursdagsbarnet Andy Carroll scorer etter pasning fra Jon Flanagan. Geordien bruker bare to minutter på å markere seg, når han dundrer ballen i mål på halv volley fra 20 meters hold.

87:Dirk Kuyt bytter med Andy Carroll.

87:Corner for Oldham.

87:Dirk Kuyt med et godt lavt skudd fra drøye 16-meter som går i nettveggen.

85:Kelly med et godt raid, men skuddforsøket fra distanse er ikke av samme kvalitet.

84: Adeyemi virker å ha mistet hodet fullstendig, og foretar en horribel takling av Flangan.

80:Adeyemi reagerer kraftig på det som virker å være tilrop fra The Kop. Kan ha vært at et samtstemt The Kop satte i gang med Suarez-sangen.

79:Downing med en nydelig stikker til Shelvey, men sistnevntes innlegg blir for høyt og langt.

77:Reina blir regelrett nedløpt på en høy ball inn i feltet, men dommer dømmer utrolig nok ikke angrep på keeper!

75:Craig Bellamy bytter med Stewart Downing. Kjempekamp av Bellamy i dag.

75: Wesolowski bytter med Morais.

74: Simpson bytter med Smith.

72:Bellamy med et optimistisk skuddforsøk fra distanse, som går høyt opp på The Kop.

71:Fabio Aurelio bytter med Jon Flanagan.

68:Jonjo Shelvey scorer med et lavt skudd fra 7 meters hold etter innlegg fra Craig Bellamy. Shelvey og Gerrard sto nærmest i kø for å score, men Shelvey var fremst i køen!

68:Gerrard spiller vegg, og kommer seg helt inn i feltet. Keeper får ryddet unna.

66:Spearing med et håpløst ballmist midt på banen, og gjestene får kontre.

64:Carragher gir en litt unødig corner.

62: Adeyemi skyter over på en Oldham-kontring etter at en tversoverpasning blir snappet opp når Liverpool er på vei fremover.

61:Coates med en fæl feilpasning, men retter opp egen feil når Oldham kontrer.

58:Sebastian Coates header over på et nytt godt innlegg.

57:Martin Kelly med en god heading på corneren, men Oldham-keeperen gjør en strålende redning. Enorm sjanse. Coates får også et forsøk på returen.

57:Steven Gerrard avslutter via keeper etter forarbeid av Kuyt. God kontring av Liverpool, og corner til vertene.

56:Gjestene skaffer seg en corner. Coates header unna.

55:Bellamy med et nytt strålende innlegg fra høyre, men Maxi blir lurt av en Oldham-forsvasrer og ballen treffer ham i beinet en meter fra mål. Godt forarbeid av Shelvey også.

54: Scapuzzi bytter med Parker.

52:Vertene forandret formasjon fra 4-4-2 til 4-5-1 i pausen. Shelvey er nå inne sentralt sammen med Gerrard og Spearing. Bellamy bekler høyreflanken og Maxi venstre.

50:Liverpool med stadig gode angrep og innlegg fra høyre, men Oldham får klarert denne gangen.

48:Dirk Kuyt skyter via et Oldham-bein fra kloss hold, etter godt forarbeid av Bellamy. Stor sjanse.

48:Craig Bellamy skyter et par meter over etter en stuss fra Kuyt.

47:Skummelt Oldham-frispark som Gerrard stusser videre inn i eget felt. En Oldham-spiller setter ballen utenfor på bakre stolpe.

46: Simpson fyrer av et skudd som treffer Coates og dupper like over Liverpools tverrligger. Corner for gjestene.

46:Vertene setter i gang annen omgang. De røde skal nå angripe mot The Kop.

Liverpool leder 2-1 ved pause. Gjestene åpnet kampen best, produserte de første sjansene, og tok ledelsen på et kjempeskudd fra Simpson. Liverpool svarte umiddelbart, når et hardt skudd fra Shelvey traff Bellamy i magen og endret retning. Det satte Oldhams keeper fullstendig ut av spill, og ballen gikk inn nede ved høyre stolperot. Etter utligningsmålet fikk Liverpool endelig kontroll over kampen, og skapte flere sjanser før Steven Gerrard ga hjemmelaget ledelsen på et straffespark like før pause. Maxi Rodriguez ble løpt overende inne i feltet på et innlegg fra Shelvey, og dommeren pekte på ellevemetersmerket. Gerrard satte straffesparket klint opp i høyre kryss.

45:Steven Gerrard setter ballen klint opp i høyre kryss på straffe.

44:Maxi Rodriguez blir løpt ned i feltet på et innlegg fra Shelvey. Straffe til Liverpool.

43:Bellamy alene gjennom med keeper, men blir avvinket for offside.

43:Reina bommer når han skal bokse, men skjermer ballen ut til utspill.

41:Aurelio og Kuyt kombinerer godt høyt i banen. Liverpool har tatt over føringen etter utligningen.

39:Craig Bellamy header mot mål etter at et utspill fra keeper treffer Maxi. Men Oldhams sisteskanse rekker tilbake mellom stengene og får fanget ballen.

36:Maxi med en strålende pasning til Bellamy på gjennomløp. Dessverre når ikke waliseren ballen, og keeper får kontroll over situasjonen.

33:Maxi Rodriguez skyter rett på keeper på en utrolig trippelsjanse for Liverpool. Først treffer ikke Kuyt ballen på innlegget til Bellamy. Etter Maxis skudd snubler Shelvey når han skal forsøke å sette inn returen.

31:Carragher med en kjempetakling i siste liten på en god Oldham-mulighet.

30:Liverpool svarer umiddelbart. Craig Bellamy er sist på ballen når et skudd fra hjørnet av 16-meteren fra Jonjo Shelvey treffer ham og utmanøvrerer keeper.

28: Simpson sender i vei en suser fra 23 meters hold, og Reina når ikke bort i tide. Gjestene sjokkerer Anfield med å ta ledelsen.

27:Dirk Kuyt header over på et meget godt slått frispark fra Bellamy.

26:Maxi skaffer Liverpool et frispark ute ved sidelinja, rett utenfor 16-meteren.

23: Taylor skyter like utenfor mål etter å ha spilt vegg inne i Liverpool-feltet.

22:Martin Kelly på et offensivt raid, men mister ballen når han blir taklet på 16-meterstreken.

20:Et lavt innlegg fra høyre skaper litt panikk i Oldham-forsvaret.

17:To Oldham-spillere går på samme hodeball, og det går hardest ut over Wesolowski.

14: Adeyemi header like utenfor venstre kryss på hjørnesparket. Ny stor sjansene til gjestene, som slipper vel lett til inne i feltet.

14:Gjestene har begynt kampen bra, og skaffer seg en ny corner.

12:Gerrard finner Bellamy like utenfor 16-meteren. Waliseren skyter en meter over mål.

9: Kuqi lurer Carragher og drar seg inn i Liverpool-feltet før han skyter hardt i nettveggen. Kampens første store sjanse.

8:Coates går hardt i ryggen på Simpson i en hodeduell. Oldham får frispark, som de slår langt, og over dødlinja.

5:Kuyt header over fra en posisjon på fremste stolpe, på et godt Bellamy-innlegg fra høyre.

5:Godt Oldham-innlegg inn i feltet. Reina bokser unna.

3:Liverpool kontrer og Bellamy slår en flott gjennombruddspasning i retning Maxi. Ballen når dessverre ikke frem til argentineren.

3:Gerrard header hjørnesparket unna på fremste stolpe.

2:Litt panikk i Liverpool-forsvaret når gjestene slår et langt frispark inn i feltet. Corner for Oldham.

1:Gjestene tar avspark på Anfield, og spiller mot The Kop i første omgang.

League One-klubben Oldham er første hinder på veien i årets FA-cup for Liverpool. Det er 18 år siden sist lagene møttes i en offisiell kamp.

Steven Gerrard starter sin første kamp etter ankelinfeksjonen. Hans forrige start var mot Norwich 22.oktober. Andy Carroll er henvist til innbytterbenken. Fabio Aurelio starter sin første kamp siden siste ligakamp forrige sesong, mot Aston Villa.

Tidligere reservelagskeeper i Liverpool, Dean Bouzanis, sitter på benken for gjestene.

Ett minutts applaus før avspark på Anfield til minne om Gary Ablett.

Vurdert av Tor Sandø

Reina 6Hadde litt å gjøre tidlig i kampen. Ellers var det en relativt rolig dag på jobben. Var offer for fotballhistoriens største angrep på keeper uten å få frispark. Sjanseløs påOldhams ledermål.
Kelly 6Martin har ikke fått mange sjansene, men grep denne muligheten brukbart. Var offensiv og konsentrert i forsvarsspillet og hadde bra kontroll på sin ving. Hadcde en fantomheading tidlig i andre omgang.
Carragher 6Bidro med rutine i midtforsvaret. Måtte flere ganger rydde opp for ruskete forsvarsspill fra sin midtstopperkollega.
Coates 5Dette var på ingen måte Sebastian sin kamp. Han var unøyaktig i pasningsspillet og problemer med ballen langs bakken. Hadde i perioder problemer med Oldhams rutinerte spiss, Kuqi.
Aurelio 5Er naturlig nok rusten etter å ha vært lenge borte fra fotballbanen. Det preget brasilianeren som på ingen måte utfordrer lagets faste venstreback, Enrique.
Shelvey 5Hadde en grusom halvannen omgang i rødt. Fant seg på ingen måte til rette. Spilte seg opp da han scoret 3-1-målet halvveis i andre omgang.
Spearing 5Hadde heller ingen stor kamp på midten. Var for nonchalant bakover, var sen med å komme i press og har ingen grunn til å være fornøyd med eget spill i dag.
Gerrard 7Det er fantastisk å se kapteinen i spill igjen. Gerrard viser glimt av sitt gode, gamle jeg. God innsats og viljestyrken er mye av det vi er vant til fra den kanten. Styrte midtbanen godt.
Rodriguez 6Argentineren er flink til å lukte målsjanser og hadde en stor en tidlig i kampen. Maxi er giftig og en spiller som er god å ha offensivt.
Kuyt 6Spilte bedre enn i siste kamp. Hadde også en kjempesjanse med hodet ganske tidlig. Innsatsen er det aldri noe å si på for Dirk.
Bellamy Liverpools beste8Kjempekamp av Craig, som fortjener bestemannsprisen 100 prosent. Hadde frie tøyler på vingen og kom seg gang på gang til mange gode løp og innlegg. Ble ofret et drøyt kvarter før slutt for Downing.
Carroll 0Kom inn for Kuyt mot slutten og rakk riktig så mye. Han scoret 4-1-målet og hadde en heading på åpent mål som gikk like over.
Flanagan 0Unggutten fikk 20 minutter for Aurelio og hadde full kontroll.
Downing 0Stewart feirer nok litt ekstra i dag, når han fikk kronet mange skuddforsøk med en scoring for de røde. Spilte ellers bra det kvarteret han fikk.